辽宁省葫芦岛市2020届高三英语二模考试试题含解析_第1页
辽宁省葫芦岛市2020届高三英语二模考试试题含解析_第2页
辽宁省葫芦岛市2020届高三英语二模考试试题含解析_第3页
辽宁省葫芦岛市2020届高三英语二模考试试题含解析_第4页
辽宁省葫芦岛市2020届高三英语二模考试试题含解析_第5页
已阅读5页,还剩37页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、辽宁省葫芦岛市2020届高三英语二模考试试题含解析辽宁省葫芦岛市2020届高三英语二模考试试题含解析PAGE PAGE - 42 -辽宁省葫芦岛市2020届高三英语二模考试试题含解析辽宁省葫芦岛市2020届高三英语二模考试试题(含解析)注意事项,1.本试卷分四部分,满分:150分,考试时何:120分仲.2.答题前,考生务必将自己的姓名、考号填写在答题卡上。3.选出每小趨答案后,用铅笔把答題卡上对应题目的答案标号涂黒,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。不能答在本试卷上,否则无效.第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7。5分)听下面5段对话。每段

2、对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出 最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关 小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1。 What will the woman probably do?A。 Take a long walk。 B. Take a good rest C. Go to the country.2. What book has the woman bought?A. A music book。 B。 An English book。 C。 A history book。3。 What is the man going to

3、 do?A. Take another flight B。 Give the ticket to someone. C。 Catch the plane at 6:00。4. What does the woman mean?A。 They should buy a new typewriter.B. They should find a new place for the typewriter。C. They should find a better typist.5。 What are the two speakers talking about?A。 The study plan. B。

4、 The school plan. C。 The vacation plan.第二节 (共15小题;每小题1。5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白.毎段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间 阅读各个小题,每小题5秒钟:听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间.每段对话 或独白读两遍.听第6段材料,回答第6至第7题。6. Why did the woman stop her car suddenly?A。 The mans car hit her car。B。 A small child ran in fr

5、ont of her car。C。 The traffic lights turned red.7. What would happen if the man got another ticket?A。 He would pay a lot of money for the damage。B。 He would lose his job。C。 He would lose his drivers license.听第7段材料,回答第8至第10题8。 When did the woman get to Canada?A. Several days ago. B. Last month. C。 La

6、st September.9. Whats the meaning of moonlighting?A. A kind of lamp。 B. A second job。 C。 A kind of toy.10。 How much does it cost the woman to get to the Pacific Hotel?A。 $17.25. B. 70。25. C. 71。52。听笫8段材料,回答第11至第14题.11。 What do we know about the mans neighbour?A。 Hes sleeping now。B. fie will have to

7、get up early tomorrow.C. Hes making noise。12。 What were the man and his friends doing?A. They were having a rest。B. They were having a birthday party.C. They were having a celebration.13。 What were the man and his friends about to do?A. End their activity。B. Leave where they were。C。 Apologize to the

8、ir neighbour.14。 Where does the conversation probably take place?A。 In a hotel。 B。 At home. C。 In the manager s office.听第9段材料,回答第15至第17题。15. How does the man fee! about Davids way of sleeping?A. Its harmful. B。 Its strange. C。 Its the best。16. How many hours does David sleep a day?A。 Four. B. Six。 C

9、。 Seven。17. What does the man mean at the end of the conversation?A。 People should develop a habit like Davids.B. People need longer hours of sleep.C。 People have different sleeping habits.听第10段材料,回答第18至第20题。18。 What were the professors doing?A。 They were talking. B. They were reading. C。 They were

10、sleeping.19。 Why did the other two professors come to the railway station?A. To catch the train.B. To say goodbye to Professor Egghead。C。 To meet Professor Egghead.20。 What do we learn about these professors?A. They are serious。 B。 They are helpful. C。 They arc absent-minded。第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节

11、(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并 在答题卡上将该项涂黑。AWhen youre having a hard time with your homework or when youre preparing for your term paper, these studentfocused websites can help you with just about anything you need。 The key to getting the most out of these online resources is

12、 to know how they can best be used to your advantage.FacebookAlthough Facebook can be one of your biggest timewasters and distractions when you are supposed to be getting work done, it can also be one of your most valuable resources。 Most of your classmates will probably have a Facebook account, so

