下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2021-2022学年上海市浦南中学高二英语模拟试卷含解析一、 选择题1. The meeting_ last night was a great success and all the disagreements got _. A. to be held; settled B. held; settled C. holding; settling D. being held; settled参考答案:B略2. The increase in international grain trade means that countries _ can import food more readil
2、y.A. in generalB. in balanceC. in needD. in return参考答案:C3. Plastic bags are provided for our convenience but they have also _ the pollution of the environment.A. adapted toB. turned toC. contributed toD. looked forward to参考答案:C4. Now that spring is here, you can _ these fur coats till you need them
3、again next winter. A. put forward B. put down C. put away D. put off参考答案:C5. Do you remember the chicken farm _ we visited three months ago? A. where B. when C. that D. what参考答案:C6. Joe just wanted to play a joke on her, he did not mean _ Sarah.A. hurting B. hurts C. hurted D. to hurt 参考答案:D7. His h
4、eart swelled _ pride when his daughter won the prize.A. with B. to C. into D. around 参考答案:A8. -Why _ you stay in the countryside, where it is not convenient to go shopping? - But Ive found it rather valuable for my health. A .can B. must C. may D. shall参考答案:B略9. No difficulty could _ this brave man
5、since he is so confident and capable.A. defeat B. attack C. win D. overcome 参考答案:A10. In my opinion , the thief is likely to come , please look _ for him . A. up B. after C. out D. down参考答案:C略11. Have you heard of it? Firefighters rushed into a burning house, three of them unfortunately _ in and _ t
6、heir lives. A. catching; lost B. caught; lost C. caught; losing D. catching; losing参考答案:C12. _ on the 5th Avenue and 88th Street, Guggenheim Museum attracts the people who love Impressionist and Post-Impressionist paintings.A. Locate B. To locate C. Located D. Locating参考答案:C13. Dont forget to take a
7、 breath of _ fresh air and have some exercise each day. It will make _ difference. A. /; a B. the; a C. /; the D. a; the参考答案:A14. The program, _ at improving the students ability of listening and speaking, will surely be a success. A. to aim B. aimed C. aiming D. having aimed参考答案:B15. When my father
8、 lost his job our living _ had to be cut to the bone.A. bills B. expenses C. prices D. charges参考答案:B16. What _ beautiful furniture! You do have _ taste in beauty. A. a; the B. /; the C. a; a D. /; a参考答案:D17. We thought _ necessary to invite Professor Smith to give us a lecture on how to learn Englis
9、h. A. that B. it C. this D. him参考答案:B18. The lawyer advised Tom to drop the _ since he had little chance to win.A. affair B. case C. incident D. event参考答案:B19. After working her way around the world, she_ teaching English as a foreign language.A. ended in B. ended asC. ended up D. ended like参考答案:Cen
10、d up doing“以做某事而告终”为固定搭配。二、 完型填空20. One Monday morning, news got around in the schoolyard about a fire over the weekendSoon Mr. Johnson, my teacher, came to explain that the Art class would be 41due to the fireHe also warned us not to approach the Art room because it could be 42During the morning br
11、eak, Kim and I decided to take a 43A first hand observation would make us heroes at lunchAt the appointed time, Kim and I 44the Art room, ignoring the consequence(后果) I would face 45I got caughtWe stood on tiptoes looking hard 46the door window, trying uselessly to see 47was forbiddenSuddenly a firm
12、 48on our shoulders stopped us.Turning around, I found a teacher staring angrily at usIn those seconds millions of 49flashed through my mindMy father would beat me hard50than that, my mom might be so mad that she might not stop himMy spirits 51even lower while realizing how 52Mr. Johnson would be.Wh
13、en Kim and I were led back to our classroom, I could found 53to hide and wanted to melt into the floor 54, Mr. Johnson had a different55to teachSlowly, he bent down to look me in the 56, and I was met with a look of concern rather than angerHe spoke softly as he explained why he was 57in my decision
