湖北省随州一中2018_2019学年高二英语上学期期中试题(含解析).docx_第1页
湖北省随州一中2018_2019学年高二英语上学期期中试题(含解析).docx_第2页
湖北省随州一中2018_2019学年高二英语上学期期中试题(含解析).docx_第3页
湖北省随州一中2018_2019学年高二英语上学期期中试题(含解析).docx_第4页
湖北省随州一中2018_2019学年高二英语上学期期中试题(含解析).docx_第5页
已阅读5页,还剩21页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

随州一中20182019学年度上学期期中考试高二英语试卷考试时间:120分钟 分值:150分注意事项:1答题前,考生务必先将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2考生作答时,请将答案答在答题卡上,请按照题号在各题的答题区域(黑色线框)内作答,超出答题区域书写的答案无效。在草稿纸、试卷上答题无效。3选择题答案使用2B铅笔填涂,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号;非选择题答案使用0.5毫米的黑色中性(签字)笔或碳素笔书写,字体工整、笔迹清楚。4保持答题卡卡面清洁,不折叠,不破损。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第卷(选择题 共100分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。 每段对话仅读一遍。1.Where does the conversation probably take place?A.At a travel agency. B.In a library. C.At a bookstore.2.What does the woman mean?A.Freds English is hard to understand.B.She met Fred just two months ago.C. Fred is a member of an English club.3.Why does the man like the Harry Potter series?A. The language is simple. B. The ending is pleasant. C.The story is educational.4.What did the man enjoy seeing most?A.The Science Museum. B.The River Thames. C.Big Ben.5. How is the man going to England?A. By air. B.By sea. C.By balloon.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段材料。每段材料后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段材料读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Where is the woman from?A.London. B. Suzhou. C.Yangzhou.7.What does the woman think of the streets in Shanghai?A.Modern. B.Crowded. C.Wide.听第7段材料,回答第8、9题。8.What is the man doing?A.Asking for advice. B. Expressing his congratulations. C.Giving an invitation.9.When did the woman rent the house she had been living in?A.Thirteen years ago. B. Seven years ago. C. Two months ago.听第8段材料,回答第10至12题。10.What does the woman suggest the man try?A.Tea. B.Orange juice. C.Soybean milk.11.When did the plane take off?A.At 8 pm. B. At 6 pm. C.At 2 pm.12.What does the man want to do in the end?A.Have some Western food. B. Put down the table before him.C.Have a seat beside a window.听第9段材料,回答第13至16题。13.What does the man like about the restaurant?A.The location. B. The service. C.The food.14.Who is the woman taking a trip with?A.Her neighbors. B. Her family. C. Her friends.15.How long will the trip last?A.About six weeks. B. About five weeks. C. About three weeks.16.What will the speakers do next?A.Order something to eat. B.Pay their bills. C. Work out the details.听第10段材料,回答第17至20题。17.When did the three men get lost?A.One morning B.One afternoon. C.One night.18.How did the first man get the rabbit?A.By using his gun. B. By laying a trap. C. By following its tracks.19.How many rabbits did the three men get altogether?A.One. B.Two. C. Three.20.What happened to the third man?A.He was hit by a trainB. He ran after a train but missed it.C. He was wounded by an animal.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分 )第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AAmerican Watersports Tuesday-SaturdayLocated on the beach of the Sea Gardens Beach Resort, there are fun things to rent for the whole family. They offer rentals for kayaks, jet skis, and even parasail! Enjoy the water up-close or from a birds eye view! No matter what activity youre enjoying, be sure to protect yourself and your family from the suns powerful rays and apply plenty of sun block!15th Street Boat Company Monday-Saturday15th Street Boat Company offers rental boats of all kinds. Theyre sure to have what you are looking for, whether its a small boat for a quick and simple outing or an extravagant boat with comfortable seats with a stereo and high tech navigation. You can rent a boat for half a day or a couple of days, or even weeks at a time. If you want it, theyve got it. Its fun for everyone!Coconuts Watersports 9am-5pm Monday through SundayCoconuts Watersports is open 7 days a week for your convenience and offers tons of water fun for the whole family. Jet Ski activities last 30 minutes or 1 hour and can make stops along the way. You must be at least 14 years of age to ride alone and can be as young as 3 to ride along with an adult. Everybody is required to wear a life jacket and a license is required to operate the Jet Ski. Bathing suits and shorts are recommended.Jet Ski Tours of Miami Thursday-Sunday 10am-7pmJet Ski Tours of