




已阅读5页,还剩19页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2019届高三英语5月仿真考试试题(含解析)(xx.05)第I卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍。1. On what do the speakers agree?A. Its necessary to spend money on fashion clothes.B. People waste so much money to buy so many clothes.C. Its foolish to buy name-brand clothing.2. What are the speakers doing?A. Building a house. B. Camping. C. Climbing mountains.3. What does the woman imply?A. The man should apologize.B. The man neednt say sorry.C. She is responsible for what happened.4. How does the woman feel?A. She is not hungry. B. she is still upset C. She is calm.5. When did Tina leave?A. At 9:00. B. At 9:30. C. At 10:00.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有2至4个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读各个小题;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6和第7题。6. What happened at the wedding?A. The bride ran away.B. The bride was sick.C. The new couple had a quarrel.7. How did the woman know about it?A. She heard it from a friend.B. She was at the wedding reception.C. Her mother told her everything.听第7段材料,回答第8至第10题。8. How does the man feel today?A. He feels hot. B. He has a sore (疼痛的) throat. C. He feels thirsty.9. What will the nurse do?A. Take some of the mans blood.B. Give the man something to drink.C. Feel the mans pulse.10. When can the man go home?A. After the tests. B. This afternoon. C. After giving blood.听第8段材料,回答第11至13题。11. What are the speakers required to do in class?A. Write a paper. B. Give a representation. C. Organize a debate.12. Why do some people say cloning is bad according to the man?A. It is untested.B. It is too costly.C. It goes against religious beliefs.13. What does the woman think of the man?A. He is boring. B. He is creative. C. He is negative.听第9段材料,回答第14至16题。14. When does the conversation take place?A. In the morning. B. In the afternoon. C. In the evening.15. What did the man do last year?A. He played Plants vs Zombies too much.B. He used his mobile phone to play a game too much.C. He played too much golf.16. Why does the man promise not to play Plants vs Zombies again?A. He knows it is bad for his health.B. It takes too much time.C. It isnt interesting anymore.听第10段材料,回答第17至20题。17. How did the speaker first learn about Pisa?A. From a book. B. From TV. C. From his travel.18. What did the speaker imagine that the Leaning Tower of Pisa was?A. A museum. B. A. castle. C. A restaurant.19. Why doesnt the speaker support fixing the tower?A. The tower is unique.B. It would be too costly.C. It was designed to look the way it is.20. What does the speaker say about imperfect things?A. There is nothing we can do about them.B. They are more interesting than perfect things.C. They can last longer than perfect things.第二部分 阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10个小题; 每小题2.5分, 满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡将该选项涂黑。On 29 May last year, I was doing my swim training for a half Ironman race in the bay near my home.I was finishing my first loop (圈) when I felt jaws ing around my body and a sharp pain. The water was dark, so I couldnt see anything. It just came out of nowhere and then it was gone in a flash. I knew it was something really big and assumed it was a shark. I panicked, but knew I needed to get out of the water. I was kicking wildly in case it came back. There was a lifeguard boat close by, so I waved my arms in the air and screamed for help. It got to me within 20 seconds. At that point