版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、第 页,共12页期中英语试卷题号IIIIIIIVVVI总分得分一、阅读理解(本大题共10小题,共20.0分)AOne of the most popular American singers of the twentieth century was Elvis Presley. He made the rock n roll music popular all over the world. He sold millions of records and made many successful films, and he helped change the direction of popu
2、lar music in the 1960s.Elvis Presley was born in a poor family in 1935. His parents were simple country people who often took him to church, where he learned to sing, and he never forgot the kind of songs that he used to sing in church as a child.When he was young, Elvis moved from Toledo to Memphis
3、 in Tennessee, where he attended high school, but he was not a good student. His only real interest was singing. He began to sing in the style that is called country and western.In 1995 he recorded some songs for his mothers birthday. The people at the recording studio liked his singing and his musi
4、c. It was country and western music, but it also sounded a little like the music which black people used to sing in the American South. It was called Blues.Shortly after that, Elvis met Tom Parker, who became his manager and arranged( 安NE) concert for him across the United States and new recording a
5、s well. Soon Elvis became famous around the country. Later Elvis went to Hollywood and began to appear in films such as Love Me Tender and King Creole .But Elvis found it difficult to live with success. Like many other famous people, he began to take drugs and his health started to suffer. When he d
6、ied at an early age of 42 in 1977, millions of his fans were shocked, The King Is Dead! the newspaper said. But today his memory and his music live on and he will always be remembered as the King of Rock n Roll.Who was Tom Parker in the text?Another famous singer.Elvis manager.A manager of a big ban
7、k.Elvis best friend since childhood.What caused Elvis death?The pressure from his parents.Tom Parkers punishment.His taking drugs.His singing too much every day.What can we learn from the text?Elvis didnt get any help from his parents.Elvis forgot his church music at a later age.The church songs hel
8、ped Elvis develop his singing.The church songs stopped Elvis from developing his own style.BAlthough it is often called the koala bear, this lovely animal is not actually a bear at all. It is a marsupial (有袋目哺孚L动物 ),and like kangaroos, a female koala carries her baby in her pouch (育儿袋)for about six
9、months.Koalas live in four states only in eastern Australia, where the eucalyptus trees ( 枝树)they love are most plentiful. In fact, they rarely leave these trees, their sharp claws easily keeping them high up in the air.During the day they sleep for up to 18 hours. When not asleep, they feed on euca
10、lyptus leaves, especially at night. Koalas do not drink much water and they get most of their water from these leaves. Each animal eats a large amount for its size about two and a half pounds of leaves a day, even storing snacks of leaves in pouches.The koala bears were widely hunted during the 1920
11、s and 1930s and their populations decreased suddenly. Helped by reintroduction, they have reappeared over much of their former range, but their populations are smaller. Koalas need a lot of space about a hundred trees per animal which is a pressing problem, as Australias woodlands continue to get sm
12、aller because the trees they live on are being cut down to make farms. Also, forest fires, caused by heat waves, are destroying the forests the koalas live in.It has been estimated (估算)that there are only 100, 000 koalas left in the wild, with the lowest estimates being no more than 43, 000. The koa
13、la can only eat eucalyptus leaves and lives nowhere else except Australia, so in order to survive, human effect on its limited environment must be controlled, or this attractive creature faces certain extinction.Why are koalas in danger of dying out according to the text?Many of them died in the for
14、est fire.They cant be used to the global warming.Their living environment is gradually being worsened.Farmers are burning the eucalyptus trees that koalas live on.What happened during the 1920s and 1930s?Koalas faced great danger.Koala got well protected.Koalas population fell slowly.Koala had enoug
15、h space to live in.What will the author most probably talk about next?How to increase koalas population.How to make the best of the limited environment.How to help koalas get used to the new living environment.How to reduce human effect on koalas living environment.CAround lunchtime today, my son an
16、d I were walking in our communitys busy downtown area. We passed by a homeless man sitting on the street. Since I had no cash on me, all we could give him was a good wish. As we walked by my son asked me Didnt you have any money to give him? I said , I dont have cash. But why dont we ask him if he w
