2019_2020学年高中英语Unit3Tomorrow’sWorld课时跟踪检测(一)牛津译林版必修4.docx_第1页
2019_2020学年高中英语Unit3Tomorrow’sWorld课时跟踪检测(一)牛津译林版必修4.docx_第2页
2019_2020学年高中英语Unit3Tomorrow’sWorld课时跟踪检测(一)牛津译林版必修4.docx_第3页
2019_2020学年高中英语Unit3Tomorrow’sWorld课时跟踪检测(一)牛津译林版必修4.docx_第4页
2019_2020学年高中英语Unit3Tomorrow’sWorld课时跟踪检测(一)牛津译林版必修4.docx_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时跟踪检测(一) Welcome to the unit & Reading Language points.单句语法填空1There are 30 people injured in the traffic accident but the injured were rescued at once.(injure)2She was confident of her becoming popular with the students.3I didnt want to add to my mothers worry, so I hurried home.4It is reported in the newspaper that talks between the two countries are making progress.5He appears careless, but in reality, he is a very careful person.完成句子1如果你认为这样方便的话,我们把时间定在下午六点。If you think that it_is_convenient_to_you,_we will fix the time at 6:00 pm.2我们都赞成他在会上提出的计划。We all agreed to the plan he_had_put_forward at the meeting.3球队和球迷确信能够赢得即将到来的比赛。The team and the fans are_confident_of_winning the coming match.4她吃了一惊,他居然还记得她的名字。It_amazed_her that he still remembered her name.5需要采取措施使农田免遭洪水的侵袭。Some measures are needed to_secure_the_farmland_against/from floods.6一看到这张聚会照片,她就陷入了对过去的美好回忆中。No_sooner_had_she_seen the gettogether photo than she got lost in the old sweet memories.7已经证明你的计划是实用的。It_has_been_proved_that your plan is practical.完形填空Throughout history, many great leaders and explorers have tried hard to find objects or other ways to live forever. While it might sound _1_ to live forever, I believe that what makes life so _2_ is that it doesnt last forever. So, I dont _3_ that living forever is a good idea.For one thing, I think living forever would be very _4_. We always have to find ways to _5_ ourselves in a normal lifetime. _6_ you lived forever, you would still need to eat and have a place to live. To pay for all these things, you would have to _7_ working for as long as you lived. Many people work for 3040 years, then _8_ and begin to enjoy the rest of their lives. But you wouldnt have that _9_ if you lived forever. And, since forever is a long time, that means if you didnt _10_ your skill set every few decades (十年), you could be stuck doing the same thing for a very long time. That doesnt sound like _11_ at all!Furthermore, it would be very _12_ to live forever if the people around you didnt also have that _13_. Youd be likely to _14_ a lot of people in different periods of time, but you would also have to _15_ them die. No doubt this could be very _16_ for you. You would have the _17_ to see your children and your grandchildren and your great grandchildren all _18_. But then, youd also have to watch them get old and pass away. _19_, this could lead to a very lonely existence (存在)_20_, while living forever might be attractive (有吸引力的) to some people, I dont think it would be right for me.语篇解读:本文是议论文。作者认为永生并非是一件好事,这会带来很多问题。1A.painfulBworryingCinteresting Dimpossible解析:选C总览全文尤其是最后一段中的“while living forever . right for me”可知,作者觉得永生听起来可能很“有意思(interesting)”,但生命之所以“宝贵(valuable)”正是因为它无法永远延续。所以,作者并不“赞成(agree)”永生。2A.valuable BdifficultCbusy Dquiet解析:选A参见上题解析。3A.doubt BrealizeCfear Dagree解析:选D参见第1题解析。4A.important BboringCspecial Dnormal解析:选B由下文的“working for as long as you lived”和“doing the same thing for a very long time”等信息可知,作者认为永生将会很“无聊(boring)”。5A.discover BsupportCdress Dprotect解析:选B由下文的“you would still need to eat and have a place to live”可知,在一个人正常的一生中,总是需要找到“养活(support)”自己的方法。6A.Even if BAs ifCEvery time DSoon after解析:选A“即使(Even if)”能够永生,你仍然需要吃住。7A.start BenjoyCforget Dcontinue解析:选D为了支付所有这些开销,你只要活着,就得“继续(continue)”工作。8A.move BstopCwait Dplay解析:选B由该空后的“begin to enjoy the rest of their lives”可知,很多人工作三四十年后,就“停下来(stop)”开始享受余生了。9A.plan BchoiceCproblem Deffort解析:选B如果你永远活下去的话,就不会有那种“选择(choice)”,即停止工作、享受余生。10A.control BnoticeCchange Dimprove解析:选C由该空后的“you could . a very long time”可知,如果你的生存技能几十年都不“变(change)”,那你将会在很长的一段时间内做同样的事情。11A.beauty BtruthCfun Dluck解析:选C长时间做一件事当然毫无“趣味(fun)”!12A.lonely BstrangeCnice Dclear解析:选A下文的“a very lonely existence(存在)”是提示。13A.patience BcourageCability Ddecision解析:选C如果你周围的人没有永生的“能力(ability)”,你将会很孤独。14A.teach BsaveCinvite Dmeet解析:选D由常识及下文的“them die”可知,你可能在不同的时期会“遇到(meet)”很多人。15A.watch BmakeChelp Dfeel解析:选A因为你能一直活下去,所以将会“看着(watch)”他们死去。16A.good BsimpleCexciting Dsad解析:选D看着周围的人一个个都离去,你肯定会很“难过(sad)”。17A.chance BrightCduty Dmethod解析:选A由下文的“youd also have to watch them get old and pass away”可知,这里是说你将有“机会(chance)”看着你的孩子、孙辈以及曾孙辈“成长(grow up)”。18A.show off Bset offCgrow up Dgive up解析:选C参见上题解析。