13、anyone you need to connect with about a class you missed or about a problem is usually just a few clicks away。Amazon, comDo you finish every term with many expensive textbooks you will never open again? Instead of letting the money spent go to waste, get back some of your cash by selling your books

14、on Amazon。RateMyProfesSChoosing new classes can sometimes be like trying to pick out your clothes in the dark, a total guessing game. Which teacher gives out the hardest problem sets? How much homework will that history professor give you every week? At RateMyProfessors. com, students all over the c

15、ountry rate their professors on quality, helpfulness, and how hard their classes are.WikipediaWhile Wikipedia isnt aimed specifically at students, it is difficult to think of another website that does more to reduce the pain of paper writing and researching。 Wikipedia gives you a quick way to find s

16、ources and get the details of almost any topic you need to research all without walking to the library.1. The passage was mainly written to .A。 explain some websites for parentsB。 offer some websites that may help studentsC. compare some educational websitesD。 introduce different parts of a website2

17、。 While you are taking great pains to write a research report, can most probably be a help.A. FacebookB。 AmazoncomC。 RateMyPorfessors. comD。 Wikipedia3。 RateMyPorfessors。 com is a place_.A. where you can make friends all over the countryB. where you can communicate with your professorsC。 that gives

18、you information about professors in advanceD。 that gives tips on how to get along with your professors【答案】1. B 2。 D 3. C【解析】这是一篇应用文。文章介绍了在学习上如果遇到困难时可以使用的搜索引擎的相关内容。其中包括Facebook、亚马逊、维基百科等网站。【1题详解】推理判断题。第一段第一句提到“When youre having a hard time with your homework or when youre preparing for your term pape

19、r, these student-focused websites can help you with just about anything you need。”当在完成作业或者学期论文上有问题时,可以通过以下以站查找到相关的资料。由此判断这篇文章是为了向站上的线上资源。故选B.【2题详解】细节理解题。在Wikipedia部分提到“Wikipedia gives you a quick way to find sources and get the details of almost any topic you need to research- all without walking to

20、 the library。”在写论文时这个网站能够更大程度上减少写论文和研究时的痛苦,因为维基百科能够快速查找来源,并获取研究所需的所有详细信息。由此判断,维基百科是写论文时最好的搜索引擎。故选D.【3题详解】细节理解题.在RateMyProfessors。 com部分提到“At RateMyProfessors。 com, students all over the country rate their professors on quality, helpfulness, and how hard their classes are.”在这个网站上,学生可以查看学校教授的素质、帮助程度,以

21、及教授课程的难易程度。由此判断学生可以提前知道教授的情况。故选C。BEvery man wants his son to be somewhat of a clone, not in features but in footsteps。 As he grows you also age, and your ambitions become more unachievable。 You begin to realize that your boy, in your footsteps, could probably accomplish what you hoped for。 But foots

22、teps can be muddied and they can go off in different directions.My son Jody has hated school since day one in kindergarten. Science projects waited until the last moment. Book reports werent written until the final threat。Ive been a newspaperman all my adult life。 My daughter is a university graduat

23、e working towards her masters degree in English. But Jody? When he entered the tenth grade he became a “vo-tech” student (技校学生)。 Theyre called “motorheads” by the rest of the student body.When a secretary in my office first called him “motorhead”, I was shocked。 “Hey, hes a good kid, ” I wanted to s

24、ay。 “And smart, really.”I learned later that motorheads are, indeed, different. They usually have dirty hands and wear dirty work clothes. And they dont often make school honor rolls (光荣榜).But being the parent of a motorhead is itself an experience in education。 We who labor in clean shirts in offic

25、es dont have the abilities that motorheads have. I began to learn this when I had my car crashed. The cost to repair it was estimated at 800。 “Hey, I can fix it, said Jody. I doubted it, but let him go ahead, for I had nothing to lose。My son, with other motorheads, fixed the car。 They got parts from

26、 a junkyard, and ability from vo-tech classes。 The cost was $25 instead of 800。Since that first repair job, a broken airconditioner, a nonfunctioning washer and a non-toasting toaster have been fixed。 Neighbours and co-workers trust their car repairs to him.These kids are happiest when doing repairs

