成人学位英语阅读理解训练题及答案_第1页
成人学位英语阅读理解训练题及答案_第2页
成人学位英语阅读理解训练题及答案_第3页
成人学位英语阅读理解训练题及答案_第4页
成人学位英语阅读理解训练题及答案_第5页
已阅读5页,还剩28页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

学位英语阅读理解专项提升练习合集

一、阅读理解

Passageone

Socialmediabringsendlessconcernsforparents,withworriesthatitweakenstheir

children'sconfidenceandattentionspans.Butotherscounterthatitcouldalsobebroadening

theirhorizons.

Thelatestroundofworrywassparkedbyastudyoftheimpactofsocialmediauseon8-12-

year-oldspublishedbyAnneLongfield,Children'sCommissionerforEngland.Thereport

focusedon132children,whodescribedpressuresfromconstantcontact,onlinecommentsthat

weakentheirself-esteem,andtheneedtoshapeofflineactivitiestomakethemshareable.

“Youseeyourfriendsgoingiceskating,partyingortalkingabouthowmuchrevisiontheyhave

done,anditcanmakeyoufeelinadequate,saysBea,ajuniorschoolstudentfromBristol,UK.

"It'sjustsohardtogetawayfromit.”

Childrenhavetotakerisksontheirjourneystoadulthood,anddesirestofitinandbepopular

existedbeforeMarkZuckerbergcamealongwithFacebook.However,inpreviousgenerations

thesepressurescamelargelyfrompeopletheyknew,andtheymostlystayedoutsidethehome.

Nowthepressurescouldcomefromanyoneofthenearly3billionpeopleonline,andfollow

themfromschooltohome,andcanevencontinuethroughthenight.

Thepressuresdogetonparents5nerves,amongwhichtheutmostconcernishowtheirchildren

canbeprotectedfromharm,giventhatsocialmediaisanecessarywayofinteractionformany

youngpeople.AccordingtoLongfield'sstudy,childrenshouldbetaughtaboutonlinesafety

fromanearlyage,betterbeforesecondaryschool.Thereisgrowingevidencethateffortsneed

tobeextendedtoprovideearlierguidanceonlessextremebutmorecommonrisks,including

over-sharing,lowself-esteem,addictionandinsomnia.Theevidencesuggestssheisright.

However,approachesthatfocusmerelyonthepotentialnegativesareunlikelytowork.

“Myschoolhastriedtodoalot,butitofteninvolvestryingtodrillintoushowbadsocial

mediacanbe,“saysBea."Peopleofmyagereallylikesocialmedia,soIthinkabetter

approachwouldbeiftheysaid'Althoughitisgood,herearesomenegatives'.

1.Whatdoestheunderlinedwordt4concerns^^mean.

A.worriesB.thoughtsC.ideasD.difficulties

答案:A

2.WecanlearnfromParagraph4that.

A.Facebookgiveschildrenthechancetofitin

B.childrenusedtofacemoredangersthantoday

C.parentsgivetheirchildrenmuchpressureathome

D.children'spressuresmaycomefromstrangersnowadays

答案:D

3.Accordingtothepassage,parents?latestconcernforchildrenis.

A.theiraddictiontosocialmediaB.possibleharmbroughtbysocialmedia

C.negativecommentsfromonlinefriendsD.socialmedia'sdamagetotheirconcentration

答案:B

4.WecaninferfromBea'swordsthat.

A.teenagersbelievesocialmediahasnonegatives

B.theapproachesadoptedbytheschoolareeffective

C.adultsoveremphasizethebadeffectsofsocialmedia

D.itiseasyforteenagerstogetaddictedtosocialmedia

答案:C

【答案解析】

这是一篇议论文。社交媒体给父母们带来了无尽的担忧,他们担心社交媒体会削弱孩子

的信心和注意力。但其他人反驳说,这也可以拓宽他们的视野。文章主要介绍了不同的

人对于社交媒体的看法和态度。

【详解】

词义猜测题。根据画线词后文“withworriesthatitweakenstheirchildren'sconfidenceand

attentionspans”可知,父母担心社交媒体会削弱孩子的信心和注意力,即社交媒体给父母

们带来了无尽的担忧。故画线词意思是“担忧A.worries担忧;B.thoughts想法;C.

ideas主意;D.difficulties困难。故选A。

【详解】

细节理解题。根据第四段中“Nowthepressurescouldcomefromanyoneofthenearly3

billionpeopleonline,andfollowthemfromschooltohome,andcanevencontinuethroughthe

night.(现在的压力可能来自近30亿在线人口中的任何一个,从学校到家里都跟着他们,

甚至可以持续到晚上)“可知,孩子们的压力可能来自于现在的陌生人。故选D。

【详解】

Tn1990,shelandedherfirstmajoractingroleinTheManintheMoon(1991..Herroleasa14-

yearoldtomboyearnedhergoodreviews.RolesinbiggerfilmssuchasJacktheBear(1993.

andAFarOffPlace(1993.followedshortlyafter.

