科特勒市场营销题库-2016新版chapter3_第1页
科特勒市场营销题库-2016新版chapter3_第2页
科特勒市场营销题库-2016新版chapter3_第3页
科特勒市场营销题库-2016新版chapter3_第4页
科特勒市场营销题库-2016新版chapter3_第5页
已阅读5页,还剩44页未读, 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Copyright©2016PearsonEducation,Inc.

PrinciplesofMarketing,16e(Kotler)

Chapter3AnalyzingtheMarketingEnvironment

1)Danhasbeendirectedtostudytheforcesclosetoacompanythataffectitsabilitytoserveitscustomers,suchasthecompany,suppliers,marketingintermediaries,customermarkets,competitors,andpublics.Inthisinstance,Danhasbeendirectedtostudythe________ofthecompany.

A)macroenvironment

B)microenvironment

C)technologicalenvironment

D)demographicenvironment

E)politicalenvironment

Answer:B

AACSB:Analyticalthinking

Skill:Application

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Moderate

2)Whichofthefollowingtermsisusedtodescribetheactorsandforcesoutsidemarketingthataffectmarketingmanagement'sabilitytobuildandmaintainsuccessfulrelationshipswithtargetcustomers?

A)marketingenvironment

B)marketingorientation

C)strategicplanning

D)targetmarkets

E)marketingmix

Answer:A

AACSB:Analyticalthinking

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Easy

3)Whichofthefollowingisacomponentofafirm'smicroenvironment?

A)customerdemographics

B)economicrecessions

C)populationshifts

D)marketingintermediaries

E)technologicalchanges

Answer:D

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Easy

4)Samhasbeendirectedtostudythedemographic,economic,political,andculturalforcesthataffectanorganization.Inthisinstance,Samhasbeendirectedtostudythe________oftheorganization.

A)macroenvironment

B)microenvironment

C)internalenvironment

D)marketingmix

E)marketingintermediaries

Answer:A

AACSB:Analyticalthinking

Skill:Application

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Moderate

5)Theinterrelateddepartmentswithinacompanythatinfluencemarketingdecisionsformthe________environment.

A)cultural

B)economic

C)internal

D)political

E)technological

Answer:C

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Easy

6)________providetheresourcesneededbyacompanytoproduceitsgoodsandservices.

A)Retailers

B)Marketingservicesagencies

C)Resellers

D)Suppliers

E)Financialintermediaries

Answer:D

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Easy

7)SparexInc.isamanufacturerofmetalboltsthatareusedbyBoilexInc.tomanufactureheavymachineries.Inthisinstance,Sparexactsasa________.

A)financialintermediary

B)supplier

C)retailer

D)customer

E)localpublic

Answer:B

AACSB:Analyticalthinking

Skill:Application

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Moderate

8)Jonathanworksforafirmthatassistscompaniesinpromoting,distributing,andsellingtheirproductstoendconsumers.ThefirmJonathanworksforisa________.

A)licensor

B)supplier

C)marketingintermediary

D)localpublic

E)generalpublic

Answer:C

AACSB:Analyticalthinking

Skill:Application

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Moderate

9)________helpcompaniesstockandmovegoodsfromtheirpointsoforigintotheirdestinations.

A)Retailers

B)Physicaldistributionfirms

C)Marketingservicesagencies

D)Resellers

E)Suppliers

Answer:B

AACSB:Analyticalthinking

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Easy

10)________includebanks,creditcompanies,insurancecompanies,andotherbusinessesthathelpinsureagainsttherisksassociatedwiththebuyingandsellingofgoods.

A)Financialintermediaries

B)Physicaldistributionfirms

C)Resellers

D)Marketingservicesagencies

E)Wholesalers

Answer:A

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Easy

11)MariaworksforSigmaInc.,afirmthathelpscompaniestargetandpromotetheirproductstotherightmarkets.Sigmaismostlikelya________.

