已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
语篇提能.阅读理解Did you ever want to see Big Ben, Houses of Parliament, Westminster Abbey in 15 minutes? Then BA London Eye, is the one for you.British Airways London Eye, formerly called as the Millennium Wheel, is situated on the south bank of the River Thames on the Jubilee Gardens. It is situated between Westminster Bridge and Hungerford Footbridge in Lambeth and near to(比邻) Old Country Building. It stands opposite to Houses of Parliament.It started with a vision of Architect couple David Marks and Julia Barfields, who had competed for millennium(千禧年) ideas contest conducted by Sunday Times, a British newspaper in 1993 to welcome year 2000 splendidly. Regrettably, the contest was scrapped, but the couple persisted in their dream project by forming a company for this undertaking, eventually grabbing the attention of Evening Standard, another British newspaper. British Airways, after noticing this widely publicized article, agreed to fund, foreseeing the vital contribution of this project to Londons skyline and its tourism, giving a spectacular(壮观的) view of this attractive city that was otherwise not visible to the Londoners.The entire construction looks like a giant cycle wheel, with a diameter of 135 m (443 ft) and weighing 1,700 tons of steel and 2,000 tons at the foundation reaching almost 30 m deep! It is the largest observation wheel built so far, making even Statue of Liberty, Big Ben,St. Pauls Cathedral, look up to it. It is the 4th highest structure in London. Canary Wharf Towers, BT Tower and Tower 42 are the higher three.The whole structure was designed in parts in various countries, later fully assembled(组装) on Thames bank. With the dedication of 1,700 workers, this structure was realized in 16 months, just in time to welcome the millennium. Tony Blair inaugurated(为举行开幕式) it on December 31st, 1999 and a minor safety concern regarding clutching delayed its opening to public, which finally happened 3 months behind the schedule in March 2000.1Opposite British Airways London Eye is _.AWestminster Bridge BHungerford FootbridgeCOld Country Building DHouses of Parliament2British Airways London Eye was founded by _.ADavid Marks and Julia BarfieldsBSunday TimesCEvening StandardDBritish Airways3British Airways London Eye is higher than _.ABig Ben BCanary Wharf TowersCBT TowerDTower 424We can learn from the third paragraph that David Marks and Julia Barfields _.Ahad wanted to complete their dream project on their ownBwon the first prize in millennium ideas contestCasked for another newspaper for helpDwould have given up their idea without British Airways5Why was the public opening of British Airways London Eye delayed?ABecause the structure wasnt completed in time.BBecause the structure was designed in different countries.CBecause something wrong happened at the last moment.DBecause people were not completely sure about its safety.答案与解析:1解析:细节理解题。从文章第二段最后一句“It stands opposite to Houses of Parliament.”可知,“伦敦眼”的对面是英国国会大厦。答案:D2解析:细节理解题。从文章第三段最后一句中“British Airways .agreed to fund”可知,英国航空公司最终出资建造了“伦敦眼”。答案:D3解析:细节理解题。从文章第四段第二句可知,自由女神像,伦敦的大本钟以及圣保罗大教堂都没有“伦敦眼”高。第四段第三、四句又提到“伦敦眼”是伦敦第四高建筑,B、C、D三项都比它高。故选A。答案:A4解析:推理判断题。从文章第三段可知,比赛被取消,但David Marks和Julia Barfields成立了自己的公司,想靠自己的力量实现他们的梦想,建造“伦敦眼”,因此选A。