高中英语(外研版)必修一  模块质量测评2_第1页
高中英语(外研版)必修一  模块质量测评2_第2页
高中英语(外研版)必修一  模块质量测评2_第3页
高中英语(外研版)必修一  模块质量测评2_第4页
高中英语(外研版)必修一  模块质量测评2_第5页
已阅读5页,还剩12页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

模块质量测评(二)Module 2My New Teachers(时间:90分钟满分:110分)第一部分阅读理解(共两节,满分30分)第一节(共10小题,每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AIts good to get_along_with your teacher because it makes the time you spend in the classroom more pleasant.Its also good to get along with your teacher because, in general, its smart to learn how to relate to the different types of people youll meet throughout your life.In fact, kids who get along with their teachers not only learn more, but theyre also more comfortable asking questions and getting extra help. This makes it easier to understand new materials and do the best on tests. When you have this kind of relationship with a teacher, he or she can be someone to turn to when you have problems, such as problems with learning, school issues, or bullying.As a kid in elementary or middle school, youre at a wonderful stage in your life. Youre like a sponge(海绵), able to take in lots of new and exciting information. On top of that, youre able to think about all this information in new ways. Remember teachers are people too, and they feel great if youre open to what theyre teaching you. Thats why they wanted to be teachers in the first place to teach!In every school, kids will say certain teachers are tough. In fact, in most cases, your teacher wants to help you. And a teacher whos called tough may be someone who feels strongly about getting his or her job done teaching you what you are supposed to learn.1How do you understand the phrase “get along with” in this passage?A. Sing high praise for.B. Follow the example of.C. Leave a good impression on.D. Have a good relationship with.答案与解析D词义猜测题。根据第一段可知:与老师相处得好是很有好处的,因为它使你在教室里度过愉快的时光。2One of the results of getting along well with teachers is that _.A. students can play more games with the teachersB. students can get respect from the teachersC. the teachers think you are the bestD. students can learn more and get extra help答案与解析D细节理解题。根据第三段. kids who get along with their teachers not only learn more, but theyre also more comfortable asking questions and getting extra help.可知。3From this passage we know that teachers like students who _.A. want to get extra help after class B. think about information in new waysC. understand new material quickly D. are open to what theyre learning答案与解析D细节理解题。根据第四段Remember teachers are people too, and they feel great if youre open to what theyre teaching you.可知。BI had a lot of teachers that I loved. However, the teacher that I remember most was Mrs. Green from Marianna, Florida. She was my 5th grade teacher. Since I was a new student, not only in her class, but at the school, she made my time there much more pleasant. I immediately began to like her. She was really funny and I knew that she liked me. She made learning fun. I remember one day for Christmas holidays, she taught us how to make ornaments (装饰物) from eggs. My parents still have some of the ornaments I made.She made me leader for many group projects and that made me feel special. I think that would make any child feel special, especially when a child is in a new place with no friends. She made me want to be like that. Not to pick a “favorite” student, but to make every student feel that they are special. That year, I received the Presidential Academic Award (美国总统学术奖). I was really proud and so were my parents.Looking back at it, I think the reason why I did so well was that I felt important. Students do better when they feel like they are important or loved. Mrs. Green always gets to know her students and forms personal relationships with them, which I will try to do some day. I just hope that there will be student who finds me to be their favorite teacher as I found her to be mine.语篇解读本文是记叙文。文章介绍了作者最喜爱的老师。4The authors life in the new school was very _.A. hard B. commonC. happy D. boring答案与解析C细节理解题。根据第一段的she made my time there much more pleasant可知,作者五年级转学,在格林老师的帮助下,她在陌生的学校环境中过得很开心。5What can we learn from the second paragraph?A. The author was the pride of her parents.B. The author was Mrs. Greens favorite student.C. The author was once received by the President.D. The author always felt lonely in Mrs. Greens class.答案与解析A细节理解题。根据第二段可知,因为作者的优秀表现,她曾获得美国总统学术奖,为此她和她的父母都感到十分自豪,故她是父母的骄傲。6What will the author probably do in the future?A. Become a leader. B. Become an artist.C. Become a teacher. D. Become the President.答案与解析C推理判断题。根据最后一段的which I will try to do some day. I just hope that there will be a student who finds me to be their favorite teacher可知,作者梦想成为像格林老师一样受学生喜爱的老师。7How does the author feel about Mrs. Greens help?sA. Sorry. B. Afraid.C. Thankful. D. Hopeful.