版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、大学英语B2一、交际英语1.- Would you like some tea, Mary?- _A.Yes, Id likeB.Id likeC.Yes. pleaseD.Yes. I will答案:C2.- Thank you for calling.- _ A.Dont mention it.B.Thats fine.C.Nice talking to you.D.Call back again.答案:C3.- Is Johnthere?- _ A.Speaking.B.Im not Mary.C.Who are you?D.Mary is well today.答案:A4.- Is i
2、t possible for you to work late tonight? - _ A.I like it.B.Ill do that.C.Id love to.D.I think so.答案:D5.- What do you think of this novel?- _ A.Ive read it.B.Its well-written.C.It was written by my uncle.D.I bought it yesterday.答案:B二、阅读理解Now satellites are helping to forecast the weather. They are in
3、 space, and they can reach any part of the world. The satellites take pictures of the atmosphere, because this is where the weather forms. They send these pictures to the weather stations. So meteorologists(气象学家)can see the weather of any part of the world. From the pictures, the scientists can ofte
4、n say how the weather will change.Today, nearly five hundred weather stations in sixty countries receive satellite pictures. When they receive new pictures, the meteorologists compare them with earlier ones. Perhaps they may find that the clouds have changed during the last few hours. This may mean
5、that the weather on the ground may soon change, too. In their next weather forecast, the meteorologists can say this.So the weather satellites are a great help to the meteorologists. Before satellites were invented, the scientists could forecast the weather for about 24 or 48 hours. Now they can mak
6、e good forecasts for three or five days. Soon, perhaps, they may be able to forecast the weather for a week or more ahead.6.Satellites travel above space.A.TB.F答案:B7.We use the weather satellites to take pictures of the atmosphere because the weather forms there.A.TB.F答案:A8.Meteorologists forecast t
7、he weather after they have compared new satellite pictures with earlier ones.A.TB.F答案:A9.Maybe well soon be able to forecast the weather for five days.A.TB.F答案:B10.The main idea of this passage is that satellites are now used in weather forecasting.A.TB.F答案:AIn the United States, it is not customary
8、 to telephone someone very early in the morning. If you telephone him early in the day, while he is shaving or having breakfast, the time of the call shows that the matter is very important and requires immediate attention. The same meaning is attached to telephone calls made after 11:00 pm. If some
9、one receives a call during sleeping hours, he assumes its a matter of life or death. The time chosen for the call communicates its importance.In social life, time plays a very important part. In the U.S.A. guests tend to feel they are not highly regarded if the invitation to a dinner party is extend
10、ed only three or four days before the party date. But it is not true in all countries. In other areas of the world, it may be considered foolish to make an appointment too far in advance because plans which are made for a date more than a week away tend to be forgotten. The meaning of time differs i
11、n different parts of the world. Thus, misunderstandings arise between people from different cultures that treat time differently. Promptness is valued highly in American life, for example. If people are not prompt, they may be regarded as impolite or not fully responsible. In the U.S. no one would t
12、hink of keeping a business associate waiting for an hour, it would be too impolite. A person, who is 5 minutes late, will say a few words of explanation, though perhaps he will not complete the sentence.11.What is the main idea of this passage? _A.It is not customary to telephone someone in the morn
13、ing and in sleeping hours in the U.S.B.The role of time in social life over the world.C.If people are late, they may be regarded as impolite or not fully responsible in the U.S.D.Not every country treats the concept of time as the same.答案:B12.What does it mean in the passage if you call someone duri
14、ng his or her sleeping hours? _A.A matter of work.B.A matter of life or death.C.You want to see him or her.D.You want to make an appointment with him or her.答案:B13.Which of the following time is proper if you want to make an appointment with your friend in the U.S. A.?A.at 7:00 amB.at 4:00 pmC.at th
15、e midnightD.at 4 am答案:B14.Which of the following statements is true according to the passage? _A.In the U.S.A. guests tend to feel they are highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date.B.No misunderstandings arise between people from d
16、ifferent cultures about the concept of time.C.It may be considered foolish to make an appointment well in advance in the U.S.A.D.Promptness is valued highly in American life.答案:D15.From the passage we can safely infer that _A.its a matter of life or death if you call someone in day time.B.the meanin
17、g of time differs in different parts of the world.C.it makes no difference in the U.S. whether you are early or late for a business party.D.if a person is late for a date, he neednt make some explanation.答案:B三、词汇与语法16.Oh, your voice sounds quite different _the phone. A.inB.onC.forD.from答案:B17.It was
18、 well known that Thomas Edison _ the electric lamp.A.discoveredB.inventedC.foundD.developed答案:B18.Dont forget _ the window before leaving the room.A.to have closedB.to closeC.having closedD.closing答案:B19.The reason I did not go abroad was _ a job in my home town.A.becauseB.due toC.that I gotD.becaus
19、e of getting答案:C20.The boy is not happy at the new school. He has _ friends there.A.fewB.a fewC.littleD.a little答案:A四、完型填空One morning Mr Green is driving around the country and looking for a small bookshop. When he sees an old man _21_ the side of the road, he stops his car and says to the old man,E
20、xcuse me. I want _22_ to the Sun Bookshop. Do you know it?Yes, the old man answer, I will show you the way. He _23_ Mr Greens car, and they drive about twelve miles. While they come to a small house, the old man says, Stop here. Mr Green stops and _24_ the house. But this isnt the hotel,he says to the old man. Right, the old man answers, this is my house. And now Ill show you the _25_ to the bookshop. Turn around and go
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 腰痛考试题多选题及答案
- 需求分析考试题型及答案
- 2026年江苏经贸职业技术学院公开招聘工作人员26人备考题库(第二批)及一套答案详解
- 新课标中考试题及答案
- 骨外科学(基础知识)主治医师考试题库及答案解析(2026年宁夏)
- 2026年度卫生专业技术资格考试输血技术(214390)强化练习题及答案解析
- 2026年度卫生专业技术资格考试中医护理强化练习题及答案解析
- 民航西北空管局2026届毕业生招聘备考题库有完整答案详解
- 2026年新余燃气有限公司工作人员面向江投集团内部公开招聘备考题库及答案详解(夺冠系列)
- 司炉工考试题库及答案
- 2024 公路装配式钢便桥设计与施工技术指南
- 更新改造工程管理制度
- 水暖考试试题及答案
- 网络谣言的法律规制及其治理策略研究
- 10第十章-水利工程设计
- 第四代住宅白皮书-HZS
- 高中化学教材培训
- 新能源发电技术课件:新能源发电的故障穿越技术
- 管线拆除施工方案
- 杉木容器育苗技术规程
- 专题12将军饮马模型(原卷版+解析)
评论
0/150
提交评论