2018年高考英语全国专用考前三个月课件专题一_阅读理解满分方略第二步真题演练(二)英语备课大师全免费_第1页
2018年高考英语全国专用考前三个月课件专题一_阅读理解满分方略第二步真题演练(二)英语备课大师全免费_第2页
2018年高考英语全国专用考前三个月课件专题一_阅读理解满分方略第二步真题演练(二)英语备课大师全免费_第3页
2018年高考英语全国专用考前三个月课件专题一_阅读理解满分方略第二步真题演练(二)英语备课大师全免费_第4页
2018年高考英语全国专用考前三个月课件专题一_阅读理解满分方略第二步真题演练(二)英语备课大师全免费_第5页
已阅读5页,还剩28页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

两年真题 集中演练,专题一 阅读理解 满分方略 第二步,2017:全国、全国、 全国 2016:全国、全国、 全国,A In the coming months,we are bringing together artists from all over the globe,to enjoy speaking Shakespeares plays in their own language,in our Globe,within the architecture Shakespeare wrote for.Please come and join us.,真题演练(二) 2017全国,National Theatre of China Beijing|Chinese This great occasion(盛会) will be the National Theatre of Chinas first visit to the UK.The companys productions show the new face of 21st century Chinese theatre.This production of Shakespeares Richard will be directed by the Nationals Associate Director,Wang Xiaoying. Date & Time:Saturday 28 April,2:30 pm & Sunday 29 April,1:30 pm & 6:30 pm,Marjanishvili Theatre Tbilisi|Georgian One of the most famous theatres in Georgia,the Marjanishvili,founded in 1928,appears regularly at theatre festivals all over the world.This new production of As You Like It is helmed(指导) by the companys Artistic Director Levan Tsuladze. Date & Time:Friday 18 May,2:30 pm & Saturday 19 May,7:30 pm,Deafinitely Theatre London|British Sign Language (BSL) By translating the rich and humorous text of Loves Labours Lost into the physical language of BSL,Deafinitely Theatre creates a new interpretation of Shakespeares comedy and aims to build a bridge between deaf and hearing worlds by performing to both groups as one audience. Date & Time:Tuesday 22 May,2:30 pm & Wednesday 23 May,7:30 pm,Habima National Theatre Tel Aviv|Hebrew The Habima is the centre of Hebrew-language theatre worldwide.Founded in Moscow after the 1905 revolution,the company eventually settled in Tel Aviv in the late 1920s.Since 1958,they have been recognised as the national theatre of Israel.This production of Shakespeares The Merchant of Venice marks their first visit to the UK. Date & Time:Monday 28 May,7:30 pm & Tuesday 29 May,7:30 pm 语篇解读 本文是四则广告,属于应用文。文章主要介绍了四家剧院有关莎士比亚戏剧的演出信息。,语篇解读,21.Which play will be performed by the National Theatre of China? A.Richard . B.Loves Labours Lost. C.As You Like It. D.The Merchant of Venice.,答案,解析,22,23,21,解析 细节理解题。根据“National Theatre of China Beijing|Chinese”下面的第三句“This production of Shakespeares Richard will be directed by the Nationals Associate Director,Wang Xiaoying.”可知,将要在中国国家大剧院上演的是Richard 。故选A项。,22.What is special about Deafinitely Theatre? A.It has two groups of actors. B.It is the leading theatre in London. C.It performs plays in BSL. D.It is good at producing comedies.,解析 细节理解题。根据“Deafinitely Theatre London|British Sign Language (BSL)”下面的“By translating the rich and humorous text of Loves Labours Lost into the physical language of BSL.”可知,在Deafinitely Theatre中,特别之处为戏剧是用BSL(英国手语)来演出的。故选C项。,22,23,21,答案,解析,23.When can you see a play in Hebrew? A.On Saturday 28 April. B.On Sunday 29 April. C.On Tuesday 22 May. D.On Tuesday 29 May.,解析 细节理解题。根据题干中的in Hebrew可以定位至Habima National Theatre处,根据最后一部分内容“Date & Time:Monday 28 May,7:30 pm & Tuesday 29 May,7:30 pm”可知,在5月29日是可以在Hebrew看戏剧的。故选D项。