高三英语一轮复习 考点强化练21 unit 1 great scientists 新人教版必修_第1页
高三英语一轮复习 考点强化练21 unit 1 great scientists 新人教版必修_第2页
高三英语一轮复习 考点强化练21 unit 1 great scientists 新人教版必修_第3页
高三英语一轮复习 考点强化练21 unit 1 great scientists 新人教版必修_第4页
高三英语一轮复习 考点强化练21 unit 1 great scientists 新人教版必修_第5页
已阅读5页,还剩1页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

我带领班子成员及全体职工,积极参加县委、政府和农牧局组织的政治理论学习,同时认真学习业务知识,全面提高了自身素质,增强职工工作积极性,杜绝了纪律松散Unit 1 Great scientists .阅读理解This happened when I was ten.We were having Halloween Day at school,and I wanted to be a pirate(海盗)because of a movie I had seen.My girl cousin,who was a year younger than me,had decided to be a boy for Halloween,so my aunt called my mom to borrow some of my clothes.The next morning they came to our house early before school.She came running to me and told me that she was going to be a boy for Halloween.I told her that I didnt care,and then she told me that I was going to be a girl.I told her she was crazy,but she said that she had overheard our mothers talking and that her mom had brought some of her clothes for me.As soon as I walked into the living room,I knew she wasnt lying.There was a wig(假发)on the coffee table,and my mom and aunt were both smiling at me.I shook my head and told them NO WAY before they even said a word.My mom said to me,“Dont be a baby,Dave.It was a great costume idea and you would look cute dressed as a little girl.” My aunt said it would be really adorable,since my cousin was going to be dressed as a boy.I told them I wouldnt do it!I was still refusing when my aunt was putting make-up on me,and I was wearing a pink party dress,the blonde wig with pigtails,ankle socks and Mary Jane shoes.My cousin wore one of my sweatshirts,a pair of my jeans,a baseball cap and my sneakers.We were sent to school like that,where I spent a depressing day.My cousin loved it,but Id never been so embarrassed.I still dont like Halloween to this day!【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者十岁过万圣节时,本想扮作海盗,可母亲却将他扮作女孩,作者觉得很尴尬,所以作者至今仍然不喜欢过万圣节。1.When Daves girl cousin came running to him,she was sure.A.Dave would be dressed as a pirateB.she would be dressed as a boyC.Dave would argue with his mumD.she had to buy some clothes for Dave答案B解析细节理解题。根据第二段第一句“My girl cousin,who was a year younger.”可知,当作者的表妹跑来时,她就知道自己要扮作男孩了。故选B项。2.Seeing a wig on the coffee table,how did the author feel? A.Shocked.B.Puzzled.C.Disappointed.D.Frightened.答案C解析推理判断题。根据第三段中的“I told her she was crazy”及第四段第三句“I shook my head and told them NO WAY before they even said a word.”可知,作者觉得扮作女孩很荒唐、疯狂,并坚决回绝此事;结合倒数第二段中的“where I spent a depressing day”可推知,看到咖啡桌上的假发,作者知道妈妈要把他打扮成女孩,因此感到很失望。故选C项。3.The detailed description of the two kids costumes indicates.A.the two kids were beautifully dressed that dayB.dressing-up in advance was a bit complicated before the festivalC.the psychological hurt was deeply left in the authors mindD.the mums made full preparations for that Halloween答案C解析推理判断题。文章开头提到这件事发生在作者十岁时,但对当时的穿戴作者现在仍记忆犹新;由此结合最后一段“I still dont like Halloween to this day!”可知,这件事对作者伤害很深,作者至今还耿耿于怀,难以忘记。故选C项。4.What would be the best title for the passage?A.Goodbye forever,HalloweenB.My crazy cousinC.Halloween,my dreamD.Sweet childhood memories答案A解析标题概括题。因为作者十岁过万圣节时被扮作女孩觉得很尴尬,所以至今仍然不喜欢万圣节,可见这件事深深地伤害了作者。再结合“I still dont like Halloween to this day!”由此可推知,作者讨厌万圣节,希望以后再也不过这个节日。故选A项。导学号29402104.七选五A Spirit Airlines flight just made an emergency landing for an unusual reason and it wasnt due to bad weather or a mechanical problem.1Lily Green,36 weeks pregnant(怀孕的),had just boarded the flight in Fort Lauderdale when her water broke.The airplane quickly turned to New Orleans for an emergency landing.2“He did what he wanted,” mother Lily told CNN.“We were just all along for the ride.”Thankfully,a pediatrician(小儿科医生) and nurse were on board to help her give birth.3 About 10 minutes later,the newborns cries filled the planes cabin,and the passengers burst into applause(掌声).4 Measuring in at a healthy 7 pounds and 19 and a half inches long,hes the youngest brother of 11-year-old Jack and 12-year-old Ann.”But heres the best part:5 Besides Davids free flight from Fort Lauderdale,he can now travel with a guest on his birthday for free for the rest of his life.A.Lily named her baby boy David.B.And that was luckily a speedy birth.C.And that was luckily a normal birth.D.But it was late for this impatient newborn.E.But it wasnt fast enough for this impatient newborn.F.Spirit Airlines gave the tiny,unexpected passenger a wonderful birthday present.G.Obviously,a baby just couldnt wait for his flight to land before joining the world.