I didnt feel anything; adrenaline (肾上腺素) had taken over. The lifeguards held me under the arms and pulled me up out of the water. Then the pain kicked in and it was pretty hard to bear. Some muscle had been bitten off my right arm. I felt a lot of warm, gushing blood.My chest felt heavy, as if someone had put their foot on it, and I was having trouble breathing. It was extremely painful. When I got to the hospital, I told the nurses to put me to sleep because of the pain. I just wanted them to fix me.I woke up after surgery four hours later. My doctor was amazed when I managed to move my fingers: the bite just missed a major nerve. My right lung had been damaged; I had several broken bones and a nerve in my leg was cut, so I have reduced feeling at the top of my leg. The shark also bit through my upper back muscle.Local experts determined that the shark was probably 9-10 feet long. It was young, about seven years old. It just attacked me, left and didnt e back because it figured I wasnt food.1. The writer mentions Adrenaline in Paragraph 2 to _.A. explain why she didnt feel pain at that timeB. offer a possible reason the shark attacked herC. show how dangerous the situation was thenD. describe the suffering a shark bite could cause2. The writer of the text can be best described as _.A. grateful B. confidentC. tough D. aggressive3. Which of the following might be the best title for the text?A. A Shark from NowhereB. Surviving a Shark AttackC. A Race against TimeD. No Panic over Sharks at Sea【答案】1. A 2. C 3. B【解析】本文向我们讲述了作者在做一次游泳训练时遇到鲨鱼袭击,受了很重的伤,他的右肺损坏,骨头骨折,腿上的神经被切断,腿部感觉降低,鲨鱼也咬了他的上背部肌肉。所幸的是他活了下来,并没有伤到手指的主要神经。1. 细节理解题。由第二段的“At that point I didnt feel anything; adrenaline (肾上腺素) had taken over.”在这一点上我没什么感觉;肾上腺素(肾上腺素)已接管。可知提到肾上腺素是为了向我们解释为什么那时候他感觉不到痛苦。故选A。2. 细节理解题。由“Some muscle had been bitten off my right arm. ” 我右臂上的肌肉被咬掉了。“My right lung had been damaged; I had several broken bones and a nerve in my leg was cut, so I have reduced feeling at the top of my leg. ”我的右肺被损坏了,我有几个骨折的骨头,我的腿上的神经被切断了,所以我的腿部感觉降低了。鲨鱼也咬了我的上背部肌肉。可知经历了这些,但作者并没有在文章中表现出消极的心态,所以说作者时坚强的。故选C。3. 主旨大意题。通读全文可知,本文向我们讲述了作者在做一次游泳训练时遇到鲨鱼袭击,受了很重的伤,所幸的是他活了下来。故选B。BIt is made from grapes grown without pesticides (杀虫剂) and chemicals, is kind to the environment and rarely causes hangovers (酒后头痛). Sales of organic wine are booming in the UK.According to the organic food and farming group Soil Association, sales of organic beers, wines and spirits rose by 14.3% last year to reach nearly 6 million, driven by the demand from consumers who are increasingly seeking “natural” food.“It seems that people are rediscovering their link with the environment through organic food. Organic wines also taste better, perhaps due to less use of man-made chemicals.” said Finn Cottle of Soil Association. As well as the benefits of producing grapes without using pesticides, organic wine also contains less sulphur dioxide (二氧化硫), which can contribute towards hangovers.Supermarkets are increasing supplies on their shelves to meet consumer demand, while the switch to online shopping has also helped, as people are more easily able to find what they are looking for. Vintage Roots is now one of the UKs biggest online shops of organic wine, while Ocado provides more than 100 different organic wines and Daylesford, best-known for its organic vegetable boxes, has branched out into organic wine and spirits.The discount supermarket Aldi is set to start its first collection of so-called “green” wines this week, offering eight