已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
语篇提能.阅读理解The industrial age has been the only period of human history in which most peoples work has taken the form of jobs. The industrial age may now be coming to an end, and some of changes in work patterns which it brought may have to be reversed. This seems a discouraging thought. But, in fact, it could offer the prospect of a better future for work. Universal employment, as its history show, hasnt meant economic freedom.Employment became widespread when the enclosures(圈地运动) of the 17th and 18th centuries made many people dependent on paid work by taking them away from the use of the land, and thus from the means to provide a living for themselves. Then the factory system destroyed the cottage industries and removed work from peoples homes. Later, as transport improved, first by rail and then by road, people traveled longer distances to their place of employment until, eventually, many peoples work lost all connection with their home lives and the place in which they lived.Meanwhile, employment put women at a disadvantage. In preindustrial times, men and women had shared the productive work of the household and village community. Now it became customary for the husband to go out to paid employment, leaving the unpaid work of the home and family to his wife. Tax and benefit regulations still assume this norm(准则) today, and restrict more flexible sharing of work roles between sexes. It was not only women whose work status suffered. As employment became the dominant form of work, young people and old people were kept out a problem now, as more teenagers disappointed and annoyed at school and more retired people want to live active lives.All this may now have to change. The time has certainly come to switch some efforts and resources away from the utopian(乌托邦式的) goal of creating jobs for all, to the urgent practical task of helping more people to manage without fulltime jobs.1From the passage we can learn that _.Ajobs have existed since human came into beingBthe industrial age brought jobs to everyoneCthe industrial age brought the work patterns most peoples work has takenDin the future more and more people could get jobs with the industry developing2Before the enclosures of the 17th and 18th centuries, people lived mainly on _.Apaid workBunpaid work Ctaxes and benefits Dland3From the passage we can infer that _.Acreating jobs for all must be changedBenough jobs must be created by our societyCmore and more jobs are being createdDindustrial age has made many people unable to live without fulltime jobs.4Where does a reader can read an article like this?AA popular magazine. BA history book.CScience news. DLife magazine.答案与解析:1解析:细节理解题。从文章第一段的前两句可知,工业时代改变人们原有的工作方式,并形成了人们现在的工作方式。答案:C2解析:细节题解题。从文章第二段中“.by taking them away from the use of the land, and thus from the means to provide a living for themselves.”可知,过去人们是以土地为生,过着自给自足的生活,因此D项正确。答案:D3解析:推理判断题。文章最后一段说明了作者的一个观点:要改变那种乌托邦式的要为所有的人创造工作的目标,去完成帮助更多的人不用做全职的工作也能设法生活下去这样一个紧急且实际的任务。由此可知A项正确。答案:A4解析:推理判断题。本篇文章旨在介绍欧洲工业革命所产生的影响,尤其是对女性产生的影响,这样的文章最可能出现在与历史相关的书中,故选B。答案:B.完形填空The definition(定义) of happiness is different from person to person. Yet happiness is what everyone looks for. _1_ someone says that he is happy. However, _2_ makes him happy may not work for others. And even _3_, someone may spend all his life looking for happiness, but without success.In the past, I tried my best to make myself happy. I thought if I could _4_ get and do what I wanted to, I would be happy. Certainly, it was possible, but I was a little _5_. Though I could be happy at _6_, I couldnt keep my happiness for long. Why?One day, when I told a friend of mine what I _7_ about happiness, he smiled and said only a few words, “Happiness is _8_ but a byproduct(副产品)” I was surprised, but he was really _9_.Someone thinks money can _10_ everything, but when he becomes a millionaire through hard work, perhaps he will find that he has new _11_. And he has to go to church for _12_. Sometimes love can bring happiness, but at other times it _13_ misunderstanding, tiredness, and even quarrelling.Happiness is not a single thing but a byproduct of all _14_ of things you love to do. You can not _15_ it in a straight way. That is, it is not a thing _16_ in the material form but in your senses.You should tell yourself, “I do not _17_ whether I am happy or not. But I must love _18_.” And one day you will _19_ find happiness itself has quietly _20_.1A.Once BBut CAnd DMaybe2A.which Bwhat Cit Dthat3A.worse Bmore Cthough Dso4A.sincerely Bexactly Creally Dactually5A.determined Bshocked Cexcited Ddisappointed6A.once Ball Ctimes Dlast7A.concerned Blearned Cthought Dconsidered8A.everything Banything Call Dnothing9A.lying Btrue Cright Dwrong10A.sell Bbring Cproduce Dmake11A.wishes Bproblems Ctrips Dgoals12A.comfort Bcompany Cfun Dpleasure13A.causes Boffers Cprovides Dsuggests14A.fields Bkinds Csources Dforms15A.control Bfound Csearch Dgrasp16A.exists Bexisting Ccomes Dcoming17A.ask Blike Cmind Dwonder18A.life Bfamily Cwealth Dhealth19A.generally Bimmediately Calways Dsuddenly20A.arrived Bgone Creached Dleft答案与解析:1解析:根据下句的转折关系,此处用maybe表示推测,或许,也许答案:D2解析:以what引导主语从句,意为“使他快乐的一切”。答案:B3解析:根据下文的“but without success”没有成功,故选even worse“甚至更糟糕的”。答案:A4解析:really“真地,真正地”,符合题意。句意:我认为如果我能真地做我想做的事sincerely“忠实地,诚恳地”;exactly“确切地”;actually“事实上,实际上地”。答案:C5解析:答案disappointed(失望)符合下文的我不能够保持长时间的幸福。答案:D6解析:at times “有时”与下文的for long“长时间”相对照。答案:C7解析:(be)concerned about “焦急的,担忧的”;learned about “了解,获悉”;thought about “思考”;consider “认为是”,及物动词不与about连用。
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 【工具模型】LD学习发展模型大全
- 2025年工业生物质能政策解读培训课件
- 赠与房子赠与协议书
- 金融投资协议合同范本
- 餐厅老板员工合同范本
- 鱼塘合伙经营合同范本
- 2025年生成式AI和新闻报告 Generative AI and News Report 2025 How People Think About AIs Role in Journalism and Society
- 内科三基考试试题及答案
- 2025年智能棋牌娱乐产品开发可行性研究报告
- 艺术生留学合同范本
- 湖北省十一校2026届高三12月质量检测英语试卷(含答案详解)
- 北京市东城区2024-2025学年高一上学期期末统一检测历史试卷
- 2025年永顺县经济建设投资集团有限公司招聘考试笔试参考题库附答案解析
- 2025四川广安爱众股份有限公司对外招聘21人备考题库附答案解析
- 22025江西抚州市总工会招聘工会社会工作者18人历年真题汇编带答案解析
- 2025云南泰佳鑫投资有限公司嵩明县高新产业投资管理有限责任公司招聘9人笔试考试参考试题及答案解析
- 广东省深圳市宝安区2024-2025学年七年级上学期语文期末调研试卷(含答案)
- 2025-2026学年浙江省宁波市镇海区多校人教版五年级上册期中评估测试数学试卷【含答案】
- 药品管理制度题库及答案
- 三顾茅庐故事绘本课件
- 心脏病饮食康复指导课件
评论
0/150
提交评论