高中英语 unit 3 understanding each other单元加餐练(一-二)牛津译林版选修6_第1页
高中英语 unit 3 understanding each other单元加餐练(一-二)牛津译林版选修6_第2页
高中英语 unit 3 understanding each other单元加餐练(一-二)牛津译林版选修6_第3页
高中英语 unit 3 understanding each other单元加餐练(一-二)牛津译林版选修6_第4页
高中英语 unit 3 understanding each other单元加餐练(一-二)牛津译林版选修6_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

单元加餐练(一二)完形阅读组合练加餐练(一)完形阅读组合练.完形填空Anthony Burgess was 40 years old when he was told by the doctor that he had only one year to live. He had a brain tumor (瘤) that would _1_ him within a year. He knew he had a battle. He was completely broke at that time, and he didnt have anything to _2_ to his wife, Lynne, soon to be a widow (寡妇)Burgess had _3_ been a professional novelist in the past, but he always knew that the potential (潜质) was inside him to be a writer. So, for the only _4_ of leaving royalties (版税) behind to his wife, he _5_ a piece of paper into a typewriter and began _6_. Although he was not _7_ whether what he wrote would even be published, he couldnt think of anything else to do.“It was January of 1960,” he said, “and according to what the _8_ had said, I had a winter and spring and summer to _9_, and would die with the fall of the _10_.” During that time Burgess wrote very hard, _11_ five and a half long novels _12_ the year passed by.But Anthony Burgess did not _13_. His cancer had gone into remission (缓解) and then disappeared altogether. In his long and full life as a _14_, he wrote more than 70 novels, but _15_ any death sentences, he might not have written at all.Many of us are like Anthony Burgess, hiding _16_ inside, waiting for some _17_ emergency to bring it out. _18_ yourself what youd do if you had Anthony Burgess_19_ difficult situation. “If I had just a year to live, how would I live _20_ from others who would be desperate? What exactly would I do?”语篇解读:Burgess被告知患有癌症,只能活一年。当时他身无分文,于是开始写书,想留版税给他的妻子。一年中他写的几本书出版了,他的病也奇迹般地康复了。1A.changeBcureCsupport Dkill解析:选D根据上文“Anthony Burgess was 40 years . He had a brain tumor”可知,Anthony Burgess在40岁时被告知自己只有一年的时间可以活,他患了一种会在一年之内杀死他的脑瘤。2A.leave behind Bworry aboutCset out Ddepend on解析:选A根据上文“He was completely broke at that time”可知,那时Anthony Burgess已经完全破产了,所以他没有什么可以留给他妻子的了。3A.always BneverCyet Dever解析:选B根据下文“but he always knew that the potential (潜质) was inside him to be a writer”可知,Anthony Burgess过去从未成为一名职业小说家,但是他一直知道他有成为作家的潜能。4A.rule BuseCpurpose Dcause解析:选C根据下文“leaving royalties (版税) behind to his wife”可知,Anthony Burgess唯一的目的就是想把版税留给他的妻子。5A.found BputCadded Ddropped解析:选BAnthony Burgess将一张纸放进打字机里。6A.learning BresearchingCdrawing Dwriting解析:选D根据下文“what he wrote would even be published”可知,Anthony Burgess开始写作。7A.certain BawareCsurprised Dsatisfied解析:选A根据下文“whether what he wrote would even be published, he couldnt think of anything else to do”可知,尽管Anthony Burgess没有把握他写的东西是否会被出版,但是他不能想出别的事情去做了。8A.wife BfriendCdoctor Dstudent解析:选C根据第一段“Anthony Burgess was 40 years old when he was told by the doctor that .”可知,Anthony Burgess只能活一年的时间,这是医生对他做出的断言。9A.think over Bdeal withCwait for Dlive through解析:选D根据第一段“that he had only one year to live”可知,Anthony Burgess只能活过冬天、春天和夏天。10A.wall BleafCcity Dsnow解析:选BAnthony Burgess在秋天落叶的时候将离开人世。11A.reading BtranslatingCfinishing Dcollecting解析:选C根据上文“Burgess wrote very hard”可知,Anthony Burgess非常努力地写作,完成了五本半长篇小说。12A.before BuntilCsince Dwhen解析:选AAnthony Burgess在一年的时间过去前努力地写作。13A.refuse BescapeCdisappear Ddie解析:选D根据下文“His cancer had gone into remission (缓解) and then disappeared altogether.”可知,Anthony Burgess的脑瘤得到缓解,后来完全消失了,由此可知,他没有死。14A.patient BnovelistCpolitician Ddesigner解析:选B根据下文“he wrote more than 70 novels”可知,在Anthony Burgess的长久和整个的小说家生涯中,写了70多篇小说。15A.with BforCwithout Das解析:选C根据下文“He might not have written at all”可知,虽然Anthony Burgess写了70多篇小说,如果没有任何关于死亡的“判决”,他可能根本不会去写。16A.kindness BhappinessCpain Dgreatness解析:选D我们许多人像Anthony Burgess一样,内心蕴藏着伟大,只等某种意想不到的紧急情况使其显现出来。17A.unexpected BfavorableCnational Dsmall解析:选A参见上题解析。18A.Teach BHelpCAsk DMake解析:选C根据下文“If I had just a year to live . What exactly would I do?”可知,作者在这里让我们问问自己会怎么做。19A.latest BoriginalCstrange Dnew解析:选B如果面对Anthony Burgess之前所处的困境你会怎么做。20A.differently BhighlyCseparately Dlonely解析:选A根据下文“from others who would be desperate”可知,如果我们只有一年能够存活,我们如何能够与其他那些感到绝望的人活得不一样呢?.