




已阅读5页,还剩1页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit 3 Looking goodfeeling good能力提升题组训练(B).阅读理解A(2018宁波十校高三模拟)We live in a society where many people tend to have “black and white thinking” and extreme thinking.Every day a new headline announces a certain food is bad and ruining our health,while praises another food of its amazing benefits.Each year,new studies in nutrition science come out,many of which are against earlier findings. Additionally,we are told the lie that if we eat the “correct foods” and follow a set of rules,we will gain health and happiness.Weve all heard someone saying,“I ate a brownie(巧克力蛋糕)and I was so bad today.” Someone feels that what they eat determines whether they are a “good” or “bad” person.For instance,someone might also say,“I am a good parent if I feed my child this.”However,food isnt good or bad.What you choose to eat does not determine your value or worth as a human being.The only reason to feel guilty for eating a brownie is that you stole it from the store.Besides,the idea that you shouldnt eat later in the evening is a nutrition myth.Our metabolism(代谢) keeps running 24 hours a day.Rules (like telling yourself when to stop eating) create fear and a sense that you cannot trust with food. Consistently fueling your body every few hours especially when you are hungry will allow you to feel your best.So when you feel hungry before heading to bed,eat some cheese and crackers.In my opinion,mental health is an important part of ones overall health.I think we can all agree that being terrified to eat some food is not mentally healthy.Rather than focusing on food rules,aim for balance,variety and flexibility.1.We can judge whether a person is “good” or “bad” by .A.the source of the food B.the time when they eat their foodC.the persons preference for foodD.the things they put in their food2.Which of the following can be inferred from the text?A.Its wrong for people to eat anything late in the evening.B.Its important to keep a balanced diet for peoples health.C.Fear of some food is an important reflection of mental health.D.Parents who give children bad food are bad parents.3.What seems to be the authors attitude toward the present thoughts about food?A.Disapproving B.Favorable C.Reserved D.Objective语篇解读:本文是一篇议论文。作者表明了自己对当下的一些饮食原则的看法,我们应更多地关注饮食平衡、饮食多样性和灵活性。答案及剖析:1.A细节理解题。由文章第二段内容“food isnt good or bad.What you choose to eat does not determine your value or worth as a human being.The only reason to feel guilty for eating a brownie is that you stole it from the store”可知,作者认为判断一个人好坏得依据食物来源而不是食物本身,故选A。2.B推理判断题。由文章第三段最后一句“So when you feel hungry before heading to bed,eat some cheese and crackers.”可知A项叙述错误;由文章最后一句“Rather than focusing on food rules,aim for balance,variety and flexibility”可知,作者认为平衡饮食对健康很重要,故B项正确;由文章最后一段第二句“I think we can all agree that being terrified to eat some food is not mentally healthy”可知C项叙述不正确;由文章第二段内容“someone might also say,I am a good parent if I feed my child this. However,food isnt good or bad.”可知,作者认为食物的好坏并不能决定一个人的好坏,D项不正确。3.A观点态度题。由文章第一段和最后一段可知,作者并不赞同当下的一些有关饮食的说法,故选A。B(2018江西师范大学附属中学高三三模)If you think that running marathons will help you live a long and healthy life,new research may come as a shock.According to a recent scientific study,people who do a very strenuous workout are as likely to die as people who do no exercise at all.Scientists in Denmark have been studying over 1,000 joggers and non-joggers for 12 years.The death rates from the sample group indicate that people who jog at a moderate pace two or three times a week for less than two and a half hours in total are least likely to die.The best speed to jog at was found to be about 5 miles per hour.The research suggests that people who jog more than three times a week or at higher speeds of over 7 mph die at the same rate as non-joggers.The scientists think that this is because strenuous exercise causes structural changes to the heart and arteries(动脉).Over time,this can cause serious injuries.Peter Schnohr,a researcher in Copenhagen,said,“If your goal is to decrease risk of death and improve life expectancy,jogging a few times a week at a moderate pace is a good strategy.Anything more is not just unnecessary,and it may be harmful.”The implications of