2021届高考英语二轮创新练习考前提分必刷题十含解析_第1页
2021届高考英语二轮创新练习考前提分必刷题十含解析_第2页
2021届高考英语二轮创新练习考前提分必刷题十含解析_第3页
2021届高考英语二轮创新练习考前提分必刷题十含解析_第4页
2021届高考英语二轮创新练习考前提分必刷题十含解析_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2021届高考英语二轮创新练习考前提分必刷题十含解析2021届高考英语二轮创新练习考前提分必刷题十含解析PAGE 2021届高考英语二轮创新练习考前提分必刷题十含解析考前提分必刷题(十)对应学生用书(单独成册)第230页。单词拼写1I majored in English when learning in university。2When visiting a place,usually the visitors will buy some local things.3With the exam approaching,many students become more anxious.4Th

2、ere are many tourist attractions in our country,some of which are famous all over the world,the Great Wall for example。5He is clever and works hard.No wonder he is outstanding。6The protesters represent(代表)only a small section of public opinion.7They greet(问候)each other with a hug and say Merry Chris

3、tmas!8Children have no ability to tellfalse(假的)information on the Internet。9He has a totally unique(独特的)approach to staff training.10To our amusement(好笑),he wore his coat with the wrong side out。.单句改错(请按照高考要求在原句上修改)1When the fire broke out in the movie,the people panicked and ran to all directions.答

4、案:When the fire broke out in the movie,the people panicked and raneq f(to,in) all directions。2The thought looking for a job these days sounds a little depressed.答案:The thought looking for a job these days sounds a little eq f(depressed,depressing).3He watched the car for a long time until it was dis

5、appeared in the distance。答案:He watched the car for a long time until it disappeared in the distance。4We will go to take part in the summer camp this July,which makes us very exciting.答案:We will go to take part in the summer camp this July,which makes us very eq f(exciting,excited)。5Whenever I see so

6、meone in the need,I will spare no effort to help him。答案:Whenever I see someone in need,I will spare no effort to help him。熟词生义(根据语境写出加黑词的词性及词义)1fine(熟义:adj.晴朗的,健康的,好的)I was fined thirty dollars for speeding。vt._罚款2fire(熟义:v。开火)He was fired for stealing from the counter.v.开除3flood(熟义:n.洪水)I received

7、a flood of letters this morning.n。大量4follow(熟义:v.跟随)I couldnt follow his argument at all。vt。明白5force(熟义:vt。强迫)The policeman forced the knife from the criminals hand.vt。夺取.重点句式1我弟弟高兴地对我说他是他们班第三个完成作业并且唯一一个得满分的人。(不定式作定语)My little brother told me gladly that he was_the_third_person_to_finish_his_work _a

8、nd the_only_one_to_get_full_marks in his class。2我不想和你吵嘴,我也没有那个时间。(nor位于句首,引起部分倒装)I dont want to quarrel with you,nor_do_I_have_the_time3为了防止这种情况的再度发生,约翰斯诺建议,所有水源都要经过检测。(不定式作目的状语,suggest)To_prevent_this_from_happening_again,John Snow suggested_that_the_source _of_all_the_water_supplies_be_examined对应学

9、生用书(单独成册)第230页.阅读理解(2020石家庄阶段检测)Around 45% of plastic waste is recycled annually in the UK and plastic waste is on the increase.However,one of the problems with present plastic recycling methods is that you end up with a lowerquality plastic with worse properties(特性)than the original.This means that

10、 plastic drink bottles cannot simply be recycled into new drink bottles continuously,but instead are used for other lower。grade products like park benches.Now,British scientists have developed a new method of chemical recycling.They use lower temperatures and more environmentally friendly chemicals

11、than previous methods to turn plastics back into their constituent chemical molecules(分子)In this way,they can be used to make new plastics of the same quality as the original.“Most plastics are now recycled using mechanical methods,where they are transformed into liquids before being made into somet

12、hing new,” said a professor named Matthew Jones.“The problem is,melting plastic changes its properties and reduces the quality。Our method of chemical recycling overcomes this problem.Then plastics can be used all over again without losing any properties.”The researchers are recycling some kinds of p

13、lastics,including plant。based PLA,a plastic used for food packaging and PET,which is used for drink bottles.So far,the technology has only been demonstrated in a small range.However,scientists are now working to produce larger quantities of chemicals.“There is no single solution to the problem of pl

14、astic wastethe approach has to be a combination of reducing,reusing and recycling.Our method of chemical recycling could allow carbon to be recycled endlessly rather than digging more up from the ground in the form of fossil fuels,or letting it into the atmosphere as a greenhouse gas, said Dr。Paul M

15、cKeown from the University of Bath.语篇类型说明文主题语境人与自然-环境保护-塑料废物回收利用的新方法.语篇解读文章介绍了一种新的回收利用塑料废物的方法,该方法在回收塑料并进行重新利用的同时,不破坏该塑料原有的特性,进而避免了塑料在回收之后的降级使用.1What is the problem with the present plastic recycling?AThe quality of recycled plastics declines.BPlastic drink bottles cannot be recycled。CThe amount of p

16、lastic waste is increasing.DRecycled lowergrade products sell badly。解析:细节理解题。根据第一段第二句“However,one of the problems with present plastic recycling methods is that you end up with a lowerquality plastic with worse properties than the original。”可知,目前的塑料回收利用方法存在的一个问题是,最终得到的是特性比原来差的质量较低的塑料。故选A.答案:A2How do

