四川省德阳市什邡职业高级中学2022年高二英语上学期期末试卷含解析_第1页
四川省德阳市什邡职业高级中学2022年高二英语上学期期末试卷含解析_第2页
全文预览已结束

付费下载

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、四川省德阳市什邡职业高级中学2022年高二英语上学期期末试卷含解析一、 选择题1. He got up very late, _ his school bag, and _ to his school at once. A. taking; dashing B. took ; dashing C. taking ; dashed D. took ; dashed参考答案:D2. Peter had intended to take a job in business , but _ that plan after the unpleasant experience in Canada in 2

2、010.A. had abandoned B. abandoned C. abandon D. will abandon参考答案:D3. It is well known _ Tibet is part of China and there is no doubt _ nobody canseparate it from the motherland. A.that;whether B.whether;that C.whether;whether D. that; that 参考答案:D略4. Did Robson enter the field? - Yes. He came on in _

3、 place of Wilkins ten minutes before the end of _ game. A. the ; a B. /; a C. /; the D. the; the参考答案:C略5. Instruments of this kind break easily, even if you touch them _.A. merely B. slightlyC. hardly D. normally参考答案:BA项”merely”意为“只有,仅仅”B项“slightly”意为轻微地,轻轻地”C选项“hardly”意为为一个频度副词意为“几乎不,很少”D选项“normall

4、y”意为正常地。综合ABCD四个选项,B选项最为符合题意,本句话意思为“即便是你轻拿轻放,这种乐器还是十分易损。”B选项最符合题意,故选择B选项。6. He is now having problems_the final exam. If he cant, he cannot graduate. A. passing B. to pass C. pass D. passed参考答案:A 7. - How often do you eat out?- _, but usually once a week.A. Have no ideaB. It dependsC. As usual D. Ge

5、nerally speaking参考答案:B句意:你多久出去吃一次?看情况,但是通常是一周一次。A项表示“不知道”;B项表示“看情况”;C项表示“像往常一样”;D项表示“总的来说”。结合句意可知,选B。8. There are, of course, bad teachers as well as _.A. good oneB. some goodC. good ones D. those good 参考答案:C略9. Anyhow Robbie intended to _him as his son. A. realize B. admit C. acknowledge D. recogni

6、ze参考答案:C10. _ for the free tickets, I would not have gone to the films so often.A. If it is not B. Were it notC. Had it not been D. If it were to be参考答案:C考查虚拟语气如果没有那些免费的票,我不会去影院这么频繁。If虚拟条件句的否定(含蓄条件句) 常考两个句型:If it werent for和If it hadnt been for,其意为“若不是(有)” “要不是”。从句中如果有助动词had,should或were时,可以省略if,而从句使

7、用倒装语序。故选C.11. If you dont go to visit the Great wall, _. A. So am I B. Nor am I C. neither do I D. nor will I 参考答案:D略12. _ his surprise, the soup he likes is not _ his taste at all this time.A. To; to B. To; for C. For; to D. In; to参考答案:A略13. I find important to have some communicative skills.A.it B

8、.me C.them D.you参考答案:A14. The girls face looked pale, so our classroom teacher requested that she _to hospital immediately. A. send B. should send C. sending D. be sent 参考答案:D略15. In the dark forests _, some large enough to hold several English towns. A. stand many lakes B. lie many lakesC. laymany

9、lakes D. many lakes stand参考答案:B二、 填空16. On hearing the new of his fathers death, he _ _crying.一听到父亲去世的消息,他就大哭了起来。参考答案:burst out.三、 阅读理解17. There are plenty of reasons that have put sea turtles in danger. Here are some.The sea turtles tend to live in water, but the females come over to lands for nest

10、ing. This is the time when they are in the most vulnerable (脆弱的) position. Their nesting areas have been taken over by human settlements and recreation development. This has forced them to search for areas that are less suitable for nesting.The egg is the first step for a sea turtle to have a chance

11、 of life. And this first step of life has become vulnerable in many countries. The sea turtles have no way to protect their eggs. As a result, the poachers (侵入者) have an opportunity to steal their eggs. The sea turtles are caught in shrimping vessels (捕虾船) that use nets. The nets can drown these poo

12、r creatures. They die, as the nets are not pulled out fast. Gill nets and drilling for oil also trigger habitat destruction and injury to the animal.One female sea turtle can lay hundreds of eggs in one nesting season. These eggs are preyed on by crabs (螃蟹), foxes, birds, and humans, as they make th

13、eir run towards the sea. By the time they reach the shallow water, half of them have been removed by their predators (捕食者) on land and some are eaten up by fish in water. Only a few lucky ones win the battle of survival and live past their 1st birthday!The sea turtles take more than a decade to reac

14、h maturity. Then they start breeding and adult turtles have to live for many years to maintain the balance of population. However, as mentioned above, the adults face a lot of hardships for surviving. Pollution, long lines of fishing fleets, high seas, and even tumors, etc., all cause death of these

15、 massive, beautiful species.32. When sea turtles are nesting, probably _.A. they are not afraid of humans B. they usually hide behind big rocksC. they dont have anything to protect them D. they pay no attention to their surroundings33. What does the underlined word “trigger” in Paragraph 4 mean?A. O

16、ffer. B. Cause.C. Replace.D. Prevent.34. According to Paragraph 5, it is implied that when moving to water, sea turtle babies _.A. can easily get lost B. can move very fastC. dont know theyre in danger D. are hard to survive35. What is the CORRECT order of the facts mentioned in the passage? Poaching Fishing Predators NestingA. B. C. D. 参考答案:32.C33.B34.D35.C试题分析: 本文讲述海龟面临的危险,造成严重的数量减少并进行分析。32.C考查推理判断题。根据第二段的This is the time they are in the most vulnerable position.可知海龟在筑巢时没有什么保护措施,故选C项。33.B考查词义猜测题。根据Gill nets and drilling for oil以及habitat destruction and injury to the an

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论