14、 to go where I may have got hurtHe cared more about my 58than the fact that Id broken a ruleMy heart was 59with regret, and I discovered that he still loved me even after Id disappointed himThe rest of the day, he didnt even mention it in class publicly, 60did he tell my parents. It was the first ti
15、me I felt the power of being given an unexpected second chance.41A. confusedB. examinedC. canceledD. suggested42A. uselessB. dangerousC. childishD. naughty43A. testB. riskC. checkD. chance44A. reachedB. searchedC. enteredD. cleaned45A. untilB. unlessC. asD. if46A. overB. withinC. throughD. across47A
16、. whatB. howC. whyD. which48A. wordB. holdC. cryD. order49A. thoughtsB. feelingsC. solutionsD. excuses50A. EasierB. LessC. MoreD. Worse51A. changedB. liftedC. sankD. lost52A. strangeB. angryC. kindD. sad53A. somewhereB. anywhereC. nowhereD. everywhere54A. MeanwhileB. ThereforeC. BesidesD. However55A
17、. courseB. lessonC. knowledgeD. ability56A. eyeB. headC. handD. feet57A. embarrassedB. excitedC. disappointedD. moved58A. gradeB. honestyC. interestD. safety59A. fullB. heavyC. relaxedD. empty60A. soB. norC. eitherD. yet参考答案:41-45 CBBAD46-50 CABAD51-55 CBCDB56-60 ACDBB21. 完形填空 (共20小题, 每小题1.5分,共30分)阅
18、读下面短文,从短文后面各题所给的四个选项(A,B,C,D)中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。My husband used to be a workaholic(工作狂)Nothing seemed to be more _26_ to him than his work,not even his family.He usually _27_at 6 oclock,and our _28_ and I were still asleep then,and then left _29_ having breakfast. I asked him to have breakf
19、ast _30_,but he said its a waste of _31_.I didnt know what kept him so_32_.He even couldnt finish all his work in the office. He came back at ten at night. However,I never expected that he would give me a kiss._33_he got home,he would start to_34_.The kids had already been in bed,of course.“Mom,wher
20、e is Dad?Why I _35_ see him?”the kids often asked.“Well,Dad has to work. He is busy,”I always_36_like this. As time went by,they didnt ask where their dad was again. Perhaps they had_37_that they had a dad. However,the situation changed several months ago.Jenny,our daughter,suddenly became_38_.I sen
21、t her to the hospital.The_39_told me that she was seriously ill and that she was calling_40_all the time. Tears burst into my eyes when I_41_that.I finally called my _42_and told him about that. Half an hour later,he came to the hospital and held Jennys little hands.He_43_another job two weeks later
22、.“I just wanted to make as much_44_as possible for you and our kids. But now,I just want to_45_as much time as possible with you and the kids,”he said and thats what he is doing now.26A. possibleBinteresting Cimportant Drelaxing27A. sat down Bgot up Cstoop up Dcame up28A. kids Bpets Cneighbors Dpare
23、nts29A. on Bwith Cwithout Dafter30A. in the office Bon the way Cin school Dat home31A. money Btime Cenergy Dfood32A. tired Bbusy Cfast Dexcited33A .As soon as BIn the end CLong before DLong after34A. eat Bsleep Cwork Dwrite35A. often Bnever Csometimes Dcheated36A. shouted Basked Creplied Dcheated37A
24、. thought Bforgotten Cignored Dminded38A. fine Bworse Cill Dangry39A. teacher Bboss Cofficer Ddoctor40A. mom Bsir Cdad Dmadam41A. noticed Brealized Cheard Dfelt42A. mother Bchild Cbrother Dhusband43A. received Blost C changed Dfound44A. money Bhappiness Cvalue Dlaughter45A. spend Bmake Cset Dsteal参考
25、答案:26-30 CBACD 31-35 BBACB 36-40 CBCDC 41-45 CDDAA三、 阅读理解22. It is a popular Internet thing to focus on the upside of being in your 30s, and it is nice to know how to do basic modern-human-being things like paying your taxes and cooking a simple meal. But it can be a less-encouraging story at work:
