高三英语一轮复习 考点强化练4 unit 4 earthquakes 新人教版必修_第1页
高三英语一轮复习 考点强化练4 unit 4 earthquakes 新人教版必修_第2页
高三英语一轮复习 考点强化练4 unit 4 earthquakes 新人教版必修_第3页
高三英语一轮复习 考点强化练4 unit 4 earthquakes 新人教版必修_第4页
高三英语一轮复习 考点强化练4 unit 4 earthquakes 新人教版必修_第5页
已阅读5页,还剩1页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

我带领班子成员及全体职工,积极参加县委、政府和农牧局组织的政治理论学习,同时认真学习业务知识,全面提高了自身素质,增强职工工作积极性,杜绝了纪律松散Unit 4 Earthquakes.阅读理解AAbout three hours after Hurricane Harvey made landfall in Texas as a Category(级别) 4 storm,it was downgraded to a Category 3 storm after winds decreased to 125 mph from maximum winds of 130 mph.Harvey also made a second landfall on the northeastern shore of Copano Bay around the time it was downgraded.The storm is the strongest to hit the state in decades,with serious flooding expected.The last Category 4 storm to hit the U.S.was Charley in 2004 in Florida,while the last Category 4 storm to hit Texas was Carla in 1961.Residents staying in the area madly stocked up on(备足) food,water and gas,while others heading out of the storms path boarded up windows and doors of their homes and businesses.Airlines canceled flights,schools were closed while concerts and other planned events in Houston and coastal cities were postponed.The hurricanes effects are expected to last for days,with heavy rainfall through next week estimated to be as high as 40 inches in some areas.The National Weather Service warned Harvey could bring a potentially destroying storm surges(风暴潮),heavy rainfall and wind hazards(危害) to the Lone Star States coast.A tornado watch is in effect for areas of southeastern Texas and southwest Louisiana.Life-threatening storm surge waters could reach 9 to 13 feet above ground level.Destroying flooding is expected across parts of the area.And rainfall will be heavy,with an estimated 15 to 30 inches of rain falling in many areas and as high as 40 inches in some places from today through Wednesday,the National Weather Service said.【语篇导读】本文是新闻报道。它报道了今年飓风 Harvey 已两次登陆德克萨斯州,由最初的4级降为3级。但是,根据国家气象预报,在未来几天,它仍可能带来龙卷风和强降雨天气,并引发洪水和巨浪灾害。1.What category was Hurricane Harvey when it hit the northeastern shore of Copano Bay? A.4.B.3.C.2.D.1.答案B解析细节理解题。根据第一段中的“it was downgraded to a Category 3 storm”和第二段“Harvey also made a second landfall on the northeastern shore of Copano Bay around the time it was downgraded.”可知:当Harvey袭击Copano海湾东北海岸时,它已减弱为3级风暴。因此B项正确。2.How many times have Category 4 storms struck Texas since 1961?A.4 times.B.3 times.C.Twice.D.Once.答案C解析细节理解题。根据第三段最后一句中的“the last Category 4 storm to hit Texas was Carla in 1961”可知:自从1961年,4级风暴已经2次袭击德克萨斯州。3.What is the main purpose of the passage?A.To explain how to identify a hurricane category in the U.S.B.To name the kinds of disasters Hurricane Harvey will cause.C.To tell the history about the hurricanes that the U.S.has experienced.D.To warn its readers the bad weather to be brought and the disasters to be caused by Hurricane Harvey.答案D解析推理判断题。根据第五段之后的叙述可知:新闻机构报道所在国的国家级的气象和灾害预告旨在提醒读者防范“飓风Harvey仍可能带来龙卷风和强降雨天气,并引发洪水和巨浪灾害”。导学号29402046BI dont think I can recall a time when I wasnt aware of the beauty of the ocean.Growing up in Australia,I had the good fortune of having the sea at my side.The first time I went to Halfmoon Bay,I suddenly had the feeling of not being able to feel the ground with my feet anymore.For my 10th birthday,my sister and I were taken out to the Great Barrier Reef.There were fish in different colors,caves and layers of coral.They made such an impression on me.When I learned that only 1 percent of Australias Coral Sea was protected,I was shocked.Australian marine(海洋的) life is particularly important because the reefs have more marine species than any other country on earth.But sadly,only 45% of the worlds reefs are considered healthy.This statistic is depressing,so its important for us to do everything to protect them.The hope that the Coral Sea remains a complete eco-system has led me to take action.Ive become involved with the Protect Our Coral Sea activity,which aims to create the largest marine park in the world.It would serve as a place where the oceans species will all have a safe place forever.Together,Angus and I created a little video and we hope it will inspire people to be a part of the movement.Angus also shares many beautiful childhood memories of the ocean as a young boy,who grew up sailing,admiring the beauty of the ocean,and trying to find the secrets of ocean species.