版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2026年甘肃省白银市高职单招英语考试试题及答案PartI:VocabularyandStructure(20points)
1.I_______(be)ateacherforfiveyearsbeforeIdecidedtochangemycareer.
A.havebeen
B.was
C.hadbeen
D.am
Answer:C
2.IfI_______(have)enoughtime,Iwouldhavefinishedtheprojectlastweek.
A.had
B.have
C.hadhad
D.havehad
Answer:C
3.Thecityhaschangedalotovertheyears,butitstill_______(remain)myfavoriteplacetovisit.
A.remains
B.remained
C.isremaining
D.willremain
Answer:A
4._______youlikesomemorecoffee?
A.Do
B.Would
C.Will
D.Can
Answer:B
5.Thestudent_______(notfinish)hishomework,sotheteacheraskedhimtostayafterclass.
A.didn'tfinish
B.doesn'tfinish
C.hasn'tfinished
D.isn'tfinishing
Answer:A
6.Bythetimetheygottothetheater,themovie_______(alreadybegin).
A.hasalreadybegun
B.hadalreadybegun
C.beganalready
D.alreadybegan
Answer:B
7._______yougotothestore,couldyoupleasepickupsomemilk?
A.While
B.If
C.When
D.Because
Answer:C
8.Thedoctorrecommendedthatthepatient_______(reduce)hissaltintake.
A.reduces
B.reduce
C.reduced
D.reducing
Answer:B
9.I'msorry,butIcan'tattendthemeetingtomorrowbecauseI_______(be)onvacation.
A.am
B.was
C.willbe
D.havebeen
Answer:C
10.Theteacheraskedthestudentsto_______(notmake)anynoiseduringtheexam.
A.notmake
B.don'tmake
C.doesn'tmake
D.didn'tmake
Answer:A
PartII:ReadingComprehension(30points)
Passage1:
Inthedigitalage,informationispower.Neverbeforehasitbeensoeasytoaccessvastamountsofinformation.Theinternethasrevolutionizedthewaywegather,process,andshareinformation.However,thisaccessibilityalsocomeswithchallenges.Withsomuchinformationavailable,itcanbedifficulttodeterminewhatisaccurateandreliable.
11.Whatisthemainideaofthepassage?
A.Theinternethasmadeinformationmoreaccessible.
B.Theinternethasrevolutionizedthewaywelive.
C.Theinternethasitschallenges.
D.Informationispower.
Answer:A
12.Accordingtothepassage,whatisonechallengeofthedigitalage?
A.Itisdifficulttoaccessinformation.
B.Thereistoomuchreliableinformation.
C.Itishardtodeterminetheaccuracyofinformation.
D.Theinternetisnotsecure.
Answer:C
Passage2:
Theimportanceofexercisecannotbeoverstated.Regularphysicalactivityhasnumerousbenefits,includingimprovedcardiovascularhealth,weightmanagement,andmentalwellbeing.Despitethesebenefits,manypeoplestruggletofindthetimeormotivationtoexerciseregularly.However,incorporatingexerciseintoyourdailyroutinecanleadtoahealthierandhappierlife.
13.Whatisthemainpurposeofthepassage?
A.Toexplainthebenefitsofexercise.
B.Todiscussthechallengesofexercising.
C.Toencouragepeopletoincorporateexerciseintotheirdailylives.
D.Todescribetheimportanceofcardiovascularhealth.
Answer:C
14.Accordingtothepassage,whatisonebenefitofregularexercise?
A.Improvedmentalwellbeing.
B.Increasedmotivation.
C.Morefreetime.
D.Bettersleep.
Answer:A
PartIII:Translation(20points)
15.TranslatethefollowingChinesesentenceintoEnglish:
"尽管面临诸多挑战,但我们依然要坚持下去。"
Answer:Despitefacingmanychallenges,wemuststillpersevere.
16.TranslatethefollowingEnglishsentenceintoChinese:
"Knowledgeispower,andeducationisthekeytosuccess."
Answer:知识就是力量,教育是成功的关键。
PartIV:Writing(30points)
17.Writeanessayofatleast150wordson
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年湖北省安陆市高三历史上册期末考试自测卷【综合题】附答案
- 2026年10月自考公司法(00227)模拟试卷(含答案解析)
- 中药提取工创新意识竞赛考核试卷含答案
- 耐火制品出窑拣选工安全生产基础知识测试考核试卷含答案
- 球团原料工常识评优考核试卷含答案
- 减粘裂化装置操作工班组建设考核试卷含答案
- 眼镜定配工岗前变更管理考核试卷含答案
- 印品整饰工标准化评优考核试卷含答案
- 海洋环境监测员合规化强化考核试卷含答案
- 木竹藤材干燥工岗位应急准备考核试卷含答案
- 教师心灵自我关怀 守护身心双向健康课件
- 2026年广东省考试录用公务员《行政执法专业和申论》试题附答案
- 自控系统现场验收测试 (SAT) 报告模板(完整版含安装后功能验证)
- 2026年员额法官遴选面试题及答案
- 2026年化工安全生产专业实务模拟试卷(2套)
- 肌少症防治科普课件
- 2026秋季新学期班干部聘任仪式
- 2026 年冬季取暖防一氧化碳中毒课件
- 高三物理一轮复习的几点建议
- 2026年党课党校考试题库及答案
- 2025四川成都兴城投资集团有限公司招聘11人笔试历年典型考点题库附带答案详解
评论
0/150
提交评论