2019-2020学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第1页
2019-2020学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第2页
2019-2020学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第3页
2019-2020学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第4页
2019-2020学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc_第5页
已阅读5页,还剩18页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2019-2020学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Where does the conversation probably take place?A.In a library. B.In a restaurant. C.On a bus.2.How does the woman feel about her work?A.She is disappointed with it. B.She is excited about it. C.She is satisfied with it.3.What kind of music does the woman like?A.Jazz. B.Classical. C.Folk.4.Why will the man go to Edinburgh?A.To drive the woman there. B.To have a meeting in Glasgow. C.To meet some important people.5.What will the girl do tonight?A.Prepare for an exam. B.Watch TV. C.Go to a movie.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What does the man suggest doing?A.Going for a walk. B.Having a cup of tea. C.Mailing a letter.7.What is the woman doing?A.Writing a letter. B.Cooking dinner. C.Exercising.听第7段材料,回答第8、9题。8.What is the date today?A.October 22nd. B.October 23rd. C.October 24th.9.How old is the United Nations in xx?A.70 years. B.65 years. C.60 years.听第8段材料,回答第10至12题。10.Who is Thomson?A.Lindas husband. B.The mans cousin. C.A cook.11.How many years have the speakers got married?A.40. B.50. C.60.12.What do we know about Linda?A.She wont be invited to the party. B.She doesnt eat chicken. C.She is a good cook.听第9段材料,回答第13至16题。13.What are the speakers talking about?A.Friends. B.Pictures. C.Stories.14.Why does the woman think it is stressful to go to the dentist?A.It is out of your control. B.It is too expensive. C.It hurts.15.What does the man think is the most stressful?A.Being late. B.Having an exam. C.Moving to a new place.16.What does the woman think of interviews?A.They are challenging. B.They are stressful. C.They are terrible.听第10段材料,回答第17至20题。17.Where is the finish line?A.Outside London. B.Near Buckingham Palace. C.At Greenwich.18.What was last years record time?A.2 hours 17 minutes 16 seconds. B.2 hours 22 minutes 16 seconds. C.2 hours 48 minutes.19.Who was the youngest person to finish the race so far?A.Betty Omary. B.Shelly Mortimer. C.Ian Britton.20.When will the full report about the event be?A.At 7:15. B.At 7:30. C.At 7:55.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)Bike Share Toronto is the citys official bike share program,designed to give locals and visitors a fun,affordable and convenient alternative to walking,taxis,buses and the subway.There are 200 Bike Share Toronto stations and 2,000 bikes across the city,making Bike Share the most accessible way to get around and explore.How it worksBee an Annual Member or buy a day Pass to access the system.Find an available bike nearby,and get a ride code or use your member key to unlock it.Take as many short rides as you want while your pass or membership is active.Return your bike lo any station,and wait for the green light on the dock(停靠点)to make sure its locked.Choose a planFor visitorsDay Pass: $7.Unlimited 30-minute rides in a 24-hour period.3-Day Pass: $15.Unlimited 30-minute rides in a 72-hour period.For localsMonthly Pass: $25.Unlimited 30-minute rides for a month.Annual Membership: $90.Unlimited 30-minute rides for a whole year.The Annual Membership is the best deal for locals of Toronto and other frequent riders.The first 30 minutes of each ride is included with the membership or pass price.Avoid extra fees by dropping off your bike every 30 minutes at any other station.If you keep a bike out for longer than 30 minutes at a time,you will be charged an extra $1.50 for the first 30 minutes over,$4 for the next 30 minutes,and $7 for each additional 30 minutes after that.Contact usCustomer Service: (855)898-2388Repair Service: (855)-2378Corporation Partners: (855)898-2398Employment Opportunities: (855)898-24981. Which is the most suitable choice for locals in Toronto?A. Day Pass B. 3-Day PassC. Monthly Pass D. Annual Membership2. How much will the extra fee be if you travel for two hours by bike?A. $5.5 B. $9.5C. $12.5 D. $15.53. For more information about working at Bike Share Toronto,which of the following numbers is for contact?A. (855)898-2399 B. (855)898-2378C. (855)8989-2398 D. (855)898-2498【答案】1. D 2. C 3. D【解析】本文介绍多伦多的Bike Share Toronto计划。