2020版高考英语一轮复习课时提能练42(含解析)外研版.docx_第1页
2020版高考英语一轮复习课时提能练42(含解析)外研版.docx_第2页
2020版高考英语一轮复习课时提能练42(含解析)外研版.docx_第3页
2020版高考英语一轮复习课时提能练42(含解析)外研版.docx_第4页
2020版高考英语一轮复习课时提能练42(含解析)外研版.docx_第5页
已阅读5页,还剩1页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时提能练(四十二).阅读理解A(2019合肥市质量检测)In todays society,language plays a key role in defining gender(性别) by vocabulary,and also the nonverbal(非语言的) vocabulary.Each one of these different types of ways of communicating is obviously different between men and women.Many different studies show that men tend to talk much more than women.It has also been proven that women tend to speak faster than men;this is due to the fact that women tend to be interrupted more often than men are,and also have the ability to speak more clearly,precisely,and more quickly than men.In one study it was found that women spoke for an average of three minutes describing a painting,as opposed to the thirteenminute average it took men to describe it.Men and women also tend to have a very different nonverbal way of communicating,which can also make it very hard for one another to understand what the opposite sex is trying to say.Mens body language is much more reserved when they are talking to women.Men tend not to make as much eye contact and they generally stay farther away from women when talking to them.Men avoid other peoples body space while talking,and they also tend to sit back when talking.All of these have given off the impression of disinterest or boredom.Women are by far better listeners and much more enjoyable to talk with and they tend to raise more topics for conversation.Women also make it clearer whether or not the conversation is going somewhere or just stuck in neutral.After learning about our styles of communicating with each other,I have decided that although men have not quite mastered communicating,what fun would it be if we all spoke the same“language”?The little games men and women play with each other while conversing would be lost.The question everyone asks himself or herself after talking with someone of the opposite sex,“I wonder if theres something there?”would no longer exist.【语篇解读】本文主要介绍了男性和女性因性别差异而导致在沟通方式上也有所不同的现象。1What does the underlined word“this”in Paragraph 2 refer to?AThe differences between mens and womens languages.BThe different speed of mens and womens speech.CThe ability of mens and womens spoken language.DThe nonverbal vocabulary of men and women.B代词指代题。由this承接第二段中的“It has also been proven that women tend to speak faster than men”可推知,此处的this指代女性比男性说话快的现象,故选B。2In what way do men and women differ according to the third paragraph?ASpeed of understanding.BUnderstanding of speech roles.CPoliteness of communication.DApplication of body language.D推理判断题。根据第三段的整体内容,尤其是该段第二句“Mens body language is much more reserved when they are talking to women”可推知,本段主要讲的是男性和女性在非语言表达方式上的不同,即肢体语言使用上的差异,故选D。3What is the authors attitude to the differences between mens and womens communication?ACautious.BFavorable.CAmbiguous. DSkeptical.B观点态度题。根据最后一段第二句和第三句“After learning about our styles of communicating with each other,I have decided that although men have not quite mastered communicating,what fun would it be if we all spoke the samelanguage?The little games men and women play with each other while conversing would be lost”可推知,作者对男性和女性在沟通的差异性上持赞成态度,故选B。cautious“谨慎的”;favorable“赞成的”;ambiguous“模棱两可的”;skeptical“怀疑的”。4What is the best title for the text?AWomen,born excellent talkersBMens and womens social rolesCVocabulary and communicationDOpposite gender,different languageD标题判断题。根据第一段的话题导入,并结合全文的整体内容可推知,本文主要讲的是男性和女性因性别差异而导致在沟通方式上也有所不同,故选D。