,答案,解析,22,23,21,B I first met Paul Newman in 1968,when George Roy Hill,the director of Butch Cassidy and the Sundance Kid,introduced us in New York City.When the studio didnt want me for the filmit wanted somebody as well known as Paulhe stood up for me.I dont know how many people would have done that;they would have listened to their agents or the studio powers.,The friendship that grew out of the experience of making that film and The Sting four years later had its root in the fact that although there was an age difference,we both came from a tradition of theater and live TV.We were respectful of craft(技艺) and focused on digging into the characters we were going to play.Both of us had the qualities and virtues that are typical of American actors: humorous,aggressive,and making fun of each otherbut always with an underlying affection.Those were also at the core(核心) of our relationship off the screen.,We shared the belief that if youre fortunate enough to have success,you should put something backhe with his Newmans Own food and his Hole in the Wall camps for kids who are seriously ill,and me with Sundance and the institute and the festival.Paul and I didnt see each other all that regularly,but sharing that brought us together.We supported each other financially and by showing up at events. I last saw him a few months ago.Hed been in and out of the hospital.He and I both knew what the deal was,and we didnt talk about it.Ours was a relationship that didnt need a lot of words. 语篇解读 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者和一位著名演员Paul Newman之间的友谊。,语篇解读,24.Why was the studio unwilling to give the role to the author at first? A.Paul Newman wanted it. B.The studio powers didnt like his agent. C.He wasnt famous enough. D.The director recommended someone else.,解析 细节理解题。根据第一段中的“When the studio didnt want me for the filmit wanted somebody as well known as Paulhe stood up for me.”可知,电影公司想要像保罗那样出名的人,由此可以判断,作者当时不够出名。故选C项。,答案,解析,25,26,24,27,25,26,24,27,25.Why did Paul and the author have a lasting friendship? A.They were of the same age. B.They worked in the same theater. C.They were both good actors. D.They had similar characteristics.,答案,解析,25,26,24,27,解析 推理判断题。根据第二段中的“Both of us had the qualities and virtues that are typical of American actors:humorous,aggressive,and making fun of each otherbut always with an underlying affection.Those were also at the core(核心) of our relationship off the screen.”可知,作者与保罗在荧幕前和荧幕后都很幽默、有进取心,并互开对方的玩笑,即他们两人有相似的性格。故选D项。,26.What does the underlined word “that” in Paragraph 3 refer to? A.Their belief. B.Their care for children. C.Their success. D.Their support for each other.,答案,解析,25,26,24,27,解析 代词指代题。根据第三段第一句“We shared the belief that.”以及下面对belief的具体解释可知,画线处是指共同拥有这种“信念”使他们两人连在一起。故选A项。,27.What is the authors purpose in writing the text? A.To show his love of films. B.To remember a friend. C.To introduce a new movie. D.To share his acting experience.,答案,解析,25,26,24,27,解析 写作意图题。本文是按照时间顺序写的,从作者与保罗的最初相见,到友谊慢慢加深,以及几个月前去看望生病的保罗,由此可知作者写此文的目的是回忆一位朋友。故选B项。,C Terrafugia Inc.said Monday that its new flying car has completed its first flight,bringing the company closer to its goal of selling the flying car within the next year.The vehiclenamed the Transitionhas two seats,four wheels and wings that fold up so it can be driven like a car.The Transition,which flew at 1,400 feet for eight minutes last month,could reach around 70 miles per hour on the road and 115 in the air.It flies using a 23-gallon tank of gas and burns 5 gallons per hour in the air.On the ground,it gets 35 miles per gallon.,Around 100 people have already put down a 10,000 deposit to get a Transition when they go on sale,and those numbers will likely rise after Terrafugia introduces the Transition to the public later this week at the New York Auto Show.But dont expect it to show up in too many driveways.Its expected to cost 279,000.And it wont help if youre stuck in traffic.The car needs a runway. Inventors have been trying to make flying cars since the 1930s,according to Robert Mann,an airline industry expert.But Mann thinks Terrafugia has come closer than anyone to making the flying car a reality.The government has already permitted the company to use special materials to make it easier for the vehicle to fly.The Transition is now going through crash tests to make sure it meets federal safety standards.,Mann said Terrafugia was helped by the Federal Aviation Administrations decision five years ago to create a separate set of standards for light sport aircraft,which are lower than those for pilots of larger planes.Terrafugia says an owner would need to pass a test and complete 20 hours of flying time to be able to fly the Transition,a requirement pilots would find relatively easy to meet. 