wines with organic certificates. Aldi expects the wines to appeal to the young shoppers who are increasingly concerned about the environmental influence of the produce that they are buying and consuming.English organic wine producer Oxney Estates Noir Ros recently won theWaitroseprize for the most outstanding ros wine at the petition. A spokeswoman for Waitrose said: “Organic wine is a growing trend globally and we have seen sales increase by 16% in the last year”.4. Sales of organic wine are increasing probably because _.A. consumers are now more environmentally awareB. it offers a very different taste from traditional wineC. consumers are tired of hangovers after drinkingD. it contains no sulphur dioxide or pesticide5. Whats the main idea of paragraph 4?A. UK supermarkets wele organic wine and spirits.B. Online shopping promotes the sales of organic wine.C. Therere not enough supplies of organic wine in the UK.D. Supermarkets should go online to sell more wine.6. “Waitrose” in the last paragraph is probably _.A. a wine producer B. an organic wineC. a wine petition D. a news agency7. The writing purpose of the text is to _.A. persuade readers to go green while drinkingB. pare organic wine and traditional wineC. share with readers wines without hangoversD. introduce a new consuming trend in the UK【答案】4. A 5. B 6. C 7. D【解析】本文主要向我们介绍了有机葡萄酒以及它的销售前景。它是由种植无农药的葡萄(杀虫剂)和化学品酿造的,是一种对环境无危害和很少引起宿醉的葡萄酒。有机葡萄酒的销售在英国蓬勃发展。4. 细节理解题。由“Aldi expects the wines to appeal to the young shoppers who are increasingly concerned about the environmental influence of the produce that they are buying and consuming.”阿尔迪认为葡萄酒对年轻顾客有吸引力,他们在购买和消费的过程中会更多的关注生产对环境的影响。可知葡萄酒的销量可能增加是因为消费者现在更具有环保意识。故选A。5. 主旨大意题。由“Supermarkets are increasing supplies on their shelves to meet consumer demand, while the switch to online shopping has also helped, as people are more easily able to find what they are looking for. ”超市正在增加货架上的供应,以满足消费者的需求,而转向网上购物也有所帮助,因为人们更容易找到他们正在寻找的。可知网上购物促进有机葡萄酒销售。故选B。6. 词义推测题。由“English organic wine producer Oxney Estates Noir Ros recently won theWaitroseprize for the most outstanding ros wine at the petition.”英国有机葡萄酒生产商Oxney Estates Noir Ros 最近在竞赛中获得了最杰出葡萄酒的奖项。可知Waitrose指的是一个葡萄酒竞赛。故选C。7. 主旨大意题。通读全文可知本文主要向我们介绍了有机葡萄酒以及它的销售前景。它是由种植无农药的葡萄(杀虫剂)和化学品酿造的,是一种对环境无危害和很少引起宿醉的葡萄酒。有机葡萄酒的销售在英国蓬勃发展。可知本文主要介绍一种新的消费趋势在英国。故选D。CIts official. Denmark-as well as being the worlds best country to live in for women with the second-happiest people and one of the best healthcare systems in Europe-has the most contented babies. Or, at least, the ones who cry the least. According to research published in the Journal of Pediatrics, Danish, German and Japanese babies cry the least, while British, Canadian and Italian babies cry the most.“Im not surprised,” Danish parenting expert and co-author of The Danish Way of Parenting Jessica Alexander tells me. “The first year of a childs life is considered so important in Denmark. Danish parents are much less stressed because they get good maternity and paternity leave (孕产假). The atmosphere is much calmer and, if mothers are getting more time off, that goes hand in hand with less stress, more contact, more routines and less crying.” She pauses before throwing in a final tip: “Oh, and Danish babies sleep outdoors a lot.”In Denmark, a woman is given four weeks pregnancy leave followed by 52 weeks of paid leave that can be shared between parents. And Alexander thinks there is another important reason why Danish babies cry less: breastfeeding. “Its just the done