2013-2014学年外研版八年级上册英语期末阅读训练专项复习试题和答案.doc_第1页
2013-2014学年外研版八年级上册英语期末阅读训练专项复习试题和答案.doc_第2页
2013-2014学年外研版八年级上册英语期末阅读训练专项复习试题和答案.doc_第3页
2013-2014学年外研版八年级上册英语期末阅读训练专项复习试题和答案.doc_第4页
2013-2014学年外研版八年级上册英语期末阅读训练专项复习试题和答案.doc_第5页
已阅读5页,还剩36页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

375教育资源网 中小学试卷、教案、课件等免费下载!外研版八年级上期末专题复习-阅读训练AThree famous books: a: Harry Potter and the Philosophers Stone b: the Water-Babies c: Black BeautyPassage 1 I love this book. Its a sad story, but it has a happy ending. Its about a beautiful black horse. In the beginning ,he was happy. He lived with kind people. Then he went to many different places, and sometimes people were unkind to him. But in the end the horse lived in his old home again.Passage 2 Its my favourite book. At the beginning of the story, Harry Potter was living with his aunt and uncle and cousin. He was getting ready to a new school, when suddenly dozens of letters started arriving at the house. He didnt know how much these letters were going to change his life! Its a great book.Passage 3 Its the story of a little boy called Tom. He worked for a bad man called Grimes. But one day he ran away and went to live in a river. The book is all about the exciting things that happened while he was living under the water. ( ) 51. Match the names of the books with the passages.A. Passage 1c; Passage 2a; Passage 3b B. Passage 1a; Passage 2b; Passage 3c C. Passage 1b; Passage 2a; Passage 3c( ) 52. Which character(人物) went to live under the river? A. Tom B. the black horse C. Harry Potter( ) 53. Which character is an animal? A the character of Harry Potter and philosophers stone B the character of the Water- Babies C Black Beauty( ) 54. Which is not true?A. Grimes made Tom work under the water. B. Black Beauty lived in his old home happily at last.C. Dozens of letters started reaching the house when Harry Potter was getting ready to a new school. ( ) 55. If you wonder( 想知道) what the life under the water is like, which book should you choose?A. Harry Potter and the Philosophers Stone B. the Water-Babies C. Black BeautyB We all know that in the race between the rabbit and the turtle(龟), the turtle won the race. So the rabbit was very angry. He decided to have a second race with the turtle when they met at a railway station. At the beginning of the race, the turtle was far behind the rabbit. The rabbit ran so fast that the turtle couldnt see him soon. The turtle came back to get on a train. The train started and ran so fast that a moment later it was running before the rabbit. When the rabbit got to the next station, he found the turtle already arrived. The turtle won the race again. The rabbit asked in surprise why he could win, and the turtle said he won because of the train.( )56. The rabbit wanted to have a second race, because _.A. he liked doing exercise B. he thought he could beat(打败) the turtle C. he liked racing with the turtle D. he wanted to make friends with the turtle( )57. The turtle _ the rabbit in the race.A. helped B. was beaten by (被打败) C. beat D. laughed at( )58.Where did they begin their second race?A. At a bus station B. At an airport C. At a train station D. At a police station( )59. Which of the following is TRUE?A. The turtle went to the next station to take a train. B. The turtle got on the train when he couldnt see the rabbit. C. It took the turtle a long time to catch up with the rabbit . D. The rabbit took a slower train.( )60. How did the turtle get to the next station?A. He ran there. B. He walked there. C. He flew there. D. He took a train.COne day, Mr Brown took a train from Paris to Frankfurt. When he got on the train, he said to the conductor(售票员) , “Sir, could you help me? I have something important to do in Mannheim, but Im very tired and I need some sleep. Would you please wake me up (叫醒) in Mannheim? Here is 100 dollars for you. But I have to tell you, sometimes when people wake me up, I get really mad. But youll have to get me out of this train in Mannheim. Is that clear?” The conductor agreed and took the money. Soon Mr Brown fell asleep. When he woke up, he found he was in Frankurt. He was so mad at the conductor that he started shouting(喊叫) at him. “Why didnt you wake me up in Mannheim? I gave you 100 dollars. Give me my money back!” When Mr Brown was shouting at the conductor, two other passengers looked at them, and one said to the other, “Hes mad!” The other man said, “Yeah! When they put off(让下车) another man in Mannheim, that man was as mad as him!”