




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
教学资料范本2019中考英语选练8阅读理解外研版编 辑:_时 间:_20xx中考英语选练(8)(阅读理解)APeople who are farsighted suffer from just the opposite problem. They can see things that are far away, but they have difficulty reading a book unless they hold it at arms length. If they want to do much reading, they must get glasses, too.1. We dont know that our eyes are of great importance until _.A. we think about our eyes B. we cannot see clearlyC. we wear glasses D. we have to do much reading2. According to the passage, a _ is more likely to be nearsighted than the average person.A. tailor B. doctor C. guard D. driver3. Those who suffer from cataracts _. B. cant be curedC. may be cured D. must move to other places4. People who are farsighted _.A. cannot do a lot of close work without glassesB. can only see things that are very close to their eyesC. have difficulty reading a book if they hold it at arms lengthD. have the same problem as the nearsighted people5. To see a small thing at night, it is better to look _.A. with wide open eyesB. with half-shut or narrow eyesC. straight at it D. in a slightly different direction【参考答案】15 、BACADBMusic ClubMusic lessons(guitar, violin, piano and drums)Time: 8:30 a.m.9:30 a.m. every SundayPrice: Only $ 20 eachAddress: 25 Jiefiang RoadTel: 420-258-1200National ParkRiding horsesBoatingTime: 11:00 a.m.7:00 p.m. every dayPrice: adults $ 15,children (aged 37) $ 8Address: 95 the Fifth AvenueTel: 208-683-3400Art Museum200 famous picturesMore than 300 worksOpening hours:8:00 a.m.6:00 p.m.on weekdaysPrice: adults $ 10,children $ 5.50Address: 120 Xinjin Street, Thermopolis TownTel: 307-867-29971.When can we visit Art Museum?A.11:00 a.m.7:00 p.m. every day. B.8:00 a.m.6:00 p.m. on weekdays.C.8:30 a.m.9:30 a.m. every Sunday. D.8:00 a.m.6:00 p.m. on weekends.2.Where can we go if we want to learn music?A.25 Jiefiang Road. B.95 the Fifth Avenue.C.120 Xinjin Street.D.Thermopolis Town.3.If you, aged 10, and your parents visit National Park, how much should you pay? A.$15. B.$30.C.$38. D.$45.参考答案:1.B2.A3.DC阅读下列短 文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。The Undying Robot it , “The new technology has developed in robot-making,” scientists say. It may someday help scientists create better man-made arms and legs and give new freedom(自由)to people who lose them. It might also help scientists understand how people and animals know their own sense of place in space.“It has been difficult to design robots that can work well when the environment changes or when its damaged,” says Olaf Sporns of Indiana University in the US. “With this work, we are nearer to solving this problem.”( ) 1. It A. the robot looks like an animal with four legs B. the robot dies when people fight against it C. the robot was made by scientists for the first time D. the robot can still work when it is damaged( ) 2. According to the passage, a robot is broken _. A. when it is out of shape B. when it is beaten C. when its battery dies D. when it works for too long( ) 3. What does the underlined word “it” refer to in Paragraph 2? A. The problem. B. The “brain”. D. The shape.( ) 4. _ can help scientists create better man-made arms and legs. A. The robot B. The new technology C. The disabled person D. The sense of place( ) 5. What does the passage mainly talk about? A. Some science fiction films. B. Why robots are widely used. C. The new robot-making technology. D. What the scientists are doing.参考答案15、DABBCD液体) and used the liquid to make the bag.According to Indias Minister of State for Atmosphere, Forest and Weather Change, the country produces more than 15,000 tons of plastic waste every day. But only 9,000 tons are processed (处理). In China, 3 billion plastic bags are used every day. Maybe the EnviGreen bag could be a solution to the world problem of plastic pollution.1.According to Paragraph 1, which is NOT true about the EnviGreen bag?A.It is made from natural materials.B.It does a little harm to the environment.C.It can break down easily.D.It can be eaten by people.2.What is the main idea of Paragraph 2?B.How Hedge made the EnviGreen bag.C.What Hedge thought of the new bag.D.Why Hedge made the bag.3.What is the disadvantage of the bag?A.It is more expensive than a normal bag.B.It takes a long time to break down.C.It takes a long time to make.D.It cannot hold heavy things.4.What can we know from the last paragraph?A.India produces the most plastic waste in the world.B.India has processed all its plastic waste.C.China produces more plastic waste than India.D.The EnviGreen bag may solve the problem of plastic pollution. 参考答案主旨大意 本文是一篇说明文,主要讲述的是印度一家名叫EnviGreen的公司利用天然原料生产出一种新型塑料袋,这种塑料袋不仅对环境没有任何危害,而且还可以食用。1.B细节理解题。根据第一段倒数第二句话“They bring no harm to the environment.”可知,这种塑料袋对环境无害,故选项B“它对环境有一些害处”是不正确的表述。2.B主旨大意题。通读第二段
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 安徽省安庆市怀宁中学2026届高二化学第一学期期中学业质量监测试题含解析
- 民法典热点课件
- 教育行业活动计划
- ABB机器人保养总结
- 2025年绿色供应链金融项目贷款合同模板
- 2025年度老旧小区改造项目房屋租赁与改造合作合同
- 2025年绿色养老院消防设备更新及全面消防系统维护合同
- 2025年绿色建筑碳排放量评估与减排技术服务合同
- 2025年冷链物流配送生态肉禽产品代理采购服务合同
- 2025型号全系列测量仪器全国代理及品牌推广合同
- 2025-2030年中国黑胶唱片行业市场现状供需分析及投资评估规划分析研究报告
- 马工程《教育学原理》核心框架解析
- 采石场人员管理制度
- 2025年湖北省高考物理试卷真题(含答案解析)
- 小学生无故旷课问题
- 2024年秋季云南高中学业水平合格考历史试卷真题(含答案详解)
- 中国抗癌协会神经内分泌肿瘤诊治指南(2025年版)解读
- T/CSMT-YB 006-2023精密数字温度计性能测试与评价方法
- DB31/ 653-2012通信基站空调能效限定值
- 组建乐团协议书
- 兼职人员聘用协议书
评论
0/150
提交评论