Miami includes onsite parking, indoor restrooms, lockers, and life jackets for participants. You may choose a one or two tour and each Jet Ski can hold up to 3 people. You must be at least 18 years old in order to ride. As long as you are accompanied by an adult, there is no age limitation for any passenger. There is a restaurant nearby to eat at. The tour visits 6 different islands and passes by Bayside and Hard Rock. You may even catch a glimpse of dolphins or a manatee resting in these fabulous Florida waters.1. Which of the following can help you enjoy sailing a boat?A. Choose Jet Ski Tours of Miami. B. Go to the Sea Gardens Beach Resort.C. Visit 15th Street Boat Company. D. Visit Coconuts Watersports.2. Whats a necessary requirement to ride alone in the Jet Ski activities?A. One must stay with parents. B. One must be at least 14 years old.C. One apply plenty of sun block. D. One must wear bathing suits and shorts.3. What will you do to satisfy your sons curiosity about marine(海洋的) animals?A. You prefer the tour to Bayside and Hard Rock.B. You prefer a luxury boat with comfortable seats with a stereo.C. Youd like to choose American Watersports.D. You would like to rent a boat to ride with him.【答案】1. C 2. B 3. A【解析】本文是广告阅读,介绍了四项娱乐活动。【1题详解】细节理解题。根据15th Street Boat Company Monday-Saturday15th Street Boat Company offers rental boats of all kinds.可知,参观15th Street Boat公司可以帮助你享受驾驶帆船的乐趣。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Coconuts Watersports中 Jet Ski activities last 30 minutes or 1 hour and can make stops along the way. You must be at least 14 years of age to ride alone and can be as young as 3 to ride along with an adult.可知,在the Jet Ski活动中,独自骑行的必要条件是一个人必须至少14岁。故选B。【3题详解】推理判断题。根据Jet Ski Tours of Miami中The tour visits 6 different islands and passes by Bayside and Hard Rock. You may even catch a glimpse of dolphins or a manatee resting in these fabulous Florida waters. 可知,比起Bayside and Hard Rock,你更喜欢这次旅行来满足儿子对海洋动物的好奇心。故选A。BA month before my first marathon, one of my ankles was injured and this meant not running for two weeks, leaving me only two weeks to train. Yet, I was determined to go ahead.I remember back to my 7th year in school. In my first P.E. class, the teacher required us to run laps and then hit a softball. I didnt do either well. He later informed me that I was “not athletic”.The idea that I was “not athletic” stuck with me for years. When I started running in my 30s, I realized running was a battle against myself, not about competition or whether or not I was athletic. It was all about the battle against my own body and mind. A test of wills!The night before my marathon, I dreamt that I couldnt even find the finish line. I woke up sweating and nervous, but ready to prove something to myself.Shortly after crossing the start line, my shoe laces became untied. So I stopped to readjust. Not the start I wanted!At mile 3, I passed a sign: “GO FOR IT, RUNNERS!”By mile 17, I became out of breath and the once injured ankle hurt badly. Despite the pain, I stayed the course walking a bit and then running again.By mile 21, I was starving!As I approached mile 23, I could see my wife waving a sign. She is my biggest fan. She never minded the alarm clock sounding at 4 a.m. or questioned my expenses on running.I was one of the final runners to finish. But I finished! And I got a medal. In fact, I got the same medal as the one that the guy who came in first place had.Determined to be myself, move forward, free of shame and worldly labels, I can now call myself a “marathon winner”.4. A month before the marathon, the author _.A. was well trained B. made up his mind to runC. felt scared D. lost hope5. Why did the author mention the P.E. class in his 7th year?A. To show he was not talented in sports. B. To amuse the readers with a funny story.C. To thank his teacher for the support . D. To share a precious memory.6. How was the authors first marathon?A. He got the first prize. B. He quit halfway.C. He made it. D. He walked to the end.7. What s the best title of the passage?A. Many heads are better than one. B. Failure is the mother of success.C. Victory belongs to the most persevering(不屈不挠的). D. One is never too old to learn.【答案】4. B 5. A 6. C 7. C【解析】【分析】本文为一篇记叙文。讲述了自己第一次跑马拉松,凭借自己的意志力成功跑完全程的励志故事。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段最后一句Yet, I was determined to go ahead.