( ) 61. Where did the train start?A. From America B. From England C. From France D. From Canada( ) 62. The man wanted to sleep on the train because _.A. the trip wasnt interesting B. he was tired C. he liked sleeping very much D. he had no friends( ) 63. What does the word “mad” mean in this passage?A.高兴 B.伤心 C.狂怒 D.害怕( ) 64. The conductor woke _ up in Mannheim.A. Mr Brown B. another passenger C. Mr Browns friend D. another conductor( ) 65. Where was the man when he woke up?A. In Paris B. In Mannheim C. In London D. In Frankurt51-55AACAB 56-60BCCBD 61-65CBCBD阅读理解ADo you like playing soccer? If you do, you may want to join the school soccer team. Read on and see how to join the school soccer team.The first step is to know the information about the team. You can find more information by asking these questions. How many students are there in the soccer team? How many new players do they need? How often do they play soccer?The second step is to practice. Practice soccer with your friends or your family. Only good players can join the school soccer team. So you need to practice your skill.The third step is to study hard. If you always get bad grades in the exam, your teachers and parents wont let you join the soccer team.The last step is to relax. Dont be too nervous. You can take a deep breath and keep smiling. Believe in yourself and you can be the best player.46. Which is not the suitable question according to the second paragraph? A. How often do they play soccer? B. Can I join the school team? C. How many students are there in the soccer team? D. How many new players do they need?47. Which step is about studying hard?A. The first step. B. The second step.C. The third step.D. The last step.48. If you always get bad grades in the exam, wont let you join the soccer team.A. your teachers and parents B. your classmates and friends C. your parents and friendsD. your teachers and classmates49. What does the underlined word “skill” mean in Chinese?A.锻炼 B.技能C.实践 D.方法50. Whats the main idea of the passage?A. Its about how to join the school soccer team.B. Its about how to be a good soccer player. C. Its about how to get good grades in the exam.D. Its about how to make more friends at school.B Maybe you are an average (一般的) student. You probably think you will never be a top student (尖子生). However, anyone can become a better student if he or she does his or her best. Here are some tips (技巧) to help you.Plan your time carefully. You should plan your time for such things as eating, sleeping and dressing. Then make a good, regular time for studying, but dont forget to set enough time for entertainment (娱乐).Keep your study quiet and clean. The study should have a desk, a chair and some study materials (资料), but no games, no radio and no television! When you sit down to study, you can put your heart into it. Make good use of your time.Listen to everything that the teacher says. Listening carefully in class means less work later. Taking notes will help you remember what the teacher says.After you get home from school, go over your notes. Review the important points. If you know what your teacher is going to discuss next day, read the material. It will help you study better.Develop a good attitude (态度) to tests. The purpose (目的) of a test is to show what you have learned about a subject. It helps you know what you are not good at. The world will still go on even if (即使) you fail (不及格) in a test, so dont be too worried.51. How many tips are mentioned in the passage?A. Three.B. Four.C. Five.D. Six.52. What does the underlined word “study” mean in Chinese?A.学习B.研究C.书房D.教室53. Which is a good place for studying?来源:学。科。网Z。X。X。KA. A clean and beautiful place.B. The place with a computer.C. The place with a television and a radio.D. A quiet place with a chair, a desk and some study materials.54. Which of the following is NOT true?A. The test is the most important for a student.B. After class, you should review what you have learned.C. You should listen to your teacher and take notes carefully in class.D. When you plan your time, you should think of the time for eating, sleeping and so on.55. Whats the passage mainly about?A. How to become a top student.B. How to plan your time.C. How to study English.D. How to take notes.46. B 由第二段所列举的几个问题可知。