A)financialintermediary

B)physicaldistributionfirm

C)marketingservicesagency

D)reseller

E)wholesaler

Answer:C

AACSB:Analyticalthinking

Skill:Application

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Moderate

12)LandPortTransportationandOmegaWarehousinghelpcompaniesmoveandstockgoodsfromtheirmanufacturingplantstotheirdestinations.Thesetwobusinessesareexamplesof________.

A)resellers

B)marketingservicesagencies

C)financialintermediaries

D)physicaldistributionfirms

E)wholesalers

Answer:D

AACSB:Analyticalthinking

Skill:Application

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Moderate

13)Whichofthefollowinggroupsinfluencesthecompany'sabilitytoobtainfunds?

A)financialpublics

B)localpublics

C)generalpublics

D)citizen-actionpublics

E)internalpublics

Answer:A

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Easy

14)Whichofthefollowingistruewithregardtomediapublics?

A)Theprimaryfunctionofthisgroupistoprotecttheinterestsofminoritygroups.

B)Thisgroupcarriesnews,features,andeditorialopinion.

C)Theprimaryfunctionofthisgroupistocritiquethemarketingdecisionsofcompanies.

D)Thisgroupincludesneighborhoodresidentsandcommunityorganizations.

E)Thisgroupdirectlyinfluencesthecompany'sabilitytoobtainfunds.

Answer:B

AACSB:Analyticalthinking

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Moderate

15)Acompany'smarketingdecisionsmaybequestionedbyconsumerorganizations,environmentalgroups,minoritygroups,andothers.Theseorganizationsandgroupsarealsoknownas________.

A)mediapublics

B)marketingintermediaries

C)customers

D)citizen-actionpublics

E)internalpublics

Answer:D

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Easy

16)AconsumerorganizationinOhiohaschallengedthemarketingdecisionofalocalfirmallegingittobeagainstthelargersocialinterest.Inthisinstance,thefirmischallengedbya(n)________public.

A)internal

B)general

C)government

D)citizen-action

E)media

Answer:D

AACSB:Analyticalthinking

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Easy

17)Whichgroupincludesneighborhoodresidentsandcommunityorganizations?

A)localpublics

B)governmentpublics

C)internalpublics

D)citizen-actionpublics

E)mediapublics

Answer:A

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Easy

18)CapeSkyInc.,aninternationalinsuranceandfinancialservicescompany,istheprimarysponsoroftheannualNewYorkCityMarathon,whichisattendedbyoveronemillionfansandwatchedbyapproximately300millionviewersworldwide.TheCapeSkylogoandnamearedisplayedthroughouttheracecourse.CapeSkymostlikelysponsorsthiseventinordertoappealtowhichofthefollowingtypesofpublics?

A)financialpublics

B)citizen-actionpublics

C)governmentpublics

D)generalpublics

E)internalpublics

Answer:D

AACSB:Analyticalthinking

Skill:Application

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Challenging

19)Workers,managers,andmembersoftheboardareexamplesof________publics.

A)general

B)internal

C)local

D)citizen-action

E)media

Answer:B

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Easy

20)Price&MaloneCorp.,acompanybasedinHouston,caterstoamarketofindividualsandhouseholdsthatbuygoodsandservicesforpersonalconsumption.Price&Malonecaterstoa________market.

A)business

B)reseller

C)government

D)consumer

E)wholesale

Answer:D

AACSB:Analyticalthinking

Skill:Application

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Moderate

21)________marketsbuygoodsandservicesforfurtherprocessing.

A)Business

B)Reseller

C)Wholesale

D)Consumer

E)Retail

Answer:A

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Easy

22)Governmentmarketsconsistofgovernmentagenciesthatbuygoodsandservices________.

A)toproducepublicservices

B)toresellataprofit

C)forfurtherprocessing

D)forpersonalconsumption

E)thataregenerallyofpoorquality

Answer:A

AACSB:Applicationofknowledge;Analyticalthinking

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Easy

23)RachelworksforafurniturecompanyinIreland.Sheisresponsibleforbuyingandsellinggoodsataprofittosmallretailers.Rachelmostlikelyoperatesina________market.