Followinghighschoolgraduationin1994,Reesedecidedtohaveapauseinheractingcareer

andattendStanfordUniversitywhereshewouldmajorinEnglishliterature.However,herplans

wereshortlystoppedwhensheacceptedrolestostarintwomajormotionpictures.Although

neitherfilmwasahugebox-officesuccess,theydidhelptomakeReesearisingstarin

Hollywoodandopenthedoorforbiggerandbetterfilmroles.

HerbreakthroughrolecameasElleWoodsinthe2001comedyLegallyBlondeInboxoffice

terms,themoviewasagreatsuccessandmadeReeseoneofthetopfemalestarsinHollywood.

Intheyear2014,sheproducedbothGoneGirlandWild,forwhichshegotnominated(提名)

forabestactressOscaragainforherrole.

Reeseisactivelyinvolvedinchildren'sandwomen'sadvocacyorganizations.Sheisalongtime

supporterofSavetheChildren,anorganizationthathelpsprovidechildrenaroundtheworld

witheducation,healthcareandemergencyaid.

1.WhydidReesestopherstudiesatStanfordUniversity?

A.Becauseshestarredintwosuccessfulfilms.

B.BecauseshewasmorefamousinHollywood.

C.Becauseshewasinvolvedinadvocacyorganizations.

D.Becauseshedecidedtotakeonrolesintwoimportantfilms.

答案:D

2.Whatistheauthor'sattitudetowardReese?

A.Caring.B.Defensive.

C.ConfusingD.Admiring.

答案:D

3.Howdoesthepassagedevelop?

A.Followingtheorderoftime.B.Usingfigures.

C.Givingexamples.D.Makingcomparison.

答案:A

【答案解析】

这是一篇人物传记类记叙文,主要讲述了美国影视演员ReeseWitherspoon的生平及一些

重要事迹。

【详解】

细节理解题。从题干关键词"ReesestopherstudiesatStanfordUniversity”,可以定位到文

章第四段。根据前两句"Followinghighschoolgraduationin1994,Reesedecidedtohavea

pauseinheractingcareerandattendStanfordUniversitywhereshewouldmajorinEnglish

literature.However,herplanswereshortlystoppedwhensheacceptedrolestostarintwo

majormotionpictures.(1994年高中毕业后,Reese决定暂停自己的演艺生涯,进入斯坦

福大学主修英国文学。然而,她的计划很快就停止了,因为她接受了在两部主要电影中

出演的角色。)”可知,Reese中断在斯坦福大学的学业,是因为她接受了在两部重要的

电影中出演角色。选项D意为“因为她决定出演两部重要的电影。与原文相符。故选

D项。

【详解】

观点态度题。根据文章最后一段“Reeseisactivelyinvolvedinchildren^andwomen's

advocacyorganizations.SheisalongtimesupporterofSavetheChildren,anorganizationthat

helpsprovidechildrenaroundtheworldwitheducation,healthcareandemergencyaid.(Reese

积极参与儿童和妇女的宣传蛆织。她是拯救儿童组织的长期支持者,该组织帮助世界各

地的儿童获得教育、医疗保健和紧急援助。)“可知,Reese积极参与一些旨在帮助妇女

和儿童的公益组织,可推断作者对Reese的态度是赞赏的。选项D意为“赞赏的”,与原

文相符。故选D项。

【详解】

推理判断题。根据文章第一段的“ReeseWitherspoonwasbomonMarch22,1976inNew

Orleans,Louisiana.(ReeseWitherspoon1976年3月22日出生于路易斯安那州的新奥尔

良。)”,第二段的“Atage7”和"Atage11”,第三段的1990,1991,1993三个年份,第

四段的1994以及第五段的2001,2004两个年份可知,文章从最开始Reese的出生说

起,随后讲了她人生中一些重要时间点发生的事情,所以文章是按照时间顺序来写的。

选项A意为“按照时间顺序",与此相符。故选A项。

Passagethree

Yearsago,I叩pearedonstagewiththeRoyalMelbournePhilharmonicChoir(合唱团)in

theTownHall.ThereIwas,myfeetinplainshoes,sweatdirtyingmycleanwhiteshirt,singing

myheartoutinfrontofthebigorgan.Istillhaveataperecordingofthatperformance

somewhere,whereIswearIcanhearmyselfsinging,highandthinandpossiblyoff-key.