47. C 由第四段第一句The third step is to study hard.可知C项正确。48. A 由第四段第二句If you always get bad grades in the exam, your teachers and parents wont let you join the soccer team.可知A项正确。49. B 由“只有优秀的运动员才能加入学校足球队”可知,你需要锻炼你的 “技能”50. A 通读全文及第一段内容可知。51.C 通读短文可知,文章的第二段至第六段共提到了5种技巧。52.C 读文章第三段可知,study在此表示“书房”。53.D 由文章第三段的第二句“The study should have a desk, a chair and some study materials (资料).”可知D项正确。54.A 文章最后一句表明了作者对待考试的态度,由此可知A项说法错误。55.A 整篇文章都是关于如何成为一名尖子生的技巧的,故A项正确。阅读理解The 30th Olympic Games was held from July 27th to August 12th in 2012 in London,United Kingdom.London has hosted the modern Olympic Games three times in the history of Olympic Games.The Beijing-Shanghai High-Speed Railway was put into operation at the end of June,2011.The journey takes about five hours.The train can reach speeds of up to 300 kilometers an hour.The passenger volume(容量)is expected to reach 160 million a year,marking a great step in Chinas Railway development.The 2014 FIFA World Cup will be the 20th FIFA World Cup,an international association football tournament that will take place in Brazil from June 13th to July 13th in 2014.This will be the second time the country has hosted the competition,the first being the 1950 FIFA World Cup.Brazil will become the fifth country to have hosted the FIFA World Cup twice,after Mexico,Italy,France and Germany.It will be the first World Cup to be held in South America since the 1978 FIFA World Cup in Argentina.1.The 30th Olympic Games was held in_.A.ParisB.LondonC.BeijingD.France2.How many times did London host the modern Olympic Games?A.1B.2C.3D.43.The Beijing-Shanghai High-Speed Railway was put into operation at the end of_,2011.A.JuneB.JulyC.AugustD.September4.The 2014 FIFA World Cup will be held in_.A.BrazilB.MexicoC.ItalyD.France5.Brazil hosted the competition for the first time in_.A.2014B.2011C.1978D.1950(C)Many children go to the zoo on October 4 to see elephants, monkeys and tigers because that day is World Animal Day.Now, more children like animals and want to make friends with them. In the zoo, they learn about animal life. They dont need to go out to show their love of animals. They have pets(宠物)at home.Mark is a middle school student. He has a black cat. He gives it milk to drink and meat to eat. The cat is his true friend. Jane is also a middle school student. She has two tortoises. They are as big as her hand. Every day, she changes(换)the water for them. She likes to watch them.6.October 4 is_.A. World Water DayB. World Air DayC. World Animal DayD. World Children Day7.Lots of kids like to go to the zoo because they want to_.A.show their love of animalsB.learn how to look after animalsC.learn about animal lifeD.play games in the zoo8.Marks pet may be a_.A.catB.dogC.tortoiseD.fish9.Which of the following is NOT true?A.More and more children like to make friends with animals these days.B.Marks pet likes to drink milk.C.Jane likes to look after her pets and watch them.D.Children must go to the zoo to show their love of animals.10.How big are Janes pets?A.I dont know.B.As big as her hand.C.Medium size.D.Very small.(D)Franz Schubert was a famous musician in the world.But he lived a very hard life and often suffered(遭受)from being hungry.One day he was very hungry and went to a small restaurant,hoping he might meet some friends there.He looked around but found nobody he could borrow any money from.Then his eyes fell on a paper on one of the tables.In it was a little poem(诗歌).He read the poem.Then he wrote a piece of music for the poem and took his work to the owner of the restaurant.He only received a piece of beef and potato for it.Thirty years after his death,this manuscript(手稿)by Schubert was worth 40,000 francs.It was his famous Berceuse(摇篮曲).11.Schubert went to the restaurant to_.A.write a poem for his BerceuseB.have his dinner together with his friendC.see if he could find some friends who could lend him some money for a mealD.write a piece of music for the owner of the restaurant12.We know the owner of the restaurant_from this passage.A.was also a musicianB.was very kindC.hated Schubert very muchD.didnt understand music very much13.The passage didnt tell us_.A.how old he was when Schubert diedB.how poor Schubert wasC.why Schubert wrote a piece of music for the little poemD.whether Franz Schubert mastered the poem14.Whats the Chinese meaning of“famous musician”?