A)business

B)reseller

C)wholesale

D)consumer

E)retail

Answer:B

AACSB:Applicationofknowledge;Analyticalthinking

Skill:Application

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Moderate

24)SparksInc.hasagrowing________marketintheU.S.consistingofindividualsandhouseholdsthatbuySparks'productsforpersonaluse.

A)consumer

B)government

C)business

D)international

E)financial

Answer:A

AACSB:Analyticalthinking

Skill:Application

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Moderate

Refertothescenariobelowtoanswerthefollowingquestion(s).

CaseyBricklyopenedTheLanding,aconveniencestoreonthenorthshoreofWitmerLake,in1962.Withasandwichcounterononesideandabaitshopandgroceryontheother,TheLandingwasanimmediatehitwithweekendlakevisitorsandlocalresidentsalike.Inthesummer,boatersparkedatthepiersandboughtalltheirfishingneeds,suchasrodsandreels,bait,snacks,andsoftdrinksatTheLanding.Evenduringthewintermonths,snowmobilersandicefishermenwereluredtoTheLandingforsnacksandhotcoffeeorhotchocolate.

Astimepassed,thebusinesschangedandgrewtremendously.Whatwasformerlyaweekendtouristareagraduallybecameafull-fledgedresidentialarea.Manyofthehouses,whichwerebuiltascottagesinthe1950sand1960s,wereremodeledintoresidentialhomes.Bytheendofthe1970s,thedaysofsmallmotorboatsand10mile-per-hourspeedlimitsweregone;skiingandfastspeedboatsbecametherage.Throughitall,TheLandingcontinuedtoattractflocksofpatrons.

Inthe1980s,however,CaseystartedtorealizethatthegroceryareainTheLandingcouldnotcompetewithlargerlocalretailers.Heeventuallyenlargedthesandwichcounter,transformingthebaitshopandgroceryintoarestaurantwithafullmenutypicalofanydiner."Gettingridofthebaitshopwashardtodo,"Caseyadmitted."Istillhadasummercrowdthatreliedonusfortheirfishingneeds,butwecouldn'tsurviveawholeyearonfourmonthsofprofit."

Intheearly2000s,theatmosphereofWitmerLakeandtheneighboringlakesbecameupscale."Icouldseethatpeoplewerespendingmoreontheirspeedboatsthanwhattheyhadoriginallypaidfortheircottages!"Caseyexclaimed.Manyofthecottageswereinheritedbychildrenandgrandchildrenoftheoriginalowners.Onceagain,thescenestartedtochangeasmanyofthelakehouseswereusedonlyasweekendlakehomes.Unlikethepreviousgeneration,avastnumberofthecurrentownerscouldaffordtoliveclosertotheirjobswhilemaintaininglakehomes."Atthispoint,businesswasn'tgrowing,"Caseysaid.

Aslocalcompetitioncontinuedtoincrease,CaseyconvertedthedinerofTheLandingintoabarwithaloungearea."Thechangemighthavebeentoodrastic,"Caseysaid,"butitwastheonlywaywecouldmaintainastrong,year-roundbusinessinspiteofthepopulationshiftsandcompetitiveforces."

25)WhichofthefollowingmicroenvironmentactorshashadthemostinfluenceonTheLanding?

A)competitors

B)suppliers

C)marketingintermediaries

D)resellers

E)citizen-actionpublics

Answer:A

AACSB:Analyticalthinking

Skill:Application

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Moderate

26)Themicroenvironmentconsistsoflargersocietalforcesthataffectacompany,suchasdemographic,economic,political,andculturalforces.

Answer:FALSE

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Easy

27)Themacroenvironmentconsistsofthefactorsclosetothecompanythataffectitsabilitytoserveitscustomers,suchassuppliers,customermarkets,competitors,andpublics.

Answer:FALSE

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Easy

28)Marketingsuccessrequiresbuildingrelationshipswithothercompanydepartments,suppliers,marketingintermediaries,competitors,variouspublics,andcustomers,whichcombinetomakeupthecompany'svaluedeliverynetwork.