【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章向我们介绍了澳大利亚的海洋生物面临的危机以及作者为此所做的一些努力。4.From the underlined sentence in Paragraph 1,we can learn the author .A.seldom went surfing at the seaB.forgot his experiences about the oceanC.never went back to his hometownD.had a wonderful impression of Halfmoon Bay答案D解析句意理解题。根据第一段中的“I dont think I can recall a time when I wasnt aware of the beauty of the ocean.”和“I had the good fortune of having the sea at my side”可知,作者认为大海很美,自己很幸运能经常看到海,故画线句应是对半月湾的赞美。D项符合文意。5.According to the second paragraph,Australian marine life .A.is escaping from the Coral Sea graduallyB.depends on reefs for living greatlyC.may be faced with dangerD.is protected better than that in other oceans答案C解析推理判断题。根据第二段最后三句“When I learned that only 1 percent.”可推知,澳大利亚的海洋生命可能面临危险。故选C项。6.The Protect Our Coral Sea activity is intended to .A.contribute to a complete eco-systemB.prevent more marine species from being endangeredC.set up a large nature reserve for reefsD.raise more teenagers environmental awareness答案B解析推理判断题。根据第三段第三、四句可推知,这项活动的目的是创造一个为海洋生物提供永久安全的地方,阻止更多的海洋物种灭绝。故选B项。7.Angus and the author created a little video to .A.urge more people to take action to protect the marine speciesB.inspire more people to explore the secret of the oceanC.share their childhood experiences about the oceanD.bring back to people their memory of ocean species答案A解析细节理解题。根据最后一段第一句可知,拍摄视频是为了激励人们去采取行动保护海洋生物。故选A项。导学号29402047.七选五How to Motivate Teens to ReadWith lots of studies showing the benefits of reading,how can teachers motivate their students to open a good book or power up their e-reader?Lead by ExampleRequire students to spend at least 20 minutes in independent reading every day.By taking part in this regular activity themselves,teachers show that they consider reading very important.1.Freedom to Choose2. For those who forget their books,provide them with access to novels,magazines or newspapers during required reading time.Consider allowing students to use their personal e-readers.Share Your ExcitementTeachers excitement for a particular book may have a huge influence on their students.3. Then when it comes for them to choose a new book,suggest your favorite.Visit the LibraryMake time to visit the school library and require students to borrow at least one book of interest.4. By doing so,they can make sure the book fits their interests.Stay InformedTeachers can help motivate students by finding out the latest popular young adult reading matter,such as “The Hunger Games” by Suzanne Collins and the “Uglies” by Scott Westerfeld.With varied activities competing for students time and attention,it can be difficult to encourage youngsters to read.5.Teachers who make independent reading a daily part of the classroom experience and find creative ways to motivate their students may be on the way to writing a story of success.A.They can read books in silence.B.Give students a taste of what the book is about.C.There is science fiction that they are interested in.D.Encourage them to spend some time reading the book before borrowing.E.However,there is little doubt that reading can help with students studies.F.Therefore,they always find time to read even though they are terribly busy.G.Allow students to pick their own literature,as long as it is suitable for school reading.答案与解析【语篇导读】本文是说明文。文章就老师们如何激发学生的阅读兴趣提出了几点建议。1.F由空前内容可知,老师们应该以身作则,定期读书,传递给学生“读书很重要”的理念,因此,F项老师们“无论多么忙也要抽出时间读书”符合文意。2.GG项中的“Allow students to pick their own literature.”符合本条建议Freedom to Choose。3.B根据空前“Teachers excitement for a particular book may have a huge influence on their students”可知,老师们对某本书的喜好会对学生产生巨大的影响,因此,B项“让学生对这本书有初步的了解”符合文意。4.D根据本空前“Make t

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论