初中英语Unit 2 整体提优_第1页
初中英语Unit 2 整体提优_第2页
初中英语Unit 2 整体提优_第3页
初中英语Unit 2 整体提优_第4页
初中英语Unit 2 整体提优_第5页
已阅读5页,还剩17页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Unit

2

We’re

Family!Unit

2

整体提优Ⅰ.阅读理解。A

Hi!

This

is

my

first

post.

I’m

Mary.

I’m

fourteen

and

I

live

in

New

York.

I

have

two

brothers.

Mark

is

twelve

and

Stephen

is

sixteen.

My

father

is

a

teacher,but

not

at

my

school.

My

mother

is

from

Canada

and

she

works

in

New

York.

She’s

a

photographer

(摄影师).

I

have

a

grandfather

and

grandmother

in

New

York

and

lots

of

aunts,uncles

and

cousins

here,too.

My

mother’s

family

are

in

Canada-her

parents

and

her

brother

and

sister.

So

I

have

family

there,too.

Our

house

isn’t

big,but

I

have

my

own

small

bedroom.

I

have

photos

and

posters

(海报)

in

my

room

and

I

have

a

desk

for

my

computer

and

two

chairs,and

a

bed.

Mark

and

Stephen’s

bedroom

is

big

with

two

beds

and

a

TV.

They

have

a

bookcase

for

their

books

and

DVDs.

We

also

have

a

cat

called

Smokey.

She’s

six

months

old

and

she

sleeps

too

much.

Well,that’s

it

for

today.

Please

write

down

your

comments

(评论)

and

questions.【主旨大意】本文主要讲述了Mary对自己家庭成员的介绍。1.Who

is

the

oldest?(

)

CA.Mary.

B.Mark.

C.Stephen.

D.Smokey.[解析]

细节理解题。根据文章第一段中“I’m

Mary,

I’m

fourteen”及“Mark

is

twelve

and

Stephen

is

sixteen.”可知,在Mary家,最大的是Stephen。2.What

does

Mary’s

mother

do?(

)

CA.A

teacher.

B.A

doctor.

C.A

photographer

D.A

policewoman.[解析]

细节理解题。根据文章第一段中“My

mother

is

from

Canadaand

she

works

in

New

York,She’s

a

photographer.”可知,Mary的母亲是一位摄影师。3.What

does

the

underlined

word

“there”

refer

to?(

)

BA.in

China

B.in

Canada

C.in

the

UK

D.in

the

US[解析]

词义猜测题。根据文章第二段中“My

mother’s

family

are

in

Canada-her

parents

and

her

brother

and

sister.

So

I

have

family

there

too.”可知,前句提到母亲的家人在加拿大,说明there指的就是加拿大。4.Which

one

is

true

about

Mary’s

room?(

)

AA.There

is

a

computer.

B.It

has

two

beds.C.It

is

very

big.

D.There

is

a

bookcase.[解析]

细节理解题。根据文章第三段中“I

have

photos

and

posters

in

my

room

and

I

have

a

desk

for

my

computer

and

two

chairs,

and

a

bed.”可知,Mary的房间里有一台电脑。5.What

can

we

know

from

the

text?(

)

DA.Mary

has

no

uncles

and

aunts.B.Mary’s

brothers

sleep

too

much.C.Mary’s

father

works

at

her

school.D.Mary

wants

to

get

some

comments.[解析]

推理判断题。根据文章最后一段中“Please

write

down

your

comments

and

questions.”可知,Mary想要得到一些评论。B

Wang

Ling

is

very

happy

because

she

has

a

little

brother

now.

“Mom,let

my

brother

grow

up

(长大)

quickly.

6.___

I’ll

give

my

food

to

him.

I

like

my

little

brother.”

She

often

says

to

her

mother.

7.

___They

were

afraid

that

their

daughter

wouldn’t

like

their

son,but

now

they

aren’t.

Because

their

daughter

thinks

it’s

good

to

have

a

brother.

8.___

But

some

children

don’t

want

their

parents

to

have

another

baby.

9.___So

some

parents

can’t

have

another

baby

because

they’re

afraid

their

sons

or

daughters

won’t

agree

(同意).

10.___Do

you

hope

(希望)

to

have

any

brothers

or

sisters?BDCEA

根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。A.What

about

your

family?B.Then

I

can

play

games

with

him.C.Now

every

family

can

have

two

or

three

children.D.Her

parents

are

very

happy

that

their

daughter

says

so.E.They

don’t

want

the

baby

to

share

(分享)

things

with

them.【主旨大意】本文主要介绍了王玲很开心自己有一个弟弟,父母也不担心她会不喜欢弟弟,从而引出了现在很多孩子反对父母生二胎的现象。6.___B[解析]

根据“Mom,

let

my

brother

grow

up

quickly.”可知此处介绍弟弟长大后可以做的事情,选项B“然后我可以和他玩游戏。”符合语境。7.___D[解析]

根据“She

often

says

to

her

mother.”可知她的父母应该很高兴她喜欢她的弟弟,选项D“女儿这么说,她的父母很高兴。”符合语境。8.___C[解析]

根据“But

some

children

don’t

want

their

parents

to

have

another

baby.”可知,选项C“现在每个家庭都有两个或三个孩子。”符合语境。9.___E[解析]

根据“So

some

parents

can’t

have

another

baby

because

they’re

afraid

their

sons

or

daughters

won’tagree.”可知,选项E“他们不愿意小宝宝跟他们分享东西。”符合语境。10.___A[解析]

根据“Do

you

hope

to

have

any

brothers

or

sisters?”可知此处询问读者希不希望有弟弟妹妹,选项A“你的家庭呢?”符合语境。Ⅱ.完形填空。

Hello!