ButlifegotinthewayandIstoppedsinging.Then,inthesummerof2019,1foundmyself

facingsomegloominmyownlife.Itfeltasifithadbeenalongtimebetweensongs,asifthere

wassomethingunsung,someabsentmusicinmyears.IbegantofearImightbemakingmyself

illandunabletobreatheinanormalway.

Couldsinginghelpmereclaimmyvoiceandcalmmyfast-beatingheart?Researchfromthe

RoyalSocietynotedthat“groupsingingcanimprovephysicalandmentalhealth,aswellas

promotesocialbonds^^.So,ratherthanlettingmyunsungtunesstrangle(扼杀)me,Idecidedto

takeonanewchoralexperience,onebeingintheBigFeministSing,acommunitychoir.

“Ifyoudon'tknowwhattosing,“thechoirdirectorsaid,“findsomeonewholooksconfident

andgoandstandnexttothem."Findafriendifyou'reintrouble;takearisk;useyourvoice;be

partofsomethingbiggerthanyourself.Tvebeensinginginthechoireversince,becausegroup

singinggivesmeasenseofsecurity—andeachrehearsal(排练)isalifeline,aconnected

thread,anintakeofairworkingtowardacollectivevoice.Itdoesn'tmatterifIamabitoff-key

tostartwith.Decadesofunsungsituationshavechanged,andIhaveflown.

1.HowdidtheauthorfeelduringherperformanceintheTownHall?

A.Thrilled.

B.Confident.

C.Nervous.

D.Curious.

答案:C

2.Whatdoestheunderlinedphrase“somegloominmyownlife,,inparagraph2referto?

A.Somethingunsunginauthor'slife.

B.Somedifficultyinauthor'slife.

C.Somediseasethatstoppedtheauthorsinging.

D.Somethingsaffectingtheauthor'svoice.

答案:B

3.Whatdoestheauthorlearnfromherlatestchoirexperience?

A.Findingatruefriendisnevereasy.

B.Thechoirdirector'spositioncounts.

C.Teamworkhasbenefitedheralot.

D.Singingaloneimprovesherhealth.

答案:C

4.Whydidtheauthorworkonthechoir?

A.Togetasenseofsecurityoutofsinging.

B.Tomakechangesfromstageexperiences.

C.Totastemusicinachoir.

D.Toenjoytheamazingpowerofgroupsinging.

