版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2024-2025学年北师大版初三英语上册期中自测卷班级:________________学号:________________姓名:______________一、听力题(每题3分)Question1:
Listentothedialogueandchoosethecorrectanswer.A.She’sgoingtothelibrary.B.She’sgoingtothemuseum.C.She’sgoingtothecinema.
Answer:A
Question2:
Listentotheshortpassageandanswerthequestion.Whatisthemaintopicofthepassage?A.Atraveldiary.B.Adescriptionofafestival.C.Aninvitationtoaparty.
Answer:B
Question3:
Listentothequestionandchoosethebestresponse.A.Yes,I’dloveto.B.No,I’mnotsure.C.Sorry,I’mbusy.
Answer:A
Question4:
Listentotheconversationandfillintheblankwiththemissingword.
“I’msorryI’mlate.Thetrafficwasreally________today.”A.heavyB.lightC.slow
Answer:A
Question5:
Listentothespeaker’sinstructionsandmarkthecorrectoption.
Youwillhearadescriptionofanactivity.Whichactivityisit?A.Abasketballgame.B.Ascienceexperiment.C.Abookreadingsession.
Answer:B二、单选题(每题3分)Question1:
WhichofthefollowingisNOTasport?A.Basketball.B.Volleyball.C.Chess.D.Music.
Answer:D
Question2:
Heis_______honestboy.Wealllikehim.A.aB.anC.theD./
Answer:B
Question3:
—What’sthetimenow?
—It’s_______o’clock.A.fiveB.fivetoC.quartertofiveD.aquarterpastfive
Answer:D
Question4:
The_______ofthemeetingistodiscussthenewproject.A.timeB.placeC.purposeD.reason
Answer:C
Question5:
I_______afilmlastnight.Itwasreallyinteresting.A.watchB.watchedC.amwatchingD.willwatch
Answer:B三、多选题(每题4分)Question1:
Whichofthefollowingsentencesarecorrect?(Selectallthatapply)A.Heisgoingtotheparkwithhisfriends.B.Shehavefinishedherhomework.C.Theyareplayingfootballnow.D.Idon’tlikeeatingapples.E.Heisrunsveryfast.
Answers:A,C,D
Explanation:A,C,andDaregrammaticallycorrect.Bshouldbe“Shehasfinishedherhomework.”Eshouldbe“Herunsveryfast.”
Question2:
Whichwordscanbeusedtodescribeaperson’spersonality?(Selectallthatapply)A.QuietB.TallC.FriendlyD.SmartE.Blue
Answers:A,C,D
Explanation:A,C,andDareadjectivesthatdescribeaperson’spersonality.Bdescribesaperson’sphysicalappearance,andEisacolor,notapersonalitytrait.
Question3:
Whichofthefollowingareverbsinthepresentcontinuoustense?(Selectallthatapply)A.Hesingsasong.B.Sheisdancing.C.Theywereplaying.D.Iamstudying.E.Wehavestudied.
Answers:B,D
Explanation:BandDareverbsinthepresentcontinuoustense.Aisinthesimplepresent,Cisinthepastcontinuous,andEisinthepresentperfect.
Question4:
Whichofthefollowingareprepositions?(Selectallthatapply)A.UnderB.RunC.InD.OverE.Eat
Answers:A,C,D
Explanation:A,C,andDareprepositions.BandEareverbs.
Question5:
Whichofthefollowingarecountablenouns?(Selectallthatapply)A.WaterB.ApplesC.AdviceD.BooksE.Milk
Answers:B,D
Explanation:BandDarecountablenouns.A,C,andEareuncountablenouns.四、阅读理解(每题4分)Title:TheImportanceofReading
Readingisafundamentalskillthathasaprofoundimpactonindividualsthroughouttheirlives.Itisnotjustawaytolearnnewinformationoracquireknowledge,butitalsoshapesourthinking,imagination,andculturalunderstanding.Intoday’sfast-pacedworld,wheretechnologyisconstantlyevolving,theimportanceofreadingcannotbeoverstated.