Answer:TRUE

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Moderate

29)Acompany'smarketingenvironmentexcludestheforcesoutsidethemarketingdepartmentthataffectmarketingmanagement'sabilitytobuildandmaintainsuccessfulrelationshipswithtargetcustomers.

Answer:FALSE

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Easy

30)Marketingservicesagenciesarethemarketingresearchfirms,advertisingagencies,mediafirms,andmarketingconsultingfirmsthathelpthecompanytargetandpromoteitsproductstotherightmarkets.

Answer:TRUE

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Easy

31)Localpublicsincludeconsumerorganizations,environmentalgroups,minoritygroups,andothers.

Answer:FALSE

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Easy

32)Theaimoftheentirevaluedeliverynetworkistoservetargetcustomersandcreatestrongrelationshipswiththem.

Answer:TRUE

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Moderate

33)Businessmarketsbuygoodsandservicesforfurtherprocessingorforuseintheirproductionprocesses.

Answer:TRUE

AACSB:Analyticalthinking

Skill:Application

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Moderate

34)TrudieJonesworksforadistributionchannelfirmthathelpsseveralelectronicscompaniesfindcustomersormakesalestothem.Trudieworksforareseller.

Answer:TRUE

AACSB:Analyticalthinking

Skill:Application

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Moderate

35)HowhavelargeretailerssuchasWalmartchangedthedynamicsofpartneringwithresellers?

Answer:Selectingandpartneringwithresellersisnoteasy.Nolongerdomanufacturershavemanysmall,independentresellersfromwhichtochoose.Theynowfacelargeandgrowingresellerorganizations,suchasWalmart,Target,HomeDepot,Costco,andBestBuy.Theseorganizationsfrequentlyhaveenoughpowertodictatetermsorevenshutsmallermanufacturersoutoflargemarkets.

AACSB:Applicationofknowledge

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Easy

36)Whoarethemajorplayersinacompany'smicroenvironment?Explaintherolethateachactorplays.

Answer:Marketingsuccessrequiresbuildingrelationshipswithothercompanydepartments,suppliers,marketingintermediaries,competitors,variouspublics,andcustomers,whichcombinetomakeupthecompany'svaluedeliverynetwork.

Thecompany:Indesigningmarketingplans,marketingmanagementtakesothercompanygroupsintoaccount—groupssuchastopmanagement,finance,researchanddevelopment(R&D),purchasing,operations,andaccounting.Alloftheseinterrelatedgroupsformtheinternalenvironment.Topmanagementsetsthecompany'smission,objectives,broadstrategies,andpolicies.Marketingmanagersmakedecisionswithinthebroaderstrategiesandplansmadebytopmanagement.

Suppliers:Suppliersformanimportantlinkinthecompany'soverallcustomervaluedeliverynetwork.Theyprovidetheresourcesneededbythecompanytoproduceitsgoodsandservices.

Marketingintermediaries:Marketingintermediarieshelpthecompanypromote,sell,anddistributeitsproductstofinalbuyers.Theyincluderesellers,physicaldistributionfirms,marketingservicesagencies,andfinancialintermediaries.

Competitors:Themarketingconceptstatesthat,tobesuccessful,acompanymustprovidegreatercustomervalueandsatisfactionthanitscompetitorsdo.Thus,marketersmustdomorethansimplyadapttotheneedsoftargetconsumers.

Publics:Thecompany'smarketingenvironmentalsoincludesvariouspublics.Apublicisanygroupthathasanactualorpotentialinterestinorimpactonanorganization'sabilitytoachieveitsobjectives.

Customers:Customersarethemostimportantactorsinthecompany'smicroenvironment.Theaimoftheentirevaluedeliverynetworkistoservetargetcustomersandcreatestrongrelationshipswiththem.

AACSB:Writtenandoralcommunication

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Moderate

37)Whataremarketingintermediariesandwhatarethevarioustypes?

