高考英语大一轮复习 unit 4 sharing复习练案 新人教版选修_第1页
高考英语大一轮复习 unit 4 sharing复习练案 新人教版选修_第2页
高考英语大一轮复习 unit 4 sharing复习练案 新人教版选修_第3页
高考英语大一轮复习 unit 4 sharing复习练案 新人教版选修_第4页
高考英语大一轮复习 unit 4 sharing复习练案 新人教版选修_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

为深入贯彻落实党的十九大精神和习近平总书记的重要指示精神,保障人民安居乐业、社会安定有序、国家长治久安、进一步巩固党的执政基础,束城镇深入贯彻全市扫黑除恶会议精神,强化措施,深入扎实开展扫黑除恶专项斗争Unit 4 Sharing .阅读理解(2016西宁检测一)There is an old Chinese proverb that states“One generation plants the trees;another gets the shade”, and this is how it should be with mothers and daughters.The relationship between a mother and daughter is sometimes confusing.If close, the relationship can be similar to friendship.However, the mother and daughter relationship has unique characteristics that distinguish it from a friendship.These characteristics include the hierarchy (等级) and unconditional love, which preclude mothers and daughters from being best friends.Marina, 27 years old, says,“I love spending time with my mom,but I wouldnt consider her my best friend.Best friends dont pay for your wedding.Best friends dont remind you how they carried you in their body and gave you life! Best friends dont tell you how wise they are because they have been alive at least 20 years longer than you.” This doesnt mean that the mother and daughter relationship cant be very close and satisfying.While some adult relationships are still troubled, many find them to be extremely rewarding.This generation of mothers and adult daughters has a lot in common which in creases the likelihood of shared companionship.Mothers and daughters have always shared the common experience of being homemakers, responsible for maintaining and passing on family values and traditions.Today contemporary mothers and daughters also share the experience of the workforce and technology, which may bring them even closer together.Best friends may or may not continue to be best friends, but for better or worse, the mother and daughter relationship is permanent, even if they arent speaking for some unfortunate reason.The mother and child relationship is still closer than any other.There is not an equal relationship.Daughters should not feel responsible for their mothers emotional wellbeing.It isnt that they dont care deeply about their mothers.Its just that they shouldnt be burdened with their mothers wellbeing.The mother and daughter relationship is a relationship that is not replaceable by any other.Mothers never stop being mothers, which includes frequently wanting to protect their daughters and often feeling responsible for their happiness.Mother always “trumps” friends.文章大意:本文是一篇议论文。作者认为,母女之间虽然有许多共同之处,她们的关系也可以很亲密,但不会成为最好的朋友,因为母女关系不同于朋友关系,它独具特点。1The underlined word “preclude” in Paragraph 1 probably means“_B_”AdifferBpreventCbenefitDchange解析:词义猜测题。根据第一段最后两句可知,母女关系的特性中包含的辈分差别所带来的不同程度的责任、义务及无条件的爱使得她们不会成为最好的朋友。后一句是对前一句的解释,说明为何母女关系不同于朋友关系。 由此可知,画线词“preclude”意为“妨碍”。故选B项,意为“妨碍,阻止”。2What do we know from the passage?_C_AThe mother and daughter relationship can be replaced by a best friend.BA mothers love brings her and her daughter a close friendship.CThe mother and daughter relationship goes beyond best friends friendship.DMarina has a troubled relationship with her mother.解析:推理判断题。根据第四段第一句“Best friends may or may not continue to be best friends, but for better or worse,the mother and daughter relationship is permanent.”可知,友谊关系可以停止,但母女关系会永远存在下去。 由此可知C项正确,即母女关系超越了友谊。3The author proves his statements mainly by_B_.Alisting dataBgiving explanationsCquoting sayingsDmaking examples解析:写作手法题。通读全文可知,文章第一段是中心段。提出了作者的观点,即母女关系不同于友谊。第二段引用Marina的观点说明这种不同性;第三至五段分别从母女关系中的共性因素、不同责任因素、母爱因素阐明了引起这种不同性的原因。故选B项,意为“解释说明”。4What is the best title for the passage?_D_AHow to be a good mother and daughterBWho is a mothers best friend?CA friend in need is a friend indeedDCan a mother be a daughters best friend?解析:标题归纳题。通读全文可知,本文属于议论文,第一段是中心段,提出了作者的观点,即母女关系不同于朋友关系。其余各段分别从不同角度论证了这个观点。 因此答案选D项,与文章中心一致。