2016-2017学年高中英语 unit 3 travel journal新人教版必修1_第1页
2016-2017学年高中英语 unit 3 travel journal新人教版必修1_第2页
2016-2017学年高中英语 unit 3 travel journal新人教版必修1_第3页
2016-2017学年高中英语 unit 3 travel journal新人教版必修1_第4页
2016-2017学年高中英语 unit 3 travel journal新人教版必修1_第5页
已阅读5页,还剩1页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1 Unit 3 Travel journal Section Warming up & ReadingPrereading .阅读理解 A Have you ever thought of taking a train and having an adventure (奇遇)? Riding the train can be a real adventure.That is how I feel every time I take Amtrak.I often take a fourhour trip to visit my children.Every time I take this trip I never know what will happen. Last week when I was on the train and over an hour into the train ride,there was a man sitting by himself in the back of the train carrying on a mobile phone conversationin another language.It was loud and disturbed most of the people on the train.I think it was annoying. Fortunately I sat next to a wonderful old lady who was taking a twoday trip by train.She said her two daughters were distraught at the thought of her driving for three days to reach her home,although she had no trouble driving.The train ride was the only choice for her.She loved to look out of the window and watch the world go by on the train. She was fun to talk to and asked me when my children started being parents.That is a very good question.Both of us are old and have children.She asked that same question from time to time. There are always many people on the train from all walks of life,different countries and many languages.Riding the train is a great way to increase your knowledge and take in all kinds of cultures.If you get hungry,you can buy food in the food car at any time.If you need to use the restroom,there is always one available. It sure beats driving the car,which has to stop for food and restrooms.And it is better than taking the bus. 语篇解读 作者主要介绍了她的一次火车旅行经历以及她对火车旅行的看法:坐火车 比坐大巴和开车要好。 1According to the passage,the purpose of the authors train ride was_. Ato do business Bto see her children 2 Cto visit places of interest Dto see her old friends 解析: 细节理解题。根据第一段第四句“I often take a fourhour trip to visit my children”可知作者坐火车是去看望自己的孩子,故选 B 项。 答案: B 2Which of the following is the closest in meaning to the underlined word “distraught” in Paragraph 3? ADisappointed. BSatisfied. CWorried. DPleased. 解析: 词义猜测题。根据第三段第一句中的“a wonderful old lady”和划线单词 所在句子中的“her driving for three days to reach her home”可知尽管老太太能开 车,但是她年龄比较大了,女儿们考虑到她要开三天车才能到家,还是非常担心,故选 C 项。 答案: C 3In the authors opinion,on the train Amtrak_. Athe services are quite good Bthe food is terribly expensive Call the passengers are polite Dall the passengers are American 解析: 推理判断题。根据倒数第二段最后两句可知人们在火车上饿了可以买东西吃, 去洗手间也不会遇到问题,由此可以推断作者对火车上的服务是满意的。 答案: A 4What is the best title for this passage? ATrain ridea cultural experience BA painful experience on the train CThe history of Amtrak DA wonderful lady 解析: 标题归纳题。通读全文可知作者主要介绍了她的一次火车旅行经历及她对火 车旅行的看法,故选 A 项。 答案: A B Be honest,as holidays go,Mothers Day in America is still a bigger deal than Fathers Day.But millions of dads receive at least a card or a call or maybe some other gifts from their family.And much has changed since that first 3 celebration in 1910. Fathers Day was celebrated this year on Sunday,June 16.This special day to honor and celebrate fathers has a history of over a century behind it.In 1909 there was a woman named Sonora Dodd.She was in church for Mothers Day,which is celebrated in May. Her mother had died in childbirth,leaving her father to raise her and her five brothers and sisters.She always thought about how difficult it had been for her father to raise six children all by himself.She thought that since there was a day honoring mothers,there should be also one recognizing fathers. Sonora Dodd campaigned for the idea in her home state of Washington.The first Fathers Day was celebrated in June,1910,in the city of Spokane.June was the month when her father was born. At first Sonora Dodd had found little support.But in the years that followed,the idea of Fathers Day spread across the country.It gained the approval(赞同) of President Woodrow Wilson in 1916.Yet he never signed an official proclamation (公告 ),as he did two years ago for the first Mothers Day. President Calvin Coolidge in 1924 added his support for a national observance of Fathers Day.Then in 1966 President Lyndon Johnson declared it the third Sunday in June.Finally,in 1972,President Richard Nixon made it permanent (永久的) Other countries also celebrate Fathers Day,some on the third Sunday in June,others on a different day. 