2021-2022学年安徽省六安市第一中学高一下学期开学考试英语试题(解析版)_第1页
2021-2022学年安徽省六安市第一中学高一下学期开学考试英语试题(解析版)_第2页
2021-2022学年安徽省六安市第一中学高一下学期开学考试英语试题(解析版)_第3页
2021-2022学年安徽省六安市第一中学高一下学期开学考试英语试题(解析版)_第4页
已阅读5页,还剩17页未读 继续免费阅读

付费下载

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2021-2022学年安徽省六安市第一中学高一下学期开学考试英语试题时间:120分钟 满分:150分第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does Ray think of his first day at work?A. Interesting. B. Boring. C. Exciting. 2. Whats the time now?A. 7:10. B. 7:20. C. 7:

2、40. 3. Where are they talking?A. In the library. B. At the boys home. C. At the womans home. 4. What is the man probably?A. A hotel staff. B. A restaurant waiter. C. A shop assistant. 5. How many questions were there in the test?A. 4. B. 7. C. 10. 第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选读,

3、并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why is it hard to understand Mr. Black?A. He speaks very quickly. B. He speaks very slowly. C. He speaks very unclearly. 7. What were on fire?A. Jeffs hair and desk. B. Jeffs desk and Janes hair. C. Jeffs hair an

4、d Janes desk. 听第7段材料,回答第8、9题。8. What is the date today?A. July 8th. B. July 7th. C. July 6th. 9. What has the man prepared for their trip?A. Biscuits and cola. . B. Noodles and juice. C. Cakes and water. 听第8段材料,回答第10至l2题。10. What kind of lifestyle is Mrs Brown having?A. Modem. B. Simple. C. Green. 1

5、1. What is the compost bin(堆肥箱)used for?A. Gardening. B. Fanning. C. Raising animals. 12. How did Mrs Brown change her shopping habits?A. Not going to the deli. B. Not using plastic bags. C. Not buying any meat. 听第9段材料,回答第13至16题。13. Who is the man probably?A. A host. B. A teacher. C. A professor. 14

6、. How many countries celebrate Teachers Day on October 5?A. Over 50. B. About 80. C. Over 100. 15. What does Teachers Day mark in India?A. The birthday of the first president. B. The birthday of Confucius. C. The birthday of the second president. 16. What countries observe Teachers Day as a national

7、 holiday?A. England and Mexico. B. Mexico and Singapore. C. Singapore and Australia. 听第10段材料,回答第17至20题。17. When did Amys first class start?A. At 8:00. B. At 8:20. C. At 8:40. 18. What made Amy embarrassed?A. Being late for the first class. B Falling down in the classroom. C. Going into the wrong cla

8、ssroom. 19. How did the older students behave in Marys high school?A. Nervously. B. Confidently. C. Proudly. 20. What did Cathy do on the first day of high school?A. She played volleyball. B. She joined a music club. C. She made new friends. 第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,

9、从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳答案。ALose Yourself in a Good Book for Australia ReadsIn November, were inviting Australians of all ages and from all walks of life to share and celebrate the joys of reading. Whether youre picking up a book for the first time or your head is already stuck in one, there are plen

10、ty of books, activities and events as parts of our festivities. On Thursday, November 12 well celebrate Australian Reading Hour. Youre invited to stop what youre doing for an hour, pick up a book and read to yourself or the children in your life. Join us and relax. Get inspired and find joy in books

11、!This year we are hosting three online events to celebrate the many benefits of reading.Australia Reads Main EventWednesday, November 11 from 12:30 pmAustralia Reads KidsMonday, November 9 from 10:30 amAustralia Reads TeensTuesday, November 10 from 12:30 pmReading has some little-known benefits incl

12、uding reducing stress by 68%it even works faster than listening to music, going for a walk or enjoying a cup of tea. Whats more, a bedtime story six days a week can put kids almost a year ahead when they start school. If those benefits arent enough to persuade you to pick up a book just yet, Austral