1. D细节理解题。根据For locals中The Annual Membership is the best deal for locals of Toronto and other frequent riders.可知在多伦多当地人最合适的选择是Annual Membership。故选D。2. C计算题。根据文中.If you keep a bike out for longer than 30 minutes at a time,you will be charged an extra $1.50 for the first 30 minutes over,$4 for the next 30 minutes,and $7 for each additional 30 minutes after that.可知骑自行车旅行两个小时的额外费用是$1.50+$4+$7=$12.5,可知答案为C。3. D推理判断题。根据文中Employment Opportunities: (855)898-2498可知这个电话号码是用来联系的,因为它是就业机会的电话,当然要联系,故选D。BAfter finishing my teaching for a school year,I thought that I should go back to Montreal,Quebec,my hometown for a visit.My main goal was to relax in preparation for the challenges of my retirement in the ing year.Through my stay in Montreal,I met lots of Chinese who are struggling to succeed and then lead a better life in Canada.Some travelled thousands of miles to get knowledge.When I spoke with some of them about the major barrier they had to face after they arrived in Canada,they all talked about the two official languages of Canada.But I was impressed by their ability to express their ideas while switching between English and French.Almost all of those people said they often felt homesick.They miss their families and friends.Though Montreal has lots of Chinese restaurants,they long for a home-cooked meal.I met some tourists who were trying to realize their childhood dreams of experiencing the life in a developed country.When I asked them if Montreal had lived up to their expectations,they hesitated.They said that reality never agrees with fantasies.However,they were glad to have the opportunity to visit Montreal and didnt regret taking the trip.Not all the Chinese people I met were happy.I once met a young lady who met with a gentleman through the Internet.However,to her disappointment,he disappeared after he promised to marry her in Montreal.I was served by another Chinese person who could not handle the challenges of studying in an English environment and ended up working in a restaurant with minimum pay.Exploring different parts of the world,without any doubt,is an amazing experience.However,one should be realistic when it es to leaving his hometown to set up a new life in a foreign country.One should take the time to examine the advantages and the shortings of the venture before they decide to chase an uncertain dream of achieving success or leading a better life.4. The writer went to her hometown to_.A. meet her old friends B. study a new languageC. go on with her teaching D. prepare for her retirement life5. The main barrier for some Chinese to get knowledge in Canada is_.A. food B. homesicknessC. language D. ine6. The writer thinks that_.A. overseas Chinese are good at munication in CanadaB. the trip to Montreal is a good chance for people to studyC. overseas Chinese feel disappointed at their life in CanadaD. people should think carefully before chasing the dreams abroad7. What is the best title for the passage?A. Improving Life Skills in CanadaB. Exploring Different Parts of CanadaC. Struggling for a Better Life in CanadaD. Going to CanadaYour Ideal Destination【答案】4. D 5. C 6. D 7. C【解析】作者在中国工作一年后回到家乡加拿大的蒙特利尔,在那里,他遇到很多中国人,他们告诉作者在蒙特利尔生活的不容易。4. D细节理解题。根据文章第一段的句子“My main goal was to relax in preparation for the challenges of my retirement in the ing year.”可知,作者回到家乡为退休生活做准备。故选D。5. C细节理解题。根据文章第三段的句子“When I spoke with some of them about the major barrier they had to face after they arrived in Canada, they all talked about the two official languages of Canada.”可知,一些中国人在蒙特利尔学习知识最主要的障碍是语言。故选C。.7. C标题判断题。文章介绍作者从很多在加拿大生活学习的中国人那里了解到在加拿大过上更好的生活的梦想不是很容易。Struggling fora Better Life in Canada作为标题最合适。故选C。