17、 scientists recycle plastic waste with the new method?ABy transforming it into fuels。BBy heating it into the liquid state。CBy keeping its original properties。DBy changing its molecule structure.解析:细节理解题.根据第三段最后一句“Then plastics can be used all over again without losing any properties.”可知,科学家开发的新的回收利用

18、塑料废物的方法维持了塑料原有的特性,故选C.答案:C3What can we learn from what Dr.Paul McKeown said?AFossil fuels are endless resources。BThe plastic waste problem has no solution.CRecycled carbon leads to greenhouse gases.DThe chemical recycling is environmentally friendly.解析:推理判断题。根据第五段中的“Our method of chemical recycling。

19、.。or letting it into the atmosphere as a greenhouse gas”可知,他认为化学回收利用的方法可以让碳无休止地循环利用,而不是以化石燃料的形式从地下挖掘出更多的碳,或者让碳作为温室气体进入大气。由此可知,他认为化学回收利用的方法是环保的。故选D。答案:D4In which part of the website can we find the text?ABusiness。BTechnology & Science。CLifestyle.DArt & Culture。解析:文章出处题。本文分析了目前的塑料废物回收利用方法存在的问题,并介绍了一种科

20、学家新开发的可以维持塑料原有特性的回收利用方法.由此可知,本文可能出自网站的科学与技术版块。故选B.答案:B词汇积累:Para。2:constituent adj。组成的;构成的Para。4:demonstrate vt。证明;论证;证实难句分析:“Most plastics are now recycled using mechanical methods,where they are transformed into liquids before being made into something new,”said a professor named Matthew Jones.(Par

21、a.3)分析:“where they are transformed into liquids before being made into something new”为定语从句,修饰mechanical methods;using mechanical methods为现在分词短语作状语。译文:一位名叫Matthew Jones的教授说:“现在大多数塑料是用机械方法被回收利用的,在这种情况下,塑料在被变成新东西之前,会被转化成液体。”高级句式:However,one of the problems with present plastic recycling methods is that

22、 you end up with a lowerquality plastic with worse properties than the original。(Para。1)分析:“that you end up with.。.than the original”为表语从句;end up意为“最终成为,最后处于”。译文:但是,现在垃圾回收方式的其中一个问题是,你最终得到一个比起原来的有着更低品质和更低特性的塑料.。阅读七选五Exploring work possibilities is quite an emotional challenge for people.The desire to

23、 simplify the process by focusing on one attractive option,instead of keeping your eyes open for even more possibilities,can be very strong.Naturally,wed rather make a decision and get on with our lives._1_However,putting off a decision until you have finished your detective work can pay off in ways

24、 you cant even imagine now.So,learn to explore work possibilities as though it was a treasure hunt。Uncertainties are not the only challenge holding you back。_2_ You may be unwilling to ask strangers about their work or to ask your colleagues for help because you fear rejection.Or,you may fear failur

25、e。Dont let these fears block your search。Remember that one definition of success is “doing your very best to realize your dreams”_3_There are three ways to learn about work possibilities that you already know and to discover more possibilities.1The easiest and quickest way is to read career informat

26、ion materials available on the Internet,in newspapers and magazines。2_4_They can give you an “insiders opinion”Spend your time with people as constructively as possible by asking about the local situation or other things not covered in printed materials.3The best way to learn about the work is to “t

27、ry it on for size” by getting some related experience._5_That greatly increases your ability to “mix and match” information later on to discover,or even create work possibilities that would be ideal for you。AIdentify your own ability。BExplore as many options as possible。CWe wouldnt like to live with

28、 uncertainties。DThe only way you can fail is to do nothing。ETalk to people who are knowledgeable about the work。FThe following is what you should do to explore work possibilities。GFear is most likely the biggest emotional challenge to successful career building。语篇类型说明文主题语境人与社会社会生活探索工作可能性的方法语篇解读人人都喜欢

29、过着稳定的生活,不想生活在不确定的状态中。然而,探索工作可能性虽然有一定的挑战,但却能够给你带来意想不到的东西。本文就此介绍了三种探索工作可能性的方法。1解析:C项中的we wouldnt like和空前一句中的wed rather形成对比,代入C项(我们不愿意生活在不确定的状态中),其符合语境,并与下文“Uncertainties are not the only challenge holding you back。”呼应,所以选C项。答案:C2解析:G项中的the biggest emotional challenge和空前一句中的not the only challenge相呼应,又该

30、项表述恐惧最可能是构建成功职业的最大情感挑战,与下文衔接,故选G项.答案:G3解析:D项中的fail和do nothing和空前一句中的success和doing your very best形成对比,且D项表述的内容与此处匹配.答案:D4解析:分析文章结构并根据空处所处位置可知,空处为该段的中心句。该段主要是建议人们咨询那些对工作很在行的人,所以选E项.答案:E5解析:根据该空的位置可知,该空是最后一段的段首句,起总结上文内容的作用,与第一段首句“Exploring work possibilities is quite an emotional challenge for people。形成呼应,且与下一句中表述的混合重组信息相衔接,所以选B项。答案:B更上层楼语篇与命题(二)考点规律(3)转折处与对比处常考一般而言,转折后的内

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论