版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Copyright©2020McGraw-HillEducation.Allrightsreserved.
NoreproductionordistributionwithoutthepriorwrittenonsentofMcGraw-HillEducation.
InternationalMarketing,18e(Cateora)
Chapter10Europe,Africa,andtheMiddleEast
1)Multinationalmarketregionsarethosegroupsofcountriesthatseekmutualeconomicbenefitfromreducinginterregionaltradeandtariffbarriers.
Answer:TRUE
Explanation:Multinationalmarketregionsarethosegroupsofcountriesthatseekmutualeconomicbenefitfromreducinginterregionaltradeandtariffbarriers.
Difficulty:1Easy
Topic:HistoryandImplicationsRegionalEconomicAgreements
LearningObjective:10-01Thereasonsforeconomicunion.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
2)AnimportantobjectiveofthemembercountriesoftheUnitedNationsisbringingaboutmutualeconomicdevelopment.
Answer:TRUE
Explanation:Partoftheeffortsofthe193membercountriesintheUnitedNationsincludesmutualeconomicdevelopment.
Difficulty:1Easy
Topic:HistoryandImplicationsRegionalEconomicAgreements
LearningObjective:10-01Thereasonsforeconomicunion.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
3)TheWTOprimarypurposeismakingtrademoreprofitableforemergingeconomies.
Answer:FALSE
Explanation:TheWorldTradeOrganization,withits164membersandover20observers,iswhollydedicatedtomakingtradeamongnationsmoreefficient.
Difficulty:1Easy
Topic:HistoryandImplicationsRegionalEconomicAgreements
LearningObjective:10-01Thereasonsforeconomicunion.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
4)Nationswithcomplementaryeconomicbasesaremostlikelytoencounterfrictionsinthedevelopmentandoperationofacommonmarketunit.
Answer:FALSE
Explanation:Nationswithcomplementaryeconomicbasesareleastlikelytoencounterfrictionsinthedevelopmentandoperationofacommonmarketunit.
Difficulty:1Easy
Topic:HistoryandImplicationsRegionalEconomicAgreements
LearningObjective:10-01Thereasonsforeconomicunion.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
5)TheimportanceofpoliticalunitytofullyachieveallthebenefitsofeconomicintegrationdroveEuropeancountriestoformtheWorldTradeOrganization(WTO).
Answer:FALSE
Explanation:TheimportanceofpoliticalunitytofullyachieveallthebenefitsofeconomicintegrationhasdrivenEuropeancountriestoformtheUnion(EU).
Difficulty:1Easy
Topic:WesternEurope'sMarketplaceintheWorldEconomy
LearningObjective:10-01Thereasonsforeconomicunion.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
6)Themostbasiclevelofeconomicintegrationandcooperationisthegeographicallocalfederation(GLF).
Answer:FALSE
Explanation:Themostbasiclevelofeconomicintegrationandcooperationistheregionalcooperationfordevelopment(RCD).
Difficulty:1Easy
Topic:EconomicandPoliticalArgumentsSurroundingRegionalEconomicIntegration
LearningObjective:10-02Patternsofinternationalcooperation.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
7)Atthemostgenerallevel,theWTOrepresentsthemostimportantandcomprehensivetradeagreementinhistory.
Answer:TRUE
Explanation:Atthemostgenerallevel,theWorldTradeOrganizationrepresentsthemostimportantandcomprehensivetradeagreementinhistory.However,beyondtheWTO,multinationalmarketgroupstakeseveralotherforms,varyingsignificantlyinthedegreeofcooperation,dependence,andinterrelationshipamongparticipatingnations.
Difficulty:1Easy
Topic:TheWorldTradingSystem,GATT,andtheWTO
LearningObjective:10-02Patternsofinternationalcooperation.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
8)Afreetradearea(FTA)providesitsmemberswithamassmarketwithoutbarrierstoimpedetheflowofgoodsandservices.
