重庆市第一中学2018_2019学年高二英语上学期期中试题理(含解析).docx_第1页
重庆市第一中学2018_2019学年高二英语上学期期中试题理(含解析).docx_第2页
重庆市第一中学2018_2019学年高二英语上学期期中试题理(含解析).docx_第3页
重庆市第一中学2018_2019学年高二英语上学期期中试题理(含解析).docx_第4页
重庆市第一中学2018_2019学年高二英语上学期期中试题理(含解析).docx_第5页
已阅读5页,还剩19页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

重庆市第一中学2018-2019学年高二英语上学期期中试题 理(含解析)听力部分听下面对话,对话后有一个小题,从题中所给的A、B, C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。对话仅读一遍。1、How did the mans sister feel yesterday?A.Excited. B.Embarrassed C.Unhappy.2. What does the woman mean?A. She will use her car tomorrow. B. She has lent her car to someone.C. She is unwilling to lend her car to the man.3. What is the actual color of the dress?A. Blue. B. Green. C. Yellow.4. What does the woman ask the boy to do first?A. Do his homework. B. Turn off the TV. C. Go to bed.5. What is Jane probably going to do?A. Buy a computer. B. Hire a secretary. C. Attend computer classes.6. What is the woman complaining about?A. She has to work overtime. B. She was not selected to be the manager.C. She doesnt get along well with her assistant.7. What does the man advise the woman to do?A. Look for a new job. B. Talk with her boss. C. Ask for leave.8. What was the news about?A. A space station. B. Life on the moon. C. The astronauts.9. Why is the man interested in such news?A. He wants to do research in space. B. He hopes to go to the moon.C. He dreams of being an astronaut.10 What does the woman probably do?A. A conductor. B. An air hostess. C. A waitress.11 Whats the mans seat number?A. 15A. B. 15 C. C. 5A.12. What is behind the curtain?A bag. B. The shelf. C. The toilet.13. What does the woman want the man to do?A. Apply for a job. B. Have a talk with George. C. Make a plan for his future.14 What is the woman worried about?A. Georges health. B. Georges future. C. Georges personality.15What is the relationship between the speakers?A. A couple. B. Workmates. C. Friends.16 Where should George work according to the man?A. In a bank. B. In a travel agency. C. In an insurance company.17. Hows the weather this morning?A. Sunny and windy. B. Cloudy and snowy. C. Windy and cold.18.Where is the speaker right now?A. At the top of Mount Raven. B. In the newsroom. C. On a ski slope.19. What is the lowest temperature tomorrow?A. -7. B. -12. C. -20.20. What does the speaker suggest skiers do tomorrow?A. Stay indoors. B. Dress warmly. C. Watch sports news.阅读理解Apple iPhone XS Max bigger is much better C Amazing dual-lens camera and clever features to create wonderful photos C That amazing 6.5 inch OLED screen is just beautiful C Premium materials and typical Apple design excellence C The best facial recognition in the business C An immensely powerful phone with impressive capabilities for gaming and AR D Out-of-the-box charger doesnt support quick charging D The top of the range 512GB model is very, very expensive D Can get slippery without a case Specs comparison tableModelXRXSXS MaxScreen6.1” LCD 17928285.8” OLED 24361125Dolby Vision6.5” OLED 2688 1242Dolby VisionProcessorA12 with neural engineSameSameStorage GB64/128/25664/256/512SameRear CameraSingle 12MP f/1.8Dual 12MP f/1.8/f/2.4SameFront camera7MP f/2.2 with flashSameSameFace IDYesSameSameSize/Weight150.9 75.7 8.3mm194g143.6 70.9 7.7mm177g157.5 77.4 7.7mm194gBattery mAhNot statedSameSameBuildAluminum frame and glass backBlue, White, Black, Yellow, Coral, RedStainless steel frame and glass backSilver, Space Grey, GoldSameSameWater resistanceIP67 1m/30minIP68 2m/30minSameOSiOS 12SameSamePrice64GB $1229128GB $1299256GB $147964GB $1629256GB $1879512GB $219964GB $1799256GB $2049512GB $23691. Which one is NOT true about XS Max?A. Using XS Max, you can play phone games on a bigger screen.B. The dual-lens camera on XS Max can help you take amazing pictures.C. XS Max wont get damaged in 2 meters of water for 30 minutes.D. You can quickly charge XS Max by using an out-of-the-box charger.2. How much does an XS with the storage of 256GB cost ?A. $ 1479. B. $1879.C. $2049. D. $2369.3. XS and XS Max are the same in many aspects except _.A. Size and ProcessorB. Storage GB and PriceC. Screen and WeightD. Water resistance and Color【答案】1. D 2. B 3. C【解析】本文是一篇应用文,介绍了苹果新推出的智能手机XS Max的特点及其与XR 和XS两款型号的参数对照。【1题详解】细节理解题。根据文中的“Out-of-the-box charger doesnt support quick charging D”可知,XS Max开箱即用的充电器不支持快速充电,故D项正确。【2题详解】细节理解题。