语篇解读 本文是一篇新闻报道。文章主要介绍了国外一家公司研发飞行汽车的最近进展。,语篇解读,28.What is the first paragraph mainly about? A.The basic data of the Transition. B.The advantages of flying cars. C.The potential market for flying cars. D.The designers of the Transition.,解析 段落大意题。根据第一段中提到的“飞行汽车的两个座位、四个轮子以及车翼、飞行速度、油耗”等情况可知,该段是在介绍飞行汽车Transition的基本数据。故选A项。,答案,解析,29,30,28,31,29.Why is the Transition unlikely to show up in too many driveways? A.It causes traffic jams. B.It is difficult to operate. C.It is very expensive. D.It burns too much fuel.,解析 细节理解题。根据第二段第二、三句“But dont expect it to show up in too many driveways.Its expected to cost 279,000.”可知,此款汽车不能被推广的主要原因是它太贵了。故选C项。,答案,解析,29,30,28,31,30.What is the governments attitude to the development of the flying car? A.Cautious. B.Favorable. C.Ambiguous. D.Disapproving.,解析 观点态度题。根据第三段第三句“The government has already permitted the company to use special materials to make it easier for the vehicle to fly.”可知,政府对此持支持的态度。故选B项。,答案,解析,29,30,28,31,31.What is the best title for the text? A.Flying Car at Auto Show B.The Transitions First Flight C.Pilots Dream Coming True D.Flying Car Closer to Reality,解析 标题归纳题。本文是一则新闻报道,介绍了一种新型的飞行汽车。新闻报道的主题句通常是第一句话,本文的第一句中提到了“flying car”和“closer to its goal of selling the flying car within the next year”,由此可知,D项作标题最佳。,答案,解析,29,30,28,31,D When a leafy plant is under attack,it doesnt sit quietly.Back in 1983,two scientists,Jack Schultz and Ian Baldwin,reported that young maple trees getting bitten by insects send out a particular smell that neighboring plants can get.These chemicals come from the injured parts of the plant and seem to be an alarm.What the plants pump through the air is a mixture of chemicals known as volatile organic compounds,VOCs for short.,Scientists have found that all kinds of plants give out VOCs when being attacked.Its a plants way of crying out.But is anyone listening? Apparently.Because we can watch the neighbors react. Some plants pump out smelly chemicals to keep insects away.But others do double duty.They pump out perfumes designed to attract different insects who are natural enemies to the attackers.Once they arrive,the tables are turned.The attacker who was lunching now becomes lunch. In study after study,it appears that these chemical conversations help the neighbors.The damage is usually more serious on the first plant,but the neighbors,relatively speaking,stay safer because they heard the alarm and knew what to do.,Does this mean that plants talk to each other? Scientists dont know.Maybe the first plant just made a cry of pain or was sending a message to its own branches,and so,in effect,was talking to itself.Perhaps the neighbors just happened to “overhear” the cry.So information was exchanged,but it wasnt a true,intentional back and forth. Charles Darwin,over 150 years ago,imagined a world far busier,noisier and more intimate(亲密的) than the world we can see and hear.Our senses are weak.Theres a whole lot going on. 语篇解读 本文是一篇说明文。文章主要介绍了植物受到袭击时会释放出某种化学物质来保护自己并“告知”附近的植物。,语篇解读,32.What does a plant do when it is under attack? A.It makes noises. B.It gets help from other plants. C.It stands quietly. D.It sends out certain chemicals.,33,34,32,35,解析 细节猜测题。根据第一段中的“.reported that young maple trees getting bitten by insects send out a particular smell that neighboring plants can get.These chemicals come from the injured parts of the plant and seem to be an alarm.”可知,植物受到伤害时会散发出一种特殊的气味,而这种特殊的气味就是某些化学物质。故选D项。,答案,解析,33.What does the author mean by

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论