Answer:TRUE
Explanation:Afreetradeareaprovidesitsmemberswithamassmarketwithoutbarrierstoimpedetheflowofgoodsandservices.Itisanagreementbetweentwoormorecountriestoreduceoreliminatecustomsdutiesandnontarifftradebarriersamongpartnercountrieswhilemembersmaintainindividualtariffschedulesforexternalcountries.
Difficulty:1Easy
Topic:TradePolicyandGovernmentInterventioninInternationalTrade
LearningObjective:10-02Patternsofinternationalcooperation.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
9)Acustomsunionisthemostfullyintegratedformofregionalcooperation.
Answer:FALSE
Explanation:Apoliticalunionisthemostfullyintegratedformofregionalcooperation.Itinvolvescompletepoliticalandeconomicintegration,eithervoluntaryorenforced.Whereas,acustomsunionenjoysthefreetradearea'sreducedoreliminatedinternaltariffsandaddsacommonexternaltariffonproductsimportedfromcountriesoutsidetheunion.
Difficulty:1Easy
Topic:EconomicandPoliticalArgumentsSurroundingRegionalEconomicIntegration
LearningObjective:10-02Patternsofinternationalcooperation.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
10)TheblueprintfortheEuropeanUnionbeganwiththeTreatyofRomein1957.
Answer:TRUE
Explanation:TheTreatyofRomeestablishedtheEuropeanEconomicCommunity(EEC).TheEuropeanUnionisanextensionoftheEEC.
Difficulty:1Easy
Topic:WesternEurope'sMarketplaceintheWorldEconomy
LearningObjective:10-02Patternsofinternationalcooperation.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
11)Acommonwealthofnationsisanorganizationprovidingforthestrongestpossibleeconomicintegrationrelationship.
Answer:FALSE
Explanation:Acommonwealthofnationsisavoluntaryorganizationprovidingfortheloosestpossiblerelationshipthatcanbeclassifiedaseconomicintegration.
Difficulty:1Easy
Topic:EconomicandPoliticalArgumentsSurroundingRegionalEconomicIntegration
LearningObjective:10-02Patternsofinternationalcooperation.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
12)TheEuropeanUnionwascreatedwhenthe12nationsoftheEuropeanCommunityratifiedtheMaastrichtTreaty.
Answer:TRUE
Explanation:TheEuropeanUnionwascreateduponratificationoftheMaastrichtTreatyby12nationsoftheEuropeanCommunity.
Difficulty:1Easy
Topic:WesternEurope'sMarketplaceintheWorldEconomy
LearningObjective:10-02Patternsofinternationalcooperation.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
13)TheCommonwealthofIndependentStates(CIS)wasformedbyBritainbecauseitdidnotwanttojointheEuropeanEconomicCommunity(EEC).
Answer:FALSE
Explanation:TheCommonwealthofIndependentStates(CIS)wasformedbytherepublicsoftheformerSovietUnion.
Difficulty:1Easy
Topic:EconomicandPoliticalArgumentsSurroundingRegionalEconomicIntegration
LearningObjective:10-02Patternsofinternationalcooperation.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
14)Historically,standardshavebeenusedtoeffectivelyincreasemarketaccess,suchasthesaleofGermanbeerinItaly.
Answer:FALSE
Explanation:Historically,standardshavebeenusedtoeffectivelylimitmarketaccess.Restrictivestandardshavekeptcompetingproducts,whetherfromotherEuropeancountriesorelsewhere,outoftheirrespectivemarkets.
Difficulty:1Easy
Topic:EconomicandPoliticalArgumentsSurroundingRegionalEconomicIntegration
LearningObjective:10-03TheevolutionoftheEuropeanUnion.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
15)Inlinewithitsgoalofenlargement,tennewcountriesjoinedtheEuropeanUnionin2004followedbyBulgariaandRomaniain2007.
Answer:TRUE
Explanation:TheprocessofenlargementwasforalongtimethemostimportantitemontheEU'sagenda.Tennewcountrieswereaddedin2004,someaheadofschedule.BulgariaandRomaniaenteredasplannedin2007.
