2016年百校联盟新课标I高考押题卷第三模拟英语试卷解析版.docx_第1页
2016年百校联盟新课标I高考押题卷第三模拟英语试卷解析版.docx_第2页
2016年百校联盟新课标I高考押题卷第三模拟英语试卷解析版.docx_第3页
2016年百校联盟新课标I高考押题卷第三模拟英语试卷解析版.docx_第4页
2016年百校联盟新课标I高考押题卷第三模拟英语试卷解析版.docx_第5页
已阅读5页,还剩11页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2016年百校联盟新课标I高考押题卷第三模拟英语一、听力:共20题1When does the conversation take place?A.Before a match.B.Before a meeting.C.Before a class.【答案】A【解析】W: So, Im betting the Lakers will win tonight. What about you?M: Well, Im not so sure about that. The Knicks are having a good season. My moneys on the Knicks. 2Who does the man want to know?A.Annie.B.Julia.C.Joe.【答案】B【解析】M: Hi, Annie, do you know the girl in red who is standing by the door?W: Yes, she is my friend Julia. Beside her is her husband Joe. 3What time is it now?A.8:05.B.8:00.C.7:55.【答案】C【备注】M: Can you tell me the time? Ive got an appointment at 8:30.W: Its 8 sharp by my watch. It has been gaining five minutes these days. I must adjust it.4Where does Michael live now?A.Washington.B.Las Vegas.C.Los Angeles.【答案】B【解析】W: Have you heard about Michaels new home?M: Is he living in the new house in Washington?W: No, hes living in an old house, located in Las Vegas. 5What are the speakers talking about?A.Economic development.B.Traffic jams.C.Air pollution.【答案】C【备注】W: I think the biggest environmental problem in my country is air pollution.M: Yes, I agree. The air is much more polluted than that in my country. Of course, my country has much less industry.W: And cars are still a major source of pollutants.听材料,回答问题。6Who does the woman teach Chinese?A.An Australian.B.An American.C.A Japanese.7What will the man do next?A.Have his name registered online.B.Visit the service centre.C.Call the service centre soon.【答案】6A7B【备注】W: I went to the tutoring service centre on campus today. And I got a job.M: Congratulations. What will you do?W: They offered me a part-time tutoring job, teaching an Australian businessman Chinese, who once worked in America for five years and whose wife is Japanese.M: Thats wonderful. I want to get a part-time job too. Tell me what I should do.W: Its very simple actually. You can go to the service centre and have your name and job interest registered. They will give you a call if any job comes up.M: Thanks a lot. Ill do it at once.听材料,回答问题。8What does the woman think of the mans dormitory?A.Dirty.B.Large.C.Tidy.9Whats the relationship between the two speakers?A.Mother and son.B.Teacher and student.C.Classmates.【答案】8A9C【备注】W: Oh, my god. How can you stand living in such a messy dorm?M: Our place is extremely clean, compared with others.W: Are you kidding me? Have you even tried to clean it once since you moved in at the beginning of the semester?M: In fact, I just swept the floor three days ago.W: I think you should make a rule that all the people here on duty will do the cleaning every day. A good environment makes us feel good. No matter how busy I am, I always tidy my room up before attending class.听材料,回答问题。10What is the woman going to do?A.Go on a trip.B.Give a lesson.C.Attend an interview.11What is the womans major?A.English.B.History.C.Geography.12What does the man think of Graces skirt?A.It matches her skin well.B.Its inappropriate for her today.C.Its sure to attract others attention.【答案】10C11B12B【备注】M: Hello, Grace. Thats a beautiful skirt you have on. Where are you going?W: To attend an interview.M: What kind of job are you applying for?W: My major is history, but I also have a good command of English. So Ill apply for a job as an English teacher.M: Oh. That dress doesnt exactly match the job.W: Why? You said my skirt was beautiful just now.M: Yes, your skirt is really beautiful, but you are applying for a teaching position. You see, your skirt is very short.W: Can you explain it in detail?M: Well, in my opinion, you shouldnt pay too much attention to your appearance. You should look simple but elegant. Your experience and knowledge will gain the appreciation of your interviewer.听材料,回答问题。13How often does the woman plan to go to the gym?A.Once a week.B.Twice a week.C.Three times a week.14What does the woman work out for?A.Health.B.Enjoyment.C.Good shape.15What does the man usually do now?A.Playing baseball.B.Watching games on TV.C.Playing tennis with friends.16What activity are the speakers both engaged in?A.Swimming.B.Playing basketball.C.Walking.