I’m

Ben.

I’m

from

America.

I’m

13

years

old.

It’s

my

.

.11.

.time

to

come

to

China.

I

.

.12.

.

very

happy

to

meet

you.

This

is

a

photo

.

.13.

.Aunt

Wang.

Now

I

am

in

.

.14.

.home

with

my

mom.

Mom

works

in

China.

Aunt

Wang

is

an

old.

.15.

.

of

Mom’s.

Aunt

Wang

is

very

.

.16.

.

to

me.

She

knows

I

like

hamburgers

for

.

.17.

..

Every

(每个)

morning,she

buys

some

bread,vegetables

and

chicken.

Then

she

makes

.

.18.

.

for

me.

But

Mom

.

.19.

.the

hamburgers

aren’t

very

healthy.

Aunt

Wang

.

.20.

.

sports

and

her

favourite

sport

is

dancing.

Every

evening,she

and

my

mom

go

to

the

park

and

dance

there.

It’s

.

.21.

.

to

watch

them

dance.

I

like

sports

and

.

.22.

.

is

my

favourite.

I

always

play

tennis

with

Dad.

Sometimes

Dad

and

I

watch

tennis

.

.23.

.

on

TV.

Dad

is

not

in

China

now

.

.24.

.

he

has

work

to

do

in

America.

He

works

in

a

clothes

store

and

.

.25.

.

clothes

there.

I

love

China.

I

want

to

be

your

friend.【主旨大意】本文主要介绍了Ben与他妈妈在中国的生活。11.(

)

A.first

B.second

C.third

D.fourthA[解析]

first第一;second第二;third第三;fourth第四。根据“

so

all

the

things

here

are

new

for

me”可知一切都是新的,所以是第一次(first)来。故选A。12.(

)

A.be

B.am

C.is

D.areB[解析]

be是,动词原形;am是,主语是I;is是,be动词的第三人称单数;are是,be动词的复数。主语是I,be动词用am。故选B。13.(

)

A.to

B.at

C.of

D.aboutC[解析]

to到;at在;of……的;about关于。a

photo

of“一张……的照片”。故选C。14.(

)

A.his

B.her

C.your

D.theirB[解析]

句意:现在我和妈妈在她家。his他的;her她的;your你的;their他们的。根据“Aunt

Wang”可知此处指王阿姨的家,用代词her。故选B。15.(

)

A.teacher

B.sister

C.student

D.friendD[解析]

teacher老师;sister姐妹;student学生;friend朋友。根据“She

has

many

friends

here”可知王阿姨是妈妈的朋友。故选D。16.(

)

A.nice

B.free

C.cool

D.lazyA[解析]

nice好的;free自由的;cool酷的;sure确信的。根据“is

very…to

me”以及下文内容可知,她对我很好。故选A。17.(

)

A.fun

B.lunch

C.dinner

D.breakfastD[解析]

fun乐趣;lunch午餐;dinner晚餐;breakfast早餐。根据“Every

(每个)

morning”可知是早餐喜欢汉堡包。故选D。18.(

)

A.cakes

B.bread

C.salad

D.hamburgersD[解析]

cakes蛋糕;bread面包;salad沙拉;hamburgers汉堡。根据“I

like

hamburgers”可知是给我做汉堡包。故选D。19.(

)

A.eats

B.says

C.calls

D.looksB[解析]

eats吃;says说;calls叫;sounds听起来。根据“the

hamburgers

aren’t

very

healthy”可知是妈妈说汉堡包不健康。故选B。20.(

)

A.asks

B.knows

C.likes

D.meetsC[解析]

asks问;knows知道;likes喜欢;meets遇见。根据“sports

and

her

favorite

sport

is

dancing”可知她喜欢运动。故选C。21.(

)

A.tidy

B.healthy

C.difficult

D.interestingD[解析]

tidy整洁的;healthy健康的;difficult困难的;interesting有趣的。根据“to

watch

them

dance”可知看她们跳舞很有趣。故选D。22.(

)

A.tennis

B.soccer

C.volleyball

D.basketballA[解析]

tennis网球;soccer足球;volleyball排球;basketball篮球。根据“I

always

play

tennis

with

Dad”可知喜欢网球。故选A。23.(

)

A.boys

B.girls

C.games

D.ballsC[解析]

boys男孩;girls女孩;games比赛;balls球。根据“watch

tennis”可知是看网球比赛。故选C。24.(

)

A.so

B.and

C.but

D.becauseD[解析]

so所以;and和;but但是;because因为。前后是因果关系,此处表示原因,用because连接。故选D。25.(

)

A.buys

B.sells

C.gets

D.takesB[解析]

根据“He

works

in

a

clothes

store”可知他在服装店工作,是卖(sell)衣服。故选B。拓展设问26.Which

word

could

best

describe

Aunt

Wang?(

)

AA.Clever.

B.Difficult.

C.Busy.

D.Cool.27.What’s

the

right

order

of

the

following

things?(

)

B①Aunt

Wa

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论