答案:D

【答案解析】

这是一篇记叙文。作者一唱歌就是紧张到跑调,于是为了享受合唱的神奇力量,作者加

入了一个合唱团,受益匪浅。

【详解】

推理判断题。根据第一段第二句"ThereIwas,myfeetinplainshoes,sweatdirtyingmy

cleanwhiteshirt,singingmyheartoutinfrontofthebigorgan.(我站在那里,穿着平底鞋的

脚,汗水弄脏了我干净的白衬衫,在大风琴前唱出了我的心声广和第三句力stillhavea

taperecordingofthatperformancesomewhere,whereIswearIcanhearmyselfsinging,high

andthinandpossiblyoff-key.(我在某处还保留着那场演出的录音带,我发誓我能听到自己

高高低低地唱着歌,可能是走调)“可知,作者在市政厅演出时感到紧张。故选C。

【详解】

短语猜测题。根据第二段第三“Itfeltasifithadbeenalongtimebetweensongs,asifthere

wassomethingunsung,someabsentmusicinmyears.(感觉好像在两首歌之间隔了很长时

间,好像有什么东西在我耳边默默无闻,有些音乐在我耳边缺席)''和最后一句"Ibeganto

fearImightbemakingmyselfillandunabletobreatheinanormalway.(我开始担心自己可能

会生病,无法正常呼吸)”可知,“somegloominmyownlife”是指作者生活中的一些困

难。故选Bo

【详解】

细节理解题。根据最后一段笫三句"I'vebeensinginginthechoireversince,becausegroup

singinggivesmeasenseofsecurity(从那以后我一直在唱诗班唱歌,因为集体唱歌给我一

种安全感)“可知,作者从她最近的合唱团经历中学到团队合作使她受益匪浅。故选C。

【详解】

细节理解题。根据倒第二段笫二句中的"groupsingingcanimprovephysicalandmental

health,aswellaspromotesocialbonds(集体唱歌可以增进身心健康,也可以增进社会联

系)''和第三句"So,ratherthanlettingmyunsungtunesstrangle(扼杀)me,Idecidedtotakeon

anewchoralexperience,onebeingintheBigFeministSing,acommunitychoir."(所以,与其

让我的无名歌曲扼杀我,我决定采取一个新的合唱经验—在社区合唱团BigFeminist

Sing唱歌)”可知,作者参加合唱团是为了享受合唱的神奇力量。故选D。

Passagefour

Jeanwasasinglemotherwithayoungson.Shetaughtthefirstgradeandworkedveryhard.

Shedroveasmalloldcar.OneAugust,theteachersreturnedfromasummerbreaktoseeJean

driveuptoschoolwiththreechildrenThetwogirlswereJean'sformerstudentswhohadlost

theirparents.Theydidnotwanttoenterafostercarecenter.TheyturnedtoJean-theirfirst

gradeteacher-forhelp.Thoughsheandhersonlivedinasmallhouse,Jeantookthegirlsin.

Duringlunch,whileotherteacherssharedlifestories,Jeannevercomplainedabouthernew

responsibilities.Shedid,however,speakabouthercar.Withthreechildrentotransport,thecar

wastoosmallandslow.Itevenburnedengineoil.Jeanneededsomethingnew.However,she

couldn'tbuyonewiththreechildreninherhome.

Asagoodfriend,Ilistenedtoherconcerns.Atthattime,didnothavemuchmoney.ButI

wantedtohelpJeanbuyacar.AnideahitmewhenIwatchedaTVshow.

Oneday,JeanreceivedaninvitationtoTVshow.Shewassurprisedbutdecidedtoattendit.

MidwaythroughtheshowthehostcalledJeantothestage.Heexplainedhehadreceiveda

letter,knowingherneedforanewcar.TheaudiencelistenedtothedetailsofJean'sstoryand

wereallmoved.ThenthehostsaidthatJeanwouldreceiveanewcarforherfamily.Cheers

filledthestudioandJeanshookwithdisbelief.

Sixhundredmilesaway,Iwatchedthejoyofitallfromthetelevisioninmylivingroom.Jean's

bighearttaughtmemanylessonsthatyear.Ididnothingbutshareherstory.

1.WhatcanweinferaboutJeanaccordingtothefirstparagraph?

A.Sheknewthegirls'parents.

B.Shewasverykind-hearted.

C.Shewantedtosellhersmallcar.

D.Shedidn'thavesummerbreakasotherteachers.

答案:B

2.WhattroubledJean?

A.Shecouldn'taflbrdtobuyanewcar.

B.Shefoundithardtoraisethreekidsalone.

C.Shecouldn'tsparemoretimeforherstudents.

D.Shehadnotimetotransportherkidstoschool.

答案:A

3.WhydidJeanreceiveaninvitationtotheshow?

A.Theauthorturnedtotheshowforhelp.

B.Theschoolwantedtomakeherstoryknown.

C.Theschoolrewardedherforherhardwork.

D.Theshowpickedsomesinglemotherstoreportrandomly.

答案:A

4.Whatcanbethebesttitleforthetext?

