已阅读5页,还剩12页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2018届高考英语总复习真题研练10 11含答案试题两套2018届高考英语总复习真题研练11有答案 Task 1:阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。(2016全国,B)On one of her trips to New York several years ago,Eudora Welty decided to take a couple of New York friends out to dinner.They settled in at a comfortable East Side cafe and within minutes,another customer was approaching their table.“Hey,arent you from Mississippi?” the elegant,whitehaired writer remembered being asked by the stranger.“Im from Mississippi too.”Without a second thought,the woman joined the Welty party.When her dinner partner showed up,she also pulled up a chair.“They began telling me all the news of Mississippi,” Welty said.“I didnt know what my New York friends were thinking.”Taxis on a rainy New York night are rarer than sunshine.By the time the group got up to leave,it was pouring outside.Weltys new friends immediately sent a waiter to find a cab.Heading back downtown toward her hotel,her bigcity friends were amazed at the turn of events that had changed their Big Apple dinner into a Mississippi state reunion(团聚)“My friends said:Now we believe your stories,” Welty added.“And I said:Now you know.These are the people that make me write them.”Sitting on a sofa in her room,Welty,a slim figure in a simple gray dress,looked pleased with this explanation.“I dont make them up,” she said of the characters in her fiction these last 50 or so years.“I dont have to.”Beauticians,bartenders,piano players and people with purple hats,Weltys people come from afternoons spent visiting with old friends,from walks through the streets of her native Jackson,Miss.,from conversations overheard on a bus.It annoys Welty that,at 78,her left ear has now given out.Sometimes,sitting on a bus or a train,she hears only a fragment(片段) of a particularly interesting story.【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要讲述了Eudora Welty在纽约请朋友吃饭时发生的有趣的故事。1What happened when Welty was with her friends at the cafe?ATwo strangers joined her.BHer childhood friends came in.CA heavy rain ruined the dinner.DSome people held a party there.答案A细节理解题。根据第一段最后一句.another customer was approaching their table.和第三段中的When her dinner partner showed up,she also pulled up a chair.可知两个陌生人加入了她们。故选A。2The underlined word “them” in Paragraph 6 refers to Weltys_.Areaders BpartiesCfriends Dstories答案D词义猜测题。根据上一句“My friends said:Now we believe your stories,” Welty added.和本句中的动词write.可知,them代替是stories。故选D。3What can we learn about the characters in Weltys fiction?AThey live in big cities.BThey are mostly women.CThey come from real life.DThey are pleasure seekers.答案C推理判断题。根据倒数第二段中的“I dont make them up,” she said of the characters in her fiction these last 50 or so years.“I dont have to.”推知,Welty小说中的人物都来自现实生活。故选C。Task 2:词汇积累1a couple of 一对;几个2settle in坐定;安顿下来,适应于新家Later,man began to settle in the places where the food and water were plentiful.后来,人们开始在有充足的食物和水的地方定居下来。3approach v靠近;接近 n途径;方法;接近I like her approach to the problem.我喜欢她解决这个问题的方法。4show up 露面,出现5make up 整理;化妆;弥补;和解;编造6elegant adj.优雅的;雅致的7purple adj.紫色的;辞藻华丽的 n紫色8overhead adj.在头上的 adv.