27、. They joke and laugh and are living in their own relaxed world。 And their minds are bright despite their dirty hands and clothes.I have learned a lot from my motorhead: publishers need printers, engineers need mechanics, and architects need builders. Most important, I have learned that fathers dont

28、 need clones in footsteps or anywhere else。My son may never make the school honor roll。 But he made mine.4. What used to be the authors hope for his son?A. To avoid becoming his clone。B。 To resemble him in appearance。C. To develop in a different direction。D。 To reach the authors unachieved goals。5.

29、What can we learn about the authors children?A. His daughter docs better in school。B。 His daughter has got a masters degree。C。 His son tried hard to finish homework.D。 His son couldnt write his book reports。6. The author let his son repair the car because he believed that 。A。 his son had the ability

30、 to fix itB. it would save him much timeC. it wouldnt cause him any more lossD。 other motorheads would come to help7。 What did the author realize in the end?A. It is unwise to expect your child to follow your path.B。 It is important for one to make the honor roll.C。 Architects play a more important

31、role than builders.D. Motorheads have greater ability than office workers.【答案】4。 D 5。 A 6。 C 7。 A【解析】本文是一篇夹叙夹议文。文章主要讲的是父亲都希望自己的孩子跟随着自己的脚步前进,实现自己没实现的愿望.作者通过分享自己的故事告诉父亲们:每个人都有自己的价值,有自己的人生方向。【4题详解】推理判断题。由第一段的As he grows you also age, and your ambitions become more unachievable。 You begin to realize tha

32、t your boy, in your footsteps, could probably accomplish what you hoped for.(随着他的成长,你也变老了,你的雄心壮志也变得遥不可及。你开始意识到,你的儿子,跟随你的足迹,可能会完成你希望的)可知,作者过去常期望自己的儿子能够实现作者自己未完成的目标,故选D。【5题详解】细节理解题。由第三段My daughter is a university graduate working toward her masters degree in English. But Jody? When he entered the tent

33、h grade he became a “vo-tech student (技校学生)。(我的女儿是一名大学毕业生,正在攻读英语硕士学位.但是Jody呢?当他进入十年级时,他成了一名技校学生)可知,作者的女儿学业比儿子更好.故选A。【6题详解】细节理解题.根据第六段最后一句I doubted it, but let him go ahead, for I had nothing to lose.(我怀疑,但还是让他去吧,因为我没有什么损失)可知,作者让他的儿子修理汽车,因为他相信这不会给他带来更多的损失。故选C。7题详解】细节理解题。根据倒数第二段的句子Most important, I ha

34、ve learned that fathers dont need clones in footsteps or anywhere else.(最重要的是,我明白了父亲不需要克隆人的足迹或其他任何地方)可知,作者最后意识到期望孩子走自己的道路这是不明智的。故选A。CThe crocodile (鳄鱼) is an amazing animal. Why are they amazing? Crocodiles are experts at survival。 Scientists say they first appeared 200 million years ago and have li

35、ved longer than the dinosaurs by some 65 million years。 One reason why they are such good survivors is that they can go for a very long time without eating。 And they are expert hunters! They use their strong jaws to bite their prey (猎物) and then they swallow food whole. Another amazing fact about cr

36、ocodiles is: When they lose a tooth, they grow one right back. A crocodile can go through 8,000 teeth in one lifetime!While these facts are interesting, they really do not help to explain todays expression: crocodile tears。 Simply put, crocodile tears are fake sadness。 You pretend to cry and feel ba

37、d or something when in fact you could not care less. A great word to describe crocodile tears is insincere.The expression “crocodile tears” comes from an old story that crocodiles would cry tears as a fake show of guilt or sorrow to trick their prey。 The prey would come closer and then become dinner

38、。 We know now that the story is not true. Scientists explain that crocodiles do produce tears. That is because while eating, they swallow too much air; which gets in touch with lachrymal glands (glands that produce tears) and forces tears to flow。 But theyre not actually crying. Crying is purely emo