阅读理解Heat has been used to control hair for hundreds of years. But how much is too much? If youve ever opened a very hot oven, you know that heat can burn your eyebrows off your face very quickly. A scientist from Purdue University in Indiana is trying to find a scientific answer on how hot is too hot when it comes to your hair.Many women and some men are very particular about their hair. Some people who have naturally curly hair prefer to have it straightened. Others with straight hair want to have curls. Tahira Reid is one of those_people. As an AfricanAmerican woman, she is familiar with the challenges of maintaining (保养) curly, coiled or tightly curled hair.Tahira Reid and other researchers at Purdue University are studying how heat treatment interacts with different types of hair and how to prevent damage. Amy Marconnet is an assistant professor. She says the team is seeing how heat and temperature relate to their research.In a Purdue Universitys lab, team members designed a hair straightener tool a flat iron with temperature control. They attached it to a robotic arm that moved over pieces of hair. They controlled the temperature while the device straightened hair.What did they find? Their study found that the heat weakens or breaks a protein called keratin, responsible for the hairs shape, and temporarily changes it. But nobody knows exactly what level can make the heat actually cause forever damage.Researchers say early results are a bit inconclusive. It turns out that everyones hair is different and that theres no exact temperature where hair straightening becomes hair damage. Ms Reid says they will continue their research in the hope of finding what works best without damaging the hair.1What does the scientist want to find out?AWays to protect our hair.BWays to protect eyebrows.CThe temperature that makes hair curly.DThe temperature that can damage hair.解析:选D细节理解题。根据第一段的最后一句以及末段的“theres no exact temperature where hair straightening becomes hair damage”可知,这个研究是为了找出什么温度会对头发造成损害。2The underlined part “those people” in Paragraph 2 refers to those who _.Aare AfricanAmericanBlove their hair very muchClove making their hair look curlyDarent easily satisfied with their hairstyle解析:选D词义猜测题。根据画线词前面的“Some people who have naturally curly hair prefer to have it straightened. Others with straight hair want to have curls.”可知,这些人对他们的头发比较挑剔,故选D项。3What do we know about the hair straightener tool?AIt is controlled by a robot.BIts temperature can be changed.CIt was invented by Tahira Reid alone.DIt can control the temperature automatically.解析:选B细节理解题。根据第四段的“a flat iron with temperature control”以及“They controlled the temperature while the device straightened hair.”可知,这个设备的温度可以调节。4When the heat breaks a protein called keratin in the hair, _.Athe hair gets burnedBthe hairs shape is changedCthe hair is forever damagedDthe hair surely becomes curly解析:选B细节理解题。根据第五段的“Their study found that the heat weakens or breaks a protein called keratin, responsible for the hairs shape, and temporarily changes it.”可知,这种情况发生的时候,头发的形状会改变。加餐练(二)第卷规范增分练.语法填空Years ago, a friend and I set off across the whole US on _1_ great adventure. Our car broke _2_ on a Sunday afternoon, so we were towed (拖) to a garage. When we _3_ (get) to the garage, it was very late and the garage was closed. There was no doubt that the workers _4_ be there. Therefore, we had to spend the night _5_ (sleep) in our car, waiting for someone to open the garage the next day.The next morning, a worker came and we left him the car. Having little money on us, we planned _6_ (earn) money by doing some parttime jobs during the day. When we returned, the worker had had the car _7_ (repair). But it cost $100, _8_ was more than we had earned that day. Tired and depressed, we decided to ask him if we could send him the rest of the money later. To our delight, he agreed to the request of two _9_ (strange)When we arrived in Boston three days later, we _10_ (immediate) sent the money to him as well as a thankyou note for the trust.答案:1.a2.down3.got4.couldnt5.sleeping6to earn7.repaired8.which9.strangers10immediately.短文改错Dear William,Recently, I had heard that you feel stressed as a student of Senior Two. Here is some advices on how to study effectively. First of all, learn in a relaxing way. It will remove you pressure, made study an easy job. Another way to keep your spirits up is to take the part in sports. Not only does exercise builds up the body, but it also offers you time to relax and refresh (使恢复) your mind, allowing you to remember things fast and longer. Music, too, is another effectively means that can help you concentrate better. Last and not least, you should exchange ideas with your classmates, which will help you deal difficulties.Best wishes!Yours,Li Hua答案:第一句:hadhave第二句:advicesadvice第四句:youyour; mademaking第五句:去掉the第六句:buildsbuild; fastfaster第七句:effectivelyeffective第八句:andbut; deal后加with.书面表达假设你是李华,以下是你的同班交换生John写给你的电子邮件,请你根据邮件的内容给他回一封邮件,告知他相关情况。Dear Li Hua,I fell ill these days and didnt go to school. But I fee

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论