江西省上高二英语中2019届高三英语上学期第四次月考试题(含解析).docx_第1页
江西省上高二英语中2019届高三英语上学期第四次月考试题(含解析).docx_第2页
江西省上高二英语中2019届高三英语上学期第四次月考试题(含解析).docx_第3页
江西省上高二英语中2019届高三英语上学期第四次月考试题(含解析).docx_第4页
江西省上高二英语中2019届高三英语上学期第四次月考试题(含解析).docx_第5页
已阅读5页,还剩20页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2019届高三年级第四次月考英语试卷第一部分 听力 (共两节,满分 30 分)第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1、what is the woman going to do next?AHave a meeting BSee the manager CDo some translation2How did the woman feet about her performance?ASatisfied BDisappointed CWorried3What was Tom doing?ATalking with the postman BRunning around the cornerCHelping the postman with his work4Where are the speakers?AAt a library BAt a computer lab CAt a print shop5Why does the man come to the woman?ATo take a picture of her BTo ask for a new ID cardCTo fill out a form第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. What does the woman think of the necklace?AIt is too old BIt is beautiful CIt is very fancy7What will the man probably do next?ATake a break BShow the woman a ringCGive the woman a discount听第 7 段材料,回答第8、9题。8、What does the woman like to do?AGive zoo animals names BSave endangered animalsCPlay with animals9What does the woman say about her brother ?AHe loves animals BHe keeps a monkey CHe is very naughty听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。10. What does Bob want to do?ABorrow some moneyBGo to a football gameCGive an interview11What does Bobs father do?AA postman BA journalist CA farmer12Where is Bob?AIn New York BIn Los Angeles CIn Manhattan听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。13. Where is the brand name of the briefcase?AIn the middle of the backBAt the top in the right-hand cornerCAt the bottom in the left-hand corner14What is inside the briefcase?AThe house keys BThe iPad CThe wallet15Where did the woman lose the briefcase?AIn a bike shop BOn the platform CIn the subway16What does the woman say about the briefcase?AIt is made of leather BIt was lockedCIts heavy box type听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17What time will the lunch break start?AAt 11:40 BAt 11:50 CAt 12:0018When will the changes take place?ANext Wednesday BNext Thursday CNext Friday19What are the listeners asked to do?AVisit the speakers officeBTake a sheet of informationCSelect food to order20Whats the speaker mainly talking about?AA new product BOffice hoursCA recycling program第二部分:阅读理解(共两节,满分40分 )第一节(共15小题; 每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中 ,选出最佳选项ASee our editors top 5 picks in print books and Kindle books, and discover our editors picks for the best books of the year. 1 Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI by David GrannIn Killers of the Flower Moon, David Grami revisits a shocking series of crimes in which dozens of people were murdered in cold blood. Based on years of research and new evidence, the book is a masterpiece of narrative nonfiction.Kindle: $14.99 Hardcover: $ 17.37 Paperback: $15.36 2 Little Fires Everywhere by Celeste NgLittle Fires Everywhere explores the weight of secrets, the nature of art and identity, and the fierce pull of motherhood and the danger of believing that following the rules can avoid disaster,Little Fires Everywhere is the perfect gift for the holidays!Kindle: $13.99 Hardcover: $ 20.96 Paperback: $ 12.95 3 Bear Town by Fredrik BackmanIt is a novel about a forgotten town bothered by scandal and the amateur hockey team that might just change everything into a better place. Winning a junior ice hockey championship might mean everything to the residents of Beartown.Kindle: $10.99 Hardcover: $ 12.95 4 Exit West by Mohsin HamidProfoundly intimate and powerfully inventive, Exit West tells an unforgettable story of love, loyalty, and courage that is both completely of our time and for all time.Kindle: $12.99 Hardcover: $ 15.73 Paperback: $11 5 Homo Deus: A Brief History of Tomorrow by Yuval HarariYuval Noah Harari, author of the international phenomenon Sapiens, returns with an equally original and attractive book, turning his focus toward humanitys future, and our quest to upgrade humans into gods.Kindle: $17.99 Hardcover: $ 28.95 Paperback: $22.99Please SIGN IN here to see more picks from our editors.1. Which authors book would make a good Christmas gift?A. Yuval Harari. B. Mohsin Hamid.C. David Grann. D. Celeste Ng.2. Which of the following statements is TRUE?A. Killers of the Flower Moon is a sci-fi for staff in FBIB. Bear Town tells the story of a hockey teams growth.C. Exit West is a love story that will not be out of date.D. Homo Deus is as famous as Sapiens internationally.3. Where would you most probably find this text?A. In a magazine. B. On a website.C. In a brochure. D. In a book ad.