在头顶上;在空中;在高处Task 3:语法填空_1_ (sit)on a sofa in her room,Welty,_2_ slim figure in a simple gray dress,looked pleased with this _3_ (explain)“I dont make them up,” she said of the characters in her fiction these last 50 or so years.“I dont have to.”Beauticians,bartenders,piano players and people with purple hats,Weltys people come from afternoons spent _4_ (visit)with old friends,from walks through the streets of her native Jackson,Miss.,from conversations overheard on a bus._5_ annoys Welty that,at 78,her left ear has now given out.Sometimes,sitting on a bus or a train,she hears only a fragment(片段) of a _6_ (particular)interesting story.答案1.Sitting2.a3.explanation4.visiting5.It 6particularlyTask 4:短文改错(下面文字有五处错误,请改正)On one of her triptrips to New York several years ago,Eudora Welty decided to take a couple of New York friends out to the dinner.They settled in at thea comfortable East Side caf and within minutes,another customer was approaching their table.Without thea second thought,the customer joined in the Welty party.When her dinner partner showed up,she also pulled up a chair.Task 5:攻克长难句(分析句子结构,尝试翻译成汉语)1Heading back downtown toward her hotel,her bigcity friends were amazed at the turn of events that had changed their Big Apple dinner into a Mississippi.分析:本句为复合句,逗号前的Heading back downtown toward her hotel为现在分词短语作时间状语,定语从句 “that had changed their Big Apple dinner into a Mississippi state reunion(团聚)”在句中修饰先行词the turn of events。译文:在返回市区宾馆的途中,韦尔蒂的大都市的朋友们惊讶于他们活动的转变,他们的聚会早已由纽约式的宴会变成了密西西比人的地方性团聚。2Beauticians,bartenders,piano players and people with purple hats,Weltys people come from afternoons spent visiting with old friends,from walks through the streets of her native Jackson,Miss.,from conversations overheard on a bus.分析:句中的“Beauticians,bartenders,piano players and people with purple hats”与“Weltys people”构成同位关系,三个from介词短语与come连用,表明小说中人物角色来源的多面性。译文:Welty小说中的角色美容师、酒吧招待、钢琴演奏者及那些戴着紫色帽子的人源自于她与老朋友共度的下午,源自于她在土生土长的密西西比州杰克逊城的大街小巷散步的过程中,还源自于她在公交车上无意间听到的闲谈。Task 6:经典句式背诵1By the time the group got up to leave,it was pouring outside.当他们起身离开的时候,外面下着倾盆大雨。2Sitting on a sofa in her room,Welty,a slim figure in a simple gray dress,looked pleased with this explanation.Welty,一位穿着简单的灰色衣服而且身材苗条的女人,坐在她的房间里的沙发上,看起来对于这种解释很满意。2018届高考英语总复习真题研练10含答案 Task 1:阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。(2016全国)When I was 13 my only purpose was to become the star on our football team.That meant_1_Miller King,who was the best _2_at our school.Football season started in September and all summer long I worked out.I carried my football everywhere for _3_.Just before September,Miller was struck by a car and lost his right arm.I went to see him after he came back from_4_.He looked very_5_,but he didnt cry.That season,I_6_all of Millers records while he_7_the home games from the bench.We went 101 and I was named most valuable player,_8_I often had crazy dreams in which I was to blame for Millers _9_.One afternoon,I was crossing the field to go home and saw Miller _10_going over a fencewhich wasnt_11_to climb if you had both arms.Im sure I was the last person in the world he wanted to accept _12_ from.But even that challenge he accepted.I_13_ him move slowly over the fence.When we were finally _14_ on the other side,he said to me,“You know,I didnt tell you this during the season,but you did_15_.Thank you for filling in for_16_.”His words freed me from my bad _17_.I thought to myself,how even without an arm he was more of a leader.Damaged but not defeated,he was_18_ahead of me.I was right to have _19_ him.From that day on,I grew _20_ and a little more real.