B(2019石家庄质量检测)After shopping for deals in stores on“Black Friday”,or online on“Cyber Monday”,Americans and people worldwide are preparing for newly popular“Giving Tuesday”Starting in 2012,now the global event that is celebrated annually on the Tuesday after Thanksgiving is the brainchild of 92nd Street Y,a cultural center in New York City and the United Nations Foundation.As the name indicates,“Giving Tuesday”is meant to restart the charitable season and therefore observed by raising funds for local nonprofits and schools,organizing food and clothing drives,and conducting random acts of kindness.In 2015,700,000 people from 71 countries came together to donate $116.7 million in cash.An additional $1.08 million was spent on gifts.While the easiest way to participate is by donating to your favorite charity,this day can be celebrated in many other ways too.You can give back by volunteering at your local shelter or food bank,or even by donating blood.If all else fails,a purchase from the growing number of organizations that give a portion of their sales to charity will do the trick.But perhaps the best way to celebrate the day is by helping those nearest and dearest to you.Assist a family member with a simple chore like folding laundry,cooking dinner,or even reading to a younger sibling.No matter what you do,be sure to share your good deed on social media and inspire others to celebrate“Giving Tuesday”as well!【语篇解读】本文是文化风俗类说明文,介绍了Giving Tuesday(“给予星期二”)这项慈善活动的初衷和做法,号召人们通过做各种力所能及的活动来献爱心。5Which of the following has the shortest history?ACyber Monday. BGiving Tuesday.CBlack Friday. DThanksgiving Day.B细节理解题。根据第一段第一句话“After shopping for deals in stores onBlack Friday,or online onCyber Monday,Americans and people worldwide are preparing for newly popularGiving Tuesday”可知,Giving Tuesday出现在Black Friday和Cyber Monday之后;再根据下一句“Starting in 2012,now the global event that is celebrated annually on the Tuesday after Thanksgiving is the brainchild of 92nd Street Y,a cultural center in New York City and the United Nations Foundation”可知,Giving Tuesday是2012年才出现的,而Thanksgiving Day(感恩节)的历史非常悠久。故答案是B。6Whats the main purpose of“Giving Tuesday”?ATo persuade more people to shop online.BTo make Thanksgiving Day enjoyable.CTo encourage more people to do charity.DTo get voluntary work better known.C细节理解题。根据题干中的关键词purpose定位到文章的第二段。根据第二段第一句话“As the name indicates,Giving Tuesdayis meant to restart the charitable season and therefore observed by raising funds for local nonprofits and schools,organizing food and clothing drives,and conducting random acts of kindness”可知,这项活动是为了重启慈善季,募集资金、食物、衣服等帮助有需要的人们。故答案是C。7Why does the author advise sharing good deeds on social media?ATo donate money to local schools.BTo keep a record of ones experience.CTo help people make new friends.DTo make“Giving Tuesday”more popular.D细节理解题。根据题干中的关键词sharing定位到文章的第四段。根据第四段最后一句“No matter what you do,be sure to share your good deed on social media and inspire others to celebrateGiving Tuesdayas well”可知,作者主张把做的好事共享到社交媒体上,是为了鼓励别人来参与“给予星期二”活动。故答案是D。8Which section of a website does the text probably come from?ABusiness. BLifestyle.CEducation. DCulture.D考查文章出处。文章着重介绍了一项慈善活动Giving Tuesday,这不属于生意、生活方式及教育,而属于文化风俗类,故答案是D。.短文改错(2019济南模拟)This morning,when I was walking in the street,I saw two traveler were reading a map,looked puzzled.It seemed that we were lost.I went up them and asked how I could help.They told me that they were looking for the Temple of Heaven.I lead them to a nearby bus stop and advised them to take Bus No.20,that could take them there directly.They appreciated my help great.Before long,the bus pulled out.They got on a bus and waved goodbye to me.Seeing them on the bus,and I felt a kind of satisfaction.【答案】This morning,when I was walking in the street,I saw two were reading a map, puzzled.It seemed that were lost.I went up to them and asked how I could help.They told me that they were looking for the Temple of Heaven.I them to a nearby bus stop and advised them to take Bus No.20, could take them there directly.They appreciated my help .Before long,the bus pulled .They got on bus and waved goodbye to me.S

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论