【答案】1. D 2. C 3. B【解析】这是一篇广告布告。文章介绍了编辑们选出的年度最佳图书。【1题详解】细节理解题。答案定位在 2 Little Fires Everywhere by Celeste Ng部分Little Fires Everywhere is the perfect gift for the holidays!可知Celeste Ng.的书将会是一个很好的圣诞礼物,故选D。【2题详解】细节理解题。答案定位在 4 Exit West by Mohsin Hamid部分Profoundly intimate and powerfully inventive, Exit West tells an unforgettable story of love, loyalty, and courage that is both completely of our time and for all time.可知西部大逃亡是一部不会过时的爱情故事,故选C。【3题详解】推理判断题。文章介绍了编辑们选出的年度最佳图书,Kindle意思是电子阅读器,由此推断出你最可能在网站上找到这篇文章,故选B。BSeveral years ago, most young Britons wanted a career in law, to be a doctor, or , if they were creative enough, to take up singing. But today, things stand differently.According to a survey by Tesco Mobile, a UK telecoms company, the “dream job” of young people aged between 16 and 25 in the UK is a video blogger, or “vlogger”. The survey, carried out among 1,002 people, found that as much as 40 percent of them put vlogger as their number one choice on a list of ideal careers. The single factor contributing to this change is undoubtedly the internet and social media. They have made it so much easier to reach a global audience, without having to enter a career in show business in the traditional way.“In years that have gone by, the biggest stars were recommended and trained by the Hollywood studios; now, anyone with a computer camera can become an idol,” a Tesco Mobile spokesperson said in a news release. “From fashion to comedy, these self-made stars document their hobbies to an adoring fan-base. Vloggers are the big stars of today because they are normal people interacting with their fans about everyday life.”However, what people see is only the bright side of being a vlogger and they ignore the fact that only those who are successful gain fame and fortune. For every success there are a hundred others who never get off the starting block. There are the dreams that come true and the dreams that are destined to remain dreams.This is why despite the popularity of vloggers, some young people chose to follow careers that dont necessarily earn them fame, but allow them to make good use of the internet to share their hobbies.Young Israeli David Leshaw, for example, runs a business called the Finishers Club. Its an online platform for runners to keep a record of their races. He told the career website Zippia that his job allows him to express his passion, and is always a learning experience. And thats enough for him.4. Why do so many young Britons choose to be vloggers?A. Because being vloggers is an ideal career.B. Because vloggers can become idols easily.C. Because being vloggers is popular nowadays.D. Because vloggers are bound to be rich and famous5. What does the underlined sentence in Paragraph 4 mean?A. Most vloggers can achieve their dreamsB. One should realize the dreams one by one.C. Vloggers who are successful can gain fame and fortuneD. Not all the vloggers have accomplished the dreams6. The example of Israeli David Leshaw in the last paragraph serves to .A. call on young people not to be vloggers B. explain the popularity of vloggersC. help readers take a correct attitude D. state the advantages of his career7. What is the authors attitude toward being vloggers?A. Objective B. CriticalC. Positive D. Negative【答案】4. B 5. D 6. C 7. A【解析】这是一篇议论文。文章介绍了英国年轻人的梦想职业。【4题详解】细节理解题。答案定位在第二段The single factor contributing to this change is undoubtedly the internet and social media. They have made it so much easier to reach a global audience, without having to enter a career in show business in the traditional way.(促成这种变化的唯一因素无疑是互联网和社交媒体。它们让接触全球观众变得容易得多,而不必以传统方式进入演艺界。)由此可知年轻的英国人选择成为视频博主是为了更容易成为偶像,故选B。【5题详解】推理判断题。上文For every success there are a hundred others who never get off the starting block.说每一个成功背后,都有一百个从未走出起跑线的人。由此推断出There are the dreams that come true and the dreams that are destined to remain dreams.的意思是有实现的梦想,也有注定永远是梦想的梦想,故选D(并不是所有的vloggers都实现了这些梦想)。