C项未提到,D项是一种推测,不符合文意。答案:A5解析:推理判断题。从文章最后一段可知,出于安全方面的考虑,“伦敦眼”最终推迟三个月向公众开放。文章并没有说“伦敦眼”在最后阶段出现问题,故C项不对。答案:D.完形填空RESOURCES BELONG TO SOCIETYWhen I arrived in Hamburg Germany, my colleague who worked there arranged a welcome party for me in a _1_. We noticed a few customers including several old ladies, were having their meal. When a dish is _2_, the waiter would distribute the food for them, and they would _3_ every bit of the food on their plates.As I was hungry, my local colleague _4_ much food for me. Since there were other things to do, we did not _5_ much time dining. When we planned to leave, there was still about one third of _6_ food left. When we were leaving the restaurant, we _7_ someone calling us. When the old ladies spoke to us in English, we understood that they were _8_ about us wasting so much food. “We _9_ for our food; it is none of your _10_ no matter how much food we left behind”, my colleague told the old ladies. They got angry, and one of them _11_ made a call to someone. After a while, an officer in _12_ arrived. Upon finding what had happened, he issued us a 50euro _13_. The officer told us in a stern(严厉的) voice:“order _14_ you can consume. Money is yours, _15_ the resources belong to the society. You have no _16_ for wasting them. ” Our faces turned red.We all agreed with him in our _17_. My colleague took out a 50euro note and repeatedly _18_ to the officer.My colleague copied the fine ticket and gave a copy to each of us as a souvenir. We all _19_ it to remind us that we should never be _20_.1A.bank Bcompany Cfamily Drestaurant2A.cooked Bgathered Cserved Dmissed3A.desert Brefuse Cfinish Doppose4A.kept Bordered Csold Dmade5A.save Bfind Cdivide Dspend6A.unconsumed Bundeveloped Cundiscovered Dundetermined7A.appointed Bheard Crealized Dknew8A.unhappy Bcurious Cnervous Doptimistic9A.asked Bpaid Capplied Daccounted10A.matter Bmind Cbusiness Dquestion11A.passively Bimmediately Cexcitedly Dregularly12A.rags Bfashion Cuniform Ddream13A.fine Bfood Caward Dsouvenir14A.how Bit Cwhat Dthat15A.so Band Cor Dbut16A.ability Bproblem Cpower Dreason17A.words Bfaces Chearts Dears18A.approved Baccused Cadmitted Dapologized19A.stuck Bbroke Cthrew Dkept20A.hopeful Bwasteful Cmerciful Dgrateful答案与解析:1解析:根据第一句中我的同事为我安排了欢迎宴会和下句中customers的出现所以restaurant是合理的。答案:D2解析:serve作及物动词时意为“端菜,上饭;服务”。答案:C3解析:意为把盘子里的菜吃个精光。desert v“丢弃”;oppose v“反对”。答案:C4解析:order“订饭,点菜”。句意:因为我饿了,我的同事为我点了不少饭菜。答案:B5解析:spend some time doing .“花费时间做某事”。答案:D6解析:unconsume“未吃掉;未消费”。句意:当他们计划要离开时,仍有大约三分之一的饭菜未吃掉。答案:A7解析:.hea
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025江苏盐城市滨海县农旅集团有限公司招聘14人笔试考试备考题库及答案解析
- 2025云南临沧高新技术产业开发区管理委员会公益性岗位招聘4人笔试考试参考试题及答案解析
- 2025年新能源行业企业数字化转型与新能源行业数字化转型标准化建设报告
- 2025年新能源行业绿色产业市场前景预测评价报告
- 2025山东东营港经济开发区招聘聘任制工作人员15人笔试考试备考试题及答案解析
- 2025年甘肃省人民医院保卫处工作人员招聘30人笔试考试备考试题及答案解析
- 2025年汉中市新华书店招聘笔试考试备考题库及答案解析
- 头部特殊的投照体位试题
- 2025年度河北省邯郸市复兴区事业单位公开招聘(统一招聘)工作人员45人考试笔试备考题库及答案解析
- 2025秋季贵州黔西南州中医院赴省内外高校引进高层次人才和急需紧缺人才4人笔试考试备考题库及答案解析
- 2025四川雅安汉源县财政局汉源县属国有企业招聘工作人员20人备考题库附答案详解(培优b卷)
- 2025年河北石家庄经济技术开发区开发建设集团有限公司招聘35人备考题库及答案详解(名师系列)
- 公司安防无人机驾驶员岗位工艺作业技术规程
- 2026年中国消费新图景报告
- 2025贵州省专业技术人员继续教育公需科目考试题库(2025公需课课程)
- 网课智慧树知道《人工智能引论(浙江大学)》章节测试答案
- 超星网络课隋唐史答案
- 9tomo临床应用3年汇报
- 《风景名胜区条例》解读课件
- 统编版六年级道德与法治上册《期末测试卷》测试题教学课件PPT小学公开课
- 四年级数学上册计算题专项竞赛题
评论
0/150
提交评论