26、People in their late 20s to early 40s tend to report lower levels of job satisfaction and higher levels of emotional exhaustion than other age groups, according to new research.Theres an obvious reason: These tend to be the ages when people have young children at home, and the researchers did find t
27、hat this group reported feeling increasingly crunched for time. But adding to that pressure, coworker support also tends to decline at this age. Some researchers interpret the findings:Support from co-workers probably decreases in midlife as peers compete for limited resources(promotion bottlenecks
28、are often encountered during this career stage. Also, whereas younger co-workers are often hungry to make up new social networks, and older workers seek identity-affirming work experiences in their remaining tenure(任期), mid lifers find it demanding enough just to maintain existing social networks. M
29、eanwhile, time pressure likely increases as colleagues are all trying to enrich their own knowledge and experience.But the good news is that after about a decade of struggle, things start to pick back up again. Occupational psychologists say that happiness at work recovers when people reach their 40
30、s, and that people in their 50s are more satisfied with their jobs than any other age group. Hang in there, 30-somethings-soon you will be older, but at least work will meet less frustration(挫折)!1. What can we learn about people in their 30s according to the text?A. They tend to feel less emotionall
31、y exhaustedB. They are more satisfied with their work.C. They may feel more pressured at work.D. They dont know how to do basic modern-human-being things.2. Which of the following can replace the underlined word “crunched” in Paragraph 2?A. pressed B. encouragedC. relaxed D. satisfied3. Why do peopl
32、e in their late 20s to early 40s have less support from co-workers?A. Because they have a family to support.B. Because they are eager to form new social networks.C. Because they try to seek identity-affirming work experiences.D. Because they are faced with strong competition in promotion.参考答案:1. C 2
33、. A 3. D文章大意:研究显示:熬过40岁工作越来越顺心。1. 根据文章第一段It is a popular Internet thing to focus on the upside of being in your 30s, and it is nice to know how to do basic modern-human-being things like paying your taxes and cooking a simple meal.可知,30多岁的人感到工作压力更大。故选C。2. 词义猜测题。根据后句But adding to that pressure, cowor
34、ker support also tends to decline at this age.可以猜测出,crunched为“压迫”之意。故选A。3. 细节理解题。根据文章第三段promotion bottlenecks are often encountered during this career stage.可知,因为他们在升职上面临着激烈的竞争。故选D。23. Knowing the best way to study will help you to be a better student. By using your time properly, you can do your ho
35、mework more quickly. Learning to study is not difficult.The first thing to remember is that you must be willing to learn. It doesnt mean that you must always like the subject. It does mean, however, that you must be willing to do whatever is necessary to learn. Try to understand why it is important
36、and how it will help you now and later to do and learn other things. Knowing mathematics facts will be useful in your whole life. Knowing how to spell makes any kind of writing easier. Sometimes the subject that you think is going to be uninteresting will be exciting when you begin to work at it and understand it more clearly. Learning things can be fun if you are wil
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年中职法律(排除)试题及答案
- 手动工具制作工道德考核试卷含答案
- 固体饮料喷雾造粒工标准化强化考核试卷含答案
- 管棒型材精整工操作技能水平考核试卷含答案
- 高炉炼铁工改进测试考核试卷含答案
- 烟草栽培技术员班组建设测试考核试卷含答案
- 煤层气排采集输工安全知识竞赛水平考核试卷含答案
- 护林员岗前基础安全考核试卷含答案
- 送配电线路检修工诚信品质模拟考核试卷含答案
- 溶剂蒸馏工岗前生产安全意识考核试卷含答案
- 内镜院感培训课件
- 2026中征(北京)征信有限责任公司招聘13人考试题库附答案
- 2025年苏州市吴中区保安员考试真题附答案解析
- 底料采购协议书
- 摆放良肢位课件
- 司法救助课件
- 星巴克门店运营管理标准流程手册
- 2025年苏州工业园区领军创业投资有限公司招聘备考题库及完整答案详解1套
- 2026年中考作文备考之10篇高分考场范文
- 【《吸尘器造型结构设计(附图)》11000字】
- 提高约束带使用规范率
评论
0/150
提交评论