A.AletterfrommyfriendB.Helpingmyfriendgetacar

C.InvitingmyfriendtoshowD.Asinglemotherwiththreekids

答案:B

【答案解析】

本文是记叙文,讲述了我为了我的朋友获得新车,邀请她参加节目,通过大家的帮助,

让她完成愿望,她的善心温暖了很多人。

【详解】

推理判断题。根据文章第一段“Thoughsheandhersonlivedinasmallhouse,Jeantookthe

girlsin”尽管她和她的小儿子住在了小房子里,简还是带两个女孩回家了。说明简的家

庭条件很差,但是因为善心,还是把两个女儿带回了家。选项B说她非常热心肠,符合

题意,故选B项。

【详解】

细节理解题。根据第二段“Withthreechildrentotransport,thecarwastoosmallandslow.It

evenburnedengineoil.Jeanneededsomethingnew.However,shecouldn'tbuyonewiththree

childreninherhome.”由于要载三个孩子,这辆车又小又慢。它甚至烧机油。琼需要一些

新东西。然而,家里有三个孩子,她买不起。所以简的困扰是无法承担一辆新车,故选

A项。

【详解】

细节理解题。根据第三段“Asagoodfriend,Ilistenedtoherconcerns.Atthattime,didnot

havemuchmoney.ButIwantedtohelpJeanbuyacar.AnideahitmewhenIwatchedaTV

show.”作为一个好朋友,我倾听了她的担忧。那时,没有多少钱。但是我想帮简买辆

车。我在看电视节目时突然想到一个主意。以及第四段提至『Oneday,Jeanreceivedan

invitationtoTVshow.Shewassurprisedbutdecidedtoattendit.”有——天,琼收至ll了参力口电

视节目的邀请。她很惊讶,但还是决定参加。可知,是作者向节目组提出了帮助请求,

A项符合题意,故选A项。

【详解】

主旨大意题。联系整篇文章,我的善良朋友抚养了二个孩子,我为了帮助她,邀请她米

参加节目,并帮助她获得了新车。B项符合题意,故选B项。

Passagefive

Kemirahadjustjumpedintheshowerwhensheheardhermother,Tammy,yelling.Kemira's

12-day-olddaughterwaschoking.HavingfedbabyRyleighjust30minutesearlier,the24-year-

oldnewmotherburstoutofthebathroomandbeganpatting(轻拍)herdaughterontheback,

butthebabydidn'tmakeasound.Kemiraknewtheyneededtogettothehospitalfast.

Theyhadbarelymadeitoutoftheirneighborhoodwhentheflashinglightsofapolicecar

appearedbehindthem.OfficerWillKimbrostoppedthespeedingdriver.Tammypulledover

andjumpedoutofthecar,cryingthathergranddaughterhadstoppedbreathing.Desperatefor

help,KemirahandedherdaughtertoKimbro.Hefoundherheartwasbarelybeating,andcalled

anambulance---itwouldtakesevenminutes,andthehospitalwasevenfurtheraway.Thatwas

sevenminutesRyleighdidn'thave,becauseherlipshadalreadybecomeblue.

ThefactthatKimbrowastherewassomethingofamiracle.Heisaschoolpoliceofficerwho

usuallyspendshisdayspatrolling(巡逻)themiddleschooltenmilesaway.Buthetravels

furtherwhenschoolisoutinthesummer.Evenluckier:Hehadrecentlycompletedafirst-aid

class.

OfficerKimbrogavethebabytoKemiratohold.HecheckedRyleigh'spulseandthenbegan

tappingandpressingherchest.Thankstotheclass,Kimbroknewthechokingbabydidn'thave

achanceiftherewasablockage(堵塞物),andheusedonefingertoclearherthroat.Twenty

secondslater,Ryleighbegantocry."Ifshe'scryinglikethat,she'sbreathing,saidKimbro.

Beforetheambulancearrived,Kimbrocontinuedgivingfirstaid.Thewholetimehewas

thinking,ttDon,tletthisbabydieinfrontofhermotherandgrandmother.^^

Atthehospital,Ryleighrecoveredquickly,andshewasbroughtbacktolifethankstoa

determinedschoolpoliceofficerwhowasintherightplaceattherighttime.

1.WhydidKimbrostopthecar?

A.Kemirasignaledtohimforhelp.

B.Tammydrovefasterthanthelegallimit.

C.Therewasatrafficjamintheneighborhood.

D.Thebabyhadtobetakentohospitalatonce.

答案:B

2.WhatwasKemira'sreactionafterbeingstopped?

A.Shewastooangrytoexplainherself.

B.Shetriedtodoallshecouldtosaveherbaby.

C.ShegotmadatKimbroandgaveuphope.

D.Shelosthermindanddidn'tknowwhattodo.

答案:B

3.Kimbrofeltsurethathisaidworkedwhen.

A.henoticedRyleigh\lipswereblueR.hecheckedRyleigh'spulse

C.hepressedRyleigh'schestD.heheardRyleighcrying

答案:D

4.WhichofthefollowingwordscanbestdescribeKimbro?

A.Warmandlucky.B.Braveandgenerous.

C.Kindandresponsible.D.Intelligentandskillful.

