六年级英语下册试题Unit8windyweather牛津上海版(含答案及解析)_第1页
六年级英语下册试题Unit8windyweather牛津上海版(含答案及解析)_第2页
六年级英语下册试题Unit8windyweather牛津上海版(含答案及解析)_第3页
六年级英语下册试题Unit8windyweather牛津上海版(含答案及解析)_第4页
六年级英语下册试题Unit8windyweather牛津上海版(含答案及解析)_第5页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、1 / 6六年级英语下册试题Unit8 windy weather牛津上海版(含答案及解析)一、单选题(共5题)Immediately, my mind travelled many years back. The underlined word means .A.after a momentB.in no timeC.after a whileD.quickly.We can bees flying around in spring.A.lookB.hearC.seeD.listen.What can you when there is a typhoon?A.seeB.watchC.loo

2、kD.think.David is doing his homework now.A.careB.carefulC.carelessD.carefully.Many people like going in the sea.A.windsurfB.windsurfsC.windsurfedD.windsurfing二、阅读理解(共2题).阅读理解Its no fun being in the hospital. Children who have to be in hospital often feel bored or lonely, and this would make them fee

3、l even sicker. Now some hospitals in the USA have computers connected to the Net and let sick children talk to other sick children in other hospitals on the computer anytime they want.So far the system links (连接)eleven hospitals, each with about twenty computers that can be moved from room to room.

4、Sick children can get in touch with patients like themselves for on-line talks or games.Doctors agree that the system is more than a play thing. It helps sick children feel better, and that may help them get better.With the computer children dont feel so alone while they are in the hospital. They ca

5、n get on-line and meet sick children who have the same health problems, share their medical battle stories, or anything.One of the things that the system is trying to do is to link outside the hospital network so that children can talk with friends and family. Another is to link one hundred hospital

6、s by the end of this year.Why does a sick child feel bored or lonely?What do sick children do after the computers are connected to the Net?How many hospitals does the system link now?Is it possible that sick children in different hospitals may become friends?How many things is the system trying to d

7、o by the end of this year?.阅读理解In England, people often talk about the weather because they can experience ( 经历)four seasons in one day. In the morning the weather is warm just like in spring. An hour later black clouds come and then it rains hard. The weather gets a little cold. In the late afterno

8、on the sky will be sunny, the sun will begin to shine, and it will be summer at this time of a day. In England, people can also have summer in winter, or have winter in summer. So in winter they can swim sometimes, and in summer sometimes they should take warm clothes. When you go to England, you wi

9、ll see that some English people usually take an umbrella ( 伞)or a raincoat with them in the sunny morning, but you should not laugh at them. If you dont take an umbrella or a raincoat, you will regret ( 后 悔)later in the day.From the passage we know that when come, there is a heavy rain.A.sunshine an

10、d snowB.black cloudsC.summer and winterD.spring and autumnPeople can also have summer in winter means It is sometimes too in winter.A.warmB.coolC.coldD.rainyIn summer, you should take sometimes.A.a pair of shoesB.T-shirtC.swimsuitD.warm clothes4) The best title for this passage is.A.Bad SeasonsB.Sum

11、mer or WinterC.The Weather in EnglandD.Strange English People三、句型转换(共3题).We will go for a picnic tomorrow morning.( 对戈ij线部分提问 ) you go for a picnic?.The wind became much stronger.(对戈ij线部分提问) the wind ?10.The teacher entered the classroom quietly when we were doing our exercises.( 对戈U线部分提问 ) the teac

12、her enter the classroom when you were doing your exercises?答案部分第1题:【答案】B【考点】近义词【解析】【分析】句意:很快,我的思绪回到了很多年前。带下划线的词表示“/Immediately很快,近义词是in no time马上,故选 B.【点评】本题考查了近义词,注意识记近义词。第2题:【答案】C【考点】动词辨析【解析】【分析】句意:我们可以蜜蜂在春天飞来飞去。A看,指引起别人的注意,B听,强调结果,C看到,强调结果,D听,指引起别人的注意,根据句意指看到蜜蜂飞来飞去,故选 C.【点评】本题考查了动词辨析,注意牢记单词用法。第3题

13、:【答案】 A【考点】动词辨析【解析】【分析】句意:当有台风时你能什么? A看到,强调结果,B观看,指大型比赛或看电视,看,引起别人的注意,D想,思考,根据本句句意指有台风时你能看到什么。故选 A.【点评】本题考查了动词辨析,注意牢记动词用法。第4题:【答案】D【考点】形容词辨析,副词原级【解析】【分析】句意:大卫现在正在做作业。A照顾,名词,B仔细的,形容词,C粗心的,形容词,D认真地,副词,副词修饰动词doing,故选D.【点评】本题考查了副词和形容词辨析,注意牢记形容词和副词用法。第5题:【答案】D【考点】固定搭配【解析】【分析】句意:许多人喜欢在海上6 go windsurfing风帆

14、冲浪,固定搭配,故选 D.【点评】本题考查了固定搭配,识记固定搭配拼写。第6题:【答案】 (1) Because he is in hospital.They talk to other sick children in other hospitals on the computer anytime they want.3) Eleven hospitals.Yes, it is.Two things.【考点】阅读理解【解析】【分析】大意:短文讲述了美国的一些医院将电脑连接到网络上,让生病的孩子随时在电脑上与 其他医院的其他生病的孩子或家人交谈,以便让他们更快战胜病魔。句意:为什么生病的孩子感

15、到无聊或孤独?根据 Children who have to be in hospital often feel bored or lonely, and this would make them feel even sicker.可知因为他住院了, 故答案为Because he is in hospital.句意:当计算机连接到网络后,生病的孩子会做什么?根据 Now some hospitals in the USA have computers connected to the Net and let sick children talk to other sick children i

16、n other hospitals on the computer anytime they want.可知他们可以随时通过电脑与其他医院的其他病童交谈,故答案为They talk to other sick children inother hospitals on the computer anytime they want.句意:系统现在连接了多少家医院?根据 So far the system links eleven hospitals, each with about twenty computers that can be moved from room to room. 可知有

17、 11 家医院, 故答案为Eleven hospitals.句意:不同医院的患病儿童有可能成为朋友吗?根据 It helps sick children feel better, and that may help them get better.可知是肯定回答,故答案为Yes, it is.意:到今年年底,该系统要做多少事情?根据 One of the things that the system is trying to do is tolink outside the hospital network so that children can talk with friends and

18、family. Another is to link one hundred hospitals by the end of this year.可知有两件事,故答案为Two things.【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,写出句子的答语。第7题:【答案】(1) BADC【考点】阅读理解【解析】【分析】大意:短文讲述了英国的天气。(1)根据 An hour later black clouds come and then it rains hard.可知乌云来了,然后下起了大雨,故答案 为B. TOC o 1-5 h z 根据 In England, people can also have summer in winter, or have winter in summer. 可知意思是英国的 冬天有时太温暖了,故答案为A.根据 So in winter they can swim sometimes, and in summer sometimes

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论