已阅读5页,还剩7页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2018届高考英语总复习真题研练46 47 含答案和解释试题两套2018届高考英语总复习真题研练47附答案和解释Task 1:阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。(2014新课标全国,A)Arriving in Sydney on his own from India,my husband,Rashid,stayed in a hotel for a short time while looking for a house for me and our children.During the first week of his stay,he went out one day to do some shopping.He came back in the late afternoon to discover that his suitcase was gone.He was extremely worried as the suitcase had all his important papers,including his passport.He reported the case to the police and then sat there,lost and lonely in a strange city,thinking of the terrible troubles of getting all the paperwork organised again from a distant country while trying to settle down in a new one.Late in the evening,the phone rang.It was a stranger.He was trying to pronounce my husbands name and was asking him a lot of questions.Then he said they had found a pile of papers in their trash can(垃圾桶)that had been left out on the footpath.My husband rushed to their home to find a kind family holding all his papers and documents.Their young daughter had gone to the trash can and found a pile of unfamiliar papers.Her parents had carefully sorted them out,although they had found mainly foreign addresses on most of the documents.At last they had seen a halfwritten letter in the pile in which my husband had given his new telephone number to a friend.That family not only restored the important documents to us that day but also restored our faith and trust in people.We still remember their kindness and often send a warm wish their way.【语篇解读】本文是记叙文,讲述了作者丈夫行李箱中的文件失而复得的事情。通过这件事,作者一家又重新找回了对他人的信任。1What did Rashid plan to do after his arrival in Sydney?AGo shopping. BFind a house.CJoin his family. DTake a vacation.答案B事实细节题。根据文章第一段中“.stayed in a hotel for a short time while looking for a house for me and our children.”可知作者到达悉尼计划要做的事情就是为“我和孩子”找房子,故B项正确。2The girls parents got Rashids phone number from _.Aa friend of his familyBa Sydney policemanCa letter in his papersDa stranger in Sydney答案C事实细节题。根据文章倒数第二段中“At last they had seen a halfwritten letter in the pile.to a friend.”可知作者的电话号码是从文件中夹的一封信中找到的,故C项正确。3What does the underlined word“restored”in the last paragraph mean?AShowed. BSent out.CDelivered. DGave back.答案D词义猜测题。文章倒数第二段中讲到小女孩一家努力找到失主的联系方式并把重要文件物归原主。这个善举使作者一家不仅找回了文件,而且重新找回了对人的信任。故D项“归还”正确。A.展示;B.发送;C.递送。4Which of the following can be the best title for the text?AFrom India to Australia.BLiving in a New Country.CTurning Trash to Treasure.DIn Search of New Friends.答案C主旨大意题。丈夫丢失的重要文件被丢到了垃圾箱,被一个好心的家庭整理好物归原主,这些别人眼中的垃圾对作者丈夫来说非常珍贵。故C项最能体现文章大意。Task 2:词汇积累1extremely adv.极端地,非常地2footpath n人行小径,人行道3unfamiliar adj.不熟悉的,不常见的4settle down 定居,过安定生活5leave out 遗漏,省略6sort out 分类,整理Task 3:语法填空During the first week of his stay,he went out one day _1_ (do) some shopping.He came back in the late afternoon to discover that his suitcase was _2_ (go)He was extremely worried as the suitcase had all his important papers,_3_ (include) his passport.He reported the case _4_ the police and then _5_ (sit) there,lost and lonely in a strange city.答案1.to do2.gone3.including4.to5.satTask 4:短文改错(下面文字有五处错误,请改正)My husband rushesrushed to their home to find a kind family holding all his papers and documents.Their young daughter had gone to the trash can and findingfound a pile of unfamiliar papers.Her parents had carefully sorted itthem out,although they had found mainly foreign addresses on the most of the documents.At last they had seen a halfwritten letter in the pile in thatwhich my husband had given his new telephone number to a friend.Task 5:攻克长难句(分析句子结构,尝试翻译成汉语)He came back in the late afternoon to discover that his suitcase was gone.分析:这是一个主从复合句,不定式短语to discover.为结果状语,that his suitcase was gone为宾语从句。译文:在下午晚些时候,他回来了,发现他的手提箱不见了。2018届高考英语总复习真题研练46(含答案和解释)Task 1:阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。