17、ould like something to eat?On our way back on that street after doing our errand ( 差事),we saw the same man and asked him if he would like us to get him some lunch. His face brightened up and when I asked what he would like, he just said anything is fine. So then my son pointed to a rather fancy look
18、ing Parisian caf type of place across the street and we decided to go in there. Well, of course, it was lunchtime and the place was packed! We stood in line for a while, looking at pastries (酥皮糕点 )that I knew we were not going to buy. Then we decided on a hot sandwich for the homeless man.After orde
19、ring and paying by credit card, we sat and waitedand waitedand not a peep out of my son about why it was taking so longafter some unlucky events with the order and the packing of a to-go box, we finally got out of there. My son said I hope the man is still there! And he was. And he was so happy (it
20、took us so long, Im sure he must have thought we werent coming back) .it made our day. We came home, made ourselves some lunch, and enjoyed the rest of the afternoon .Why didnt the author give money to the homeless man?He was very poor, too.He hated the homeless man.He was unwilling to help the poor
21、.He had no cash on him.What did the homeless feel when asked if he would like some lunch?A. Happy.B. Surprised.C. Concerned.D. Frightened.What does the underlined word packed in paragraph 2 mean?A. Conquered.B. Busy.C. Crowded.D. Reserved.What can be the best title for the text?A. A Sandwich.B. My S
22、on and I.C. A homeless man.D. Lunchtime.二、阅读七选五(本大题共5小题,共10.0分)Whether you like it or not , as students, you have to live with roommates after going to school or university . Having a roommate can be one of the best experiences, or easily one of the worst. (1)Here are five tips for you to follow to
23、avoid the common mistakes that make good roommate relationships worse .Talk things out . (2) If something happens , sit down with your roommates and have a face-to-face conversation . Complaining about your roommates behind their backs creates nothing but bad situations and general unhappiness .(3)
24、Some roommates become the best of friends, and some dont. Dont put pressure on yourself or your roommate to reach this level ,especially when you first meet. Remember,you are trying to make a new friend, not frighten your roommate away . And if you roommate doesnt end up being your best friend , the
25、re is no need to worry about it .Clean up after yourself. Or at least, keep your things on your side. (4) But being considerate (考虑周至U 的) with where you put your own stuff (东西)will help you avoid the arguments .Ask before you take. This applies to (适用于) food , clothes and anything else that you dont
26、 own . _(5)-Even if you both agree to share everything you should still ask .A . Dont expect to be best friends .B . Communication is of vital (至关重要的) importance .C. You dont need to keep the room clean and organized all the time .D . Rooms can be really easy for a mess to pile up .If you want to ha
27、ve a good relationship with your roommate , it all starts with you .Try to make your roommates your best friends .G . Show your roommate that you have respect for his or her things .11.A. AB. BC. CD. DEEF. FG. G12.A. AB. BC. CD. DEEF. FG. G13.A. AEB. BC. CD. DEF. FG. G14.A. AB. BC. CD. DEEF. FG. G15
28、.A. AB. BC. CD. DEEF. FG. G二、完形填空(本大题共20小题,共20.0分)Marsha seemed like a nice enough lady, 96 years old. She had a (16) heart and only months to live. Thats why I was (17) her at the nursing home. She was glad to hear me (18) from the Bible, but suddenly, she burst into (19) . When I get to heaven, sh
29、e said, Im going to tell God to (20) my father out of there. I dont ever want to (21) him again. I didnt know how to respond to that, but I wanted to help her unlock( 打开)her (22).I went home, wondering if I would be like Marsha at her (23) . A loud voice inside me was forcing an uncomfortable (24) :
30、 Isnt there somebody you need to forgive? Frankly there was something I didnt want to (25).I grew up in Chicago. My brother John was 12 years (26) than me and always yelled at me. Everything I did was (27) . I couldnt get along well with him, so I cut him off. I couldnt see how old wound could hurt
31、us (28) in the last days of life until I met Marsha.I read all about forgiveness(宽恕),including everything I could (29) in the Bible. I told myself it was to help Marsha, but (30) be told, I was desperate(绝望的)to help myself. Like they say, when you cant stop being angry with someone, the person you e
32、nd up (31) the most is yourself. So I finally took the courage to call him.I dont want to be (32) at you anymore, I said. Im ready to start over. Whatever our problems have been are in the past. There was a brief (33) on the other end. I agree, John said at last. Ill try to do better.The last time I
33、 saw Marsha, she was too weak to talk. I dont (34) if she would forgive her father when she got to heaven. Either way, I hoped that they worked it out, like my (35) and I.16.A. healthyB. artificialC. weakD. soft17.A. waitingB. pityingC. welcomingD. visiting18.A. receiveB. readC. hearD. recover19.A.
