已阅读5页,还剩1页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Module 5Cloning.话题延读(2018山东威海二模)Its hair-raising news for criminals on the run.Scientists behind a new study have worked out how to identify individuals only based on the proteins(蛋白质) in a single strand of their hair.While the police already look at DNA from hair as part of investigations,the technique is far from ideal:DNA is easily degradable,meaning it can only be analysed within a certain time period after the crime.But the new technique could even be used to solve historical or archaeological cases,making it far superior to DNA sequencing in many ways.DNA degradation depends on several environmental factors includingtemperature,humidity and PH.It is also affected by the activity of bacteria and other microorganisms.In contrast,actual hairs can survive for a long timesometimes centuries.After bones and teeth,hair is in fact one of the most resistant structures of the human body.In order to understand how the protein can be used to identify individuals,it is important to understand that proteins are coded by DNA.This means that a certain level of the genetic variation that we see in different peoples DNA passes into their proteins.In fact,genetic information in the DNA is translated into amino-acid chains that make up proteins.The method not only allows for human identification but it can also reveal how old the sample is and what region it comes from,so that we can distinguish between current and ancient samples.But while the discovery is exciting,the technique is not quite polished enough to be used in the court room.The main task now will be to analyse hair samples from all over the world,which will make it a lot more reliable.The new discovery will boost the significance of hair as evidence in courts,at a time when some forensic(司法鉴定的) disciplines have been criticised in the US.It will also be of great use in archaeology.1.Whats the main idea of the passage?A.DNA evidence is far from ideal.B.Criminals on the run get hair-raising news.C.Scientists are planning a test of human hair.D.Humans can be identified by proteins in hair.2.Which evidence is more reliable for the police to identify a criminal?A.Lost teeth. B.The footprint.C.Personal belongings.D.Damaged DNA.3.In what way is the new technique superior to DNA test?A.Serving as evidence in courts. B.Possessing genetic information.C.Inferring the height of a person. D.Distinguishing the region of a person.4.Who will welcome the discovery?A.Criminals.B.Employers.C.Hairdressers. D.Archaeologists.语篇解读:本文是一篇说明文。尽管大多数犯罪现场都含有人的毛发,但是细胞核DNA往往缺失,阻碍了案件的侦破。为此,法医界也在积极开发DNA分析以外的身份识别技术。美国联邦安全实验室近日提出了一种方法,将毛发中的蛋白标志物与DNA分析相结合,可实现更准确的人类身份识别。答案及剖析:1.D主旨大意题。根据全文可知,研究表明,可以通过对人毛发中的蛋白质的分析来确定一个人的身份。故选 D项。2.A细节理解题。根据第三段中After bones and teeth,hair is in fact one of the most resistant structures of the human body.可知,对骨骼和牙齿的分析数据最为可靠。3.D细节理解题。根据第五段中The method not only allows for human identification but it can also reveal how old the sample is and what region it comes from,so that we can distinguish between current and ancient samples.可知,这一方法不仅可以显示个人身份,还可以显示标本的来源地。4.D细节理解题。根据最后一段中It will also be of great use in archaeology.可知,这一发现在考古学研究方面价值极高。故选D项。.七选五Life getting you down? Learn to bounce back“That which does not kill us makes us stronger.” Nietzsche said.There are a number of ways that can get us through tough times, help us to bounce back and make us happier.1.Find something you can control.2. But taking small, positive steps in any area of our life can have a ripple effect, enabling us to move forward in the problem area.3. As a species, we tend to focus on whats wrong rather than whats right.But we can benefit a lot from paying attention to whats going right.Psychologists have shown consciously focusing on these good things helps to increase our experience of positive emotions.Check your thinking.4. Leading psychologist