Difficulty:1Easy
Topic:WesternEurope'sMarketplaceintheWorldEconomy
LearningObjective:10-03TheevolutionoftheEuropeanUnion.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
16)TheCouncilofMinistersoftheEuropeanUnioncanenactintolawallproposalsinvolvingchangesintaxratesonproductsandservicesbymajorityvote.
Answer:FALSE
Explanation:TheCouncilcanenactintolawallproposalsbymajorityvoteexceptforchangesintaxratesonproductsandservices,whichrequireunanimousvote.
Difficulty:1Easy
Topic:WesternEurope'sMarketplaceintheWorldEconomy
LearningObjective:10-03TheevolutionoftheEuropeanUnion.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
17)ThedecisionsoftheEuropeanCourtofJusticearenotfinal,butcanbeappealedinnationalcourts.
Answer:FALSE
Explanation:TheEuropeanCourtofJustice(ECJ)istheEuropeanUnion'sSupremeCourt.ItisresponsibleforchallenginganymeasuresincompatiblewiththeTreatyofRomeandforpassingjudgment,attherequestofanationalcourt,ontheinterpretationorvalidityofpointsofEuropeanUnionlaw.Thecourt'sdecisionsarefinalandcannotbeappealedinnationalcourts.
Difficulty:1Easy
Topic:WesternEurope'sMarketplaceintheWorldEconomy
LearningObjective:10-03TheevolutionoftheEuropeanUnion.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
18)IntheAmsterdamTreaty,theEuropeanUnionagreedtoaccommodatethechangesbroughtaboutbythemonetaryunionandtheadmissionofnewmembers.
Answer:TRUE
Explanation:TheAmsterdamTreatyincreasestheauthorityoftheinstitutionsoftheEuropeanUnionandisdesignedtoaccommodatethechangesbroughtaboutbythemonetaryunionandtheadmissionofnewmembers.
Difficulty:1Easy
Topic:WesternEurope'sMarketplaceintheWorldEconomy
LearningObjective:10-03TheevolutionoftheEuropeanUnion.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
19)AllthreeBalticstatesstartedoffwiththesamelegacyofefficientindustryandAmerican-stylecapitalisteconomies.
Answer:FALSE
Explanation:TheBalticstatesstartedoffwithroughlythesamelegacyofinefficientindustryandSoviet-stylecommandeconomies.
Difficulty:1Easy
Topic:OverviewofRegionalEconomicIntegrationanditsDifferentLevels
LearningObjective:10-04EvolvingpatternsoftradeaseasternEuropeandtheformerSovietstatesembracefree-marketsystems.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
20)EuropeandAsiahaveatradegroupthathasemergedandpersistedsincethedissolutionoftheSovietUnioncalledtheCommonwealthofIndependentStates.
Answer:TRUE
Explanation:WithintheEuropeanregionistheCommonwealthofIndependentStates.Newanduntested,itisacoalitionof12formerUSSRrepublics.In2009,GeorgiaresignedfromtheCommonwealth.
Difficulty:1Easy
Topic:OverviewofRegionalEconomicIntegrationanditsDifferentLevels
LearningObjective:10-04EvolvingpatternsoftradeaseasternEuropeandtheformerSovietstatesembracefree-marketsystems.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
21)TheCommonwealthofIndependentStatesisalooseeconomicandpoliticalalliancewithopenbordersbutnocentralgovernment.
Answer:TRUE
Explanation:TheCISisalooseeconomicandpoliticalalliancewithopenbordersbutnocentralgovernment.
Difficulty:1Easy
Topic:OverviewofRegionalEconomicIntegrationanditsDifferentLevels
LearningObjective:10-04EvolvingpatternsoftradeaseasternEuropeandtheformerSovietstatesembracefree-marketsystems.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
22)ThefirstSovietrepublicstodeclareindependenceweretheBalticstates.
