




免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
本题讨论手机是否可以在课堂上使用,命题与同学们的生活息息相关。在具体行文方面,考生可以在第一段阐述背景,并概述正方观点,把手机带入课堂的好处,即能在紧急时刻即使与外界取得联系,并且有助于提高学习效率,帮助记录笔记。第二段概述反方观点,概述在课堂上没有必要带手机的原因,即会干扰学习,学生有可能会在考试中借助手机作弊,同时也增大了手机被偷的概率。第三段阐述个人观点,并总结全文。 Cell phones are of great convenience in our life. However, there are arguments about whether or not they should be used in schools. Some say that to forbid cell phones completely is to ignore some of the educational advantages of having cell phones in the classroom. Cell phones contribute a lot to students learning. They are great memory aids because if students are slow to copy notes from the board, they can take pictures from the missed notes instead and view them later with their cell phones. Besides, they can keep students safer by allowing them to ask for help during an emergency. However, others claim that cell phones pose a disruption to the educational environment. Students cannot fully benefit from classroom instruction if they are distracted by incoming text messages and vibrations from incoming calls. And using cell phones for cheating is also a big concern. On the top of that, allowing cell phones in schools increase the risk of theft. Despite the positive effects that can emerge from permitting students to bring their cell phones into the classroom, cell phones, in my opinion, should be banned in class to help keep annoyances and distractions to a minimum since some of the students still have trouble taking responsibility for their own behavior.这是一篇论述读书作用或者重要性的作文。作文题目是论读书,因此对读书作用的不同解读就是全文的主旨。首段首先提及对于读书作用的两种不同认识,即“读书使人充实”和中国古代认为“书中自有颜如玉,书中自有黄金屋”的观点,然后结合两种观点提出自己的观点。第二段就自己的观点展开说明,即解释读书的三个作用:完善性格、增长智慧以及带来财富和名声,并分别就这三个作用进行阐释。第三段是结尾段,可以考虑以两种方式结束全文。第一种是对前面的论述进行简要概括,重申自己为什么有以上观点,做到首尾呼应;第二种可以就主旨进行引申,提出自己的建议。 On Reading Francis Bacon once wrote, “Reading makes a full man.” While the ancient Chinese scholars believed that in books we can find not only golf but also gorgeous beauty. Actually, it might be proper to say that through reading, one perfects in nature, grows in wisdom and along the way harvests fame and fortune. Firstly, reading offers people a platform to communicate across time and space with the greatest minds living along ago and far away. Through reading, one starts a journey of self-discovery, perfects his nature, and hopefully learns how to fit in the big world. Secondly, reading liberates and inspires peoples mind, and presents to them a fuller picture of wherever they find interest. Through reading and experiencing, ones wisdom grows. With natural ability and wisdom growing, fame and fortune pursued by so many people will only be within easy reach eventually. For the world to be better, human race greater, and each individual fuller, reading can never be attached a greater importance.本题核心问题是大学生是否应在经济上独立。有人认为大学生应经济独立,因为做兼职可以增加工作经验和社会阅历;反对者则认为没必要为了挣钱而影响学业。要求考生根据自己的想法或实践经历对此进行分析比较,然后选择其中一个观点,给出理由进行论证。 Should University Students Be Financially Independent? Opinions differ on whether undergraduates should be financially independent or not. Some people think it is unnecessary to make money in order to gain financial independence, for it will have negative influence on their studies. However, others hold that university students should try to stand on their own feet because part-time jobs will benefit them a lot. As far as Im concerned, I agree with the latter opinion. For my part, there are three reasons that undergraduates should be financially independent. First and foremost, doing a part-time job is an important way to be financially independent. On the one hand, a part-time job can help the student develop various abilities such as communication skills, time management skills and so on. On the other hand, working experience will be a competitive advantage when the undergraduate seek for a job in the future. Besides, when the university students are struggling for their life in the society, they can understand the society better and grow mature in mind. Last but not least, it is also necessary for the undergraduates to share the financial burden of their parents since they are grown-ups who are supposed to be responsible for their families. All in all, the university students should endeavor to achieve financial independence, which will benefit them and their families in turn. The universities and the society should encourage and guide them for their sense of independence.本题是一个对比选择型题目,要求对大学按宗教信仰给学生分宿舍这一现象发表看法。考生可以选择支持或反对,无论哪种立场,需阐述理由。