可知,马拉松赛前一个月尽管作者脚踝受伤使得训练时间缩短,但作者仍下定决心参赛。故选B。【5题详解】细节理解题。根据文章第二段I didnt do either well. He later informed me thatI wasnot athletic可知,作者提到7年级的事情是为了证明自己真的没有运动天赋。故选A。【6题详解】细节理解题。根据文章第10段I was one of the final runners to finish. But I finished! And I got a medal. In fact, I got the same medal as the one that the guy who came in first place had.可知,作者坚持到了最后,而且得到了一块奖牌,虽然不是第一名,由此可见他成功地跑完了马拉松。故选C。【7题详解】主旨大意题。通读全文可知,作者在讲述自己跑马拉松的经历,再根据最后一段Determined to be myself, move forward, free of shame and worldly labels(世俗标签), I can now call myself amarathon winner.可知,作者成功跑完马拉松源于自己的意志。故选C。【点睛】文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息的支持,这些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或间接辨认和理解。文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。(2)语言转述型。(3)语意理解型。(4)是非辨别型。(5)事实排序型。此题中的前三题为细节理解题。细节理解题首先要根据题干准确定位信息句,其次要对信息句进行准确的理解和判断,如第一题为转述型,I was determined to go ahead即made up his mind to run。第二题为语义理解题。根据文章第二段的信息In my first P.E. class, the teacher required us to run laps and then hit a softball. I didnt do either well.可知,作者没有运动天赋。而第三题则为转述型,根据信息句I was one of the final runners to finish. But I finished! And I got a medal. In fact, I got the same medal as the one that the guy who came in first place had.可知,作者跑完了马拉松,正好与made it 意义相同。CAustralians have been warned that they face a life or death decision over their water drink recycled sewage (污水) or die.With the drought (干旱) continuing, the country is set to be forced to use purified (净化的) waste water for drinking, even though there is great opposition to the measure.Queensland has become the first state to introduce the policy after a warning from its premier.I think in the end, because of the drought, all of Australia is going to end up drinking recycled purified water, said Peter Beattie.These are difficult decisions, but you either drink water or you die. Theres no choice. Its liquid gold, its a matter of life and death.Beattie said Australias second largest state would become the first to use recycled water for drinking.Water is recycled in Britain and parts of northern Europe along with the US and Israel.But Australians have never liked the idea.To try to change the way Australians think, Prime Minister John Howard and Environment Minister Malcolm Turnbull have adhered to Queenslands move.I am very strongly for recycling and Mr. Beattie is right and I agree with him completely, Howard said.“Australian cities, all now facing water shortages because of the worst drought on record, must start to use recycled water.” added Turnbull, All of our big cities have to widen (使变宽) the range of water sources to include sources which do not depend on rainfall.8. What is the text mainly about?A. Premier Beattie is worried about his peoples healthB. Australians face the choice of life and deathC. Continuing drought forces Australians to drink recycled sewageD. We should avoid drinking recycled water to keep healthy9. The underlined phrase “adhered to” in Paragraph 9 probably means_.A. supported B. doubtedC. disliked D. gone against10. According to the passage, the writer agrees that_.A. no other countries but Australia decide to drink recycled waterB. the drought is the worst one in the droughts recorded in Australian history.C. Australias second largest state has become the first state to introduce the policyD. nobody disagrees to the idea of drinking recycled purified water11. It can be inferred from what Premier Peter Beattie said that_.A. Its up to you to either make a life or death decisionB. he gives orders to drink purified waste waterC. It is painful for him to see his people drink recycled sewageD. If the decision is made, people wont survive the drought【答案】8. C 9. A 10. B 11. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。持续干旱让澳大利亚人将被迫饮用循环水。文章具体介绍了澳大利亚不得不采取这项措施,渡过难关,这是生死悠关的大事。【8题详解】主旨大意题。文章第一、二段指出本文的主题:持续干旱让澳大利亚人将被迫饮用循环水。下文具体介绍了澳大利亚不得不采取这项措施,渡过难关,这是生死悠关的大事。故选C。【9题详解】词义猜测题。由下文I am very strongly for recycling and Mr Beattie is right and I agree with him completely,中的 “am very strongly for”和 “agree with”可知, adhered to的意思为 “支持;同意”。故选A。【10题详解】推理判断题。由最后一段中 “Australian cities, all now facing water shortages because of the worst drought on record, must start to use recycled water.”可知,根据这篇文章,作者认为这次干旱是澳大利亚历史上最严重的一次。故选B。【11题详解】推理判断题。由第五段中的 “difficult decisions” “Theres no choice.” “Its liquid gold, its a matter of life and death”可以推出总理Peter Beattie看到人们喝循环水是件痛苦的事。