34、angerB. tearsC. laughterD. hunger20.A. discoverB. buryC. kickD. help21.A. harmB. lookC. comfortD. see22.A. heartB. suitcaseC. doorD. backpack23.A. heightB. ageC. lifeD. request24.A. environmentB. endingC. questionD. period25.A. think aboutB. give inC. dress upD. play with26.A. longerB. tallerC. high
35、erD. older27.A. naturalB. wrongC. easyD. hopeless28.A. onlyB. justC. evenD. always29.A. findB. admireC. recognizeD. spare30.A. excuseB. reasonC. adviceD. truth31.A. acceptingB. hurtingC. workingD. performingA. shyA. silenceA. understandA. God四、语法填空(本大题共goodB. breakB. remembermadC. introductionC. ins
36、pectB. brotherC. father1小题,共15.0分)D. strictD. timeD. knowD. voiceIt was Mothers Day , but the young mother was a little unhappy , because she was 800 miles away from her parents. In the morning she phoned her mother (1) (wish) her a happy Mothers Day , and her mother told her about the beautiful lil
37、acs (丁香) in the garden. (2) (late) that day, when she told her husband about the lilacs, he said, I know where we can find all that you want . Get the children and come on . So they went, (3) (drive) down the country roads .There on a small hill, they saw a lot of (4) ( beauty) purple lilacs . The y
38、oung woman ran quickly to enjoy the flowers . Carefully , she picked a few here and a few there On their way home there was a smile (5) her face . zi liao qun : 700292070When they were passing a nursing home (养老院), the young woman saw (6) old granny sitting in a chair. She had no children with her.
39、They (7) (stop) the car and the young woman walked to the old woman , put the flowers in her (8) (hand) , and smiled at her. The old granny thanked her again and again. She smiled happily , too. When the young mother came back to her car, her children asked her, (9) is that old granny? Why did you g
40、ive our flowers to her ?I dont know her , (10) (they) mother said, But its Mothers Day , and she has no children . I have all of you , and I still have my mother. Just think how much those flowers meant to her.五、选词填空-句子(本大题共10小题,共10.0分)Children should be warned that fruit juices can be h to their te
41、eth .The Monkees b up about 1970 , but happily they reunited in the mid-1980 $O, you are wrong . You should apologize to your teacher for that sincerely .To be h, a lot of people attach great importance to becoming rich and famous .Id a it if you could give me some valuable advice on how to learn En
42、glish well .The music was written by Abing , a folk m who was born in the city Wuxi in 1893.Learning English well is hard work but if you work hard at it , you will s in theend.I have made great progress in math. I begin to understand an old saying : No pains, no g.Students should be told that no bo
43、oks are to be taken out of the reading room without p_In the USA , Columbus Day is in m of the arrival of Christopher Columbus in the New World .六、书面表达(本大题共1小题,共15.0分)假定你是李华,彳的外教老师Jack对中国传统文化很感兴趣,想了解即将到来的中国的中秋节.请你写信向他介绍这个节日.内容包括:.收到邮件的心情;.简单介绍该节日;.邀请他一起过节. 一、/ 注息:.词数80左右;第 页,共 12 页 可适当增加细节,以使行文连贯1.【