13、ia Reads has also kindly donated a bunch of books to give away!You will be offered FREE books by visiting our friendly team at King George Square bus station, Thursday, November 12 from 7: 30 am.Well be giving away a range of adult and kid books to celebrate Australian Reading Hour until we run out

14、of books.These are just some of the exciting books well have on offer as part of the giveawaybut remember, well have limited numbers available, so first come first serve!The Greatest Hit ,William KostakisFrankie Fish and the Tomb of Tom foolery, Peter HelliarTashi and the Stolen Forest ,Anna Fienber

15、gThe Girl in the Mirror , Rose CarlyleFor more information: https: / / .au/1. The online activity for teens will be on A. November 9B. November 10C. November 11D. November 122. If you go to the event at King George Square bus station, you may A. come across four writersB. get a copy of The Greatest

16、Hit for freeC. celebrate the festival by giving away free booksD. volunteer in the activity organized by Australia Reads3. What is the purpose of Australia Reads?A. To attract people to buy books.B. To inspire people to write books.C. To encourage people to read books.D. To invite people to donate f

17、ree books.【答案】1. B 2. B 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了一个名为Australia Reads的阅读活动,介绍了其三场线上活动的情况以及赠送的书籍。【1题详解】细节理解题。根据第六段“Australia Reads TeensTuesday, November 10 from 12:30 pm(11月10日,周二下午12:30,澳大利亚青少年阅读)”可知,青少年在线活动将于11月10日开始。故选B。【2题详解】细节理解题。根据第八段“You will be offered FREE books by visiting our friendly te

18、am at King George Square bus station, Thursday, November 12 from 7: 30 am.(11月12日星期四上午7:30参观乔治国王广场公交车站的友谊赛队,您将获得免费书籍)”以及倒数第五段“The Greatest Hit ,William Kostakis(The Greatest Hit,作者William Kostakis)”可知,如果你去King George Square车站的活动,你可以得到一份The Greatest Hit的免费书。故选B。【3题详解】推理判断题。根据第一段中“In November, were in

19、viting Australians of all ages and from all walks of life to share and celebrate the joys of reading.(11月,我们将邀请所有年龄和各行各业的澳大利亚人来分享和庆祝阅读的乐趣)”以及第七段中“Reading has some little-known benefits including reducing stress by 68%it even works faster than listening to music, going for a walk or enjoying a cup of

20、 tea. Whats more, a bedtime story six days a week can put kids almost a year ahead when they start school.(阅读有一些鲜为人知的好处,包括减少68%的压力甚至比听音乐、散步或喝杯茶还要快。此外,每周给孩子讲六天的睡前故事,可以让他们在入学时比其他孩子进步一年)”结合这项活动主要围绕着阅读展开,可推知,Australia Reads的目的是鼓励人们读书。故选C。BGirls should take part in competitive sport to build confidence,

21、and the leaders of a group of girls schools will argue this week. Helen Fraser, director of the Girls Day School Trust(GDST), will tell the group that sport can help girls deal with failure. “All girls, not just the sporty ones, should take physical exercise,” Ms. Fraser says. Research that girls ar

22、e far less active than boys is worrying, she argues. Ms. Fraser will tell the group that she supports “sport for all”. “Thats why I love it when our schools have A, B, C and D teams and beyond,” she says. The GDST draws on research from the Womens Sport and Fitness Foundation which suggests only a q

23、uarter of girls in England meet basic levels of activity each week. One in five girls do no activity at all, twice the proportion of boys, the research suggests. Ms. Fraser says other research suggests that more than 80% of women business leaders played sports while growing up. She uses the examples

24、 of former US Secretary of State Condoleezza Rice, who once was a skater and tennis player, and the head of the International Monetary Fund, Christine Lagarde, who was in the French national swimming team. Ms. Fraser says Olympic medallists like Jessica Ennis and Katherine Grainger are excellent rol