【答案】13C14C15B16A【备注】M: Hi Laura. Where are you heading with that big bag?W: Hi Peter. Im off to the gym. I try to go there three times a week, but Im busy so I cant always make it.M: Whats the main reason you work out? For your health, or to look good?W: To look good. How about you? Do you get any regular exercise?M: I do a lot of walking for exercise and enjoyment sometimes 10 to 20 kilometres at a time.W: Well, how about sports?M: I used to love playing baseball and basketball, but its impossible to get enough people together for a game now. Mostly I just watch sports on TV.W: I play tennis fairly regularly with my friends, and sometimes go swimming and cycling by myself.M: Oh, I forgot that. I go swimming sometimes too.W: Why dont you join me at the gym?M: Well, maybe someday, but Im pretty lazy about things like that.听材料,回答问题。17What can we learn about Chicago?A.Chicago is the third-largest city in the Midwestern US.B.Chicago attracts the world for its beautiful scenery.C.Chicago sets up the worlds first skyscraper.18What is the height of the Willis Tower?A.33 meters.B.108 meters.C.442 meters.19Which was completed in 1885?A.The first skyscraper.B.The Willis Tower.C.CloudGate.20What is the nickname ofCloudGate?A.The Loop.B.The Bean.C.The Sears Tower.【答案】17C18C19A20B【备注】Chicago is the largest city in the Midwestern US and the third-largest city in the country. It is famous for its pizza, museums, and skyscrapers. If you like tall buildings and interesting architecture, Chicago is the city for you. Skyscrapers were born in Chicago. The first one went up in 1885 and was only about 33 meters tall. One of the most famous skyscrapers in Chicago is the Willis Tower. The building is more commonly known by its original name, the Sears Tower. For years, it was the tallest building in the world. It remains one of the tallest buildings in the United States. Completed in 1973, it has 108 stories, and stands 442 meters tall. Its observation deck provides amazing views of the citys downtown and beyond.Chicagos downtown is calledThe Loop. Chicagos train system gives the area its name. The public transportation system is a Chicago symbol. More than 700,000 people board the trains every weekday. The Loop is also home to one of the largest outdoor sculptures in the world. A British artist created the 100-ton sculpture, officially namedCloudGate. The huge, metal, rounded object is often, and affectionately, calledThe Bean.二、阅读理解:共15题Its always good to experience something new in life. Traveling gives plenty of such opportunities and when you choose a hotel to stay in next time, here, on this website, is a list of 4 most weird (怪异的) hotels in the world.Dog Bark Park InnIf you keep a dog and love animals, then you will definitely become a fan of this hotel. The shape of the hotel reminds you of a dog. Here visitors will find a microwave oven to prepare a simple meal, games, puzzles and books to entertain themselves, an air conditioner and of course a bath. There is no TV set or a phone though.Das Park HotelYou will love the place because it is perfectly adjusted to basic human needs. However, there is one disadvantage to all these. The matter is that bathroom facilities are not included in the price. Each room here is quite small, but has a bed, electricity and air conditioning.CasAnusRead the name of the hotel attentively and you will easily guess what place exactly you are going to spend your vacation in! The hotel is situated in Kemzeke, Belgium and was designed by Joep van Lieshout. Do not say no to this hotel since it is quite comfortable and nice inside.Hobbit MotelDeep inside we stay kids forever. This is what the creators of the Hobbit Motel kept in mind when they were creating this motel. The Hobbit Motel is located in Woodlyn Park, New Zealand. You will recognize the inn by its blocks it is made of and the green roof covered with a thick layer of grass.21What can you know about the Dog Bark Park Inn?A.It doesnt provide food for visitors.B.Visitors can take their pets to it.C.Its name may come from its appearance.D.Visitors cant make phone calls there.22What do visitors in Das Park Hotel need to pay extra money for?A.The bed.B.The shower.C.Electricity.D.Air conditioning.23Which is the best choice for a person who most values comfort?A.The Dog Bark Park Inn.B.Das Park Hotel.C.CasAnus.D.The Hobbit Motel.【答案】21C22B23C【解析】21考查细节理解。