44、答案】【小题 1】 B3】 C答案和解析2】 C【解析】 1.【文章大意】本文主要介绍了二十世纪最受欢迎的美国歌手之一是猫王普雷斯利。他使摇滚乐风靡全球。他卖出了数百万张唱片,拍了许多成功的电影,并在20世纪 60 年代帮助改变了流行音乐的方向。细节理解题。根据倒数第二段的 Elvis met Tom Parker, who became his manager and arranged(安排)concert for him across the United States and new recording as well. 可知,普 雷斯利遇到了汤姆?帕克,他成为了他的经理,并为他安排了全
45、美各地的演唱会和新唱片。所以汤姆?帕克是普雷斯利的经理,故选B 。细节理解题。根据最后一段的 Like many other famous people, he began to take drugs and his health started to suffer. When he died at an early age of 42 in 1977, 可知,像其他许多名人一样,他开始吸毒,他的健康也开始受到影响。 1977 年,他 42 岁就去世了。所以由于吸毒,猫王42 岁就去世了,故选 C。细节理解题。根据第二段的His parents were simple country peop
46、le who often took him tochurch, where he learned to sing, and he never forgot the kind of songs that he used to sing in church as a child.可知,他的父母都是纯朴的乡下人,经常带他去教堂,在那里他学会了2】 A所以他童年时期在教堂中学会C。3】 D唱歌, 他从来没有忘记他小时候在教堂里唱过的那种歌。的歌曲对他有很大的影响,帮助他发展了他的歌唱。故选【答案】【小题 1】 C【解析】 【文章大意】本文主要介绍了考拉这种动物的生活和饮食习性,以及考拉数量减少的现状。
47、细节理解题。 根据第四段as Australias woodlands continue to get smaller because the treesthey live on are being cut down to make farms. Also, forest fires, caused by heat waves, are destroying the forests the koalas live in 考拉的栖息地因为人类砍伐和森林大火而变少。可 TOC o 1-5 h z 知他们的生活环境正在逐渐恶化,故选C 。细节理解题。根据第四段The koala bears were
48、 widely hunted during the 1920s and 1930sand their populations decreased suddenly.可知考拉被大量捕杀,数量突然减少。可知他们 面临着极大的危险,故选A 。推理判断题。根据最后一段so in order to survive, human effect on its limited environmentmust be controlled, or this attractive creature faces certain extinction 因此,为了生存,必须控制人类对有限环境的影响, 否则这种有吸引力的生
49、物将面临一定的灭绝。 可知接下来会讨论如何减少人为因素对考拉生存环境的影响。故选D 。7.【答案】【小题 1】 D 【小题 2】 A 【小题 3】 C 【小题4】 D【解析】 【文章大意】本文是一篇人生感悟类阅读,主要讲述了在午餐时间发生的一件关于午餐的事。细节理解题。 根据第一段Since I had no cash on me, all we could give him was a good wish.可知,作者没有给无家可归的人捐钱,是因为他没有现金。故选D 。细节理解题。根据第二段His face brightened up and when I asked what he woul
50、d like, hejust said anything is fine. 可知,当作者问他午餐想吃什么的时候,他的脸上露出了喜色。故选 A 。词句猜测题。根据上下文内容可知,“ Well, of course, it was lunchtime and the place was packed!”句意为:嗯,当然,这是午餐时间,这个地方很挤!故划线词packed” TOC o 1-5 h z 意为拥挤的。故选C 。主旨大意题。根据第一段的首句“ Around lunchtime today及下文可知,本文讲述 了在午餐时间发生的一件关于午餐的事。故选D 。11.【答案】【小题 1】 E 【小
51、题2】 B 【小题 3】 A 【小题 4】 C 【小题5】 G【解析】 EBACGE.考查对上下文的理解和推理判断能力.由下文 Follow these five tips to avoid the common mistakes that make good roommate relationships worse 可知作者介绍了五条与室友保持融洽关系的建议,故选ETalk things out 讲出事情可37 B 考查对上下文的理解和推理判断能力根据第三段38 A 考查对上下文的理解和推理判断能力根据第四段知室友之间需要多沟通,故选B Some roommates become the但是
52、有些却成不了好朋友,best of friends, and some dont.可知有些室友成为了好朋友, 所以不要期待每个室友都能和他成为好朋友,故选A 39 C 考查对上下文的理解和推理判断能力your side 至少要保持室友的空间的整洁,故选根据第五段Or at least, keep your mess onC40 G 考查对上下文的理解和推理判断能力 根据第六段Ask before you take This applies to food , clothes , supplies and anything else that you dont own 可知用室友的东西之前要提前