答案与解析C推理判断题。从第一段的she made my time there much more pleasant,第二段的She . made me feel special以及最后一段的I felt important等可知,格林老师给了作者莫大帮助,让她感觉到自己的特别之处以及重要性,由此可推测出她对格林老师充满了感激之情。CMiss Gorgers taught physics in a New York school. Her lesson was very popular among the students. On her class, the students never got tired. She even made some students change their feeling about science. She took the students to public science lectures, did experiments with excellent facilities and even told stories in her class, which were appealing to her students a lot.She was also a very humorous teacher. Last month she explained to one of her classes about sound, and she decided to test them to see how successful she had been in her explanation. She said to them,“Now I have a brother in Los Angeles, which is thousands of miles away. If I was calling him on the phone and at the same time you were 75 feet away, listening to me from the street, which of you would hear what I said earlier,my brother or you and for what reason?”And then she looked at the class eagerly.Tom at once answered, “Your brother hears your words earlier. Because electricity travels much faster than sound waves do.”“Thats very good,” Miss Gorgers answered;but then one of the girls raised her hand, and Miss Gorgers said, “Yes? Kate.”“I disagree. Your brother would hear you earlier, but the reason is not as Tom told. Thats because when its 11 oclock here and its only 8 oclock in Los Angeles.” Kate said.Miss Gorgers shrugged (耸肩) her shoulder and said, “Clever,Kate,but you are also very humorous.”语篇解读本文向读者介绍了一堂物理课上发生的幽默小插曲。8Miss Gorgers was teaching her class _.A. how to telephone B. about electricity C. about time zone D. about sound答案与解析D细节理解题。通过第二段she explained to one of her classes about sound可以得知,她在讲授物理学中的声学知识。9Miss Gorgers raised this question because she wanted to know whether _.A. it was easy to phone to Los AngelesB. her students could hear her from 75 feet awayC. her students had understood her lessonD. sound waves were slower than electricity答案与解析C细节理解题。通过第二段. to see how successful she had been in her explanation可以得知,她想检测一下同学们的理解情况,故选C项。10Whose answer do you think is correct according to the law of physics?A. Toms.B. Kates.C. Both Toms and Kates.D. Neither Toms nor Kates.答案与解析A推理判断题。通过Miss Gorgers对两种回答的评价,可以推断Tom给出了符合物理原理的正确回答。第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Good morning everyone! Today I want to talk about how to deal with our childrens homework. As we know, homework is a great way for children to develop learning skills. So as parents, you should pay attention to it._11_Avoid having your child do homework with the television on or in places with different noises, such as people coming and going.Make sure your child has all the materials he needs.Ask your child if special materials will be needed for some subjects and get them in advance._12_Help your child use time properly.Tell them not to watch TV unless they finish their homework in time. _13_ Dont let your child leave homework until just before bedtime.When your child asks for help, provide guidance, not answers.Giving answers means your child will not learn the material. _14_ At the same time, you should keep in touch with teachers, which shows your child that the school and home are a team._15_If your child has been successful in homework and is working hard, celebrate that success with a special event to make him happy.I am sure your child will be interested in doing homework if you take my advice.Thank you!A. Praise progress in homework.B. Tell your child how important homework is.C. Make sure your child has a quiet place to do homework.D. For example, you should buy some paper, pencils, dictionaries and so on when you do some shopping.E. Make a set time each day for doing homework.F. Be positive about homework.G. Too much help is bad for your childs study.答案11.C12.D13.E14.G15.A第二部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。 “Two reporters will visit our new school. And _16_ of you will be in the photo.” Ms. Myers told Room 5.The kids in Room 5 started saying “Im the most _17_ !” and doing their hair except Brad. He knew he wouldnt be in the _18_.Brad was small. Kids were always making jokes about how _19_ he was. “They wont put Brad in the photo _20_ youd need a magnifying glass (放大镜) to see him,” Charlotte said. The other kids laughed. Brad tried to smile, even though what Charlotte said was _21_. He believed they didnt mean to _22_ him.Two reporters named Rick and Tegan _23_ half an hour later. “Time to _24_ photos,” Tegan said. “Who do you _25_, Rick?”