高中英语(北师大版)必修5课时训练:15.1_第1页
高中英语(北师大版)必修5课时训练:15.1_第2页
高中英语(北师大版)必修5课时训练:15.1_第3页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时训练1Warm-up & Lesson 1Life-long Learning.根据句意及汉语或首字母提示完成句子1.Hearing the news,he b his head in his hands and began to cry.答案:buried2,His 15-year-old grandson is i the old man to use the computer.答案:instructing3.I didnt tell him all that I knew because I s his reliability.答案:suspected4.Never s with pride when you make some contributions.答案:swell5.There have been questions about his q to lead the company.答案:qualification6.A survey suggests many newly trained teachers are struggling to find (稳定的)positions in Englands schools.答案:secure7.Use this information to fill in the (空白处)on your question paper.答案:blank(s)8.Womens social (社会地位)has changed much over the years.答案:status 9.How much is the (邮资)for an airmail letter to Canada?答案:postage 10.I have to clear my (喉咙)before I begin my speech.答案:throat.用所给词的适当形式填空1.The (correct)of all my mistakes took nearly an hour.答案:correction 2.She (simple)the steps of the problem so that the children could understand them.答案:simplified3.The robot follows the (instruct)given by the computer.答案:instructions4.I feel (suspect)about the truth of the account.答案:suspicious5.(frank)speaking,I dont think it was an exciting football match.答案:Frankly.用方框内所给短语的适当形式填空(每个限用一次)lay offlook forward toset upgo upaside fromgo blank1.When he asked me what her name was,my mind .答案:went blank2.For all these years I have been working for others.Im hoping Ill my own business someday.答案:set up3.The company 100 workers a few years ago because of the financial crisis.答案:laid off4.Do you think that the housing price will keep in the years to come?Sorry,I have no idea.答案:going up5.I hardly watch any television programs, sports news and current affairs.答案:aside from6.Our manager is meeting you in person.答案:looking forward to.阅读理解Encouraging your teen to develop a hobby will take some time and effort on your part.Youll need to find different interests to give him some choices and allow your teen to decide which hobby really interests him.Then,youll have to help your teen find all of the necessary resources to enjoy his new hobby.While this may be hard to do in your busy parenting schedule,here are four great reasons to work it in.Hobbies help build your teens confidence.By finding an area of interest,a teen can build ability and skill.This leads to positive results and builds your teenagers confidence.A hobby helps your teen have a sense of his identity.Our likes and dislikes help define who we are as people.One of the main jobs of the life stage of adolescence(青春期)is to make our personal explanation of who we aremore professionally known as developing our identity.Hobbies help by sending a signal.“I like doing this.This makes me feel good about myself.Therefore,this is a part of who I am.”Hobbies keep your teen from getting bored.Boredom is like the plague(瘟疫)to a teenand it can have the same type of ruinous effects.Bored teens look for things to do and more easily get involved with negative youths.Helping teens develop a hobby is helping them stay out of trouble. When your teen is involved in a hobby,you will easily have something to praise him about.You can use your teenagers hobby to keep balance in your communication with your teen when things have been hard to do or to just increase positive interaction(互动)with your teen.1.The first paragraph is used as a(n).A.exampleB.contrastC.conclusionD.introduction提示:推理判断题。该篇文章列举了四个理由,鼓励家长帮助孩子培养兴趣爱好。第一段作为导入,引出这四个理由。故该段起到引出话题的作用。答案:D2.What does the author mainly talk about in Paragraph 1?A.The necessities of encouraging your teen to have a hobby.B.The difficulties in encouraging your teen to have a hobby.C.What to do to encourage your teen to develop a hobby.D.How to encourage your teen to develop a hobby.提示:主旨大意题。文章第一段先指出父母在培养孩子兴趣爱好方面的困难,然后指出即使再难也要抽时间去做,故B项符合段落主旨。答案:B3.Why is boredom like the plague to teens?A.Because boredom destroys teens health.B.Because boredom leads to big trouble.C.Because bored teens make bad friends more easily.D.Because bored teens have to look for things to do.提示:细节理解题。由第四段中的“Boredom is like.with negative youths.”可知,无聊的孩子容易和坏孩子混在一起,这将对孩子造成破坏性的后果,就像瘟疫一样。答案:C4.Which of the following can best fill in the blank in the last paragraph?A.Hobbies can offer your teen a balanced life.B.Hobb

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论