39、tional and is reserved for us humans.When you use it take some advice。 You do not have to have actual tears flowing down your face to have “crocodile tears”. Sometimes, crocodile tears are worse than insincere。 Those are the times when you are showing sadness but actually in your heart, you are quit

40、e happy about the situation。8。 How does the author mainly show that crocodiles are amazing?A。 By telling stories。B。 By giving examples.C. By conducting experiments.D。 By making comparisons.9. “Crocodile tears” is often said to a person who_ 。A。 has some insincere friendsB. faces sorrowful situations

41、C. shows unreal sadnessD。 cares little about others10。 Why does a crocodile produce tears according to scientists?A。 The flow of its tears makes it appealing。B。 It pretends to be guilty to trick its prey。C. It wants to show its emotional feelings.D. The way it eats forces its tears to flow。11。 What

42、is the best title for the text?A. An Expression “Crocodile Tears”B。 What Crocodiles Actually Cry forC。 Unknown Facts About CrocodilesD。 How Crocodiles Show Sadness【答案】8。 B 9。 C 10. D 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了“鳄鱼的眼泪这一短语的含义、来历和用法。【8题详解】推理判断题。根据第一段中的One reason why they are such good survivors is that

43、they can go for a very long time without eating。 And they are expert hunters! They use their strong jaws to bite their prey (猎物) and then they swallow their food whole. Another amazing fact about crocodiles is: When they lose a tooth, they grow one right back。 A crocodile can go through 8, 000 teeth

44、 in one lifetime!(他们之所以能成为如此优秀的幸存者,原因之一是他们可以坚持很长时间不吃东西。他们是狩猎专家!他们用强壮的下巴咬他们的猎物,然后吞下他们的食物。关于鳄鱼的另一个惊人的事实是:当它们失去一颗牙齿时,它们会长出一颗.鳄鱼一生能长8000颗牙齿!)可推知,作者在介绍鳄鱼是一种奇妙的动物这一事实时,使用了举例的方法,如:它们是生存专家、捕猎专家,并且鳄鱼的牙齿掉落后很快就能长出新的。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第二段中的Simply put, crocodile tears are fake sadness. You pretend to cry and fee

45、l bad for something when in fact you could not care less. A great word to describe crocodile tears is insincere.(简单地说,鳄鱼的眼泪是假的悲伤。你假装哭,因为什么事而感觉不好,而事实上,你根本不太关心这件事.用比较高大上一点的词来解释,鳄鱼眼泪就是不真诚的)可知,“鳄鱼的眼泪”通常被用来说那些并不在乎却假装哭泣的人,他们的悲伤是假装的、虚假的。故选C.【10题详解】细节理解题.根据第三段中的Scientists explain that crocodiles do produce

46、tears. That is because while eating, they swallow too much air, which gets in touch with lachrymal glands (glands that produce tears) and forces tears to flow。(科学家们解释鳄鱼流泪.鳄鱼流泪是因为它们吃东西的时候吞入了大量空气,而这些空气会触动泪腺(产生眼泪的泪腺),从而迫使眼泪流出)可知,鳄鱼流泪的原因是它吃东西的方式使得眼泪流出来。故选D.【11题详解】主旨大意题。文章在用举例法说明鳄鱼是一种奇妙的动物作为文章的引言后,从第二段开始

47、While these facts arc interesting, they really do not help to explain todays expression: crocodile tears.(虽然这些事实很有趣,但它们真的无助于解释今天的这一用法:鳄鱼的眼泪),接着文章介绍了“鳄鱼的眼泪”这一短语的含义、来历和用法.所以文章中心大意是介绍短语:“鳄鱼的眼泪”.文章标题反应文章中心大意,选项A切题,故选A。【点睛】细节理解题是阅读理解中常见的题型。考生在做这类题时一定要仔细审题,弄懂题干,题干当中往往有重要信息,然后回文定位,找到依据。比如此题第2题,细节理解题.根据第二段中

48、的Simply put, crocodile tears are fake sadness。 You pretend to cry and feel bad for something when in fact you could not care less。 A great word to describe crocodile tears is insincere.(简单地说,鳄鱼的眼泪是假的悲伤.你假装哭,因为什么事而感觉不好,而事实上,你根本不太关心这件事。用比较高大上一点的词来解释,鳄鱼眼泪就是不真诚的)可知,“鳄鱼的眼泪通常被用来说那些并不在乎却假装哭泣的人,他们的悲伤是假装的、虚假