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2016汉中市二模 )When it comes to the benefit of volunteering, a lot of people think its all about the warm feeling after helping someone._1.D_As is known, charity work requires a wide variety of people to do a wide variety of things for everything to work.It means that there are some surprising benefits for volunteers.For example, volunteering:Teaches you new skills.From helping making websites to teaching immigrant kids your native language, or to arranging events for charity, volunteering can really be almost anything.It means that when you get involved in charity work, a lot of the time you will face challenges._2.F_Can teach you what truly matters.Its a great way to find new perspectives (角度) on life.When youve been at it for a while, you just might find yourself reevaluating your advantages._3.C_One of my friends went from wanting to be a lawyer to discovering a true passion for teaching._4.A_Maybe it is not surprising, but what might surprise you is how genuine these friends are.Some of my longterm friends are people Ive met through volunteering.Im not that kind of guy that makes friends purely for connections, but sometimes its very convenient to have a broad network.Summed up in one line: volunteering helps you grow._5.G_You meet a wide variety of people who dont have a lot in common with.You learn to get along with people involved in many different walks in life.You learn to know what you are to do.So if youve ever considered volunteering, what are you waiting for?AHelps you make new friends.BCan help improve social skills.CYou might even decide on a completely new path to take in life.DAs it turns out, thats far from the only benefit.EVolunteering helps you look outside yourself and your problems.FThrough overcoming the challenges, you learn completely new skills.GNot only as a person, but it helps you develop your skill as well.文章大意:志愿者丝带飘四方,做志愿者的益处。1命题立意:考查的是上下文的衔接。解析:谈起志愿者的好处,许多人认为做志愿者的好处就是帮助别人过后的那种说不出的温暖感觉。事实上,这只是其中的一个好处而已。2命题立意:考查的是上下文的衔接。解析:当你参与志愿者工作时,很多时候你会面临一些挑战。通过克服这些困难,你可以学着开始全面掌握新的技能。3命题立意:考查的是上下文的衔接。解析:当你做了一段时间后,你可能会发现自己会重新评估事情的优先性,甚至在生活中去走完全不同的一条新路。4命题立意:考查的是上下文的衔接。解析:我许多长期联系的朋友都是通过志愿者活动结识的,故本段小标题应为“Help you make new friends”。5命题立意:考查的是上下文的衔接。解析:志愿服务帮你成长,它不仅能让你在人格方面成长,也能让你在技能方面进步。.语法填空阅读下列短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2015东北师大附中三模)I enjoy doing physical training in my free time.Yesterday, when I was working out at a gym on my lunch hour, I saw _1.an_ elderly lady there riding on a bike.She couldnt walk very well, so she had a cane (手杖) near her, _2.but_ she was still there _3.working_(work) hard.After I finished my exercising, I told her that I was going to wait for her _4.until_ she got done and that I would walk her out to her car.It was a little far to her car and it was a _5.foggy_(fog) day yesterday in Missouri.I walked her to the car and opened the car door for her, _6.which_ won me her big smile and gratitude.I know _7.it_ is a small thing, but I felt so good inside for helping her._8.Without_ my help, she could have fallen so easily out in the wet parking lot, and no one would have known she had fallen.I knew she _9.needed_(need) my help, and her smile was enough _10.to_make_(make) my day.文章大意:本文是一英语小故事。作者叙述了发生在自己身边的小故事,仅仅是因为自己的举手之劳让一位老太太幸福一天,老太太的微笑让作者幸福一天。送人玫瑰,手有余香。1命题立意:考查冠词用法。解析:根据上下文,elderly lady在文中第一次出现,应用不定冠词,故填an。2命题立意:考查连词。解析:根据空前后的分句之间的转折关系判断填but。3命题立意:考查非谓语动词的用法。解析:根据前文的was,可知此处应用非谓语动词,she是work的动作执行者,故填working。4命题立意:考查连词用法。解析:根据前后句的关系判断填until。5命题立意:考查形容词用法。解析:空后是day,名词,应用形容词修饰,故填foggy。6命题立意:考查定语从句。解析:空后是定语从句,which代替主句一句话的内容,在从句中作主语。故填which。7命题立意:考查代词用法。解析:根据前文作者帮助老太太的那件事,故填it。8命题立意:考查介词用法。解析:根据下文的could have fallen推断是“没有我的帮助”,可知填without。9命题立意:考查时态用法。解析:根据前文的knew判断填needed。 10命题立意:考查非谓语动词。解析:be enough to do足以。.短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加,删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用()划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。(2017山东省济宁市高三期末)One of the most important rule of finding happiness in life is to do what you love.I remember when my mom takes me to an English class in primary school, I suddenly found that learn English was fun and I really enjoyed it.The voice at the bottom of my heart said,“Maybe I can learn English well and become English teacher.”It was not easy at first.For almost one and a half year, I didnt do very well in all my English exams.Disappointing and frustrated, I doubted that whether I could follow my dream.But I told me not to accept this reality.Gradual, my grades started to improve and I had much confidence than before.答案:One of the most important of finding happiness in life is to do what you love.I remember when my mom me to an English class in primary school, I suddenly found that English was fun and I really enjoyed it.The voice at the bottom of my heart said,“Maybe I can learn English well and become English teacher.”It was not easy at first.For almost one and a half , I didnt do very w

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论