【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者想成为校足球队的明星,经过帮助受伤的Miller King,使自己真正得到了成长。1Acheering for Bbeating outCrelying on Dstaying with答案B考查动词短语辨析及语境理解。根据下一句,因为他是足球队中最好的球员,所以要想成为明星就要打败他。故选B。2Acoach BstudentCteacher Dplayer答案D考查名词辨析及语境理解。根据语境此处应是足球队员。故选D。3Apractice BshowCcomfort Dpleasure答案A考查名词辨析及语境理解。因为赛季开始了,所以作者为了实现目标到处练习。故选A。4Aschool BvacationChospital Dtraining答案C考查名词辨析及语境理解。因为Miller被车撞了,所以当他从医院回来的时候,作者去看他,故选C。5Apale BcalmCrelaxed Dashamed答案A考查形容词辨析及语境理解。因为从医院刚回来,身体还未康复,所以脸色苍白。故选A。6Aheld BbrokeCset Dtried答案B考查动词辨析及语境理解。根据后句内容判断作者打破了记录,故用break。故选B。7Areported BjudgedCorganized Dwatched答案D考查动词辨析及语境理解。此时Miller只能在家里观看比赛。故选D。8Aand BthenCbut Dthus答案C考查连词辨析及语境理解。根据前句作者获得了最有价值球员,和后一句作者常做梦受谴责,这两句话之间是转折关系。故选C。9Adecision BmistakeCaccident Dsacrifice答案C根据上文可知,此处应是Miller受伤的事故。故选C。10Astuck BhurtCtried Dlost答案A考查动词辨析及语境理解。此处应是Miller 坚持过栅栏。故选A。11Asteady BhardCfun Dfit答案B考查形容词辨析及语境理解。对正常人来说,越过栅栏应该不是一件困难的事。故选B。12Apraise BadviceCassistance Dapology答案C考查名词辨析及语境理解。因为Miller和作者两个人之间的竞争,所以他并不想得到作者的帮助。故选C。13Alet BhelpedChad Dnoticed答案B考查动词辨析及语境理解。根据上一句But even that challenge he accepted.可知,Miller接受了帮助。故选B。14Adropped BreadyCtrapped Dsafe答案D考查形容词、动词辨析及语境理解。根据语境,此处指当他们安全越过栅栏的时候。故选D。15Afine BwrongCquickly Dnormally答案A考查副词辨析及语境理解。根据语境,此处指作者在比赛中做得很好。故选A。16Aus ByourselfCme Dthem答案C考查代词辨析及语境理解。此处的意思是,谢谢你代替了我。故选C。17Amemories BideasCattitudes Ddreams答案D考查名词辨析及语境理解。根据上文可知,Miller把作者从最初的那个不好的梦想中解脱了出来。故选D。18Astill BalsoCyet Djust答案A考查副词辨析及语境理解。作者虽然打破了Miller创造的纪录,但在作者心中,他仍领先于作者。故选A。19Achallenged BcuredCinvited Dadmired答案D考查动词辨析及语境理解。此处指作者一直钦佩Miller。故选D。20Ahealthier BbiggerCcleverer Dcooler答案B考查形容词辨析及语境理解。经过帮助受伤的Miller King,使自己真正得到了成长。故选B。Task 2:词汇积累1work out锻炼;计算;制定;思考John works out in the gym two hours every day.约翰每天在健身房锻炼两小时。2be to blame 该受责备(应负责任)I,rather than you,am to blame.该受责备的是我而不是你。3strike v撞;击,敲;(想法)突然出现A happy thought struck her.她突然有了一个开心的念头。4stick vt.坚持;刺入;插于5fill in for代替,暂时代替Can you fill in for Steve tonight as hes ill?史蒂夫病了,今晚你能顶替他吗?Task 3:语法填空When I was 13 my only purpose was _1_ (become)the star on our football team.That meant _2_ (beat)out Miller King,who was the best _3_ (play)at our school.Football season started in September and all summer long I worked out.I carried my football everywhere for practice.Just before September,Miller _4_ (strike)by a car and lost his right arm.I went to see him after he came back from hospital.He looked very pale,_5_ he didnt cry.答案1.to become2.beating3.player4.was struck5but Task 4:短文改错(下面文字有四处错误,请改正)Im sure I was the last person in the world he wanted to accept as
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 房地产投资管理项目投资收益分析总结
- 风险管理计划及风险控制措施
- 宠物营养配餐与健康管理
- 驻唱岗位工作职责与计划
- 金属非金属矿山支护作业人员培训计划
- 让车检无忧资深二手车评估师工作实录
- 粮食检验员高级绩效考核指标体系优化研究
- 现代物流业的发展趋势与专项业务规划报告
- 新闻情感分析的算法原理与技术探讨
- 外汇经纪人业务培训计划
- 宁夏吴忠市同心县第五中学2022-2023学年七年级上学期期末数学试卷+
- 工厂保安服务投标方案
- AOI直通率持续提升报告
- 传染病学课件:伤寒
- 土木工程专业实习指导书
- 对外汉语教学 课堂用语
- 非煤矿山安全操作规程
- 硅PU篮球场介绍施工方案
- 高考地理综合题答题思路
- 《分数的初步认识-几分之一》课件
- 法学概论试题及答案
评论
0/150
提交评论