Firstly,readingisapowerfultoolforlearning.Itallowsustoaccessvastamountsofinformationandknowledgethatwouldotherwisebeinaccessible.Whetherit’shistory,science,literature,oranyotherfield,booksandotherreadingmaterialsprovideuswithawindowintotheworldanditscomplexities.
Secondly,readingisessentialfordevelopingcriticalthinkingskills.Asweread,weareconstantlyanalyzing,evaluating,andsynthesizinginformation.Thisprocesshelpsusdeveloptheabilitytothinkcriticallyabouttheworldandmakeinformeddecisions.
Moreover,readingisagatewaytoimaginationandcreativity.Throughbooks,wecanescapeintodifferentworldsandexperiences,fosteringourimaginationsandinspiringustocreatenewideasandperspectives.
Lastly,readingplaysacrucialroleinculturalunderstanding.Itintroducesustodifferentcultures,traditions,andperspectives,broadeningourhorizonsandhelpingusbecomemoretolerantandunderstandingofothers.
Inconclusion,theimportanceofreadingcannotbeunderstated.Itisafundamentalskillthatshapesourlivesinnumerousways,fromlearningnewinformationtodevelopingcriticalthinkingskills,fosteringimagination,andpromotingculturalunderstanding.
QuestionsWhatisthemainpurposeofthepassage?(4points)
Answer:Toemphasizetheimportanceofreadinganditsimpactonindividuals.Whatarethetwomainareaswherereadinghasasignificantimpactaccordingtothepassage?(4points)
Answer:Learningnewinformation/knowledgeanddevelopingcriticalthinkingskills.Howdoesreadinghelpusdevelopcriticalthinkingskills?(4points)
Answer:Byanalyzing,evaluating,andsynthesizinginformationasweread.Whatroledoesreadingplayinfosteringimaginationandcreativity?(4points)
Answer:Itallowsustoescapeintodifferentworldsandexperiences,fosteringourimaginationsandinspiringustocreatenewideasandperspectives.Whatisthebenefitofreadingintermsofculturalunderstanding?(4points)
Answer:Itintroducesustodifferentcultures,traditions,andperspectives,broadeningourhorizonsandhelpingusbecomemoretolerantandunderstandingofothers.五、作文(30分)SectionV:Writing(30points)Topic:TheImportanceofReadingDirections:Writeanessayontheimportanceofreading.Youshoulddiscussatleastthreereasonswhyreadingiscrucialforpersonaldevelopment.Youarerequiredtowriteatleast100words.ExampleEssay:
Theimportanceofreadingcannotbeoverstated.Itisafundamentalskillthatshapesourminds,broadensourhorizons,andenrichesourlives.
Firstly,readingisagatewaytoknowledge.Throughbooks,wecanaccessinformationfromeverycorneroftheworld,spanningdiversesubjectsandcultures.Thisallowsustounderstanddifferentperspectivesandgaininsightsintothecomplexitiesofourworld.
Secondly,readingfosterscreativityandimagination.Aswedel
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- GB/T 20927-2026回收钛原料
- 2026文娱部面试题目及答案
- 2026西藏编制面试题目及答案
- 2026相亲节目面试题及答案
- 2026心电监护面试题及答案
- 剧毒化学品经营企业安全技术措施制度
- 电力企业主要负责人检修维修安全操作规程
- 合作项目管理监督合同三篇
- 事业单位财务年终总结
- 调酒师个人实习总结
- 2026浙江杭州市团校(杭州青年运动史馆)招聘编外工作人员1人考试参考题库及答案详解
- 国家电网试题江苏
- 希氏束起搏生理性起搏
- 花卉园艺工职业技能鉴定考试复习题库(附答案)
- 2026年医护人员医保知识培训手册
- 常州滨江国有控股集团有限公司招聘笔试题库2026
- 肢体被动活动技术
- 物联网在智能医疗设备远程监控中的应用研究可行性报告
- 珍珠明目培训课件
- 赠送装备免责协议书
- 人力资源共享服务-深度研究
评论
0/150
提交评论