根据表格中XS的“256GB $1879”可知,256GB内存的XS价值1879美元,故B项正确。【3题详解】细节理解题。根据表格中Screen的信息XS是5.8” OLED 24361125,XS Max是6.5” OLED 2688 1242可知两者屏幕大小不同。Size/Weight中 的信息,XS的尺寸是143.6 70.9 7.7mm,重量是177g,XS Max的尺寸是157.5 77.4 7.7mm,重量是194g,它们的尺寸和重量是不同的。故C项正确。My six-year-old granddaughter stared at me as if she were seeing me for the first time. “Grandma, you are an antique(古董),” she said. “You are old. Antiques are old. You are my antique.”I was not satisfied to let the matter rest there. I took out the Websters Dictionary and read the definition to Jenny. I explained, “An antique is not only old, its an object existing since or belonging to earlier timesa work of art a piece of furniture. Antiques are treasured,” I told Jenny as I put away the dictionary. “They have to be handled carefully because they sometimes are very valuable. In order to qualify as an antique, the object has to be at least 100 years old.”“Im only 67,” I reminded Jenny.We looked around the house for other antiques, besides me. There was a desk that was handed down from Rone aunt to another and finally to our family. “Its very old,” I told Jenny. “I try to keep it polished and I show it off whenever I can. You do that with antiques.There was a picture on the wall bought at a garage sale. It was dated 1867. “Now thats an antique,” I said with pride. “Over 100 years old.” Of course it was marked up and scratched (刮坏) and not in very good condition. “Sometimes age does that,” I told Jenny. “But the marks are good marks. They show living, or being around. Thats something to display with pride. In fact, sometimes, the more an object shows age, the more valuable it can become.” I believed this was important for my own self-worth.Our tour of antiques continued. There was a vase on the floor. It had been in my house for a long time. I was not certain where it came from but I didnt buy it new. One thing about antiques, I explained to Jenny, was that they usually had a story. Theyd been in one home and then another, handed down from one family to another, traveling all over the place. Theyd lasted through years and years. They could have been thrown away, or ignored. or destroyed, or lost. But instead, they survived.For a moment, Jenny looked thoughtful. “l dont have any antiques but you,” she said. Then her face brightened. “Could I take you to school for show and tell?”“Only if I fit into your backpack,” I answered. And then Jennys antique lifted her up and embraced her in a hug that would last through the years.4. Grandma read the definition of “antique” to Jenny in order to _.A. express her disappointment at being called “antique”B. change Jennys shallow understanding of antiquesC. tell Jenny the importance of protecting antiquesD. list all the important characteristics of antiques5. Which of the following information did grandma express to Jenny?A. The desk reminded her of her dear relatives.B. There was usually a sad story behind each antique.C. The spots on the picture showed its age and value.D. She planned to buy a new vase to replace the old one.6. What can be inferred from the last paragraph?A. Grandma was too old to lift Jenny up.B. Jenny was too young to know grandmas humor.C. Jenny had a strong desire for grandmas love.D. Grandma had a deep long-lasting love for Jenny.7. What can be the best title for the passage?A. Jennys Antique B. Grandmas AntiqueC. A Tour of Antiques D. A Story of Antiques【答案】4. B 5. C 6. D 7. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文,从祖母和小孙女对古董这个词的理解入手,小孙女说祖母就是她的古董,体现了祖孙之间深深的爱。【4题详解】细节理解题。根据第二段中的“I was not satisfied to let the matter rest there. I took out the Websters Dictionary and read the definition to Jenny.”可知,祖母不想她和小孙女关于古董的谈话就此打住,她希望让小孙女对古董有更进一步的认识,故B项正确。【5题详解】细节理解题。根据第四段中的“But the marks are good marks. They show living, or being around. Thats something to display with pride. In fact, sometimes, the more an object shows age, the more valuable it can become.”可知,祖母想告诉小孙女这幅画上的斑点体现了它的年代和价值,故C项正确。【6题详解】推理判断题。根据最后一段中的“And then Jennys antique lifted her up and embraced her in a hug that would last through the years.”可知,祖母把小孙女抱起来拥入怀中,那是个恒久的拥抱,由此推知祖母深深地爱着小孙女,故D项正确。【7题详解】主旨大意题。根据第一段中的“You are my antique.”及最后一段中的“l dont have any antiques but you”可知,文章从祖母和小孙女对古董这个词的理解入手,小孙女说祖母就是她的古董,体现了祖孙之间深深的爱,故A项正确。【点睛】生活感悟类的文章是阅读理解的常用话题,此类文章多为记叙文,文章最后一般都有点睛之笔,体现文章的中心思想,抓住这一点就能领会文章的主旨,例如本篇阅读,文章以祖母和小孙女对古董这个词的认识开始,最后小孙女说祖母就是她的古董,最后一段中的“l dont have any antiques but you”就是文章主旨,从而确定第4题答案为A。