高考英语一轮复习unit4wildlifeprotection单元检测卷新人教版必修_第1页
高考英语一轮复习unit4wildlifeprotection单元检测卷新人教版必修_第2页
高考英语一轮复习unit4wildlifeprotection单元检测卷新人教版必修_第3页
高考英语一轮复习unit4wildlifeprotection单元检测卷新人教版必修_第4页
高考英语一轮复习unit4wildlifeprotection单元检测卷新人教版必修_第5页
已阅读5页,还剩1页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

到乌蒙山区的昭通;从甘肃中部的定西,到内蒙古边陲的阿尔山,看真贫、知真贫,真扶贫、扶真贫,成为“花的精力最多”的事;“扶贫先扶志”“扶贫必扶智”“实施精准扶贫”Unit 4 Wildlife protection. 阅读理解 A mother waits anxiously with her eldest daughter outside a small church where a bomb has just exploded. Moments later, a badly shaken little girl runs out of the church and into the arms of her mother. “I got saved and I survived,” said Nadine Niyitegeka, survivor of that bombing during the Rwandan genocide(种族灭绝) in 1994. She is now 24 and in her third year of hospitality management studies at Akilah Institute for Women, Rwandas first womens college. The college was co-founded by Hong Kong-born Dave Hughes and his wife Elizabeth Dearborn-Hughes in Kigali in 2010 and it is five years old. Dearborn-Hughes is the colleges chief executive and manages its day-to-day operations. Hong Kong donors have contributed more than US500,000 (HK3.9 million) to Akilah, which also has contributors in Australia, Britain, Singapore, Switzerland and the United States. Akilah offers three-year diplomas in hospitality management and entrepreneurship and will start information system courses this September. The programs aim to prepare young women for jobs in these industries, rather than in agriculture. The International Fund for Agricultural Development, a United Nations agency, says that in 2005, 88 percent of Rwandas population worked in agriculture. The college covers 90 percent of the annual US3,350 tuition fee, which pays for lunch, textbooks and educational material. Students take on part-time jobs to cover the remaining 10 percent. Niyitegeka works part-time as a tour guide. She sometimes feels pressure to get a job instead of staying in school but she says Akilah is still affordablecosting her 210,000 Rwandan francs (HK2,500) compared with the 1.5 million francs charged by other colleges. The biggest strength of Akilah is that the programs are tailor-made to meet the needs of employers. The founders adjust their curricula(课程) based on feedback from local employers. The first students graduated last year and all of them are employed. Dearborn-Hughes said Akilah helps young Rwandan women get access to jobs that pay higher wages, which they tend to reinvest back into their families and communities. “Women are truly the key to real reconciliation(和解) and post-conflict development. If women can get good jobs, they can send their children to schools. Their kids will be healthier and better educated, so it improves the whole community. Its a ripple effect.”1.How old was Nadine Nigitegeka when she was trapped in the bombed church?A.2. B.3.C.4. D.5.2.What Dearbor-Hughes said suggests that .A.if you educate a woman, you educate a nationB.he encourages more and more people to help women to go to collegeC.women should stand behind men and support them.D.If women can get higher education, they can get jobs with higher pay.3.What does the underlined word “tailor-made” in the last but one paragraph mean?A.made by a tailor. B.well-matched.C.specially designed. D.excellent.4.Whats the main idea of the passage?A.A girl named Nadine Nigitegeka survived the bombing.B.Women in Rwanda cant afford to go to college.C.Hong Kong-born Dave and his wife built a college.D.Akilahan institute to help Rwandan women.完形填空I lived in Dallas, Texas nearly all my life with my mom, dad and older sister. We were 1 to respect others, value education, and get all that we could out of life. My parents always say, “ 2 hard and the world is yours.” They are never without a 3 word of advice or a bit of encouragement when life gets tough.My parents always 4 me to go to college. However, when I 5 at 16 years old that Id rather get married to a man than go to college, they 6 stopped telling me they loved me and I could do anything I wanted to. 7 , they persuaded me. I graduated from high school and currently 8 the University of Oklahoma studying medicine. I want to make the 9 a better place to live in.Every time I call home to tell them about a 10 I received in Chemistry Lab or Microeconomics or 11 class it is that Im working hardest for at the moment, they tell me how 12 of me they are. I know there are college kids out there that have no one to call home to when they get an “A” on a project and I feel incredibly 13 to have my parents.Dont get me wrong: weve had our share of 14 . I was the angry teenager and they were the awful 15 that wouldnt let me stay out all night or let me get my