若反对按宗教信仰分宿舍,第一段应对该现象进行简单介绍,第二段重点分析这一举措的弊端,比如拉大不同宗教信仰者之间的距离等,第三段总结并提出建议,学校应采取行之有效的措施帮助学生相互交流,加深理解,从而建立和谐的人际关系。 Should Religion Be Taken into Consideration in Assigning University Dormitory? A hot topic recently is about a prestigious university that has begun to assign dormitory according to religion. It has arouse different reaction among the public. As far as Im concerned, it is not necessary to take account of religion while assigning dormitory. First things first, students of the same religion living together may elongate the distance between different religions, since it limits the chance for students to get to know each other, blocking the way for them to connect with each other. Whats worse, instead of reducing the conflicts caused by religion, assigning dormitory based on religion may lead to conflicts between students of different religions in that they have few contact, thus more likely to misunderstand each other by rendering them more chance to communicate with each other, and on the other hand, to impart them with interpersonal skills to prevent possible conflicts. In short, the universitys good intention should be applauded, but at the same time, it ought to take other effective measures to help build a good relationship between students of different religions. Only in this way can all students enjoy a harmonious life on campus and yield abundant results during their college life.这题是一篇论述慢生活的话题型作文。根据作文题目可知,对慢生活的解读一级为什么需要慢下来是全文的主旨。首段提出现代人的悖论,永远都在挤时间、省时间、赶时间,但都忘记了享受生活。第二段是就自己的观点展开论述,指出现代人被一种凡事追求快的强迫症所控制,忙着生存而不是生活,结果进入了恶性循环的怪圈,导致终日忙乱而感到迷茫、不堪重负并陷入绝望。最后作者提出建议,要关注内心,欣赏四季之美、人生之美。第三段是结尾段,可以考虑以两种方式结束全文:第一种是对前面的论述进行简要概括,重申自己为什么有以上的观点,做到首尾呼应;第二种可以就主旨进行引申,提出自己的建议。 Slow LifeIt is the fastest of time in terms of transportation; it is the slowest of time when in terms of peoples patience. They are always on the run; they are never slowing down. The present period is one of the greatest paradoxes, in which people are constantly in a hurry, trying to save all the time they can in order to do more things, rather than enjoy life.What should be made known is that modern people are taken over by the “faster mania”, seeking for the quickest solution for whatever they do, and whatever people want. They want it all and want it now. That is to say, people have no patience to read every word of classics, linger over every note of the music or enjoy every subtle change of the colors the world has to offer. Modern people struggle to survive, but forgets to live a life. In all the craze for speed, more and more people feel lost, stressed or even desperate. To find the inner peace, and to live a life, it is of great essence to nourish the heart rather than the head, with the fragrances of the spring flowers, the flowers of the autumn harvests, the heat off the summer sunshine, and the coolness of the white winter snow, and then one will truly feel a year, and gradually, fully lives a life.Life consists in moments that have taken your breath away, rather than the number of your breaths taken. Remember to slow down once in a while and enjoy the sceneries more along the season and the journey of life.审题思路:本次作文要求讨论大学生是否应该在社区从事一段时间的免费工作。在具体行文方面,考生可以开篇点题,简要介绍这一社会现象,然后概述正方观点,即大学生应该在社区免费工作。其原因如下:大学生在社区从事一段时间的免费工作可以丰富经历并锻炼能力,让他们获得归属感,同时能减轻社区的财政负担。第二段概述反方观点,及大学生没有必要在社区免费工作。其原因为:免费工作会占用学生的学习时间,社区要花费大量的经历来确保志愿者的安全和避免冲突,社区难以阻止大学生们开展系统有效率的工作。第三段重点阐述自己的观点,并总结全文。Nowadays, it is a common phenomenon that college students are willing to work in the community for free. Some people hold the view that young students should make time for the unpaid social work. They believe what students learn from the social work will lay a solid foundation for their future career. Whats more, they think young people can get guidance for
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年地面瞄准设备、定位定向设备项目合作计划书
- 2025闵行七宝镇村(合作社)、镇属公司公开招聘20人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(网校专用)
- 2025年吉林松原经济技术开发区管理委员会公开招聘事业单位工作人员(含专项招聘高校毕业生)(5人)考前自测高频考点模拟试题及答案详解(典优)
- 2025年浙江大学医学院附属儿童医院招聘眼科劳务派遣特检1人考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解一套
- 2025贵州毕节市人民政府办公室下属事业单位考调5人考前自测高频考点模拟试题及1套参考答案详解
- 2025广东韶关市翁源县人民法院招聘劳动合同制书记员1人模拟试卷含答案详解
- 2025南昌动物园百花园管理所招聘3人模拟试卷及答案详解(名师系列)
- 2025第十师北屯市高层次和急需紧缺人才引才(20人)模拟试卷及1套完整答案详解
- 2025贵州铜仁市妇幼保健院引进专业技术人才考前自测高频考点模拟试题及答案详解(有一套)
- 出单员个人工作总结
- 2025-2030中国饲用微生态制剂行业发展动态及未来前景展望报告
- 工程围墙销售方案(3篇)
- 危急值报告管理课件
- JG/T 9-1999钢椼架检验及验收标准
- 外贸公司简介课件
- 2023产品质量监督抽查工作规范
- 法务合同协议模板下载
- 子宫内膜异位症长期管理
- 数控脉宽脉冲信号发生器
- 高考文言文120个常见实词积累练习(学生版)
- 《实战电池性能测试》课件
评论
0/150
提交评论