Answer:Marketingintermediarieshelpthecompanypromote,sell,anddistributeitsproductstofinalbuyers.Theyincluderesellers,physicaldistributionfirms,marketingservicesagencies,andfinancialintermediaries.

Resellersaredistributionchannelfirmsthathelpthecompanyfindcustomersormakesalestothem.Theseincludewholesalersandretailerswhobuyandresellmerchandise.

Physicaldistributionfirmshelpthecompanytostockandmovegoodsfromtheirpointsoforigintotheirdestinations.Marketingservicesagenciesarethemarketingresearchfirms,advertisingagencies,mediafirms,andmarketingconsultingfirmsthathelpthecompanytargetandpromoteitsproductstotherightmarkets.

Financialintermediariesincludebanks,creditcompanies,insurancecompanies,andotherbusinessesthathelpfinancetransactionsorinsureagainsttherisksassociatedwiththebuyingandsellingofgoods.

AACSB:Writtenandoralcommunication

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Moderate

38)Whatisa"public"intermsofthemarketingenvironment?Inashortessay,brieflydescribethedifferenttypesofpublicsthatmarketersmustconsiderandexplainhowmarketingmightcommunicatewiththesepublics.

Answer:Apublicisanygroupthathasanactualorpotentialinterestinorimpactonanorganization'sabilitytoachieveitsobjectives.Thereareseventypesofpublics.

Financialpublics:Thisgroupinfluencesthecompany'sabilitytoobtainfunds.

Mediapublics:Thisgroupcarriesnews,features,andeditorialopinions.

Governmentpublics:Managementmusttakegovernmentdevelopmentsintoaccount.Marketersmustoftenconsultthecompany'slawyersonissuesofproductsafety,truthinadvertising,andothermatters.

Citizen-actionpublics:Acompany'smarketingdecisionsmaybequestionedbyconsumerorganizations,environmentalgroups,minoritygroups,andothers.Itspublicrelationsdepartmentcanhelpitstayintouchwithconsumerandcitizengroups.

Localpublics:Thisgroupincludesneighborhoodresidentsandcommunityorganizations.Largecompaniesusuallycreatedepartmentsandprogramsthatdealwithlocalcommunityissuesandprovidecommunitysupport.

Generalpublic:Acompanyneedstobeconcernedaboutthegeneralpublic'sattitudetowarditsproductsandactivities.Thepublic'simageofthecompanyaffectsitsbuying.

Internalpublics:Thisgroupincludesworkers,managers,volunteers,andtheboardofdirectors.Largecompaniesusenewslettersandothermeanstoinformandmotivatetheirinternalpublics.

Acompanycanpreparemarketingplansforthesemajorpublicsaswellasforitscustomermarkets.

AACSB:Writtenandoralcommunication

Skill:Concept

Objective:LO3.1:Describetheenvironmentalforcesthataffectthecompany'sabilitytoserveitscustomers.

Difficulty:Moderate

39)Themarketingteamof7StarInc.,acompanymanufacturingsmartphones,iscurrentlystudyingthesize,density,location,age,andoccupationofitstargetmarket.Whichofthefollowingenvironmentsisbeingstudiedinthisscenario?

A)demographicenvironment

B)politicalenvironment

C)economicenvironment

D)technologicalenvironment

E)culturalenvironment

Answer:A

AACSB:Applicationofknowledge

Skill:Concept

Objective:LO3.2:Explainhowchangesinthedemographicandeconomicenvironmentsaffectmarketingdecisions.

Difficulty:Moderate

40)ThesinglemostimportantdemographictrendintheUnitedStatesisthe________.

A)changingagestructureofthepopulation

B)mobilityoffamilies

C)changingfamilystructureofthepopulation

D)increasingnumberofprofessionaljobs

E)increasingbirthrate

Answer:A

AACSB:Analyticalthinking

Skill:Concept

Objective:LO3.2:Explainhowchangesinthedemographicandeconomicenvironmentsaffectmarketingdecisions.