Answer:TRUE
Explanation:TheseriesofeventsaftertheabortedcoupagainstMikhailGorbachevledtothecompletedissolutionoftheUSSR.ThefirstSovietrepublicstodeclareindependenceweretheBalticstates,whichquicklygainedrecognitionbyseveralWesternnations.
Difficulty:1Easy
Topic:OverviewofRegionalEconomicIntegrationanditsDifferentLevels
LearningObjective:10-04EvolvingpatternsoftradeaseasternEuropeandtheformerSovietstatesembracefree-marketsystems.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
23)EconomicgrowthamongAfricancountrieshasbeenonthedownswingforthepastseveralyears.
Answer:FALSE
Explanation:Inpartstimulatedbyincreasingforeigndirectinvestment,particularlyfromChinaforinfrastructureprojects,prospectsforenterprisesouthoftheSaharaareontheupswing.Despiteglobaleconomicproblemsandlocalpoliticalandenvironmentaldisruptions,growthamongAfricancountrieshasbeenpickingupnicelyinthepastfewyears.
Difficulty:1Easy
Topic:ChallengesFacingAfrican,MiddleEastern,andSouthAmericanCountries
LearningObjective:10-04EvolvingpatternsoftradeaseasternEuropeandtheformerSovietstatesembracefree-marketsystems.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
24)TheSouthernAfricanDevelopmentCommunityisthemostadvancedandviableofAfrica'sregionalorganizations.
Answer:TRUE
Explanation:TheSouthernAfricanDevelopmentCommunityisthemostadvancedandviableofAfrica'sregionalorganizations.Its15membersencompassalandmassofsevenmillionsquarekilometerscontainingabundantnaturalresourcesandapopulationofmorethan250million.
Difficulty:1Easy
Topic:OverviewofRegionalEconomicIntegrationanditsDifferentLevels
LearningObjective:10-04EvolvingpatternsoftradeaseasternEuropeandtheformerSovietstatesembracefree-marketsystems.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
25)Iran,Pakistan,andTurkey,formerlytheRegionalCooperationforDevelopment(RCD),haverenamedtheirregionalgrouptheEconomicCooperationOrganization(ECO).
Answer:TRUE
Explanation:Iran,Pakistan,andTurkey,formerlytheRegionalCooperationforDevelopment(RCD),haverenamedtheirregionalgrouptheEconomicCooperationOrganization(ECO).
Difficulty:1Easy
Topic:ChallengesFacingAfrican,MiddleEastern,andSouthAmericanCountries
LearningObjective:10-04EvolvingpatternsoftradeaseasternEuropeandtheformerSovietstatesembracefree-marketsystems.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
26)TheArabstatesonthePersianGulf,Egypt,andMoroccoworkedoutanagreementonanArabFreeTradeArea,sometimescalledtheGreaterArabFreeTradeArea(GAFTA).
Answer:TRUE
Explanation:TheArabstatesonthePersianGulf,Egypt,andMoroccoworkedoutanagreementonanArabFreeTradeArea,sometimescalledtheGreaterArabFreeTradeArea(GAFTA).
Difficulty:1Easy
Topic:ChallengesFacingAfrican,MiddleEastern,andSouthAmericanCountries
LearningObjective:10-04EvolvingpatternsoftradeaseasternEuropeandtheformerSovietstatesembracefree-marketsystems.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
27)Theinitialaimofamultinationalmarketistoprotectbusinessesthatoperatewithinitsborders.
Answer:TRUE
Explanation:Theinitialaimofamultinationalmarketistoprotectbusinessesthatoperatewithinitsborders.
Difficulty:1Easy
Topic:EconomicandPoliticalArgumentsSurroundingRegionalEconomicIntegration
LearningObjective:10-05Strategicimplicationsformarketingintheregion.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
28)Withtheadoptionoftheeuro,pricedifferentialsaremucheasiertospot,andEUconsumerscansearchforthebestbargainsinbrand-nameproductsmoreeasily.