49、的。故选C。DYoung sunflowers turn and swing every day. New findings add to evidence that the plants are animal-like.Harmer, a professor in the University of California at Davis Department of Plant Biology, carried out a series of experiments on sunflowers in the field, in pots outdoors and in indoor grow

50、th chambers.By staking plants so that they could not move, Harmer showed that he could destroy their ability to track the sun. He also noticed that sunflowers prevented from moving were not as tough and leafy as those that were free to move. When plants were moved indoor with a settled overhead ligh

51、t, they continued to swing back and forth for a few days.The indoor plants did start tracking the “sun” again when the apparent source of lighting was moved across the room。 The plants could reliably track the movement and return at night when the artificial day was close to a 24hour cycle, but not

52、when it was closer to 30 hours.When sunflowers track the sun, the cast sides of their stems grew more rapidly than the west sides。 Ai night, the west sides grew faster as the stem swung the other way。 The team identified a number of genes that were expressed at higher levels on the sunward side of t

53、he plant during the day, or on the other side at night. A plant growthregulating hormone, called auxin, appears to be a key driver.The “dance” to the sun cycle obviously slows when the sunflower matures and its flowers open up. At that point, the plants stop moving during the day and settle down fac

54、ing the sun in the east。“Bees like warm flowers. Harmer said, adding that the bees are cold-blooded, so landing on a warm flower saves them energy and perhaps feels really good.“The morning warmth changes the flowers in a way to make them more appealing to insects, perhaps causing them to release mo

55、re attractive scents earlier in the day。” he said。 “Were currently testing this idea。”12。 Why did Harmer do the experiment on sunflowers?A。 To see how sunflowers grow up。B. To show what sunflowers genes are.C. To study why sunflowers track the sun.D. To check if sunflowers swing in cloudy days.13. W

56、hat does the underlined word “slaking” probably mean in Paragraph 3?A. Tracking。B。 Fastening。C. Preserving.D。 Researching.14. What is the result of sunflowers being stopped from moving?A. They wont grow well。B. They will grow faster than usual。C. They wont swing back though set free.D。 They will pro

57、duce a number of new genes.15。 What is the advantage of sunflowers dance to the sun?A. They attract more insects.B。 They save more energy。C. They mature more rapidly。D. They produce more flowers。【答案】12. C 13。 B 14。 A 15。 A【解析】这是一篇说明文。每天向日葵会随着太阳的方向而转动摇摆,在这一点上,植物与动物相似,加州大学的教授Harmer做了一系列研究来发现为什么向日葵追逐太阳

58、,也发现向日葵向阳会使它更好地生长,吸引更多的昆虫授粉。【12题详解】推理判断题。根据第二段“Harmer, a professor in the University of California at Davis Department of Plant Biology, carried out a series of experiments on sunflowers in the field, in pots outdoors and in indoor growth chambers.”哈默是加州大学戴维斯分校植物生物学系的教授,他对田野中的向日葵进行了一系列实验,包括室外盆栽和室内生长

59、室.再根据倒数第四段 “A plant growth-regulating hormone, called auxin, appears to be a key driver. 一种被称为生长素的植物生长调节激素似乎是向日葵向阳一个关键的驱动因素。由此判断出,Harmer 做向日葵的实验是为了研究向日葵为什么追逐太阳。故选C项。【13题详解】词义猜测题。根据划线词后that they could not move,它不能动和 sunflowers prevented from moving。 阻止向日葵移动。由此判断出划线词的意思是“固定。故选B项。【14题详解】细节理解题。根据第三段He a

60、lso noticed that sunflowers prevented from moving were not as tough and leafy as those that were free to move。Harmer教授发现系紧向日葵后它们长得柔弱、叶子少.所以向日葵停止移动的结果是它们长得不好.故选A.【15题详解】细节理解题.根据文章最后一段“The morning warmth changes the flowers in a way to make them more appealing to insects, perhaps causing them to relea

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论