thing in Denmark,” she says of a country that has the worlds highest breastfeeding rates. “In other countries, there are continual discussions about whether you should or shouldnt breastfeed. In Denmark, breastfeeding has never gone out of style. And everyone does it for a year.”For Iben Sandahl, Alexanders co-author, it es down to the Danish attitude to life in general. “We are an honest and pure people,” she tells me. “We are surrounded by social support and are less likely to bee angry, sad or annoyed when our babies are crying. And we are good at embracing (拥抱) all kinds of feelings, so we arent scared. Instead, we try to connect with the babies when they cry. Its how babies municate and its about trying to understand it.”8. Which of the following can make a baby cry less?A. An effective healthcare system.B. More pany from a parent.C. An energetic busy mother.D. More chances to meet fellow babies.9. It can be learned from the text that _.A. something in the milk from breastfeeding can keep babies happy.B. Demark is second to none in protecting its females rights.C. Danish parents attitudes to a babys first year vary considerablyD. breastfeeding is a mon and accepted practice in Denmark10. When babies cry, Danish parents will probably _.A. try to figure out what they wantB. put them outdoors for a good sleepC. seek social support for guidanceD. wait a moment for them to calm down【答案】8. B 9. D 10. A【解析】本文主要向我们说明,根据官方数据,丹麦是世界上最适合人们居住的国家,妇女第二幸福的人和在欧洲有最好的医疗保健系统和最知足的孩子。根据发表在儿科学杂志上的研究,丹麦、德国和日本的婴儿哭得最少,而英国、加拿大和意大利的婴儿哭得最多。本文向我们剖析了丹麦孩子哭得少的原因。8. 细节理解题。由“ Danish parents are much less stressed because they get good maternity and paternity leave (孕产假). The atmosphere is much calmer and, if mothers are getting more time off, that goes hand in hand with less stress, more contact, more routines and less crying.”丹麦的家长更强调因为他们得到好的产假和陪产假(孕产假)。气氛平静多了,如果妈妈们有更多的休息时间,那会伴随着更少的压力、更多的接触、更多的习惯和更少的哭泣。可知丹麦的孩子哭得少是因为有母亲更多的陪伴时间。故选B。10. 细节理解题。由“ we try to connect with the babies when they cry. Its how babies municate and its about trying to understand it.”当婴儿哭的时候,我们试图将自己和孩子连接起来。这是婴儿的交流方式并且尝试理解它。可知当孩子哭得时候,丹麦的父母会试着了解孩子想要什么,故选A。【名师点睛】:细节理解题:细节题的发问具体,涉及内容五花八门,通常采用以疑问词开头的特殊疑问句或不完全句的形式,有时即便不是以what,which,howmany(much,long,etc.)等疑问词引导的问句,也是以变相的问句对这类事实或细节进行提问。如:本文的第三题:3. When babies cry, Danish parents will probably _.A. try to figure out what they wantB. put them outdoors for a good sleepC. seek social support for guidanceD. wait a moment for them to calm down解题方法:1、整体感知,确定文体,根据文体特点寻找主题句。2、如果文中没有现成的主题句,则需依靠衔接过度词、句际关系等把握文章逻辑结构,分辨主题与细节,总结段落大意。3、对比选项,谨防常见病症:以偏概全、所概括的内容与文章不相关、概括太笼统等本文第二题是以what,which,howmany(much,long,etc.)等疑问词引导的问句,是对这类事实或细节进行提问。由“ we try to connect with the babies when they cry. Its how babies municate and its about trying to understand it.”当婴儿哭的时候,我们试图将自己和孩子连接起来。这是婴儿的交流方式并且尝试理解它。可知当孩子哭得时候,丹麦的父母会试着了解孩子想要什么,故选A。第二节(共5 个小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Make Your Brain SmarterYou know that eating a proper diet and getting plenty of exercise help make your body healthy and strong. But did you know that there are ways to make your brain healthier and smarter? Studies show that when the brain is forced to do something new, it creates new neural (神经的) pathways. _11_ Limit your TV viewing.Watching an average TV show requires very little brain power and brings the same result as neglecting (忽视) physical exercise. _12_ If you watch TV, choose something educational and informative. Use your non-dominant (非支配的) hand.If you are right-handed, use your left