25、e models for young women but says womens sport needs more money and more news reports. Valerie Dunsford, head of Sheffield High School for Girls, part of GDST, said it was important to offer a large number of sports to attract different types of girls. “Not everyone wants to be out playing the hocke

26、y.” said Ms. Dunsford.4. Which of the following ideas would Ms. Fraser agree with?A. Boys are born to be sport lovers.B. Girls are less confident than boys.C. More should be done to make girls do sports.D. Those taking part in the sport are always successes.5. Whats the proportion of boys who never

27、take exercise?A. 1/10.B. 1/5.C. 1/4.D. 2/5.6. Ms. Fraser mentions those famous women to show_.A. hard work will pay offB. its not easy to be greatC. sport can help girls to succeedD. its necessary to balance work and sport7. Whats the purpose of the text?A. To explain the key to success.B. To show t

28、he importance of sport.C. To introduce more sports to girls.D. To encourage more girls to do sports.【答案】4. C 5. A 6. C 7. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了女子日间学校信托的主任Helen Fraser指出体育可以帮助女孩应对失败,她通过提到那些的著名女性来表明运动可以帮助女孩成功,鼓励人们多为让女孩做运动付出努力。【4题详解】细节理解题。根据第二段中“Research that girls are far less active than boys is w

29、orrying, she argues.(她认为,关于女孩远不如男孩活跃的研究令人担忧)”以及倒数第二段中“Ms. Fraser says Olympic medallists like Jessica Ennis and Katherine Grainger are excellent role models for young women but says womens sport needs more money and more news reports. (Fraser说,像Jessica Ennis和Katherine Grainger这样的奥运奖牌获得者是年轻女性的优秀榜样,但她

30、说,女子体育需要更多资金和更多的新闻报道)”可知,C选项“应该做更多的事情来让女孩做运动”的观点Fraser女士会认同。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第三段中“One in five girls do no activity at all, twice the proportion of boys, the research suggests.(研究表明,五分之一的女孩完全不运动,是男孩比例的两倍)”可知,从不锻炼的男孩的比例是1/10。故选A。【6题详解】推理判断题。根据倒数第二段“Ms. Fraser says other research suggests that more th

31、an 80% of women business leaders played sports while growing up. She uses the examples of former US Secretary of State Condoleezza Rice, who once was a skater and tennis player, and the head of the International Monetary Fund, Christine Lagarde, who was in the French national swimming team. Ms. Fras

32、er says Olympic medallists like Jessica Ennis and Katherine Grainger are excellent role models for young women but says womens sport needs more money and more news reports.( Fraser女士说,其他研究表明,超过80%的女性商界领袖在成长过程中都参加过体育运动。她引用了美国前国务卿Condoleezza Rice和法国国家游泳队成员、国际货币基金组织总裁Christine Lagarde的例子。Rice曾是一名滑冰运动员和

33、网球运动员。Fraser说,像Jessica Ennis和Katherine Grainger这样的奥运奖牌获得者是年轻女性的优秀榜样,但她说,女子体育需要更多资金和更多的新闻报道)”可推知,Fraser女士提到那些著名女性来表明运动可以帮助女孩成功。故选C。【7题详解】推理判断题。根据第一段“Girls should take part in competitive sport to build confidence, and the leaders of a group of girls schools will argue this week. Helen Fraser, directo

34、r of the Girls Day School Trust(GDST), will tell the group that sport can help girls deal with failure.(女孩们应该参加竞技体育来建立信心,一组女子学校的领导人将在本周进行辩论。女子日间学校信托的主任Helen Fraser将告诉该组织,体育可以帮助女孩应对失败)”结合文章主要说明了女子日间学校信托的主任Helen Fraser指出体育可以帮助女孩应对失败,她通过提到那些的著名女性来表明运动可以帮助女孩成功,鼓励人们多为让女孩做运动付出努力。可推知,这篇文章的目的是鼓励更多的女孩做运动。故选D