this are that moderate forms of exercise such as tai chi,yoga and brisk walking may be better for us than “iron man” events,triathlons and long-distance running and cycling.According to Jacob Louis Marott,another researcher involved in the study,“You dont actually have to do that much to have a good impact on your health.And perhaps you shouldnt actually do too much”.4.The underlined word “strenuous” in Paragraph 1 is closest in meaning to “ ”.A.hard B.regular C.practical D.flexible5.The author presents some figures in Paragraph 2 to .A.suggest giving up jogging B.show risks of doing sportsC.provide supportive evidence D.introduce the research process6.According to the scientists,why is too much exercise harmful?A.It may injure the heart and arteries.B.It can make the body tired out.C.It will bring much pressure. D.It consumes too much energy.7.What can be inferred from the text?A.No exercise at all is the best choice.B.More exercise means a healthier life.C.Marathons runners are least likely to die.D.Proper exercise contributes to good health.语篇解读:本文是一篇说明文。主要讲述了做运动过多或过少都对身体有害,只有做适量的运动才对身体有益。答案及剖析:4.A词义猜测题。由第一段“According to a recent scientific study,people who do a very strenuous workout are as likely to die as people who do no exercise at all.”可知,一点不做运动的人和非常艰苦锻炼的人都极有可能死,故选A。5.C推理判断题。第二段所举的例子主要是为了证明第一段所提出的观点,所以在第二段列举一些数字为观点提供有力的证据,故选C。6.A细节理解题。由第二段倒数第二句“The scientists think that this is because strenuous exercise causes structural changes to the heart and arteries(动脉).”可知,做过多的运动有害是因为它可能伤害心脏和动脉,故选A。7.D推理判断题。根据第三段可知,做运动过多或过少都对身体有害,只有做适量的运动才对身体有益,故选D。.语法填空(2018河北衡水中学高三三模)Tsinghua University was established in 1911,originally under the name “Tsinghua Xuetang”.The school was renamed “Tsinghua School” in 1912.The university section 1. (found) in 1925.The name “National Tsinghua University” was adopted in 1928.Tsinghua University was forced 2. (move) to Kunming and join with Peking University and Nankai University to form the Southwest Associated University due to the Resistance War 3. the Japanese Invasion in 1937.In 1946 the university was moved back to its 4. (origin) location in Beijing after the war.In November 1952,Mr.Jiang Nanxiang 5. (become) the President of the University.He made a significant contribution in leading Tsinghua to become the national center for 6. (train) great engineers and 7.(scientist).8. China opened up to the world in 1978,Tsinghua University has developed at a breathtaking pace into a research university.Tens of thousands of students have graduated from Tsinghua since its founding,among 9. are many outstanding scholars,excellent business persons and great statesmen 10. (respect) by their fellow Chinese citizens.答案及剖析:1.was founded考查时态和语态。文章描述过去发生的事情,主语是第三人称单数,且与动词是被动关系。2.to move考查非谓语动词。be forced to do sth.“被迫做某事”。3.against考查介词。介词against 意为“抵抗;反对”。4.original考查词性转换。形容词作定语修饰名词location。5.became考查时态。文章讲述过去发生的事情,用一般过去时。6.training考查非谓语动词。介词后接动名词作宾语。7.scientists考查名词复数。名词作宾语,and表并列, engineers指人, scientist“科学家”是可数名词,和engineers并列,用复数。8.Since考查连词。since引导时间状语从句。置句首单词首字母大写。9.whom考查非限制性定语从句的关系词。此处引导非限制性定语从句,修饰先行词students,关系词在从句中作介词宾语,指人,故用关系代词whom。10.respected考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处作定语修饰名词statesman,并与其存在被动关系,故用过去分词respected,并与by their fellow Chinese citizen
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年潍坊工商职业学院人才引进计划(70人)模拟试卷附答案详解(黄金题型)
- 2025年甘肃畜牧工程职业技术学院招聘工作人员15人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(历年真题)
- 2025江苏苏州千灯镇招聘镇属公司工作人员拟录用笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025湖南张家界市市场监督管理局招聘公益性岗位人员1人模拟试卷及完整答案详解1套
- 2025陕西西安市建总工程集团3月招聘笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025重庆演艺集团招聘综合管理宣传推介策划执行等岗位招聘5人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025广西南宁市江南区翠湖路小学春季学期临聘教师招聘1人模拟试卷及参考答案详解
- 2025贵州黔凯城镇建设投资(集团)有限责任公司招聘工作人员缴费成功人数与招聘岗位人数达不到31比例岗位(截止9月17日1700)笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025年德阳市事业单位公开考试招聘工作人员笔试模拟试卷附答案详解(黄金题型)
- 2025年4月四川乐山昶康心血管病医院招聘医护人员12人考前自测高频考点模拟试题有答案详解
- 浙教版八年级信息技术上册《第4课-在线协同》课件
- 停车位买卖合同电子版
- ISO15614-1 2017 金属材料焊接工艺规程及评定(中文版)
- 2024年安徽九华山旅游发展股份有限公司招聘笔试参考题库附带答案详解
- B级英语词汇表修改版
- 2024年山西省成考(专升本)大学政治考试真题含解析
- 最高法院第一巡回法庭关于行政审判法律适用若干问题的会议纪要
- 足球场的运营可行性方案
- GB/T 2881-2023工业硅
- 有限合伙份额质押合同完整版(包含质押登记公证手续)
- GB/T 43299-2023机动车玻璃电加热性能试验方法
评论
0/150
提交评论