Answer:TRUE
Explanation:Withtheadoptionoftheeuro,pricedifferentialsaremucheasiertospot,andtheconsumercansearchforthebestbargainsinbrand-nameproductsmoreeasily.
Difficulty:1Easy
Topic:WesternEurope'sMarketplaceintheWorldEconomy
LearningObjective:10-06ThesizeandnatureofmarketingopportunitiesintheEuropean/African/MiddleEastregions.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
29)Groupsofcountriesthatseekmutualeconomicbenefitfromreducinginterregionaltradeandtariffbarriersarecalled
A)multilateraleconomicassociations.
B)cartels.
C)multinationalmarketregions.
D)tradeassociations.
E)politicalandculturalassociations.
Answer:C
Explanation:Multinationalmarketregionsarethosegroupsofcountriesthatseekmutualeconomicbenefitfromreducinginterregionaltradeandtariffbarriers.
Difficulty:1Easy
Topic:HistoryandImplicationsRegionalEconomicAgreements
LearningObjective:10-01Thereasonsforeconomicunion.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
30)Multinationalmarketgroupsform
A)alargeorganizationthatpromotesharmonybymutualagreementtoacommonpeacetreaty.
B)largemarketsthatprovidepotentiallysignificantopportunitiesforinternationalbusiness.
C)aconglomeratethatseekstoundertakeforeigntradingventuresasonecompany.
D)anonprofitentitythatworkstogethertoaidthedevelopmentofunderdevelopedcountries.
E)regionaltradingblocswithouttraderestrictionsinternallyandbordersrestrictedfromoutsiders.
Answer:B
Explanation:Multinationalmarketgroupsformlargemarketsthatprovidepotentiallysignificantopportunitiesforinternationalbusiness.
Difficulty:1Easy
Topic:HistoryandImplicationsRegionalEconomicAgreements
LearningObjective:10-01Thereasonsforeconomicunion.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
31)ItwasnotuntilthissinglemarketwasestablishedthattheUnitedStates,Japan,andothercountriesgaveseriousthoughttocreatingotheralliances.Whatisbeingreferredtohere?
A)theEuropeanCommission
B)theEuropeanEconomicCommunity
C)theOrganizationforSecurityandCo-operationinEurope
D)theAsia-PacificEconomicCooperation
E)theEuropeanCommunity
Answer:B
Explanation:FollowingthesuccessoftheEuropeanSteelandCoalCommunity,aglobaleconomicrevolutionbeganin1958whentheEuropeanEconomicCommunitywasratifiedandEuropetookthestepthatwouldultimatelyleadtothepresent-dayEuropeanUnion(EU).ItwasnotuntilthissinglemarketwasestablishedthattheUnitedStates,Japan,andothercountriesgaveseriousthoughttocreatingotheralliances.
Difficulty:1Easy
Topic:HistoryandImplicationsRegionalEconomicAgreements
LearningObjective:10-01Thereasonsforeconomicunion.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
32)TheWorldTradeOrganizationiswhollydedicatedto
A)expandingcapitalism.
B)eliminatinglanguagebarriersintrade.
C)havingfreeandopennationalborders.
D)enforcinginternationalanti-briberylaws.
E)improvingtheefficiencyoftradeamongnations.
Answer:E
Explanation:TheWorldTradeOrganization,withits160membersand24observers,iswhollydedicatedtomakingtradeamongnationsmoreefficient.
Difficulty:1Easy
Topic:TheWorldTradingSystem,GATT,andtheWTO
LearningObjective:10-01Thereasonsforeconomicunion.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
33)Everytypeofeconomicunionsharesthedevelopmentandenlargementofmarketopportunitiesasabasicorientation.Whatbestdescribestheprimarywaymarketopportunitiesareenlargedbyeconomicunions?