答案:C

【答案解析】

这是一篇记叙文。WiHKimbro警官拦住了一辆超速的汽车,结果发现车上有一个窒息的

孩子。WillKimbr。在等待救护车的时候尽力给孩子做急救,最终使孩子等到了救护车得

到了及时的救治。

【详解】

细节理解题。根据第二段第二句"OfficerWillKimbrostoppedthespeedingdriver.(Will

Kimbro警官拦住了超速的司机厂可知,Kimbro拦住这辆车是因为Tammy开车的速度超

过了法定限度。故选B。

【详解】

细节理解题。根据第二段第四句"Desperateforhelp,Kemirahandedherdaughterto

Kimbro.(Kemira绝望地寻求帮助,把女儿交给『Kimbro)”可知,Kemira在被拦住后她尽

力救她的孩子。故选B。

【详解】

细节理解题。根据第四段第四句"Twentysecondslater,Ryleighbegantocry.(二十秒钟后,

Ryleigh哭了起来)“和第五句"Ifshe'scryinglikethat,she'sbreathing(如果她哭成那样,她

就是在呼吸)“可知,当Kimbro听到Ryleigh哭的时候,他确信他的帮助奏效了。故选

Do

【详解】

推理判断题。根据第二段第二句"OfficerWillKimbrostoppedthespeedingdriver.(WilI

Kimbro警官拦住了超速的司机)”和第三段第二句"Heisaschoolpoliceofficerwhousually

spendshisdayspatrolling(巡逻)themiddleschooltenmilesaway.(他是一名校警,每天都在

十英里外的中学巡逻)“可知,Kimbro是个负责任的警官。根据倒第二段第二句“He

checkedRyleigh'spulseandthenbegantappingandpressingherchest.(他检查了Ryleigh的

脉搏,然后开始轻拍和按压她的胸部)''和最后一句"DorTtletthisbabydieinfrontofher

motherandgrandmother.(别让这个孩子在她母亲和祖母面前死去)”可知,他尽力给

Ryleigh作急救,非常善良。故选C。

Passagesix

MydaughterElenagotarthritis(关节炎)atage2.Arthritis?Thatwasanelderlyperson's

disease,Ithought.

Atfirst,shestartedexperiencingrednessinherknees.Itookherintothedoctor'sofficeandI

wastolditwasgrowingpains.Afteranothercoupleofweeksitgotworse.Onedayshewasnot

abletowalkatall.Itookherbackintothedoctor'sofficeandluckilytherewasadifferent

doctorondutyandsherecognizedthesymptoms(症状).Shetoldmetoseeaspecialistatthe

hospital.

Wegottothehospital.Everythingseemedtobeblurry(模糊的)tomethatday.Ialsohada

nine-month-oldbabygirlandduetothenervousnessIlostmymilk.Iwouldlieawakeatnight

wonderingifmylittlegirlwouldendupinawheelchair.Weknewwewouldhavetousestrong

drugstokeepherwalking.

Likeanyone,Ifearedwhatthestrongdrugscoulddotomylittlegirl.Ispokewithlotsof

specialists.Wedecideditwasthebesttreatment.Itworked.Ourlittlegirlissymptom-free.

Istilldon'tsleepwellthough.Amother'sworrycantakeoveryourwholelife.Tvehadto

becomeanurseovernight.Learningaboutdifferentdrugs,howtogiveneedles(注射).Ontop

ofthat,therearesomanycommentsfromfriends.SomesaythatIshouldgothe"naturalway”.

Whatdoesthatevenmean?DoyouhonestlythinkIwouldchoosethisformychildifitweren't

thebestchoiceforher?

Icanonlyhopemywordscantouchandhelpsomeoneelsegoingthroughthissamethingright

now.Knowthatyouarenotaloneandthereareothersthatfeelyourpain.Staystrongandtry

nottoletthisdiseaserunyourlife.

1.Howwasthefirstdoctorvisit?

A.Ittookverylong.

B.Itwasgenerallysatisfactory.

C.Itbroughttheauthorlotsofworries.

D.Itresultedingettingwronginformation.

答案:D

2.Whatdidtheauthordobeforeusingstrongdrugsonherdaughter?

A.Shelearnedhowtogiveneedles.

B.Sheaskedherfriendsforcomments.

C.Shegotintouchwithsomedrugtakers.

D.Sheconsideredadvicefromdifferentpeople.

答案:D

3.What'sthepurposeofthelastparagraph?

A.Toaskforhelp.B.Toexpressthanks.

C.Togiveencouragement.D.Togiveawarning.