It was once common to regard Britain as a society with class distinction. Each class had unique characteristics.In recent years, many writers have begun to speak the decline of class and classless society in Britain. And in modern day consumer society everyone is considered to be middle class.But pronouncing the death of class is too early. A recent wide-ranging society of public opinion found 90 percent of people still placing themselves in particular class; 73 percent agreed that class was still a vital part of British society; and 52 percent thought there were still sharp class differences. Thus, class may not be culturally and politically obvious, yet it remains an important part of British society. Britain seems to have a love of stratification (分层).One unchanging aspect of a British persons class position is accent. The words a person speaks tell her or his class. A study of British accents during 1970s found that a voice sounding like a BBC newsreader was considered as the most attractive voice. Most people said this accent sounded educated and soft. The accents placed at the bottom in this study, on the other hand, were regional accents. These accents were seen as common and ugly. However, a similar study of British accents in the US turned these results upside down and placed some regional accents as the most attractive and BBC English as the least. This suggests that British attitudes towards accent have deep roots and are based on class prejudice (偏见).In recent years, however, young upper middle-class people in London, have begun to adopt some regional accents, in order to hide their class origins. This is an indication of class becoming unnoticed. However, the 1995 pop song Common People puts forward the view that though a middle-class person may want to live like common people, they can never appreciate the reality of a working-class life.8. A recent study of public opinion shows that in modern Britain _.A. it is time to end class distinctionB. most people belong to middle classC. it is easy to recognize a persons classD. people regard themselves socially different9. The study in the US showed that BBC English was regarded as _.A. regional B. educatedC. standard D. unattractive10. British attitudes towards accent _.A. have a long tradition B. are based on regional statusC. are shared by the Americans D. have changed in recent years11. What is the main idea of the passage?A. The middle class is expanding. B. A persons accent reflects his class.C. Class is a key part of British society. D. Each class has unique characteristics.【答案】8. D 9. D 10. A 11. C【解析】【分析】本文是一篇说明文,通过两项调查表明了阶级是英国社会的重要组成部分。【8题详解】推理判断题。根据第三段中的“A recent wide-ranging society of public opinion found 90 percent of people still placing themselves in particular class; 73 percent agreed that class was still a vital part of British society; and 52 percent thought there were still sharp class differences.”可知,在关于“阶级消亡说”的调查中,90的人把自己归入特殊的阶层,73的人认为阶级仍然是英国社会的重要组成部分,52的人认为社会阶层之间差异明显,由此推知,英国民众认为他们在社会上仍然是有区别的,故D项正确。【9题详解】细节理解题。根据第四段中的“However, a similar study of British accents in the US turned these results upside down and placed some regional accents as the most attractive and BBC English as the least.”可知,美国的这项调查表明BBC英语被认为是最没有吸引力的口音,故D项正确。【10题详解】细节理解题。根据第四段中的“This suggests that British attitudes towards accent have deep roots and are based on class prejudice.”可知,英国人对口音的态度根深蒂固并带有偏见,故A项正确。【11题详解】主旨大意题。通读全文可知,文章介绍了阶级划分是英国社会的重要组成部分,文章列举了两项调查,“阶级消亡说”这项调查表明英国民众在社会上仍然是有区别的,在关于“好的口音”调查表明英国的阶级划分根深蒂固,由此可知文章大意是阶级是英国社会的重要组成部分,故C项正确。【点睛】社会文化类说明文由于话题原因,通常很难理解,其推理判断题的难度更大,要立足于文章所提供的数据信息进行合乎逻辑的推理,例如本篇第1题,作者在第三段中列出了大量的数据信息,要对这些信息整理分析后才能进行推理,通过分析我们发现,90的人把自己归入特殊的阶层,73的人认为阶级仍然是英国社会的重要组成部分,52的人认为社会阶层之间差异明显,这些都表明了英国民众认为他们在社会上仍然是有区别的而不是是时候结束阶级划分了。