“Ill have these three girls.” He pointed to Brooke, Reehta, and Gabble. “And these three boys.” He pointed to Jocob, Eddie, and Brad. Brad could hardly _26_ it.Rick _27_ the six kids in front of the new librarys big painting. “Its big?” he said. “Well get you guys to kneel (跪) in front of it, so it looks even _28_.”“Is that why you picked Brad?” said one of the Room 5 kids. “So it looks _29_ big?” Some people laughed. Brad also gave a _30_ as he usually did.But Rick _31_ his head. “No,” he said. “I _32_ him because hes got a huge smile two miles wide.”He looked at Brad and said, “Plus, this guy is big inside, where it _33_. Right?”This time, Brad spoke before he could think. “In my _34_, Im three miles wide.”Room 5 laughed again. But Brad knew that they were laughing with him, not _35_ him.16A. one B. none C. all D. some17A. humorous B. successful C. beautiful D. popular18A. school B. photo C. play D. painting19A. foolish B. short C. nervous D. fat20A. if B. so C. or D. but21A. sad B. true C. interesting D. worrying22A. stop B. encourage C. congratulate D. hurt23A. returned B. started C. called D. arrived24A. take B. develop C. send D. buy25A. recognize B. remember C. want D. tell26A. hear B. believe C. accept D. change27A. set up B. gave up C. waited for D. looked for28A. taller B. thinner C. bigger D. simpler29A. already B. really C. only D. usually30A. hand B. smile C. speech D. chance31A. shook B. nodded C. held D. lowered32A. chose B. understood C. ignored D. hated33A. happens B. hides C. matters D. appears34A. experience B. family C. life D. heart35A. beside B. about C. after D. at答案与解析语篇解读Brad因个头矮小而受到同学们的嘲笑,但他常常回以微笑,这打动了来学校采访的记者,让他也得到照相的机会。16D根据下文的“Ill have these three girls.”He pointed to . “And these three boys.” .可知,一些人将会出现在照片中。17C根据下文doing their hair及孩子们对Brad的嘲笑可知,他们认为漂亮的才会被选去照相,所以他们都立即说自已是最“漂亮的(beautiful)”。18B根据下文的They wont put Brad in the photo可知,Brad觉得他肯定不会被选中去照相。19B根据上文的Brad was small和下文的youd need a magnifying glass to see him可知,同学们嘲笑Brad个子矮小。20Cor在此作连词,意为“否则”。21A根据even though可知上下文是转折关系,故在此用sad。22D根据下文Rick所说的this guy is big inside可知Brad心胸开阔,不在意别人说的话,所以他认为别人并无意“伤害(hurt)”他。23Darrive“到达”。24A根据第一句Two reporters will visit our new school. And _16_ of you will be in the photo可知,半小时后,这两名记者就“到了(arrived)”,准备开始照相。take photos“照相”。25C根据下文这两名记者选了6个孩子可知在此Tegan问Rick照相的人选。26B根据上文的He knew he wouldnt be in the _18_ 可知,Brad觉得照相根本就不可能有他的份儿,因此当他听到摄影师Rick要选他时,他简直不敢“相信(believe)”。27A因为要照相,所以Rick在图书馆的巨幅油画前“安排(set up)”好几个孩子的位置。28C根据上文的Its big?可知,摄影师让同学们跪下来照相,这样显得油画“更大(bigger)”。29B根据上文的Brad was small可知,同学们觉得Rick选Brad照相是因为可以使得油画看起来更大。“真的(really)”很大。30B同学们又开始开Brad的玩笑了,所以他又报以“微笑(smile)”。31A根据下文的No可知,在此Rick摇了摇头。32A根据上文的Is that why you picked Brad可知,此处Rick说明他“选(chose)”Brad的理由。33CRick认为Brad心胸开阔,这才是真正“重要的(matters)”。34D根据上文的this guy is big inside可知在此Brad说自己的“内心(heart)”更为开阔。35DBrad知道大伙儿这次和他一起开心,而不是在嘲笑他。laugh at“嘲笑”。第二节语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于三个单词)或括号内单词的正确形式,并将答案填写在相应位置上。I like my new teachers very much because they are kind and 36._ (patience). Several days ago I 37._ (want) to do some revision for my English class. I usually enjoy 38._ (do) that but I couldnt understand the text I was reading. I felt 39._ sad that I nearly cried. Then I remembered that Mr. Smith, 40._ new English teacher, had told us that we could ask him about things we didnt understand at any time. I wrote down 41._ couple of questions and put them to Mr.Smith and he gave me a really clear 42._ (explain)I really appreciated 43._ (have) so many good teachers like Mr. Smith. They made me feel cared 44._ (immediate) I entered the school. Im sure everyone of us has shown respect 45._ them.答案与解析36patient所给词在句中与形容词kind并列作系动词are的表语,故填形容词patient“耐心的”。37wanted所给词在句中作谓语且根据句中时间状语several days ago可知空处应用一般过去时态,故填wanted。38doingenjoy doing sth.“喜欢做某事”,故填doing形式作enjoy的宾语。39sosoadj.that .“如此以至于”。40our这里指我们的英语老师,故填our。41aa couple of .“两个”。42explanation根据空格所在句中位置,“a really clear _”可知空处应填名词形式,故本空填explanation“解释”。43havingappreciate doing sth.“感激做某事”。44immediately分析句子结构可知空格前后都是句子该空应填连词, immediately作连词用时意为“一就”,符合句意。45forshow respect for sb.“表示对某人的尊敬”,为固定搭配。第三部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)英语课上,老师要求同桌同学相互修改作文。假设以下短文为你同桌所写,请你对其进行修改。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在此符号下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。3必须按答题要求做题,否则不给分。This afternoon I was having a PE lesson while I fell down and hurt my foot. I was in greatly pain at that moment, but I tried to act as if nothing has happened until the class was over. Though I had difficulty walk back to my classroom, I still didnt tell anyone but even refused the offer of help of my classmates. As result, the hurt in my foot became bad. Now I know I am wrong. We can tell others our need for help and accept his help. Some day we can help others in return for. In this way, we can get along to each other happily an

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论