但对此别无选择。故选C。【点睛】做词义猜测题时,切不可脱离语境想当然。在句子或段落中,我们可以利用熟悉的词语,根据语言环境所表示的关系推断生词词义。尤其注意划线两边的内容含义。本题第2小题,由下文I am very strongly for recycling and Mr Beattie is right and I agree with him completely,中的 “am very strongly for”和 “agree with”可知, adhered to的意思为 “支持;同意”。故选A。DAt one time it was the dream of many little girls to become a nurse. Today, however, America is facing its worst nurse shortage since World War I. Recently about 2,000,000 nurses are needed and 60 percent of all hospitals in the US have shortages, large enough to threaten the quality of care provided. The demand for nurses spreads widely throughout the nursing field.What has become of these women in white? The answer lies in not one but several causes. One possibility is the fact that women have greater career options. In the past, women who chose to work outside the home had two basic choices: nursing or teaching. Today, more women than ever are in the workforce, but their options have greatly increased. There are women doctors, lawyers, firefighters and police officers. In fact, women today are found in nearly every field of work. Nursing has been left behind, as women move on to jobs with higher pay and greater status. A woman or man in the nursing field is often looked down upon as“merely a nurse”. Teachers many be also at fault. Many high school students are actually away from nursing, told by teachers that they are“too bright to be a nurse”.Americans are living longer than ever and requiring more medical attention. In fact, the number of elderly patients has almost doubled in the past twenty years. Obviously a larger population requires more nurses. AIDS and other diseases have caused more and more people to need nursing care. Usually fatal(致命的) diseases mean long hospital stay, that is to say, more nurses are needed to care for these patients. It is estimated that the demand for nurses will be doubled the supply in the coming ten years.12. What does the second paragraph mainly talk about?A. How teachers have influenced their students.B. What has caused nurse shortage.C. How nurses have been looked down upon.D. Why women have chosen many different jobs.13. The passage tells that high school teachers are at fault for .A. not mentioning the worst nurse shortage in the USB. introducing jobs with higher pay and greater status to their studentsC. persuading the students not to be nursesD. not asking the government to raise the nurses payment14. The author writes the passage in order to .A. warn people to pay more attention to the nursing problemB. call on women to choose different kinds of jobsC. tell us womens free choices of jobs todayD. describe the unequal treatment of women in the US15. It can be inferred from the passage that .A. of all the hospitals in the world 60 percent more nurses are badly neededB. women in the US have greater career choices than those in other countriesC. high school students think themselves too bright to be nursesD. nursing used to be a popular job among women【答案】12. B 13. C 14. A 15. D【解析】【分析】本文是一篇议论文。分析了女孩不想当护士的原因,许多高中学生实际上之所以远离护理,是因为老师告诉他们“你们太聪明了,当一名护士是不值得的。目前,在美国60%的医院护士短缺,将要威胁医疗护理的质量。从中可以看出作者想让人们重视护士问题。【12题详解】细节理解题。第二段的The answer lies in not one but several causes.第二段主要分析女孩不想当护士的原因。故选B。【13题详解】细节理解题。第二段的Many high school students are actually away from nursing, told by teachers that they are“too bright to be a nurse许多高中学生实际上之所以远离护理,是因为老师告诉他们“你们太聪明了,当一名护士是不值得的”。故选C。【14题详解】作者意图题。第一段的Recently about 2,000,000 nurses are needed and 60 percent of all hospitals in the US have shortages, large enough to threaten the quality of care provided目前,在美国60%的医院护士短缺,将要威胁医疗护理的质量。从中可以看出作者想让人们重视护士问题。故选A。【15题详解】推理判断题。第二段的told by teachers that they are“too bright to be a nurse”是老师说的而不是学生说的,排除A;B项文章没提,故排除;第一段的60 percent of all hospitals in the US have shortages是说美国60%的医院护士短缺,而不是全世界的医院,故排除C项;第二段的In the past, women who chose to work outside the home had two basic choices: nursing or teaching. 过去妇女到外面找工作,经常选择护士和教师。故选D。【点睛】推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude indicate等标志性词语。本题第3小题,第一段的Recently about 2,000,000 nurses are needed and 60 percent of all hospitals in the US have shortages, large enough to threaten the quality of care provided目前,在美国60%的医院护士短缺,将要威胁医疗护理的质量。从中可以看出作者想让人们重视护士问题。故选A。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据对话内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论