A)preferentialtarifftreatmentforparticipatingmembers
B)useofembargostoeliminaterivalcompetition
C)formulationofcartels
D)questforeconomicdominancethroughboycottsofrivals
E)movementtowardacommonlanguageasameanstoovercomingeconomichurdles
Answer:A
Explanation:Usually,marketsareenlargedthroughpreferentialtarifftreatmentforparticipatingmembers,commontariffbarriersagainstoutsiders,orboth.
Difficulty:1Easy
Topic:EconomicandPoliticalArgumentsSurroundingRegionalEconomicIntegration
LearningObjective:10-01Thereasonsforeconomicunion.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
34)Nationswithcomplementaryeconomicbasesareleastlikelyto
A)developadistinctivemonetarysystem.
B)allowindividualdifferencestobeoutweighedbythetotalbenefitofeconomicintegration.
C)experienceinternaleconomicdevelopment.
D)achieveenlargementofmarketopportunitiesthroughpreferentialtarifftreatment.
E)encounterfrictionsinthedevelopmentandoperationofacommonmarketunit.
Answer:E
Explanation:Nationswithcomplementaryeconomicbasesareleastlikelytoencounterfrictionsinthedevelopmentandoperationofacommonmarketunit.However,foraneconomicuniontosurvive,itmusthaveagreementsandmechanismsinplacetosettleeconomicdisputes.
Difficulty:1Easy
Topic:EconomicandPoliticalArgumentsSurroundingRegionalEconomicIntegration
LearningObjective:10-01Thereasonsforeconomicunion.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
35)Whatisarequisiteforthesurvivalofanyeconomicunion?
A)avoidingpotentiallysignificantopportunitiesforinternationalbusiness
B)havingagreementsandmechanismsinplaceinordertosettleeconomicdisputes
C)includingintotheunioncountrieswithdiverseeconomies,distinctivemonetarysystems,developedagriculturalbases,anddifferentnaturalresources
D)establishingofacomprehensiveagricultureandeconomicpolicy
E)ensuringbiasedtreatmentofgoodsproducedwithintheunion
Answer:B
Explanation:Foraneconomicuniontosurvive,itmusthaveagreementsandmechanismsinplacetosettleeconomicdisputes.Inaddition,thetotalbenefitofeconomicintegrationmustoutweighindividualdifferencesthataresuretoariseasmembercountriesadjusttonewtraderelationships.
Difficulty:1Easy
Topic:EconomicandPoliticalArgumentsSurroundingRegionalEconomicIntegration
LearningObjective:10-01Thereasonsforeconomicunion.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
36)Whatisabasicrequisiteforthedevelopmentofasupranationalmarketarrangement?
A)politicalamenabilityamongcountries
B)businessstrategysharing
C)adoptionofcommonculturalpractices
D)protectionofthemarketbyexercisingtariffsandboycotts
E)adesiretomaintainstatesovereignty
Answer:A
Explanation:Politicalamenabilityamongcountriesisabasicrequisiteforthedevelopmentofasupranationalmarketarrangement.Participatingcountriesmusthavecomparableaspirationsandgeneralcompatibilitybeforesurrenderinganypartoftheirnationalsovereignty.
Difficulty:1Easy
Topic:EconomicandPoliticalArgumentsSurroundingRegionalEconomicIntegration
LearningObjective:10-01Thereasonsforeconomicunion.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
37)Withrespecttothepoliticalfactorsthataffectsupranationalmarkets,________isoneofthemostcherishedpossessionsofanynation.
A)atwo-partysystem
B)athree-partysystem
C)statefederalism
D)statesovereignty
E)astrongmiddleclass
Answer:D
Explanation:Statesovereigntyisoneofthemostcherishedpossessionsofanynationandisrelinquishedonlyforapromiseofsignificantimprovementofthenationalpositionthroughcooperation.
Difficulty:1Easy
Topic:EconomicandPoliticalArgumentsSurroundingRegionalEconomicIntegration
LearningObjective:10-01Thereasonsforeconomicunion.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
38)WhatisoneofthemultilateralfreetradeagreementssignedbytheUnitedStates?
