




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1 Unit 5 Nelson Mandelaa modern hero Section Grammar & Writing .单句语法填空 1I will never forget the days_we spent together. 答案: that/which 2There was a time_Anne was so crazy about everything to do with nature. 答案: when 3I saw a house,the windows of_were broken. 答案: which 4She has two sons,both of_graduated from Harvard University. 答案: whom 5The reason_he could not go there was that he was ill in bed. 答案: why 6We are living in an age_many things are done on computer. 答案: when 7After graduation he returned to the small town_he grew up. 答案: where/in which 8I dont like the way _ you speak to your parents. 答案: that/in which 9The house_was destroyed in the terrible fire has been repaired. 答案: which/that 10We went through a period_communications were very difficult in the rural areas. 答案: when/in which .阅读理解 Operating the largest private foundation (私人基金会) in history,Bill and Melinda Gates make decisions that influence millions of lives.But they deal with problems very differently. For example,they agreed that too many children die needlessly from diarrhoea (腹泻 )But when it came to how to prevent it,their opinions were different.While her husband read a lot about vaccines (疫苗),Melinda Gates had been travelling and visited areas where poor people live in India. 2 When she returned,she said, “I dont know what it is,but theres something in clean water and sanitation (公共卫生) ” And Bill said, “OK,Melinda,I dont even have time to read in that space.Tell me what you know.” That conversation led to a new focus on water and sanitation.Since 2006,they have given more than $200 million toward those efforts. The foundations work is always a part of her familys life,even on holiday.This year,over the spring break,they took their three children to the Amazon in Brazil.There, she spoke about the advantages of a service to allow people to send money by mobile phones,after seeing the success of such a program in Kenya. Melinda believed its a way to help her children “know what goes on in their backyard,so they understand what its like for kids who dont have enough money to do what they do” When asked what made her and her husband establish a foundation to help others,she pointed to her family background.Both she and her husband came from families who encouraged social services. Melinda has an MBA and degrees in computer science and business from Duke University.She met Bill Gates shortly after going to work at Microsoft.By the time they married in 1994,she had already persuaded him to become active in philanthropy (慈善事业) “We talked about how this wealth will go back to society before we got married, ” she said.“That seems like the right thing to do if youre a rich person.” 语篇解读 本文是记叙文。盖茨夫妇创办了有史以来最大的私人基金会帮助他人。 1At the beginning,Bill Gates wanted to deal with diarrhoea by_. Aproviding clean water Bdeveloping vaccines Coffering clean food Dimproving sanitation 解析: 推理判断题。根据第二段的“they agreed that too many children die needlessly from diarrhoea.While her husband read a lot about vaccines”可推测, 盖茨企图通过研发疫苗来对抗腹泻。 答案: B 2We can infer Melinda Gates brought her children to Brazil this year because_. 3 Ashe wanted her children to help sick kids in Brazil Bher children wanted to enjoy the spring break abroad Cshe wanted her children to value what they have Dher children hadnt visited Brazil before 解析: 推理判断题。根据倒数第四段的“Melinda believed its a way to help her children know what goes on in their backyard,so they understand what it s like for kids who dont have enough money to do what they do”可知,梅琳达认 为让她的孩子看看经济匮乏的孩子的生活可以使他们更加珍惜自己所拥有的。 答案: C 3According to the text,Melinda Gates_. Aoperates the foundation on her own Bvisited Kenya to help prevent diarrhoea Cpersuaded Bill Gates to practice philanthropy Ddonated $200 million to help poor people in Brazil 解析: 细节理解题。根据倒数第二段的“By the time they married in 1994,she had already persuaded him to become active in philanthropy”可知 C 项正确。 答案: C 4What is the best title for the text? AA rich family that is always ready to help others BHow rich people influence others lives CChildren in poor areas need a hand DThe largest private foundation 解析: 标题归纳题。