_.A.刻苦的音乐家B.勤劳的指挥家C.著名的指挥家D.著名的音乐家15.The best title for this passage is_.A.Musician and HungerB.Franz Schubert and His BerceuseC.Franz Schubert DiedD.A Great Musician.1.【解析】选B。细节理解题。由第一段的第一句话The 30th Olympic Games was held from July 27th to August 12th in 2012 in London,可知,第30届奥运会在伦敦举行。2.【解析】选C。细节理解题。由第一段的第二句话London has hosted the modern Olympic Games three times in the history of Olympic Games.可知,伦敦举行过三次奥运会。3.【解析】选A。细节理解题。由第二段的第一句话The Beijing-Shanghai High-Speed Railway was put into operation at the end of June,2011.可知,京沪高铁已在2011年6月底投入运营。4.【解析】选A。细节理解题。由第三段的第一句话可知,2014年世界杯将在巴西举行。5.【解析】选D。细节理解题。由第三段的第二句话可知,巴西在1950年举办过一次世界杯。6.【解析】选C。事实细节题。由第一段“.October 4.is World Animal Day.”可知,10月4日是世界动物日。故选C。7.【解析】选C。事实细节题。由第二段第二句话“In the zoo,they learn about animal life.”可知,孩子们去动物园了解动物的生活。故选C。8.【解析】选A。推理判断题。由第三段第四句话“The cat is his true friend.”可知,猫应该是马克的宠物。故选A。9.【解析】选D。推理判断题。由第二段第三句话“They dont need to go out to show their love of animals.”可知,孩子们没必要去动物园表现对动物的爱。故选D。10.【解析】选B。事实细节题。由第三段第七句话“They are as big as her hand.”可知,简的宠物和她的手一样大。故选B。11.【解析】选C。事实细节题。由短文第三、四句话“.went to a small restaurant,hoping he might meet some friends.borrow any money from.”可知,舒伯特去餐馆看看是否可以找到朋友借钱。故选C。12.【解析】选D。推理判断题。由短文第九、十句话“He only received a piece of beef and potato.was worth 40,000 francs.”可知,餐馆老板不懂音乐。故选D。13.【解析】选A。推理判断题。从短文中我们可以看出舒伯特的贫困,为诗歌谱曲的原因以及舒伯特可以理解这首诗歌。故选A。14.【解析】选D。词义猜测题。famous意为“著名的”,musician意为“音乐家”。故选D。15.【解析】选B。主旨大意题。本文主要讲述了舒伯特为何作摇篮曲。故选B。阅读理解AIn winter the weather in England is often very cold. In spring and autumn there are sometimes cold days, but there are also warm days. The weather is sometimes hot in summer, but it is not often very hot. There are often cool days in summer.When the temperature is over 27, English people say it is hot. When the temperature is about 21, they say it is warm.In the north of Europe it is very cold in winter. In the south of Europe the summer is often very hot. In the south of Spain and in North Africa the summer is always hot.Water freezes at 0.When water freezes, it changes from liquid into ice. Water boils at 100.When water boils, it changes from liquid into steam.36. What is the weather like in summer in England?A. Hot.B. Warm.C. Cool.D. Both A and C.37. How high do English people think the temperature is hot?A. About 27.B. Over 27.C. About 21.D. Over 21.38. What do you think “the north of Europe” means?A. A part of a country.B. The capital of Europe.C. A country in the north of Europe.D. A part of Europe.39. When water freezes, it changes from into .A. water; iceB. water; steamC. steam; iceD. ice; water40. The writer wants to tell us something about .A. the weather in EuropeB. the weather in EnglandC. some knowledge of the temperatureD. three states of waterBNow satellites are helping to forecast(预报) the weather. They are in space, and they can reach any part of the world. The satellites take pictures of the atmosphere(大气) , because this is where the weather forms(形成).They send these pictures to the weather stations. So meteorologists(气象学家) can see the weather of any part of the world. From the pictures, the scientists can often say how the weather will change.Today, nearly five hundred weather stations in sixty countries receive satellite pictures. When they receive new pictures, the meteorologists compare them with earlier ones. Perhaps they may find that the clouds have changed during the last few hours. This may mean that the weather on the ground may soon change, too. In their next weather forecast, the meteorologists can say this.So the weather satellites are a great help to the meteorologists. Before satellites were invented, the scientists could forecast the weather for about 24 or 48 hours. Now they can make good forecasts for three or five days. Soon, perhaps, they may be able to forecast the weather for

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论