35、。CChildren spend more time messaging each other on phones and websites than talking in Person, a survey has revealed. Text messages and social networking sites have become the common mode of youngsters aged 8 to 14.A survey of modern childhood found that many youngsters are conscious that they are s

36、pending too much time on their computers and enjoy themselves the most when playing outside. But the lure of electronic products proves too strong for a quarter, while a fifth say their parents dont like them playing outside because they are worried about strangers and injuries.The “iGeneration repo

37、rt” suggested that youngsters are increasingly health-conscious and skeptical (特怀疑态度的) of commercialization, including gender-based labelling on toys and pop videos released by singers. More than half of those questioned care about eating healthily and one in 10 lectures their own parents about the

38、food they are eating or buying, 42 percent of those questioned own a smart phone, with 36 percent admitting spending more time communicating with friends via instant messaging, such as texts or networking websites, than talking in person. Only one child in 100 said that being happy, having a loving

39、family and being clever were taken as the most crucial (决定性的) elements in their lives.Cary Cooper, the professor of organizational psychology and health at Lancaster University, said social media were contributing to youngsters becoming more independent. They had a sense of individuality due to expo

40、sure to a range of media.The survey follows major state backed research which found that youngsters are turning their back on drink, drugs and smoking. It found a dramatic drop in the number of secondary school students trying and regularly using drugs, alcohol and tobacco. Some analysts said that t

41、hanks to the rise of social media, millions of teenagers are spending their time at home in their rooms rather than out on the streets.8. Why cant 25 percent of the children get away from electronic products?A. They are not allowed to hang out long.B. They are protected from strangers and injuries.C

42、. They enjoy themselves most when playing outside.D. They cant resist the temptation of the products.9. The survey of modern childhood found that many youngsters.A. are fans of the pop videos released by singersB. message each other more rather than chat in personC. are doubtful about possessing the

43、 latest smart phonesD. pay no attention to their lifestyle nowadays10. The attitude of Cary Cooper towards social media is.A. objectiveB. negativeC. supportiveD. unclear11. The last paragraph is written to show.A. the benefits of social mediaB. the drop of taking drugs in youngstersC. the exposure t

44、o a range of mediaD. youngsters are becoming more conscious【答案】8. D 9. B 10. C 11. A【解析】【分析】本文是说明文。介绍了社交媒体对青少年的影响以及它的好处。【8题详解】细节理解题。根据第二段最后一句中But the lure of electronic products proves too strong for a quarter,可知,25%的孩子抵制不了电子产品的诱惑。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第二段中with 36 percent admitting spending more time co

45、mmunicating with friends via instant messaging, such as texts or networking websites, than talking in person.可知,对现代孩子的调查表明很多年轻人互发信息而不是亲自聊天。故选B。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段Cary Cooper, the professor of organizational psychology and health at Lancaster University, said social media were contributing to youngs

46、ters becoming more independent. They had a sense of individuality due to exposure to a range of media.可知,Cary Cooper认为社交媒体让年轻人变得更加独立,让他们有了个性意识。由此可见Cary Cooper对社交媒体是支持的。故选C。【11题详解】推理判断题。根据最后一段youngsters are turning their back on drink, drugs and smoking. It found a dramatic drop in the number of seco

47、ndary school students trying and regularly using drugs, alcohol and tobacco.及Some analysts said that thanks to the rise of social media, millions of teenagers are spending their time at home in their rooms rather than out on the streets.可知社交媒体存在减少了青少年酗酒,吸毒和吸烟,所以本段介绍的是社交媒体的好处。故选A。DMotion sickness is

48、an uncomfortable feeling. The sickness it causes can strike people on an airplane, playing video games, or, commonly, when riding in a car. In a future where people may find themselves running around streets in self-driving vehicles, the problems could get worse.We typically sense our physical posit