Martin Seligman found that the way we interpret the causes of everyday setbacks can have a significant impact on our ability to cope and our physical health.He also showed we can learn more resilient(有弹性的)thinking styles.Distract yourself.When we are immersed in a problem, it is hard to think creatively about ways to deal with it.It often helps to take time out from the things you are worrying about.5. Not only does this give us a break from what were doing and our worries, its also great for our minds.A.Always do something that is right.B.Its true that there are lots of things we cant control.C.An effective way of taking time out is exercise.D.Next time you are feeling stressed or stuck, give them a try.E.Focus on whats right.F.Next time something goes wrong for you, pause for a moment.G.The way we think can destroy our own resilience.答案:1-5DBEGC.完形填空I am a girl, but I was born to be a rebel (反叛者).I like games that can be 1 .Some of the 2I like, even boys wont play!Wrestling is3 seen as a sport for men, but I4 to see if I could do it.Every Saturday morning, I got out of bed early to go and watch my brother 5 .From morning to night, I would sit watching the 6 have all the fun.Since then, wrestling has been part of my 7. For three years, I 8 all the boys and became the best player in the team.If I was in a9, nearly all the mothers told their sons: “Dont let that girl beat you.” My best memory of wrestling is when a boy walked off 10 hed lost to a girl. My11 match was at this years Girls State Wrestling Championships.I was so 12 .I was sure I would win.My heart was beating hard when the match started.I could see 13 but my opponent (对手).When the final whistle (哨子) blew, I had14by four points.The cameras and lights all turned to me: I was the new wrestling champion.I felt so15 .But after a few minutes of 16being a champion, pain began to run through my knee. Because I hurt my knee, my17 of being a national champion ended.Even so, I still 18 to wrestle next year when I go to college.I have19 that you can do anything you want if you put your 20 into it.1.A.interesting B.surprising C.dangerous D.famous2.A.sports B.events C.books D.boys3.A.usually B.ever C.rarely D.never4.A.afforded B.argued C.decided D.happened5.A.roll B.run C.fight D.practice6.A.boys B.girls C.teammates D.friends7.A.life B.way C.work D.study8.A.knocked B.hit C.beat D.injured9.A.chance B.training C.match D.sport10.A.shouting B.smiling C.laughing D.crying11.A.longest B.shortest C.worst D.best 12.A.upset B.great C.pleased D.excited13.A.anything B.nothing C.everything D.something14.A.won B.lost C.led D.gained15.A.surprised B.hopeful C.happy D.nervous16.A.accepting B.suiting C.learning D.enjoying 17.A.story B.plan C.goal D.dream 18.A.remember B.believe C.want D.doubt19.A.noticed B.learned C.regretted D.mastered20.A.heart B.time C.foot D.joy语篇解读:这是一篇关于一个小女孩的励志故事。答案及剖析:1.C根据rebel这个词,还有后文提到的摔跤,结合常识可知,摔跤是比较危险的。所以答案是C。2.A根据下一段提到的摔跤,加上“as a sport”,可推断出最合适的是A选项。3.A此句想表达的是“摔跤被看作是男人的运动”,根据选项比较,最合适的应该是“通常”。所以答案是A。4.C“afford to do”承担得起某事;“argue”争论;“decide to do sth”决定做某事;“happen to do”碰巧做某事;根据句意可以推断出答案是C。5.D根据此段中的“Since then”,上半段是造成作者爱上摔跤的原因之一。所以,作者每周六早上去看哥哥摔跤,这是最符合逻辑的。6.A上文提到“摔跤基本是男人的运动”,再加上作者去看哥哥摔跤,所以最符合逻辑的是A。7.A浏览下文,可见作者是很喜欢摔跤这项运动的;
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025广东惠州市博罗县园区投资发展有限公司招聘总及笔试历年典型考点题库附带答案详解试卷3套
- 2025山东济南槐荫城市建设投资集团有限公司社会招聘笔试历年常考点试题专练附带答案详解试卷3套
- 福清市公务员考试省考试题及答案
- 凤台招收公务员考试试题及答案
- 德宏公务员考试成语题目试题及答案
- 成风公务员考试试题及答案
- 安全公务员考试试题及答案
- 轨道交通项目投标书
- 2026年能源加工公司固定资产管理核算管理制度
- 电梯工程施工方案
- 《现代文阅读技巧提升:高中语文阅读教案》
- 5、二级供应商品质管理
- 2025年江西省交通投资集团有限责任公司社会招聘43人笔试备考题库及答案详解1套
- 2025年上海高三物理高考重点知识点归纳总结(复习必背)
- 医院医学影像科科室年终总结
- 温岭市有机废弃物综合处置项目环评报告
- 医院食堂服务人员培训计划
- 2025年危险化学品安全考试题库(危险化学品安全操作规范修订与培训效果)试题
- 2025年下半年海南省药品监督管理局直属单位招聘事业单位人员易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年度租赁车辆租赁合同附件四:维修保养记录
- 影响世界的工业革命课件-2024-2025学年高一下统编版(2019)必修中外历史纲要下
评论
0/150
提交评论