hand for everyday activities, or use your right hand if you are left-handed. Doing familiar things in a new way will cause your brain to create new neural networks. Brushing our teeth is something we do daily. _13_ But maybe we should. Experts suggest that we can force the brain to work by changing things up and working with our non-dominant hand. So the next time you brush your teeth, open the tube, apply your toothpaste and brush with the opposite hand. _14_Jump in the shower and shut your eyes. Even if you drop the soap-thats okay. _15_Searching for the soap while feeling the textures (质地) with your eyes closed works. Using your fingers to make fine distinctions between objects or textures can reconnect the brain areas involved in touch, suggests Larry Katz, a professor of neurobiology at Duke University Medical Center and author.A. Shower with your eyes closed.B. Smart people rarely follow a set pattern.C. The more pathways you have, the smarter you will be.D. Use your different senses.E. We really dont put that much thought into it.F. Put your brain to best use.G. Your brain will bee weak just as your muscles do.【答案】11. C 12. G 13. E 14. A 15. D【解析】本文主要向我们介绍了三种让我们的大脑变聪明的方法。其中包括限制你看电视,使用你的非优势手(非支配的)等。11. 考查对上下文的理解和判断能力。由上文“Studies show that when the brain is forced to do something new, it creates new neural (神经的) pathways. ”研究表明,当大脑被迫做一些新的东西时,它创造了新的神经通路。C. The more pathways you have, the smarter you will be.你拥有的路径越多,你就会越聪明。符合上下文逻辑,故选C。12. 考查对上文的理解和判断能力。由上文“Watching an average TV show requires very little brain power and brings the same result as neglecting (忽视) physical exercise.”看一个电视节目平均只需要很少的脑力,带来相同的结果忽视体育锻炼,可知大脑会因为肌肉就会变得虚弱。故选G。13. 考查对上下文的理解和判断能力。由上文内容及“ But maybe we should.”但也许我们应该,可知我们没有将使用非优势手的想法应用到生活中,但也许我们应该这样做。E符合题意,故选E。14. 考查对下文的归纳和理解能力。由下文“Jump in the shower and shut your eyes. Even if you drop the soap-thats okay. ”投入淋浴和闭上你的眼睛。即使你把肥皂掉了也没关系。可知本段介绍的让大脑变聪明的方法应该是闭上眼睛淋浴。A符合语境,故选A。15. 考查对上下文的理解和判断能力。由下文“Searching for the soap while feeling the textures (质地) with your eyes closed works.”在寻找肥皂的时候闭上眼睛感受它的质地,纹理。可知在闭上眼睛寻找的时候是完全依靠我们的感觉的,D符合语境,故选D。【名师点睛】不同的文章有不同的结构形式,在七选五阅读中确定文章体裁有利于我们确定各段之间的关系。一般说来,记叙文的语言是按时间发展顺序或因果关系排列的,常用的连接词有:then, later, after that, soon, after a while, in the end, so, as a result, because of that等。说明文常采用总-分-总的结构形式,第一段说明要说明的主题,下面几段多是从不同的角度来说明问题,最后总结,所以各段之间多是平行关系,经常出现举例说明的现象。议论文先抛出议题,然后从正反两个方面进行讨论,最后得出结论。新闻体裁的应用文首句为主题句,下面展开细节性的报道。以本文为例,本文是一篇向我们介绍了三种让我们的大脑变聪明的说明文,采用总分结构。首先提出:Make Your Brain Smarter具体技巧:根据句子的连贯性:例如第一小题,由上文“Studies show that when the brain is forced to do something new, it creates new neural (神经的) pathways. ”研究表明,当大脑被迫做一些新的东西时,它创造了新的神经通路。C. The more pathways you have, the smarter you will be.你拥有的路径越多,你就会越聪明。以保持句子的连贯性,符合上下文逻辑,故选E。第三部分 语言运用 (共两节, 满分45 分)第一节完形填空 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。As a high school coach, I did all I could to help my boys win their games. I cheered as hard for _16_ as they did. A dramatic _17_, however, following a game in which
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 中国广电贵州地区2025秋招行业解决方案岗位专业追问清单及参考回答
- 鸡西市中石油2025秋招笔试模拟题含答案新材料与新能源岗
- 莆田市中石化2025秋招笔试模拟题含答案行测综合英语
- 平顶山市中储粮2025秋招面试半结构化模拟题30问及答案
- 国家能源来宾市2025秋招财务审计类面试追问及参考回答
- 2025年人力资源考试试题及答案
- 中国广电青海地区2025秋招笔试性格测评专练及答案
- 景德镇市中储粮2025秋招机电维修岗高频笔试题库含答案
- 中国广电上饶市2025秋招半结构化面试模拟30问及答案
- 娄底市中石油2025秋招面试半结构化模拟题及答案炼油工艺技术岗
- 核对考勤工作总结
- 供应商质量管理工程师SQE培训材料课件
- 小孩子受伤调解协议书
- 公务员考试的数学备考指导
- 2024年纺织服装培训资料
- 业务回款冲刺方案
- 铁路信号继电器 信号继电器电路
- 2023年现金收付学习手册
- 不动产登记中心招聘考试试题库真题版
- 储能系统管理与控制
- 居民死亡医学证明(推断)书+空白表
评论
0/150
提交评论