根据第二段中的If you keep a dog and love animals, then you will definitely become a fan of this hotel. The shape of the hotel reminds you of a dog可知,这家旅馆的外观就像只狗,再结合旅馆的名字可知这家旅馆的名字也许源于其外形。22考查推理判断。根据第三段中的The matter is that bathroom facilities are not included in the price可知,这家旅馆的房价里不包括洗浴设施,因此想要洗澡的话,需要另外支付费用。23考查细节理解。根据第四段中的Do not say no to this hotel since it is quite comfortable and nice inside可知,重视舒适度的游客可以选择入住CasAnus。【备注】本文为应用文。文章介绍了世界上最特别的四家旅馆。I am always nervous when I get an email from my parents withFYI(For Your Information). My parents are in their late 70s, and while they are quite healthy for their ages, I worry about what messages they are going to give me.I got such an email in September from my father. He sent an email from my cousin who told that her father, my uncle Reese, had passed away. The news made my mind go blank though I have met him less than a dozen times in my life, because Reese was the first of my parents siblings(兄弟姐妹) to die, and I was simply not ready for that.The memorial service was set in Florida, and I quickly decided I needed to go. I needed to be there for my father, and I needed to go for myself. Reese is about nine years older than my father, and I started to do the math in my head. I know that doesnt make sense, but I will do anything to reason that I still have a lot of time before I will be in my cousins shoes.Reeses memorial service was small with only family and perhaps a dozen of his friends. The funeral was attended by an even smaller number, and then, the family gathered at a nearby bar to look at old photographs found among Reeses possessions when he died.As we drove back to the Orlando International Airport, I thought about how I am not sure what my parents want, not only in their memorial services, but also how they want to be remembered and where they want to be laid to rest. These are going to be difficult conversations, but I know I need to have them. Maybe not right now, but we do need to open the discussion at some point. It may feel too early, but I trust my parents will know that when adult children raise these questions, we do it out of love to honor their lives and their wishes.24Why do emails withFYImake the author uneasy?A.Shes too busy to read those emails.B.She dislikes her parents nonstop talking.C.They often bring unpleasant news.D.Shes afraid to get bad news about her parents.25How did the author feel about the email from her cousin?A.Disappointed.B.Shocked.C.Confused.D.Annoyed.26What do we know from the third and fourth paragraphs?A.A get-together was held at home.B.Reeses friends didnt appear.C.Not many people attended the funeral.D.The author hesitated to go to Florida.27What does the author decide to do after the funeral?A.Express her love for her parents bravely.B.Have a talk with her parents about death.C.Value her parents wishes.D.Get everything ready for her parents.【答案】24D25B26C27B【解析】24考查推理判断。依据文章第一段的内容可知,作者收到来自父母的带有FYI的邮件总是感到紧张的原因是自己的父母已经年迈,作者担心他们的身体状况,害怕得到有关他们的坏消息。故选D项。25考查推理判断。依据文章第二段中的The news made my mind go blank.because Reese was the first of my parents siblings(兄弟姐妹) to die, and I was simply not ready for that可知,得知这个消息后,作者的大脑一片空白,因为Reese是她父母的兄弟姐妹中第一个去世的,作者还没有做好准备。由此可推知,这个消息让作者很震惊。26考查细节理解。依据文章第四段第二句The funeral was attended by an even smaller number, and then, the family gathered at a nearby bar to look at old photographs found among Reeses possessions when he died可知,Reese的葬礼是小规模的,来参加的人不多。故选C项。27考查推理判断。依据最后一段的内容尤其是These are going to be difficult conversations, but I know I need to have them可知,参加完葬礼后,在去机场的途中,作者想了很多,虽然现在与父母谈论他们的后事为时过早,但是很有必要在他们活着的时候讨论这些事情。故可推知作者决定就死亡与父母进行一次谈话。【备注】本文为记叙文。伯父的离去让作者意识到自己尚不清楚父母想要什么。Warm weather brought by El Nio has had mixed effects on animals in usually snowy places in North America, including New England, according to an Associated Press article.Some animals seem to benefit from having a chance to gather more food before winter, and from expending less energy in daily survival mode. Others, like snowshoe hares, are put at center stage in predators(捕食者) view when they lack snow for disguising their white fur not a good thing for them, of course.Black bears, on the other hand, have been keeping busy gathering nuts and apples, when they would normally have settled into their winter homes by now. Vermont and Massachusetts officials have asked residents to wait till snow falls to take out their bird feeders for the sake of safety, the article said.We suggest waiting