语篇解读 文章主要介绍了父亲节的由来。 5Who is the first person to declare Fathers Day the third Sunday in June? AWoodrow Wilson. BCalvin Coolidge. CLyndon Johnson. DRichard Nixon. 解析: 细节理解题。由第六段 Then in 1966 President Lyndon Johnson declared it the third Sunday in June.可知答案为 C。 答案: C 6How many presidents are mentioned in the passage? A2. B3. C4. D5. 4 解析: 细节理解题。由文章第五、六段可知文中共提到了 4 位总统。 答案: C 7Why did Sonora decide that there should also be a day recognizing fathers? AShe felt fathers were more important than mothers. BHer father was born on that day. CShe wanted her father to be wellknown. DShe felt fathers were great and should be respected. 解析: 推理判断题。由第三段可知 Sonora 觉得父亲很伟大,应该有一个节日来给他 庆祝。 答案: D 8The passage is mainly about_. Ahow Fathers Day came into being Bhow Fathers Day is celebrated Cwhy Fathers Day was created DSonora and Fathers Day 解析: 主旨大意题。通读全文可知本文主要讲了父亲节的由来。 答案: A C Boys and girls,I think most of you like travelling.Usually,people feel excited before a tour,but during it,they may feel they are not well prepared for it.After it they feel it is not worth the tour.Then how can you make your tour more interesting and meaningful?Here is some advice. FirstlyLook!Certainly we should look at the scenery very carefully.Also,before we leave our house,we should find some books about the place of interest.We should first know something about the place,such as its geography,its history and its famous people,etc.When we are ready for the tour,we can really understand the place during our tour even if we dont have much time. SecondlyTake photos!When we visit a place of interest,most of us take a camera.If you want to take some photos,remember to choose the most special sights.Dont choose the sight that we can see in other places.For example,Beidaihe,Qingdao and Zhuhai are coastal (沿海的)cities.Dont only take photos of the sea.You should take something else,too. 5 ThirdlyTaste!Some people like to buy some food that they like most during their tours.In my opinion,dont buy the food that you like most because you can buy it in your own city or town.You had better taste something special in the place of interest.Snacks in some places are very delicious.And from a places snacks,you can find its food culture.So why not taste them?Maybe you have just one chance to taste it in your life. FourthlyWrite!When you visit a place,you should take a pen and a notebook,so you can write something down.Its possible that you can write a good article.Later,when you read it,you will feel that you can find the pleasure during the tour. Have a good time! 语篇解读 旅游能开拓视野,增长知识,但如何才能使旅游更有趣有意义呢? 9From the passage we can know it is_. Aa speech Ban essay Ca novel Da story 解析: 推理判断题。由第一段的“Boys and girls,I think.”以及短文最后的 “Have a good time!”可知本文是一篇演讲稿。 答案: A 10Travellers feel they cant enjoy their tours fully because_. Athey feel too excited before the tour Bthey are not well prepared for the tour Cthey dont like travelling in fact Dthere are better places to travel 解析: 细节理解题。由第一段第二句可知,人们在旅游时,发现自己为此做的准备 还远远不够,因此就不能够充分享受旅行的乐趣。 答案: B 11It can be inferred from the passage that_. Anot all the tourists have a good time during the tour Bpeople can enjoy a tour if they like travelling Cthe authors advice is useless Ddont take photos by the sea 解析: 推理判断题。由第一段第二、三句可知,并非所有人旅游都很愉快。 答案: A .七选五 6 If you have ever been discouraged because of failure,please read on.Often achieving what you plan to do isnt the important thing._1_ Two brothers decided to dig a deep hole behind their house.While they were working,a few older boys stopped by to watch.“What are you doing?” asked one of the visitors.“We plan to dig a hole all the way through the earth!” one of the brothers volunteered excitedly. The older boys began to laugh,telling the younger ones that digging a hole all the way through the earth was impossible.After a long silence,one of the diggers picked up a jar full of spiders,worms and a wide variety of insects._2_Then he said quietly and confidently, “Even if we dont dig all the way through the earth,look at

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论