答案:C

【答案解析】

本文是一篇记叙文,讲述了作者的女儿患上了关节炎,但是作者担心使用药物会对女儿

造成影响。在看完许多评论后,作者希望女儿保持坚强不要被这个疾病打败。

【详解】

推理判断题。根据文章第二段"Itookherintothedoctor'sofficeandIwastolditwas

growingpains.Afteranothercoupleofweeksitgotworse.(我带她去看医生,医生告诉我这

是生长痛。又过了几个星期,情况变得更糟了)''可知,第一个医生告诉作者这个只是生

长痛,但过了几个星期之后情况便糟糕了。由此推知,第一个医生给予了错误的信息。

故选D。

【详解】

细节理解题。根据文章第四段“Likeanyone,Ifearedwhatthestrongdrugscoulddotomy

littlegirl.Ispokewithlotsofspecialists.(和其他人一样,我担心这种强效药物会对我的小

女儿造成什么影响。我和很多专家谈过了)“可知,作者在对女儿使用强力药物之前询问

了许多专家,即作者考虑了来自不同人的建议。故选D。

【详解】

推理判断题。根据文章最后一段“Knowthatyouarenotaloneandthereareothersthatfeel

yourpain.Staystrongandtrynottoletthisdiseaserunyourlife.(要知道你并不孤单,还有其

他人感受着你的痛苦。保持坚强,不要让这种疾病主宰你的生活)”可知,作者告诉女儿

世界上还有其他的人和她一样,并告诉她要学会坚强。由此推知,最后一段是作者在鼓

励自己的女儿。故选C。

Passageseven

HunterMcGrady'sAllWorthyrangewaslaunchedinAprilwhenthecoronaviruspandemic

mostaffectedtheworld.Despitethesocialrestrictionsthatremaininplaceinmanynations,

someofthepiecesinherwebsitesoldoutinaweekandoneinparticular—ablackjumpsuit

soldoutinminutes.

Shehascomealongwaysinceshestruggledagainstaseriesofrejectionsfrommodeling

agenciesandagentswhotoldhershewouldnevermakeitinthefashionworld.wasreally

upsetandthoughtthatIwouldn'tbegoodenoughunlessIlosttheweighttheyasked.Now,Ilet

itrolloffmyback.”

McGradywasborninsouthernCaliforniaonthewestcoastandhermotherwasaformermodel.

AlthoughMcGradyhadstrongpassionforthefashionindustryintheearlydays,shefelther

lookshadbeenfrequentlyjudgedunsuitablebyshort-sightedcritics.44Forbothfemalesand

males,larger,fatterpeoplearemostlyignoredintheglossyfashionworld.Theultra-thin

modelsareconsideredthemostattractive,eventhoughthevastmajorityofordinarywomenare

onthecurvierside.”

TheAllWorthyfashionlineincludesarangeofsizesfromXXSto5X.McGradyandother

largewomenmodeltherangefortheline'swebsite.Shewasinspiredtocreatethefashion

rangebythelackofattractiveandwell-madeclothesthatfither."ThemissionofAllWorthyis

tocreatealinethatcaterstowomenofalldifferentshapesandsizes,“shesays."Ihopeall

typesofbeautycanbeshowntothepublic.”

1.WhatmadeMcGradyupset?

A.Theneedforlosingweight.B.Theunbearablepaininherback.

C.Theobjectionfromherfamily.D.Theprejudiceagainstlargebodyshape.

答案:D

2.WhatdoesMcGradythinkofthejudgmentofshort-sightedcritics?

A.Itistooharshformostwomen.B.Itmakescurvywomenunwelcome.

C.Itfocusesonthepopularityofmodels.D.Itoverlookstheimportanceoffitness.

答案:A

3.WhatisthegoalofAllWorthy?

A.Todesignclothesforultra-thinmodels.

B.Tochangecritics9opinionaboutbeauty.

C.Toshowthecharmofdifferentfemalefigures.

D.Toinspirelargewomentojointhefashionworld.

答案:C

4.Whatisthebesttitleforthetext?

