2021-2022学年湖南省永州市凡龙圩中学高二英语联考试题含解析_第1页
2021-2022学年湖南省永州市凡龙圩中学高二英语联考试题含解析_第2页
2021-2022学年湖南省永州市凡龙圩中学高二英语联考试题含解析_第3页
2021-2022学年湖南省永州市凡龙圩中学高二英语联考试题含解析_第4页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2021-2022学年湖南省永州市凡龙圩中学高二英语联考试题含解析一、 选择题1. It was the culture, rather than the language, _C _made it hard for him to adapt to the new environment abroad.A. where B. whyC. that D. what参考答案:C试题分析:这个句子中含有it was,首先要考虑所给题目是不是一个强调句。把It was和横线去掉,发现句意仍然完整清楚,所以说这里就是一个强调句。强调句的基本结构是it is / was + 被强调部分 + that +

2、句子的其他成分,所以用that,所以选C。句意:是文化,而不是语言,使得他很难适应国外的新的环境。【名师点睛】强调句的句型1. 陈述句的强调句型,It is/ was + 被强调部分(通常是主语、宾语或状语)+ that/ who(当强调主语且主语指人)+ 其他部分。2. 一般疑问句的强调句型,同上,只是把is/ was提到it前面。3. 特殊疑问句的强调句型,被强调部分(通常是疑问代词或疑问副词)+ is/ was + it + that/ who + 其他部分?4.not until 句型的强调句,句型为:It is/ was not until + 被强调部分 + that + 其他部分

3、。考点:考查强调句。2. Is this the first time you _ Chengdu?.No. But the first time I _ here, the city wasnt so beautiful.Avisited; came Bvisited; have comeChave visited, have come Dhave visited; came 参考答案:D略3. He was about to cross the street _ he heard his name .A. when; called B. if; calling C. and ; calli

4、ng D. till; called参考答案:A略4. His suggestion that you_ once more sounds reasonable. Atry Btried Cmust try Dcan try 参考答案:A5. It is uncertain _ side effect the medicine will bring about, although about two thousand patients have taken it. A. that B. what C. how D. whether参考答案:B6. Frank put the medicine

5、into a top drawer to make sure it would not be to the kids.A. available B. convenient C. voluntary D. accessible参考答案:D7. _ English is _ working language of most international organizations, international trade and tourism.A. 不填; 不填B. the; aC. 不填; theD. the; 不填参考答案:C8. Paul is very similar in appeara

6、nce _ his brother.A. in B. to C. with D. for参考答案:B9. He blew up _we asked him where the raised money had gone. Which of the following is NOT OK? A. the moment B. the minute C. the instant D. the time 参考答案:D10. Only after the woman had her own child _ how difficult it was to be a mother.A. she realiz

7、ed B. had she realized C. she had realized D. did she realize参考答案:D略11. This is the third time that she _ for the same mistake , _?A. has apologized; isnt it B. had apologized; hadnt she C. had apologized; isnt it D. has apologized; hasnt she参考答案:A略12. If he _ my advice, he wouldnt have lost his job

8、.A. followed B. should follow C. had followed D. would follow参考答案:C13. -Is it my age _ the boss minds? -Im afraid not. He will consider _ necessary to have an experienced assistant.A. which; it B. that; it C. which; that D. that; that参考答案:B略14. He had a wonderful childhood, _ with his mother to all

9、corners of the world. A. travel B. to travel C. traveled D. traveling参考答案:D 15. _behind a tall tree, the little girl was not noticed by anybody at all.A. Seated B. Seating C. Seat D.To seat参考答案:A16. We had thought the examination would be difficult, but it _ easy. A. turned B. result C. appeared D.