Can a computer think? That depends on what you mean by “think”. If solving a math problem is “thinking”, then a computer can “think” and do so much faster than a man. Of course, most mathematical problems can be solved by repeating certain process over and over again. Even the simple computers of today can do that. It is frequently said that computers solve problems only because they are“programmed” to do so. They can only do what men have them do. One must remember that human beings also can only do what they are “programmed” to do. Our genes “program” us the moment the fertilized ovum(受精卵) is formed, and our possible abilities are limited by that “program”. Our “program” is so much more enormously complex, though, that we might like to define “thinking” in terms of the creativity that goes into writing a great symphony or in developing a brilliant scientific theory. In that sense, computers certainly cant think and neither can most humans.Surely, though, if a computer can be made complex enough, it can be as creative as we. If it could be made as complex as a human brain, it could be equal to a human brain and do whatever a human brain can do. To suppose anything else is to suppose that there is more to the human brain than the matter that composes it. The brain is made up of cells in a certain arrangement. If anything else is there, no signs of it have ever been discovered. To duplicate (复制) the material complexity of the brain is therefore to duplicate everything about it.But how long will it take to build a computer complex enough to duplicate the human brain? Perhaps not as long as some think. Long before we approach a computer as complex as our brain, we will perhaps build a computer that is at least complex enough to design another computer more complex than itself. This more complex computer could design one still more complex and so on and so on. In other words, once we pass a certain critical point, the computers take over and there is a “complexity explosion”. In a very short time thereafter, computers may exist that not only duplicate the human brain but go far beyond it.12. In what sense does the writer think that humans are programmed?A. Their characteristics, powers, etc. are fixed before birth.B. He thinks a mans abilities are not limited, as a computers are.C. In the sense that humans will always be better than computers.D. Computers must be operated by men, but man can operate by himself.13. What does the writer mean by saying that the average human being is unable to think?A. It is not true. All humans can think in all sense.B. Human beings fail to think as fast as a computer.C. Most people dont have great creative ability.D. Something has been wrong with his genetic program.14. What is the critical point mentioned in the last paragraph?A. The point at which a computer is an exact copy of a human brain.B. When one computer is itself clever enough to design a better one.C. When a computer can be made as creative as we are.D. When the computers destroy each other in an explosion.15. The word explosion mentioned in the last paragraph means _.A. great damage B. a terrific noiseC. excitement D. big leaps forward【答案】12. A 13. C 14. B 15. D【解析】本文是一篇说明文,介绍了人脑和计算机一样都是被编程好的,当计算机能够设计出一台比自己更复杂的计算机时就会超过人脑。【12题详解】推理判断题。根据第一段中的“Our genes program us the moment the fertilized ovum(受精卵) is formed, and our possible abilities are limited by that program.”可知,一旦形成受精卵,基因就会对我们进行编程,而我们的能力也会受到这个程序的限制,也就是说我们的特征和能力在出生之前就已经定下来了,从这种意义上说,人类也像计算机一样被编程了,故A项正确。【13题详解】推理判断题。根据第一段中的“Our program is so much more enormously complex, though, that we might like to define “thinking” in terms of the creativity that goes into writing a great symphony or in developing a brilliant scientific theory. In that sense, computers certainly cant think and neither can most humans. ”可知,我们的程序要复杂得多,我们或许可以从人类的文学、艺术、科学和技术上的创造性这个角度给“思考”下定义,从这个意义上说,计算机不能思考,大多数人也不能,也就是说大多数人没有创造性,故C项正确。【14题详解】细节理解题。根据最后一段中的“This more complex computer could design one still more complex and so on and so on. In other words, once we pass a certain critical point, the computers take over”可知,这个复杂的计算机可以设计出一个比它自己更复杂的计算机,一旦我们过了这个临界点,计算机就会接管,由此可知这个临界点指的就是计算机能够设计出一个更复杂的计算机,故B项正确。【15题详解】词义猜测题。根据“explosion”后的“In a very short time thereafter, computers may exist that not only duplicate the human brain but go far beyond it.”可知,在此后很短的时间内,计算机不仅可以复制人脑,而且还会超越人脑,由此可知计算机有了一次大的飞跃,故D项正确。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。If you have ever been in a school play or even made to believe you were a doctor, a detective, or a space traveler, you know the enjoyment that acting brings. Almost all of us have the wish to play the part of someone or something else._16_ In the ancient world, acting was often connected with religious ceremonies and other special occasions. As far back as 220

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论