for 6 or more inches of snow that lasts before taking out your bird feeders, especially if you have been visited in the past by bears or if there are sightings of bears in your neighborhood,Forrest Hammond, Vermont Fish and Wildlifes bear biologist, said in the article.Due to lack of snow and frozen ground, birds are able to seek food in fields and forests for theirnatural foods.Snow amounts can also determine how comfortable bears are and how quickly they consume their accumulated fat during hibernation(冬眠), noted Hammond in the article. This is because snow covers and traps them in their winter homes, and also hides them from predators.28What may upset snowshoe hares because of El Nio?A.Their being caught more easily.B.Their failing to gather more food.C.Their consuming more energy.D.Their losing sight of their enemies.29Why did the officials ask people to keep bird feeders until snow falls?A.They may disturb bears.B.Theres no need to do so.C.To avoid attracting bears.D.For the safety of bears.30What do the bear biologists words imply?A.A heavy snow is on the way.B.Bears are common nowadays.C.Bears live mainly on birds in winter.D.Warm weather benefits birds in winter.31Which of the following is the proper title for the passage?A.Warm Weather Helps Animals SurviveB.Snow Amounts Determine Animals Winter LifeC.Measures Should Be Taken to Protect WildlifeD.Lack of Snow Affects North American Animals【答案】28A29C30D31D【解析】28考查细节理解。依据第二段的Others, like snowshoe hares, are put at center stage in predators(捕食者) view when they lack snow for disguising their white fur可知,没有足够的雪来伪装白靴兔白色的皮毛,这使得它们很容易被捕食者发现。由此可知,因为厄尔尼诺现象,它们更容易被捕捉到了。29考查推理判断。第三段开头提到往年这个时候,黑熊通常都已经待在冬眠的窝里了,但现在它们却忙着收集坚果和苹果,再根据Vermont and Massachusetts officials have asked residents to wait till snow falls to take out their bird feeders for the sake of safety可知,暂时不把喂鸟器拿出来是为了不招来熊。故选C项。30考查推理判断。依据第四段的尾句Due to lack of snow and frozen ground, birds are able to seek food in fields and forests for their natural foods可知,由于缺乏雪和冻土,鸟类可以在田野和森林中觅食,因此暖冬对鸟的生存有利,故选D项。31考查主旨要义。作者在首段中先提出气候变暖对北美动物有影响,下文以白靴兔和黑熊为例进行具体说明,因此D项作文章标题最佳。【备注】随着冬季降雪,很多动物进入冬眠期。但是,由于受厄尔尼诺现象的影响,北美一些地区降雪量减少,使得一些动物无法正常冬眠。People at risk of a heart attack or stroke could benefit from blood-pressure-lowering drugs even if their blood pressure is considered in the normal, healthy range. If such drugs were offered to people with cardiac(心脏的) risks regardless of their blood pressure at the beginning of treatment it could save millions of lives, researchers in Oxford University found.For the study, the team analyzed more than 120 medical trials including around 600,000 people conducted over two decades, saying their findings are a call for an urgent review of existing blood pressure treatment guidelines.Our findings clearly show that treating blood pressure to a lower level could greatly reduce the risk of cardiovascular disease, if widely conducted,said study lead author Kazem Rahimi.High blood pressure has long been identified as a factor in higher risks of heart disease and strokes, and makes more than a billion people around the globe intorment including one out of three U.S. adults.Blood pressure is recorded in millimeters of mercury (mmHg) as two numbers in a ratio:systolicpressure inside the arteries(动脉)when the heart beats as the top number, anddiastolic(舒张的)pressure between heartbeats, as the heart rests and is refilled with blood.Normalblood pressure is considered at 120/80 or below, and is consideredhighat 140/90 or above, according to the American Heart Association. The researchers said their study showed that for every reduction in systolic pressure of 10 mmHg, the risk of heart attacks was reduced by a fifth and that of a stroke around a quarter.Some experts said they thought the studys findings were important butdid offer some warnings.One important warning is that not everyone will be able to tolerate having their blood pressure reduced to low levels, and there is a need to balance possible drug side effects and likely benefits,Smeeth said.32What do the findings indicate?A.Normal blood pressure doesnt mean a healthy body.B.The existing blood pressure treatment is useless.C.High blood pressure is the first health killer.D.High blood pressure causes many diseases.33What does the underlined wordtorment(in Paragraph 3) mean?A.Tolerance.B.Debt.C.Pain.D.Desp

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论