通读全文,尤其是第一段和最后一段可知,盖茨夫妇创办了有史 以来最大的私人基金会帮助他人,因为他们认为这是富人应该做的。故 A 项最能体现本文主 旨。 答案: A .完形填空 One day last June,Clifford Luther served a burger and fries to a man passing through his restaurant,Old West Express,in Saskatchewan,Canada.Two _1_ later,the man _2_and wrote him a check (支票) for $510,000.“I thought,they were good burgers and fries,_3_they werent that good, ” Luther told CTV News. The_4_man was Bob Erb of British Columbia,who won Canadas $25 million Lotto Max jackpot (累积赌注) in November 2012 and has been giving money to 4 people_5_.Hes donated (捐献) his _6_to food banks,the old people,and some organizations,and he_7_20 people in Terrace,his hometown,to get necessary care they couldnt_8_. While giving the burger that first afternoon,Luther_9_Erb that his 25yearold daughter had just got cancer in Vancouver,about 1,000 miles away.“He and I had a_10_experience.One of my children had cancer,too.But he died four years ago.So, I know the_11_a parent has, ” says Erb.“I_12_ on the way home Id_13_him some money so he could go see his_14_.” Two days later when Erb was on his way back to British Columbia,he_15_the restaurant for another burger,which Luther_16_ to buy him because Erb had tipped (给小费) him well just two days ago.Erb said “no way” and asked the restaurant owner for a _17_,then wrote the check and left it on the table.“Luther looked at the_18_and couldnt say anything.He just held his arms out, ” Erb says. Erb,60,_19_works on a building site (建筑工 地) parttime and hasn t_20_twice about the $7 million hes given to his family,friends,and society.“If you have enough to feed yourself,you help others out, ” he says. 语篇解读 本文是记叙文。文章主要介绍了一个心胸宽广的人和他的善举。 1.Ahours Bdays Cweeks Dmonths 答案: B 2A.returned Bbelieved Cagreed Dchanged 解析: 根据下文的 Two days later when Erb was on his way back to.可知, Bob Erb 两天后又来到了餐馆。 答案: A 3A.because Bso Cand Dbut 解析: they were good burgers and fries 和 they werent that good 之间为转 折关系。 答案: D 4A.lucky Bproud Ckind Dfunny 解析: 根据上文的 wrote him a check for $510,000 以及下文开出这张巨额支票是 5 为了帮助 Luther 可知,Erb 心地善良。 答案: C 5A.in need Bon duty Cin the dark Dout of work 解析: 根据下文的 food banks,the old people 等可知,Bob Erb 把自己的钱捐给 需要帮助的人。 答案: A 6A.food Bclothes Cmoney Dblood 解析: 根据上文的 has been giving money to 可知。 答案: C 7A.helped Ballowed Cinvited Dencouraged 答案: A 8A.forget Brefuse Cafford Ddiscover 解析: 联系上下文可知,Erb 出钱帮助了家乡那些付不起医疗费的人接受必要的治疗。 答案: C 9A.wrote Btold Ctaught Dadvised 解析: 餐馆的员工 Luther 在给 Erb 端汉堡包时,聊到自己的女儿患有癌症。 答案: B 10A.different Bsuccessful Cstrange Dsimilar 解析: 根据下文的 One of my children had cancer,too 可知,Erb 和 Luther 有着 相似的经历。 答案: D 11A.expectations Bworries Cwarnings Dchoices 解析: 子女患有癌症,当父母的肯定很担心。 答案: B 12A.answered Bexplained Cdecided Dlearned 6 答案: C 13A.pay Bmail Clend Dleave 解析: Erb 在回家的路上就决定要给 Luther 一笔钱。 答案: D 14A.friend Bboss Cson Ddaughter 解析: 根据上文的 his 25yearold daughter had just got cancer 可知。 答案: D 15A.stopped at Bworked at Cbroke in Dclosed down 解析: 根据接下来描写在餐馆发生的事可知,Erb 在餐馆稍作停留。 答案: A 16A.failed Boffered Ccontinued Dproved 解析: 根据下文的 because Erb had tipped him well just two days ago 可知, Luther 想为 Erb 买一个汉堡包。 答案: B 17A.pen Btable Cjob Ddrink 解析: 根据下文的 wrote the check 可知,Erb 向餐馆的老板要了一支笔。 答案: A 18A.restaurant Bburger Cletter Dcheck 解析: 根据上文的 check 可知,Luther 看到巨额支票时激动地说不出话来。 答案: D 19A.still Bonce Csoon Deven 解析: 虽然自己已经中了两千五百万的大奖,但 Erb 还在一家建筑工地干兼职工作。 答案: A 20A.lied Bthought Ccried Dprepared 解析: 通读全文可知,Erb 很爽快就将自己的钱分给大家,没有前思后想。 答案: B 7 .语法填空 As 1._ (teenager),you have many dreams.These dreams can be very big,such as winning the Nobel Prize,or they can be very small,for example,you may just want to become the best student in your class.Onc
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年注册会计师(CPA)考试 会计科目冲刺押题试卷及解题技巧分享
- 2025年公务员考试行测数量关系考前冲刺押题卷
- 2025年英语专业四级阅读理解训练试卷 情景对话精讲
- 2025年注册会计师考试 会计科目押题冲刺试卷及解析
- 民法典新旧课件
- 2026届安徽省合肥市巢湖市化学高二上期末质量跟踪监视试题含答案
- 2026届青海省海西高三化学第一学期期末考试试题含解析
- 王熙凤的性格特点
- 王昌龄简介课件
- 2026届广东省广雅中学化学高一上期末考试试题含解析
- 2025年软件开发实习生笔试模拟题及面试技巧
- 2025企业单位网络与信息安全事件应急预案
- 企业品牌价值评估模型设计
- 2025-2026学年人教版(2024)小学数学三年级上册教学计划及进度表
- 2025年福建省工会社会工作者(工会专干)招聘考试(工会基础知识)历年参考题库含答案详解(5套)
- 2025年人工流产试题及答案
- 社保补助协议书范本
- 2026届潍坊市达标名校中考联考语文试卷含解析
- (新教材)2025年秋期部编人教版二年级上册小学语文全册教案(教学设计)(新课标核心素养教案)
- (标准)棋牌室转让合同协议书
- 幼儿园膳食委员会组织机构及职责
评论
0/150
提交评论