答案与解析【语篇导读】本文是一篇感人故事。一个孕妇在飞行过程中突然临产,飞机被迫就近紧急降落。在此期间,飞机上恰好有儿科医生和护士乘客,在他们的帮助下,婴儿顺利出生。为祝贺 David 在本航班出生,航空公司给予 David,终生在每年生日那一天,免费乘坐该公司飞机的大礼。1.G文章开头叙述:飞机紧急着陆不是由于机械故障或恶劣天气,再结合下文“Lily Green,36 weeks pregnant.when her water broke.”可判断,G项“婴儿等不到飞机正常降落就要来到这个世界”符合语境。2.E本空前叙述:飞机因紧急降落而迅速改变目的地。因此E项“飞机的速度还不够快”符合逻辑。此处fast与上文quickly相呼应。3.B根据下文“About 10 minutes later,the newborns.”,因此B项“幸运的是,这是一次快速的分娩”符合文意。speedy与10 minutes相呼应。4.A本空后叙述了新生儿的体重、身高,还第一次出现了他的名字 David,故选A项。5.F根据下文可知,为祝贺 David 在本航班出生,航空公司给予 David终生在每年生日那天,免费乘坐该公司飞机的大礼。因此F项承上启下,符合语境。导学号29402105.完形填空(2017山西实验中学一次月考)Over the last 15 years,as a doctor,I have had heart-to-heart conversations with countless patients near the end of their lives.The most common emotion they express is 1.And thats 2 I came up with a project to encourage people to write a 3 to their loved ones.Its a lesson I learned years ago from a memorable 4 patient.He was a retired 5 with a cancer.Every day,his 6 spent many hours watching him watch television.She explained to me he had never been much of a 7 in their 50-plus years of marriage.But he seemed quite 8 to share his ideas with me,9 when it became clear his days were 10.He spoke of his deep regret for not having spent enough time with his wife,and of his great 11 in his son,who had joined the Navy in his fathers footsteps.One afternoon,when I mentioned these 12 to his wife and son,they looked disbelievingly at each other.They thanked me for being so kind but 13 my patient was unlikely to express such feelings.To make sure his family could hear his 14,I took my video camera with me the next morning and with the patients15,recorded an open letter from him to his family.When I gave them the 16 letter,both his wife and son were moved to tears.The experience 17 my letter project,which can help people complete their life review tasks: remembering to those we may have hurt;18 those who have hurt us and saying “I love you”.It may take much courage to write a life review letter.For some people,it 19 deep and troubling emotions.20 it may be the most important letter you will ever write.【语篇导读】作为一名医生,因为与无数临终的病人交谈过,他们常表达出自己的遗憾。这激发了“我”想让人们给自己爱的人写一封信的想法,以此表达对曾经伤害过的人的歉意及原谅伤害过自己的人们。1.A.gratitudeB.regretC.apologyD.affection答案B解析根据下文的内容可知在临终之前表达的都是遗憾的心情。最后一段中也有提示。gratitude“感激”;regret“后悔,遗憾”;apology “道歉”;affection“情感”。2.A.becauseB.whyC.whenD.how答案B解析通过上下文可判断这就是“我”为什么提出这个项目。故选B项。3.A.noteB.billC.letterD.sentence答案C解析通过上下文及最后一段中的“letter project”可知病人临终时常有遗憾,因此作者特地通过这个项目来鼓励人们写信给自己所爱的人。故选C项。4.A.dyingB.weakC.unconsciousD.silent答案A解析从下文可知这是从一个将要去世的病人那里学到的教训。dying“将死的”;weak“虚弱的”;unconscious “无意识的”;silent“沉默的”。通过对比可知A项符合题意。5.A.merchantB.workerC.officialD.soldier答案D解析从下文可知他是当过海军,因此是个士兵。soldier“士兵”符合题意。6.A.familyB.daughterC.sonD.wife答案D解析从下文“in their 50-plus years of marriage.”可知是他的妻子,故选D项。7.A.husbandB.loverC.talkerD.companion答案C解析根据上文“spent many hours watching him watch television”,可知他是个不健谈的人。因此talker“讲话者”符合题意。8.A.willingB.disturbingC.embarrassedD.delighted答案A解析根据语境可知这个人不善言谈却愿意和“我”分享他的一些想法。willing“愿意的”;disturbing“烦扰的,令人不安的”;embarrassed“局促不安的,为难的,尴尬的,窘迫的”;delighted“高兴的”。9.A.speciallyB.especiallyC.exactlyD.gradually答案B解析此处指他看起来非常愿意和“我”分享他的想法,尤其是他在世上的日子不多了。specially“特别地,专门地”;especially“尤其地,主要地”;exactly“确切地”;gradually“慢慢地”。10.A.numberedB.diedC.endedD.completed答案A解析从上文可知他是个癌症患者,所剩时日不多,屈指可数。故用numbered。11.A.satisfactionB.prideC.concernD.complaint答案B解析此处指他儿子以他为榜样参加了海军,因此他以儿子为骄傲。satisfaction “满意”;pride“骄傲”;concern“关心”;complaint“抱怨”。12.A.commentsB.decisionsC.explanationsD.promises答案A解析根据语境可知,当“我”把他的话对他的妻子和儿子说了,他们感到难以置信。comment“评论”;decision“决定”;explanation“解释”;promise“承诺,允诺”。13.A.deniedB.disbelievedC.insistedD.realized答案C解析从上文可知这个病人是个不善谈的人,所以当他儿子和妻子听到这样的评论难以相信,因此他们才会感谢我并坚持他不可能如此表达。deny“否认”;disbelieve“怀疑;不信”;insis

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论