A.ConfidenceIstheRestFashionR.EveryKindofBeautyShouldReSeen

C.SpecialClothesMadeforModelsD.ANewTrendintheFashionWorld

答案:B

【答案解析】

本文是一篇记叙文。主要讲述了HunterMcGrady因为体型原因曾被时尚界否认,后来创

立了自己的时尚品牌AllWorthy并取得了成功,该品牌旨在为不同身材的女性提供衣服

来展现各自的美。

【详解】

细节理解题。根据文章第二段第二句"IwasreallyupsetandthoughtthatIwouldn'tbegood

enoughunlessIlosttheweighttheyasked.(我真的很沮丧,我想只有当自己减到他们(模

特公司)要求的体重时才能足够好)“可知,模特公司认为McGrady的体重过重,因而拒

绝了她,这使她感到沮丧。故选D项。

【详解】

推理判断题。根据文章第三段引号中的内容“Forbothfemalesandmales,larger,fatter

peoplearemostlyignoredintheglossyfashionworld.Theultra-thinmodelsareconsideredthe

mostattractive,eventhoughthevastmajorityofordinarywomenareonthecurvierside.(无论

是女性还是男性,在光鲜亮丽的时尚界,体型偏大、偏胖的人大多都被忽视。极瘦型的

模特备受青睐,尽管绝大多数普通女性的身材都是曲线型的)“可知,生活中绝大多数普

通女性的身材是不可能达到模特标准的,因此可以推出,那些基于模特标准而审视美的

评判对于大多数女性来说是苛刻的。故选A项。

【详解】

细节理解题。根据文章第四段最后一句"ThemissionofAllWorthyistocreatealinethat

caterstowomenofalldifferentshapesandsizes,"shesays,“Ihopealltypesofbeautycanbe

showntothepublic.”("AllWorthy的使命是打造一个适合不同身材女性的服装品牌,”她

说,“我希望每一种身材的美都能得到展示。“)可知AUWorthy的目标是为了展现不同

女性形象的魅力。故选C项。

【详解】

主旨大意题。根据文章的主要内容,尤其第一段的“HunterMcGrady'sAHWorthyrange

waslaunchedinAprilwhenthecoronaviruspandemicmostaffectedtheworld.(Hunter

McGrady的AllWorthy系列是在今年4月冠状病毒大流行对全世界影响最大的时候推出

的)”和最后一段的"ThemissionofAllWorthyistocreatealinethatcaterstowomenofall

differentshapesandsizes,“shesays,“Ihopealltypesofbeautycanbeshowntothepublic.”

("AHWorthy的使命是打造一个适合不同身材女性的服装品牌,”她说,“我希望每一种

身材的美都能得到展示。“)可知,本文讲述的是HunterMcGrady创立了时尚品牌All

Worthy,品牌目标是为不同身材的女性提供衣服,让每一种身材的美都能得到展示。B

项“每一种美都应该得到展示”可以作为本文的最佳标题。故选B项。

【点睛】

Passageeight

Springistheperfecttimetoenjoyastayatsomehistorichousehotelsandenjoytheirsuperb

gardensinbloom.

MiddlethorpeHallGardens一York

Middlethoi-pcHallissetwithin20acresofgardensandparkland,whichhavebeenextensively

restoredandreplantedsincethe1980's.

Walkswererecreatedprovidingpaths,allowinggueststodiscoverwildlifeincludingroedeer

andvariousnestingbirdsaroundthelake.

Thekitchengardenproducesnotonlyabeautifuldisplayofflowersbutholdsherbbedswhich

havebeenplantedforfruits:apples,pears,plumsandpeaches,allofwhichareusedbythe

chefstocreatewonderfulpuddings.

Theteamofgardenershasalsocreatedanorganic“potager”,producingawideselectionof

vegetables.GuestscanfollowaspecialtreetrailaroundthegroundsofMiddlethorpcHall,with

acopyoftheir“TheGardensandTreesofInterest“GuideandMaptoidentifyspecimens(标

本).GuestsshouldheadtowardtheEnglishOak,atreeplantedsome200yearsago.

HartwellHouseGardens-Buckinghamshire

Designedatthestartofthe18thcenturyandlandscapedbyRichardWoods,thegardensat

HartwellHouseofferguestsplentytoexplore.

YoucanspendhoursdiscoveringthegroundswhichincludeaGothicTower,aStatueof

Hercules,amilelongavenueandtheCanalTemplehometo10,00()daffodils.

Akitchengardenusedbythechefsfeaturespeach,pearandplumtrees.Guestscanfollowa

trailaroundthegroundswithacopyoftheirTreeMaptoidentify10specimens.Severaltennis

courtsarealsoavailableforguestuse.

1.AtMiddlethorpeHallGardens,theguestscan

A.plantEnglishoaktrees

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论