Difficulty:Easy

41)AmongthegenerationalgroupsinU.Spopulation,the________arestillthewealthiestgenerationinU.S.history.

A)babyboomers

B)GenerationXers

C)Millennials

D)echoboomers

E)SilentGeneration

Answer:A

AACSB:Diverseandmulticulturalworkenvironments

Skill:Concept

Objective:LO3.2:Explainhowchangesinthedemographicandeconomicenvironmentsaffectmarketingdecisions.

Difficulty:Easy

42)Whichofthefollowingistrueofthebabyboomers?

A)Theytendtoseethemselvesasfarolderthantheyactuallyare.

B)Theyrepresentarapidlyshrinkingmarketfornewhousingandhomeremodeling.

C)Theyarelongpasttheirpeakearningandspendingyears.

D)Theycontrolanestimated70percentoftheUnitedStates'disposableincome.

E)Theyhaveutterfluencyandcomfortwithdigitaltechnology.

Answer:D

AACSB:Analyticalthinking

Skill:Concept

Objective:LO3.2:Explainhowchangesinthedemographicandeconomicenvironmentsaffectmarketingdecisions.

Difficulty:Moderate

43)WhichofthefollowingistrueofGenXers?

A)Theyareconsiderablylargerthantheboomergeneration.

B)TheywerethefirsttogrowupintheInternetera.

C)Theyarelesseducatedthanthebabyboomers.

D)TheyaremorematerialisticthantheMillennials.

E)Theyrarelyresearchaproductbeforepurchasingit.

Answer:B

AACSB:Analyticalthinking

Skill:Concept

Objective:LO3.2:Explainhowchangesinthedemographicandeconomicenvironmentsaffectmarketingdecisions.

Difficulty:Moderate

44)Whichofthefollowinggenerationsisthemosteducatedtodate?

A)LostGeneration

B)Babyboomers

C)Millennials

D)GenerationX

E)SilentGeneration

Answer:D

AACSB:Diverseandmulticulturalworkenvironments

Skill:Concept

Objective:LO3.2:Explainhowchangesinthedemographicandeconomicenvironmentsaffectmarketingdecisions.

Difficulty:Easy

45)MaryAdamsishelpinghercompanydevelopamarketingprogramforanewproductline.Theprogramisdesignedtoappealmosttolessmaterialisticconsumergroupswhoarelikelytoprizeexperience,notacquisition.Themarketingprogramismostlikelydesignedtoappealtowhichofthefollowingdemographicgroups?

A)GenerationX

B)Millennials

C)EchoBoomers

D)SilentGeneration

E)LostGeneration

Answer:A

AACSB:Analyticalthinking

Skill:Application

Objective:LO3.2:Explainhowchangesinthedemographicandeconomicenvironmentsaffectmarketingdecisions.

Difficulty:Challenging

46)WhichofthefollowingistrueoftheMillennials?

A)Theyarethechildrenofbabyboomersandwerebornbetween1977and2000.

B)Theycontrolanestimated70percentofthedisposableincomeintheU.S.

C)Theyhavereachedtheirpeakearningandspendingyears.

D)TheywerethefirsttogrowupintheInternetera.

E)TheyarelessimmersedintechnologythanGenXers.

Answer:A

AACSB:Analyticalthinking

Skill:Concept

Objective:LO3.2:Explainhowchangesinthedemographicandeconomicenvironmentsaffectmarketingdecisions.

Difficulty:Moderate

47)Whichofthefollowinggenerationalgroupsismostcomfortablewithdigitaltechnologyandembracesthattechnology?

A)GenerationX

B)Millennials

C)BabyBoomers

D)SilentGeneration

E)LostGeneration

Answer:B

AACSB:Diverseandmulticulturalworkenvironments

Skill:Concept

Objective:LO3.2:Explainhowchangesinthedemographicandeconomicenvironmentsaffectmarketingdecisions.

Difficulty:Moderate

48)WholesomeSoups,amakeroforganicsoups,isstartinganewmarketingcampaignemphasizing

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论