tongue pierced. But somehow, we 16 to work through those issues. They never 17 loving me or believing in me.I 18 everything I am to my parents. Without their constant love and 19 , I wouldnt believe I can change the world. My parents taught me to always 20 for what I believe in. So Im working toward something really great and only hope I can continue to make them proud.1.A.brought B.raisedC.introduced D.produced2.A.Educate B.TrainC.Work D.Practise3.A.meaningful B.harmfulC.stressful D.helpful4.A.reminded B.expectedC.supposed D.designed5.A.hesitated B.judgedC.fixed D.decided6.A.never B.everC.seldom D .hardly7.A.Carefully B.HopefullyC.Thankfully D.Delightfully8.A.serve B.attendC.admit D.join9.A.neighbourhood B.planetC.globe D.world10.A.grade B.problemC.failure D.value11.A.whenever B.whereverC.whichever D.however12.A.modest B.proudC.ashamed D.nervous13.A.annoyed B.praisedC.relaxed D.blessed14.A.lessons B.problemsC.moments D.experiences15.A.teachers B.directorsC.parents D.couples16.A.managed B.triedC.succeeded D.conducted17.A.concluded B.beganC.prevented D.stopped18.A.pay B.oweC.join D.devote19.A.agreement B.excitementC.encouragement D .statement20.A.fight B.lookC.defend D.protect. 语法填空Today I went to a little convenience store in my town. At the door there was a man sitting on the floor looking uncomfortable with a sign 1 (say) “Its my Bday help please.” I had nothing 2 me, so I bought him some chocolate and joined a bank note. 3 I left the shop he was still there, so I started a little conversation. He said he was from Glasgow and 4 he has no home. My heart 5 (sink). No one should be homeless. We should all have right to be sheltered in some shape of form. When he looked at 6 bank note I had given him, he said, “Are you sure?” I said, “Yes, it is your birthday gift.”Then he said, “You know it is really my birthday. I was born on the 16th of August 1970, and this is the 7 (good) present I have ever received today.” In my heart I knew that he was telling the 8 (true). My brother was born in 1970, 9 . He could be my brother. He is probably someones brother. My wish for him is that he gets his life 10 (sort) out and finds a place he can call home. 短文改错Im very glad to have received the letter you sent me two weeks before. I have been thinking about the question you ask me. In my opinion, you should come back after finished your studies abroad. For one reason, that you are studying is badly needed nowadays in our country. It will be quite easily for you to find a good job. In fact, I know a few big company in our city hope to hire people like you. For other reason I think it will be too more convenient for you to look after your parents as they are getting old. And this is only my point of view. It is up to you to make right choice.答案:. 阅读理解A语篇导读:这是一则招聘启事,主要介绍了ESL专业机构要招聘许多母语是英语的外籍教师来中国工作。1.D事实细节题。从文中的Dates and Durations可知ESL专业机构招聘的人在上海工作,再根据Basic Requirements for the Positions中的“Native English speakers for all of the above positions”可知,这些教师必须是母语是英语的外籍教师,故D项正确。 2.A事实细节题。从文章Dates and Durations可知,这里要招3个岗位的老师,且每个岗位1个人,都在上海的学校工作,所以答案选A项。 3.B事实细节题。从文章中的“Basic Requirements for the Positions”可知,如果要应聘班主任,最起码要具有学士学位,所以答案选B项。 4.C正误判断题。根据文中“Working Conditions and Environment”部分的第1句可知C项内容正确。B语篇导读:这是一篇新闻题材的文章。报道了一对香港夫妇帮助建立了Akilah institute来帮助卢旺达妇女受教育以找到好的工作。1.【解析】细节理解题。根据第一段最后一句可知爆炸发生在1994年。第二段第一句说她今年24岁,倒数第二句提到“The college was co-founded by in 2010 and it is five years old”,以今年是2015年来判断当时她是3岁。【答案】B2.【解析】推理判断题。最后一段Dearborn-Hughes说,Akilah帮助卢旺达妇女得到高薪工作,她们会把这些钱重新投资到家庭和社区。妇女是真正的和解和冲突后发展的关键。如果妇女得到好的工作,她们能送她们的孩子去学校。她们的孩子会更健康,受到更好的教育,从而提高整个社区的素质。这是一个连锁反应。据此判断选A项:如果你让妇女受教育,你就使整个民族受教育了。【答案】A3.【解析】词义猜测题。根据倒数第二段的第2句话“建立者们根据雇主们的反馈调整课程”可推断第一句的意思是Akilah的强项是他们的课程是为满足雇主们的需求而专门设置的。可见are tailor-made的意思是are specially-made。【答案】C4.【解析】主旨大意题。全文讲的是一对香港夫妇帮助建立了Akilah institute来帮助卢旺达妇女受教育以找到好的工作。故选D项。【答案】D.完形填空语篇导读:在父母对子女的教育过程中,对他们的爱和鼓励是极其重要的。1.B从全文可以看出本文的主题是父母对子女的教育。raise抚养,此处用过去分词表示被动。2.C父母总是教育我们:努力工作,世界是你们的。3.D helpful有益的,有用的,与后面的“a bit of encouragement”照应。4.B从下文的“they persuaded me”可知,他们期望“我”上大学。expect期望,期待。5.D从语境可知这里应用decided,作者在16岁时决定结婚而不是上大学。6.A虽然“我”作出了违背他们意愿的决定,但他们从来没有停止告诉“我”他们爱我。7.C根据语境可知,对于父母的劝说,作者心存感激。8.B从persuaded一词可以看出,作者没有弃学,因此,这里表示她高中毕业后,目前在上一所大学。attend a university上大学。9.D作者主修医学,她希望使这个世界成为一个更适合人们生活的地方。globe指地球或地球仪。10.A从本段不难看出作者时常把学业上取得的成绩告诉父母。grade成绩等级。11.C whichever修饰class,无论哪一门课。12.B本句含有一个感叹句式的宾语从句,父母对子女取得的成绩当然会感到高兴和自豪。proud of以自豪。13.D这里作者把自己在这方面的情况和那些得了A而无人可告知的同学相比,认为自己有这样的父母是非常幸福的。blessed幸福的。14.B从本段首句“Dont get me wrong” (不要误会/误解“我”)可知,作者与父母之间也并不是一点问题或矛盾都没有的。这一点从本段的“work through those issues”也可以知晓。15.C不难看出句中的they指的就是作者的父母。16.A但是我们设法成功地解决了那些问题。联系But的转折含义可以看出应该用manage to do sth.成功地做了某事。succeed后加in doing sth.。17.D联系文

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论