C“Body clocks” are biological methods of controlling body activities.Every living thing has one.In humans,a body clock controls normal periods of sleeping and waking.It controls the times when you are most likely to feel pain.Eating,sleeping and exercising at about the same time each day will help keep body activities normal.But changes in your lifea new job,for exampledestroy the balance and thus cause health problems.You could have difficult sleeping,for example.Scientists suggest that early afternoon is the best time of day for physical exercise. They say we are stronger and faster then.Later,about four oclock,most people feel tired because of the drop of sugar level in the blood.Early afternoon also is a good time to do tasks about memory(记忆) and mathematics.If you must study,however,do it just before going to sleep at night.Scientists say you are more likely to remember information when there is a short delay(耽搁)between study and bed.Body clocks control all the activities from day to day.They also produce changes about every ninety minutes during the day.At the end of such a time period,our ability to think hard begins to bee weak.That is the time we are most likely to day-dream.Within fifteen minutes, we are ready to go back to what we were doing.8. According to the passage,_.A. one can always keep balance in the body clockB. scientists can control body activitiesC. body activities are under the control of an unseen force(力,力量)D. the human body is seldom in balance9. Irregular(不规律的)signs shown by “body clocks” may serve as a warning of_.A. the body clock B. growing oldC. possible illnesses D. difficulty in sleeping10. Wed like to do physical exercise early in the afternoon because_.A. we feel tired of doing anything else B. the level of sugar in the blood dropsC. we cannot study then D. our body is most active then11. The writer suggests that the best time to study is_. :A. at night B. late afternoonC. at about 4 oclock pm D. in the morning【答案】8. C 9. C 10. D 11. A【解析】本文叙述的是,人的身体活动是在一种无形的力量之下控制的,那就是生物钟。文章解释了生物钟是如何控制人的身体活动的。8. C推理判断题。根据第一段第一、二句“Body clocks” are biological methods of controlling body activities.Every living thing has one.可知身体活动是一种无形的力量之下控制的。故选C。9. C推理判断题。根据第一段中Eating,sleeping and exercising at about the same time each day will help keep body activities normal.But changes in your lifea new job,for exampledestroy the balance and thus cause health problems.可知生物钟显示出不规律的迹象说明要生病。故选C。10. D细节理解题。根据文中Scientists suggest that early afternoon is the best time of day for physical exercise. They say we are stronger and faster then.可知下午早点时候锻炼身体是因为那时身体最活跃。故选D。11. A细节理解题。根据文中If you must study,however,do it just before going to sleep at night.作者表明研究的最佳时间是晚上。可知答案为A。DWhich es first,happiness or money?Are richer people happier?And if so,how do people get much richer?A recent study could tell you the answer.The study looked into thousands of teenagers and found that those who felt better about life as young adults tended to have higher ines by the time they turned 29.Those who were happiest earned an average of $8,000 more than those who were the most depressed.The researchers,from University College London and the University of Warwick,say that very gloomy teens,no matter how tall or smart they were,earned 10% less than their peers,while the happier ones earned up to 30% more.Happier teenagers have an easier time getting through school,college and a job interview,chiefly because they always feel better about life.It may also be true that happier people find it easier to make friends,who are often the key to homework help or networking.A report in June suggested that professional respect was more important than dollars in terms of workplace happiness.In August scientists announced that they had found the gene for happiness in women,Alas (the same gene doesnt appear to have the same effect on men).And in October researchers in the UK and in the US announced that people who eat seven portions of fruit and vegetables a day report being the happiest.The big question is: if it really is true that happier kids end up being wealthier kids,is it necessary for parents to get their kids to do the homework?The fact is that no homework will make kids happy but surely hurt their grades. Studies do show,after all,that more education leads to better-paid jobs,which may give us a deep thought.These findings show that the teenagers happiness is important to their future success,one of