49、ion and movement in the world by relying on our eyes, the feeling we get in our body, and our inner ear. Motion sickness may develop when theres disagreement between what your eyes see and what your inner ear senses. If youre looking at your phone in a moving vehicle, your eyes see a stationary scre

50、en but your inner ear feels that youre moving. The result of that dissonance can cause sickness. The common-sense solution is to just stop looking at your phone, but some of the appeal of self-driving cars is that you could use the time to be productive or entertained by whats on a screen.Researcher

51、s of a car-making company and a video game company have been studying ways to address these issues. And their solution uses an interesting medium: sound. The research had two goals: to explore if sound could help relieve motion sickness, and to help people trust self-driving cars more. They experime

52、nted with two different categories of sound: tips that tell passengers whats about to happen, and noises that alert passengers when the device has noticed something, like a pedestrian.The most convincing experiment took place on a closed airport runway in Sweden, near Gothenburg, in August of last y

53、ear. On that track, brave participants had to ride in the backseat of a car driven by a human and read from a tablet while the car navigated the course. With just 20 people, the study was small, but according to researchers, the presence of sound tips made people report that they felt less ill. Part

54、icipants said the sounds helped prepare them physically, or adjust their bodies for what was about to happen.12. When does motion sickness usually happen?A. Sleeping during travels.B. Closing eyes on vehicles.C. Driving vehicles speedily.D. Riding in moving vehicles.13. What does the underlined word

55、 dissonance in Paragraph 2 mean?A. Confusion.B. Potentiality.C. Randomness.D. Disagreement.14. What is the attitude of the author to the method of sound tips?A. Uncertain.B. Optimistic.C. Concerned.D. Dissatisfaction.15. What is the text mainly about?A. A study of motion sickness.B. Self-driving veh

56、icles.C. A convincing experiment.D. The cause and handling of motion sickness.【答案】12. D 13. D 14. B 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。本文介绍了晕动症的病因、症状以及运用声音提示减轻晕动症的实验研究。【12题详解】细节理解题。根据第一段中“The sickness it causes can strike people on an airplane, playing video games, or, commonly, when riding in a car.(它引起的疾病可以袭击在飞

57、机上、玩电子游戏的人,或者通常在人们坐车的时候引起人们的不适)”可知,晕动症通常发生在乘坐移动的交通工具的时候。故选D。【13题详解】词句猜测题。根据上文中“If youre looking at your phone in a moving vehicle, your eyes see a stationary screen but your inner ear feels that youre moving.”可知,你的眼睛看着静止的屏幕,但内耳感觉你在移动,这两者不一致的结果就会导致晕动症。故划线词表示“不一致”。A. Confusion.困惑;B. Potentiality.潜能;C.

58、 Randomness.随意;D. Disagreement.不一致。故选D。【14题详解】推理判断题。根据第四段中“The most convincing experiment took place on a closed airport runway in Sweden, near Gothenburg, in August of last year.(最有说服力的实验是去年8月在瑞典哥德堡附近一个关闭的机场跑道上进行的)”以及“With just 20 people, the study was small, but according to researchers, the prese

59、nce of sound tips made people report that they felt less ill. Participants said the sounds helped prepare them physically, or adjust their bodies for what was about to happen.(这项研究的参与者只有20人,规模很小,但研究人员称,有声音提示能让人们感觉不那么不舒服。 参与者表示,这些声音有助于他们做好身体准备,或调整身体以应对即将发生的事情)”可推知,作者对声音提示的方法持乐观态度。故选B。【15题详解】主旨大意题。根据第

60、一段中“Motion sickness is an uncomfortable feeling. The sickness it causes can strike people on an airplane, playing video games, or, commonly, when riding in a car.(它引起的疾病可以袭击在飞机上、玩电子游戏的人,或者通常在人们坐车的时候引起人们的不适)”结合本文介绍了晕动症的病因、症状以及运用声音提示减轻晕动症的实验研究。故D项“晕动症的成因和处理”最符合文章标题。故选D。第二节 七选五(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论