10、proved参考答案:D略17. I made a promise to myself _ this year, my first year in high school, would be different. A whether B what C that D how 参考答案:C18. Luckily, the passengers were sent to the nearest hospital _the accident happened.A. shortly B. once C. instantly D. while参考答案:C19. Only when the war was

11、over, _ to his hometown.A. the young soldier did return B. returned the young soldier C. does the young soldier return D. did the young soldier return参考答案:D二、 新的题型20. We all wish we had just a bit more time. Just think what you could do with an extra hour or two each day: you could finally stick to

12、an exercise routine, or spring-clean the house, or write your novel, or learn the guitar and so on._16_ But I can help you find more hours in your day for the things that really matter. Get Out of Bed EarlierIf you normally get up at 7:30 am., try getting up at 7:00 am. That half-hour might not soun

13、d like much, but it could be time that you use to exercise, to read that book youve been meaning to finish. _17_ Do the Important Tasks FirstOnce you get to work, get the important ones done first (not the easy ones, or even the urgent ones). You can afford to spend at least an hour working on big,

14、important tasks rather than on all those little urgent ones._18_ The urgent tasks will still get done, and you wont miss the important ones. Reduce InterruptionsIf colleagues have a habit of hanging around your desk to chat, or if the phone is constantly ringing, you might find that it takes you hal

15、f the day to finish a simple task like writing a letter. Constant interruptions dont just eat up time, they also break your concentration.When youve got a big task to focus on, let your calls go to voicemail. _19_ Wearing headphones makes it less likely that people will try to strike up a conversati

16、on. _20_A few minutes chatting, browsing the web, and so on, can easily turn into hours of wasted time over the course of a day.When youre working, work. If your concentration is slipping, take a proper break: go and get a glass of water, or stretch your legs a bit. And if youre facing a difficult t

17、ask, try breaking it into small steps or stages so that its easier to deal with.AStay Focused on Your Work.BTake Breaks When Necessary.CIf you have an office door, close it.DIf you work like this, youll usually save time.EWould you want me to make your day longer?FI cant magically make all your days

18、 25 hours long.GOr simply to get your day off to a calm and organized start.参考答案:16. F 17. G 18. D 19. C 20. A【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了节省时间的方式方法。主要是从早起、先完成最重要的任务、少中断以及必要的休息方面做起,在日常生活中节省出更多的时间。【16题详解】考查的是上下文的语境理解能力。从空后面But I can help you find more hours in your day for the things that really matter句意上可以看出这儿

19、与前一句的转折之意,故选F。【17题详解】考查的是上下文的语境理解能力。从空前面看to exercise, to read that book youve been meaning to finish,正好与这儿的G项相连接,所以G项正确。【18题详解】考查的是上下文的语境理解能力。此空前刚好需要一个对前面短文意的小结,D项表示如果这样做下去的话,会达到节省时间的效果。所以D项正确。【19题详解】考查的是上下文的语境理解能力。从空前面看是进行事例的说明,选项中只有C项符合,所以C项正确。【20题详解】考查的是上下文的语境理解能力及主题句的概括能力。从空前面看与文章归纳的大的要点相符合,也与下文

20、中的concentration想符合。所以A项正确。【点睛】七选五题型要求考生从整体上把握文章的逻辑结构和内容上的联系,理解句子之间、段落之间的关系,对诸如连贯性、一致性等语段特征有较强的意识和熟练的把握。所以懂得整篇文章的基本结构或段落的语篇结构对解题很有用。例如小题5要求选择本段的小标题,结合其它三个小标题可知,小标题都是短小精悍的祈使句,符合的选择项只有A、B,再结合其段落的内容就不难选出正确的答案。三、 阅读理解21. Shane Thomas is a 10-year-old pianist from England. Hes being called the next Mozart

21、 because of his amazing abilities.He has only been having piano lessons for four months, and practices four hours a week, but he has already played difficult classical pieces. He was just seven when he sat down at the piano, and could play at once. He also says he never gets nervous.When Shane was t

22、hree years old, he said that he could play the piano, but nobody took him seriously. At school, he could listen to the teacher and do his work while composing (作曲) in his head. Shame remembers all the melodies(旋律),and when he gets home he plays them on the piano, while his father records them. Shane

23、 loves playing the piano, and when he grows up he wants to be a composer.His tutor, Richard Goffin-Lecar, says he is like Amadeus Mozart, who lived during the 18th century in Salzburg, Austria, and was one of the most famous composers ever. Mr. Goffin-lecar says, “I dont teach Shane very much. I just give him directions, then sit back and watch.”His father, a single parent with two other children, says that although he has little money, he wants to send Shane to a good music sch

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论