【6题详解】推理判断题。最后一段意思是例如,年轻的以色列人David Leshaw经营着一家名为“终结者俱乐部”的企业。这是一个在线平台,让跑步者记录他们的比赛。他告诉职业网站Zippia,他的工作让他能够表达自己的激情,这一直是一种学习经验。这对他来说已经足够了。由此推断出Israeli David Leshaw的例子旨在帮助读者获得一种正确的态度,故选C。【7题详解】观点态度题。文章作者如实介绍了现代社会,英国年轻人的职业之一vloggers,作者对vloggers这个职业持客观态度,故选A。CWith the explosion of consumer choices in recent history, the latest must -haves would surely need to be upgraded more often than every 10 years. In 2002 a computer and basic mobile phone would have been enough for most people, but now? The public need a trendy notebook computer and a smart phone with WiFi connection to feel they are up -to -date. So when will we have enough things? When will we finally be happy? Well, it looks like the things we buy today will barely keep us satisfied for a few months.In the eyes of some psychologists, far from making us happy, greater consumer choice creates many serious psychological problems. A fundamental principle of the society is that more freedom is better and more choice in the marketplace means more freedom. Therefore more choice leads to more happiness. This is not the case, however.Imagine you go to a caf offering chocolate and vanilla ice cream. You choose the chocolate and eat it happily. But what if the cafe serves 50 kinds of ice cream? You choose chocolate and then start to worry, “ maybe blueberry would have been better,perhaps the half-fat ice cream would have been healthier. Stupid me, all these choices and I didnt make the best one! ”In Chinas major cities we have now passed the point where more consumer choice is making us happier. We are annoyed by all the options we have, disappointed because our expectations are so high and angered at ourselves when we don t make a perfect choice every time.A newspaper reporter tells a story about traveling on a plane with high -speed Internet access. He thought this was amazingthe newest piece of technology he had heard of. Then the service went down. The man next to him was angry and swore. The reporter thought, “How quickly the world owes him something he knew existed only 10 seconds ago!”8. What is the text mainly talking about?A. Hi -tech and consumer needs.B. Computers and smart phones.C. Wireless products and WiFi connection.D. Diverse choices and consumer satisfaction.9. What may some psychologists think of the consumer demand in the cafe?A. The consumer has mental problems.B. More choice means more freedom.C. Variety leads to unhappiness.D. The shop provides too many choices.10. Why was the man next to the reporter quite annoyed?A. The net connection was interrupted. B. Someone owed him money.C. The air hostess offered poor service. D. The pleasure lasted only 10 seconds.11. What does the underlined word “swore” in the last paragraph probably mean?A. Fell asleep. B. Said rude words.C. Made promises. D. Became amazed【答案】8. D 9. C 10. A 11. B【解析】【分析】这是一篇议论文。文章作者通过举例说明选择太多,反而不能令消费者满意。【8题详解】主旨大意题。第二段Therefore more choice leads to more happiness. This is not the case, however.是全文的主题句,结合全文内容,可知这篇文章主要讲了选择太多,反而不能令消费者满意,故选D。【9题详解】推理判断题。答案定位在第三段You choose chocolate and then start to worry, “ maybe blueberry would have been better,perhaps the half-fat ice cream would have been healthier. Stupid me, all these choices and I didnt make the best one! ”( 你选择巧克力然后开始担心,”蓝莓可能会更好,也许一半脂肪冰淇淋会更健康。愚蠢的我,所有这些选择,我没有做出最好的一个!”)由此推断出心理学家认为消费者在咖啡店的多样选择会导致苦恼,故选C。【10题详解】细节理解题。答案定位在最后一段the service went down. The man next to him was angry and swore.可知坐在记者旁边的这个人非常生气是因为网络连接被中断,故选A。【11题详解】词义猜测题。根据The man next to him was angry可知这里意思是坐在记者旁边的这个人非常生气,并且开始咒骂。Swore意思是“咒骂”,故选B。【点睛】关于阅读中的细节理解题1.直接信息题对此类题型,考生可以首先从问题中找到关键词,然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节,找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别,在准确理解细节的前提下,最后确定最佳答案。2.间接信息题做这类题目时,考生需要对原文信息进行加工处理,然后再进行进一步的推理或鉴别,这是介于事实细节题和推理判断题之间的一种题型,对考生来说有一定难度。本题第3小题属于细节理解题中的直接信息题。答案定位在最后一段the service went down. The man next to him was angry and swore.可知坐在记者旁边的这个人非常生气是因为网络连接被中断,故选A。