(2016四川,B)If you could have one superpower,what would it be?Dreaming about whether you would want to read minds,see through walls,or have superhuman strength may sound silly,but it actually gets to the heart of what_really_matters_in_your_life.Every day in our work,we are inspired by the people we meet doing extraordinary things to improve the world.They have a different kind of superpower that all of us possess:the power to make a difference in the lives of others.Were not saying that everyone needs to contribute their lives to the poor.Your lives are busy enough doing homework,playing sports,making friends,seeking after your dreams.But we do think that you can live a more powerful life when you devote some of your time and energy to something much larger than yourself.Find an issue you are interested in and learn more.Volunteer or,if you can,contribute a little money to a cause.Whatever you do,dont be a bystander.Get involved.You may have the opportunity to make your biggest difference when youre older.But why not start now?Our own experience working together on health,development,and energy the last twenty years has been one of the most rewarding parts of our lives.It has changed who we are and continues to fuel our optimism about how much the lives of the poorest people will improve in the years ahead.【语篇解读】助人是一种美德。每个人都有遇到困难的时候,最需要的是别人给予的帮助。如果人人都献出一点爱,世界将变成美好的人间。1What does the underlined part in Paragraph 2 refer to?AYour life style. BYour life value.CYour trouble in life. DYour life experience.答案B句意理解题。画线部分what really matters in your life的字面意思是“人生中真正重要的事情”,再结合文章主要讲述人们主动帮助需要帮助的人,积极参与志愿活动,实现人生价值,由此可知选择B项。2Why does the author say they are inspired every day?AThey possess different kinds of superpowers.BThey have got the power to change the world.CSome people around them are making the world better.DThere are many powerful people in their life and work.答案C细节理解题。根据文章第三段doing extraordinary things to improve the world可知,这些人都是为把世界变得更美好而做出非凡业绩的人。3What does the author stress in Paragraph 5?ALearning more and contributing more to a cause.BRising above self and acting to help others.CWorking hard to get a bigger opportunity.DTrying your best to help the poor.答案B段落大意题。该段中“But we do think that you can live a more powerful life when you devote some of your time and energy to something much larger than yourself.”是该段主题句,作者希望人们能够超越自我,主动帮助别人。4What can be inferred from the last paragraph?AThe author believes the lives of the poorest will get better.BMuch more progress will be made in the near future.CThe work on health is the most valuable experience.DPeoples efforts have been materially rewarded.答案A推理判断题。付出有了回报,作者对穷人的生活会好转表示乐观。Task 2:词汇积累1actually adv.实际上地;事实上2inspire v激发;鼓舞;启示3extraordinary adj.非凡的;特别的_4dream about 梦想5make_a_difference 起作用6contribute v贡献,捐助 7devote v致力于 8optimism n乐观,乐观主义pessimism(反义词)9superpower n超级力量10opportunity n机会 Task 3:语法填空They have a different kind of superpower that all of us possess:the power to make a _1_ (different) in the lives of others.Were not saying that everyone needs to contribute their lives _2_ the poor.Your lives are busy enough _3_ (do) homework,playing sports,making friends,seeking after your dreams._4_ we do think that you can live a more _5_ (power)life when you devote some of your time and energy to something much _6_ (large) than yourself.Find an issue you are interested in and learn more.Volunteer or,_7_ you can,contribute a little money to a cause.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 小人物创业成功案例解析
- 知识产权对企业
- 服装生产工艺流程标准化
- 金属化学性质教学设计案例与教学反思
- 货物买卖运输合同协议
- 2025年企业数字化转型服务合同协议
- 股权转让合同补充条款协议
- 珠心算培训课件
- 动画角色形象授权合同
- 汕头市小太阳舞蹈培训
- 医政科室管理手册及工作流程
- 2025年秋苏科版(2024)初中数学八年级(上册)教学计划及进度表(2025-2026学年第一学期)
- 学前教育升本考试题及答案
- 脑梗塞恢复期课件
- 船员安全知识培训课件中心
- 水质采样监测培训课件
- 中国境内女大学生乳腺癌知识 - 态度 - 行为的多维度剖析与提升策略研究
- 2026版高中汉水丑生生物-第一章第一节分离定律
- 科研成本管理办法
- 燕山大学《Python语言编程与工程实践》2023-2024学年第一学期期末试卷
- 部编版四年级下册语文思政教育融合计划
评论
0/150
提交评论