19A.Suddenly BHopefullyCSecretly DFinally解析:选D随着亲人朋友的离去,“最终(Finally)”自己只能孤独地生活在这人世间。20A.As usual BIn shortCAt least DFor example解析:选B此处是对全文内容的总结,故填In short。.阅读理解Electronic books have changed the way many people read for pleasure. Now online textbooks are changing the way some students learn and some teachers teach.More than one hundred seventyfive thousand students attend the public schools in Fairfax County, Virginia, outside Washington. Last year, the school system used digital books in fifteen schools. This school year, middle schools and high schools changed from printed to electronic textbooks in their social studies classes.Luke Rosa is a history teacher at Falls Church High School. His students work on laptop computers at school. He explains the idea to them this way,“I mean, its just like a regular textbook, except its got it all, online.”Peter Noonan, an assistant superintendent (助理监督) of schools, said,“The worlds changing. And the online textbooks can change right along with the events that are happening.” Digital books also cost less than printed textbooks, he said.A student named Melanie Reuter said, “I dont have to carry a textbook around, so thats nice.”But another student said,“I dont like it because the Internet sometimes doesnt work.”Students also need access to the Internet when they are not at school. About ten percent of students in Fairfax County do not have a computer or online access at home. Public libraries in the county have free Internet. There are also afterschool computer labs as well as computer clubhouses supported by the county. Middle school student Slieman Hakim is happy about that. He said, “My family only has one computer; my sister and I both do our homework on it. So I come here to do my homework. Its good.”Other school systems in the area are also considering online textbooks.语篇解读:随着因特网的普及,电子教材正在改变着学生学习和老师授课的传统模式。1One of the disadvantages of digital textbooks is that _.Atheyre more expensiveBthey cant be used if the computer is offlineCtheyre soon out of dateDreading online does harm to students eyes解析:选B推理判断题。根据倒数第三段“I dont like it because the Internet sometimes doesnt work.”可推断出,这个学生认为电子教材的一个不利之处就是:当连接不上因特网的时候,电子教材就没法使用。故B项正确。2Why does Slieman Hakim feel happy?AHe is offered a free computer to do his homework.BHe doesnt have to do his homework at home.CHe has access to the Internet to study at any place.DHe neednt share a computer with his sister to do homework.解析:选D细节理解题。根据倒数第二段的“My family only has one . Its good.”可知, Hakim家只有一台电脑,之前他和妹妹都需要上网做作业,必然会出现电脑之争。现在做作业不用和妹妹共用一台电脑了,他当然感到高兴。3What can we learn from the passage?AAll students like digital textbooks because they are new.BDigital textbooks are more beautiful than paper textbooks.CStudents can do their homework in the computer clubhouses.DThe lessons online are completely different from those in paper textbooks解析:选C推理判断题。根据倒数第二段的“There are also afterschool computer labs as well as computer clubhouses supported by the county.”可知,学生也可以在computer clubhouses做作业,所以C项正确。其他选项文中没有提到。4The passage aims to _.Areport the use of electronic textbooks in schoolBshow how to use electronic textbooksCencourage more schools to use electronic textbooksDtell readers electronic textbooks will replace regular textbooks解析:选A推理判断题。本文主要介绍了美国费尔法克斯郡公立学校使用电子教材的情况,文章并没有教我们如何使用电子教材,也没有鼓励学校使用电子教材,更没有提到电子教材会取代普通教材。所以答案为A项。.阅读七选五Volunteering can be a rewarding experience.However, a poorly executed (完成的) volunteer project can leave you feeling frustrated.Follow the tips below to help ensure that you make the most of your volunteering efforts._1_ Before you search for volunteer projects, consider which tasks you do and dont like to do.Maybe you like physical work such as painting.Maybe you like playing with children or animals.Pick a project that allows you to contribute and have fun.Think about why you are volunteering._2_ Maybe you want to network for your business or get along with a friend who is volunteering.When you begin a task with clear expectation, you will have a more positive experience.Get training._3_ If not, or if you still dont know where to begin, ask to work with an experienced volunteer or group.Then, ask lots of questions and give it a shot.Speak up if there are problems.When you are at the project site, dont hesitate (犹豫) to tell the organizations staff about any problems or safety risks._4_Give advice to the organization.Most organizations couldnt survive without volunteers.They want volunteers to have a positive experie

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论