A)CETA
B)NAFTA
C)NATO
D)MERCOSUR
E)LAFTA
Answer:B
Explanation:TheUnitedStateshasbilateralfreetradeagreementsinprogressandapprovedwithseveralnationsinadditiontomultilateralagreementssuchasNAFTAandDR-CAFTA(DominicanRepublic,CentralAmericanCountries,andtheU.S.).
Difficulty:1Easy
Topic:TradePolicyandGovernmentInterventioninInternationalTrade
LearningObjective:10-01Thereasonsforeconomicunion.
Bloom's:Remember
AACSB:AnalyticalThinking
Accessibility:KeyboardNavigation
39)AsTimothyexaminesmarketsthatmightmatchhiscompany'sinvestmentrequirements,heisparticularlyinterestedinthefactthattheEuropeanCommunityhasanextensivetransportationnetwork.Thisnetworkseemstodrawallthemembernationsclosertogetherphysically.WhatcriticalfactorforensuringaneffectiveeconomicunionisTimothymostlikelyexaminingwhenreviewingtransportationnetworks?
A)culturalfactors
B)tradefactors
C)politicalfactors
D)geographicproximity
E)economicfactors
Answer:D
Explanation:Geographicalclosenessdoesfacilitatethefunctioningofacommonmarket.Itisseenthattransportationnetworksarelikelytobeinterrelatedandwelldevelopedwhencountriesareclosetogether.Therefore,Timothyisjudgingtheeffectivenessoftheeconomicunionbyassessingthegeographicproximityofthemembersoftheunion.
Difficulty:3Hard
Topic:GeographicalImplicationsthatAffectTrade
LearningObjective:10-01Thereasonsforeconomicunion.
Bloom's:Apply
AACSB:KnowledgeApplication
Accessibility:KeyboardNavigation
40)Similarityofculturescanmakeorbreakaneconomicunion.AlthoughthereisgreatculturaldiversityintheEuropeanUnion,keymembersshare________andarecommonlyawareofbeingEuropean.
A)acommonlanguage
B)along-establishedChristianheritage
C)adislikeforforeigners
D)astrongaffiliationtomonarchyandfeudalism
E)ademocraticbackgroundandheritage
Answer:B
Explanation:Culturalsimilarityeasestheshockofeconomiccooperationwithothercountries.Themoresimilartheculture,themorelikelyanagreementistosucceed,becausemembersunderstandtheou
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 红领巾之友:庆祝少先队日小学主题班会课件
- 2026版入团考试题库含答案综合测评QS01仿真卷Org029(含答案解析与学生作答区)
- 2026年度员工福利计划商洽函(5篇)
- 2026届江西省高一数学月考质量检测QS01黑白可打印原创仿真卷B1第030套(含答案详解、评分标准与作答空间)
- 关于2026年IT系统升级时间通知函6篇
- 2026年湖州市吴兴区网格员招聘笔试备考题库及答案详解
- 2026年七台河市茄子河区事业编单位人员招聘考试参考题库及答案详解
- 2026年汕头市潮阳区网格员招聘考试备考试题及答案详解
- 2026年湖南省株洲市社区工作者招聘考试备考题库及答案详解
- 礼仪养成:文明校园的基石小学主题班会课件
- 光伏方阵布线施工方案
- 2025年国考行测真题及答案解析(省级与地市级合卷)
- 门诊药房调剂培训
- 部编版七至九年级必背古诗文汇编
- 《痛风抗炎症治疗指南(2025版)》解读 2
- 项目廉洁监督员培训课件
- 2023年7月浙江高中学业水平考试数学试卷试题真题(含答案详解)
- 下载安全考试题库及答案
- 化疗后口腔溃疡预防与护理
- 合同里面的排他协议
- 2024年宜宾三江新区招聘社区专职工作者考试真题
评论
0/150
提交评论