53、问好,故选G 本文介绍了了几条与室友保持融洽关系的建议,多沟通,室友不一定能成为好朋友,保持整洁,在使用室友的东西前先询问七选五阅读是完成性阅读,和完形填空很类似,不同的是一个选词,一个选句子解题时, 要注意上下文语境, 充分考虑信息词 (选项中和空格前后句子中相同或相近的词)选出最符合语境的句子16.【答案】【小题1】 C【小题6】 D【小题11】 D【小题16】 B2】 D7】 A12】 B17】 C3】 B8】 B13】 C18】 A4】 A9】 C14】 A19】 D5】 C10】 A15】 D20】 B【解析】 1. 【文章大意】本文通过作者帮助心脏不好的玛莎的故事,让人们得知宽恕别
54、 人就是帮助自己。. 句意:她的心脏很弱,只能活几个月。 A. healthy 健康的; B. artificial 人造的; C. weak虚弱的; D. soft 柔和的。根据only months to live 可知玛莎身体不好,心脏很虚弱,故选C。第 页,共 12 页第 页,共12页.句意:这就是我去疗养院看她的原因。A. waiting等待;B. pitying遗憾;C. welcoming欢迎;D. visiting拜访。根据语境,故选 D。.句意:句意:她很高兴听我朗读圣经,但突然间,她勃然大怒。A. receive接受;B. read阅读;C. hear听见;D. recov
55、er恢复。根据句中的 hear和the Bible ,可知作者在 给玛莎阅读圣经,故选 Bo.句意:她很高兴听我朗读圣经,但突然间,她勃然大怒。A. anger生气;B. tears眼泪;C. laughter 笑声;D. hunger 饥饿。根据下文When I get to heaven, she said, Im going to tell God to (5) my father out of there. I dont ever want to (6) him again. 以及最后一 段 I dont (19) if she would forgive her father whe
56、n she got to heaven.可知玛莎此时在生父 亲的气,因此提到父亲应该是勃然大怒,burst into anger勃然大怒。故选 A。.句意:“等我到了天堂,”她说,“我要告诉上帝把我父亲赶出去。A. discover发现;B. bury 埋葬;C. kick 踢;D. help 帮助。根据下句 I dont ever want to (6) him again. 可知,玛莎不想在天堂见到父亲,因此是要让上帝“赶”父亲出去,kick sb out把某人轰出去。故选Co.句意:我再也不想见到他了。A. harm伤害;B. look看见(侧重过程);C. comfort安慰;D. s
57、ee 看见(侧重结果)。根据最后一段 if she would forgive her father when she got to heaven可知玛莎生父亲的气,因此这里是不想再见到父亲,故选 D。.句意:我不知道如何回应,但我想帮助她打开她的心。A. heart心;B. suitcase箱子;C. door门;D. backpack背包。根据前文可知,玛莎生父亲的气,作者想帮她解开心结, 根据语境,故选 A。.句意:我回到家,想着我在玛莎这个年纪是否会像她一样。A. height高度;B. age年龄;C. life生活;D. request要求。根据语境,这里应用age与文章第一句中的
58、 96 years old 呼应,故选Bo.句意:我的内心深处有一个响亮的声音,迫使我不得不提出一个令人不安的问题:难 道就没有一个人是你需要原谅的吗?A. environment环境;B. ending结束;C. question问题;D. period 周期,一段时间。根据冒号后的 Isnt there somebody you need to forgive? 可知,这里是个问题。故选 Co.句意:坦白说,有些事我不想去想。A.think about思考;B. give in屈服;C. dress up装扮;D. play with玩。根据语境,故选 A。.句意:我哥哥约翰比我大 12岁
59、,他总是对我大喊大叫。A. longer更长;B. taller更高;C. higher更高;D. older更老,年龄更大。根据句意,故选D。.句意:我做的一切都是错的。A. natural自然的;B. wrong错误的;C. easy简单的;D.hopeless无望的。根据前文 always yelled at me可知,故选 B。.句意:直到我遇见了玛莎,我才明白,旧伤甚至会在生命最后日子里伤害我们。A. only仅仅;B. just只是;C. even甚至;D.总是。根据句意,故选C。.句意:我读了所有关于宽恕的书,包括我能在圣经中找到的一切。A. find找到;B.admire赞美;
60、C. recognize承认;D. spare空闲的。根据句意,故选 A。.句意:我告诉自己这是为了帮助玛莎,但说实话,我非常想帮助自己。A. excuse借口; B. reason原因;C. advice建议;D. truth真相。根据句意,故选 D。.句意:就像他们说的,当你无法停止对某人生气时,你最终伤害最大的人就是你自己。A. accepting 接受;B. hurting 伤害;C. working 工作;D. performing 表演。根据句 意,这里意为伤害,上文 how old wound could hurt us也是提示,故选 B。.句意:“我不想再生你的气了,我说。A.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 服装搭配培训课件
- 产业转移(情境教学课件)地理人教版选择性必修
- 提升急诊病人心理护理质量的措施
- 服装导购培训课件
- 2025-2030全球半导体设备租赁服务行业市场深度调研及发展趋势与投资前景研究报告
- 2025-2030全地形越野车出行安全设计改革与特种产品制运行业进步规划
- 2025-2030先进陶瓷材料制造工艺行业市场竞争态势与发展投资规划报告
- 2025-2030先进工业机器手研发投入产出市场分析
- 服装品牌知识课件
- 服装厂销售培训课件
- 小流浪猫知识题库及答案
- 中建商务经理述职报
- 2025年大学《科学社会主义-中国特色社会主义理论体系》考试备考题库及答案解析
- 2025年国家开放大学《刑事诉讼法》期末考试复习题库及答案解析
- Unit 6 Find your way 第1课时 Get ready Start up 课件 2025-2026学年外研版(三起)英语四年级上册
- 2025年人教版三年级上册道德与法治全册知识点(新教材)
- 2025秋期版国开河南电大本科《法律社会学》一平台我要考试无纸化考试试题及答案
- 义务教育英语教学大纲及实施方案2024版
- GB 21556.2-2025锁具安全技术要求第2部分:防盗锁
- 北京铁路局考试机考题库2025
- 猪场产房技术员工作总结
评论
0/150
提交评论