DSugar gliders(蜜袋鼯)are small, cute, and unique little animals. Sugar gliders are a long-term commitment, living up to 14 years with good care, and require a special diet, lots of attention, and space. Baby sugar gliders start life off in their mothers pocket, just like kangaroos.All wild sugar gliders are from Australia, Indonesia, and New Guinea where they live in tree tops. Sugar gliders in the wild live in social family units called colonies. This social life is very important to all sugar gliders and they enjoy the companionship and communication from their own species.Sugar gliders can make lovable, playful, and entertaining animals, but regular interaction with them is very important if you want the glider to be friendly, especially if having a colony of them. Sugar gliders will get along with other gliders that they live with. While these glider relationships are very important, youll still want to make sure your glider is also friendly with you if you want to handle them.Sugar gliders are quick, love to climb, will glide from place to place if space allows it, and like to stay in a nest during the day to sleep. They cannot be potty (便盘) trained but they seldom bring owners cleaning trouble.Sugar gliders can be very noisy. The noises that a sugar glider makes are usually to show that they are upset, frightened, hungry, or to express other feelings. “Crabbing” is the most often heard sound of an upset glider and this warning should be noticed or you may be in for an unkind bite. You will hear this sound if you wake a sleeping glider up during the day since they are nocturnal, you also might be at the risk of losing a good rest.Pet sugar gliders have fairly strict dietary requirements. The perfect diet for a sugar glider is still a widely argued topic but more and more research has been done over the years to determine some of the best options.12. Which of the flowing is required for keeping a pet sugar glider according to the text?A. Long-time care B. Joyful toysC. A special pocket D. Technical knowledge13. What do you know about sugar gliders from the text?A. They like to make noises B. They are normally quite cleanC. They are always very friendly D. They live in caves in the wild14. Why do owners need regular interaction with sugar gliders?A. To create harmony for sugar glidersB. To lengthen sugar gliders lifeC. To give sugar gliders a sense of securityD. To form a bond with sugar gliders15. What does the underlined word “nocturnal” in paragraph 5 probably mean?A. in high spirits B. in poor conditionC. active at night D. noisy during the day【答案】12. A 13. B 14. D 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了如何照顾和饲养宠物蜜袋鼯。【12题详解】细节理解题。答案定位在第一段Sugar gliders are a long-term commitment, living up to 14 years with good care, and require a special diet, lots of attention, and space.可知养宠物蜜袋鼯需要长期的照料,故选A。【13题详解】推理判断题。答案定位在第四段They cannot be potty (便盘) trained but they seldom bring owners cleaning trouble.(它们不能进行便盘训练,但它们很少给主人带来清理的麻烦。)由此推断出蜜袋鼯通常很干净,故选B。【14题详解】细节理解题。答案定位在第三段Sugar gliders can make lovable, playful, and entertaining animals, but regular interaction with them is very important if you want the glider to be friendly, especially if having a colony of them.可知定期与蜜袋鼯互动是为了和蜜袋鼯建立一种联系,故选D。【15题详解】词义猜测题。You will hear this sound if you wake a sleeping glider up during the day since they are nocturnal, you also might be at the risk of losing a good rest.(如果你在白天把睡着的蜜袋鼯叫醒,你会听到这种声音,因为蜜袋鼯是夜间活动的,你也有失去良好休息的风险。)nocturnal意思是夜间活动的,故选C。【点睛】猜测句意主要的解题策略有:语境猜测、语法猜词和常识猜词。语境既上下文。由于上下文中的生词不是孤立存在的,其词义与句中其它词的词义或具体的语境有着密切的联系。因此在阅读过程中,许多生词或句子的意思是可以充分利用上下文中相关的词汇,短语并结合具体的语境来推测。如本题的第四小题为词义猜测题。You will hear this sound if you wake a sleeping glider up during the day since they are nocturnal, you also might be at the risk of losing a good rest.(如果你在白天把睡着的蜜袋鼯叫醒,你会听到这种声音,因为蜜袋鼯是夜间活动的,你也有失去良好休息的风险。)nocturnal意思是夜间活动的,故选C。第二节(共 5 小题;每小题 2 分。共 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Zoo animals VS animals in the wildZoo animals usually live longer than their wild counterparts. This is because they have access to medical care and better nutrition in zoos. Moreover, there is a lack of predators(捕食者). _16_Elderly wild animals lose their strength, ability to find and digest food and often lose their social standing in their species social structure. Zoos are learning how to care for old animals.Boredom is a big problem for animals in zoos and something animals in the wild do not have to face. Animal experts believe that a small place produces boredom. _17_They also provide companions and hide pieces of food so the animals have to search for it as in the wild._18_ A case in point is the Asiatic

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论