the reports authors writes.But what is the most important is that we should find a way to help children gain more satisfaction from doing schoolwork.12. What conclusion can the researchers draw from the recent study?A. Happy teenagers grow up to be wealthier.B. Money can make people bee happier.C. Wealth has nothing to do with happiness at all.D. Schoolwork can help teens achieve success.13. The main reason why happier people have more chances to succeed is that_.A. they are easy to municate with othersB. they are good at doing their schoolworkC. they are hopeful and optimistic about their lifeD. they eat much more fruit and vegetables a day14. The underlined word “gloomy” in Paragraph 3 probably means “_”.A. upset B. gloriousC. happy D. wealthy15. What can be the best title for the text?A. The way to educate kids. B. The source of happiness.C. How to achieve your goal. D. The secret of being wealthier.【答案】12. A 13. C 14. A 15. D【解析】试题分析:试题分析:本文讨论如何让人变得更富有,幸福与富有有密切的关系。经过对青少年的调查发现感到最幸福的青年人比感到最不幸福的青年人收入高。调查还发现,家庭作业会伤害青少年,不会让青少年感到幸福。青少年的幸福对他们未来的成功很重要。12. 推理判断题。根据最后一段的“These findings show that the teenagers happiness is important to their future success,”青少年的幸福对他们未来的成功很重要。故选A。13. 推理判断题。根据第四段的Happier teenagers have an easier time getting through school, college and a job interview, chiefly because they always feel better about life. 可知感到较幸福的青少年更容易考上大学,找到工作,主要是因为他们总是感到生活更美好,所以说态度乐观。故选C。14. 词义猜测题。第三段中while表示比对,while后面句子的主语是 the happier,幸福的人所以while 前面的句子主语应是不幸福的人,伤心的。故选A。15. 标题归纳题。本文主要讨论的是幸福能让人更富有,故选D。考点:人生百味类短文阅读。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Being fit is a way of saying a person eats well,gets a lot of physical exercise,and has a healthy weight.There are a lot of discussions these days about fit kids._16_1.Eat a variety of foods.You may have a favorite food,but the best choice is to eat a variety._17_Taste new foods and old ones you havent tried for a while.Some foods,such as green vegetables,are more pleasing the older you get.Shoot for at least five servings of fruits and vegetables a day-two fruits and three vegetables.2.Listen to your body.What does it feel like to be full?When youre eating,notice how your body feels and when your stomach feels fortably full.Sometimes,people eat too much because they dont notice when they need to stop eating._18_And over a period of time,overeating can lead to unhealthy weight gain.3._19_.Whats screen time?Its the amount of time you spend watching TV or DVDs,playing video games,and using the puter.The more time you spend on these sitting-down activities,the less time available for active stuff, like basketball,bike riding and swimming._20_These rules arent magic.However,follow them most of the time and you can bee a fit kid sooner or later.A.Limit screen time.B.If youre a kid who wants to be fit,here are three rules to live by.C.Drink water and milk.D.Ask your parents to help you do your favorite activities regularly.E.Eating too much can make you feel unfortable.F.If you eat different foods,youre more likely to get the nutrients your body needs.G.Try to spend no more than 2 hours a day on screen time.【答案】16. B 17. F 18. E 19. A 20. G【解析】本文叙述了如何做才能保持做一个健康的孩子,一是吃健康的食物;二是喝水或者是牛奶;三是了解身体。16. B根据上句:There are a lot of discussions these days about fit kids.再根据下文介绍的3条孩子变健康的规则,可知此处是起承上启下的作用,意思是:如果你是一个想要健康的孩子,以下是三条生活准则。故选B。17. F根据You may have a favorite food, but the best choice is to eat a variety.人们要吃不同的食物,以便你们能够得到身体需要的营养,故选F。18. E:根据people eat too much because they dont notice when they need to stop eating. 可知如果吃得太多会让身体不舒服,故选E。19. A此空是小标题。根据下文Whats screen time?再根据小标题的特点,可知A项,Limit screen time.符合题意。20. G:根据Limit screen time试图度过看电视或电脑的时间是一天不超过两个小时,故选G。第三部分 语言知识运用(共三节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每题1分,满分20分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。It was about the third week in June last year.My 15-year-old son had already settled into his summer routine: Go to_21_at 2 a.m. and wake up at 1 p.m. only to get back on his puter to play puter games_22_dinner.It was the middle of the_23_when the sound of his puter games woke me up again.I couldnt_24_that any more and decided it was time fo

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论