




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
题组层级快练26 unit 1 art . 阅读理解26yearold anna cherdantseva, from the city of ufa, in russias bashkortostan republic, is a fulltime sofa tester, spending up to 10 hours every day trying out new sofas for comfort and safety.russian furniture giant mz5 group announced that it was taking application for a new positionfulltime sofa tester. although all new products are tested in a specialized laboratory, management decided that in order to better meet the needs of consumers it needed some feedback on reallife use of its sofas. in just a few days, mz5 received over 5,000 job applications.“we selected applicants in several stages,” mz5 group spokesperson anastasia russkih said. “first, we checked their cvs (个人简历), and then we let them tell us why they wanted the job.” eventually, the furniture company chose just 7 applicants, out of whom anna cherdantseva proved to be the most suitable for the job.“i felt extreme competition, it was a real fight for my dream job,” anna said after getting selected. “i have a lot of ideas for improving the sofas. i believe it will all work out between me and the sofas.”despite describing herself as an active person, cherdantseva says that spending about 10 hours a day sitting on sofas doesnt sound bad at all. “the more time i spend on them, the better it will be for my work,” she told reporters.anna cherdantseva is now on a threemonth probation(试用期) at mz5, but the company claims that as long as she proves to be up to the task, they plan on offering her a permanent position as sofa tester. the young woman will receive a monthly salary of 56,000 rubles ($1,000) for the first three months. its not so bad for sitting on the sofa.1. why did mz5 group want a sofa tester?a. because its products have never been tested before.b. because anna cherdantseva applied for the job.c. because it wants to satisfy its consumers better.d. because anna cherdantseva is very famous.2. which of the following can replace the underlined word “feedback” in paragraph 2?a. products.b. consumers.c. praise. d. response.3. how did mz5 choose the right person according to anastasia russkih?a. very carefully. b. quite accidentally.b. very easily. d. quite suitably.4. what does anna cherdantseva think of her job?a. it was very easy. b. it was challenging.c. it was not good. d. it was interesting.5. what can be inferred from the last paragraph?a. cherdantseva doesnt plan to work at mz5 for long.b. cherdantseva has a chance to work for mz5 permanently.c. the company is very satisfied with what cherdantseva did.d. the company doesnt give cherdantseva a good salary now.答案与解析【文章大意】世界上的工作有成千上万种,但是沙发试睡这个职业为满足消费者的要求应运而生。沙发试睡这项工作充满了挑战。1. 答案c解析细节理解题。文章第二段第二句中的“management decided that in order to better meet the needs of consumers”说明这样做的目的是更好地满足消费者的需求。2. 答案d解析词义猜测题。“mz5 group”这样做的目的是更好地满足顾客的需要,因此他们需要沙发试用者的反馈意见,因此d项正确。3. 答案a解析推理判断题。文章第三段提到了mz5选择沙发试睡者的过程非常严格和细致,因此a项正确。4. 答案b解析细节理解题。第四段第一句的“i felt extreme competition, it was a real fight for my dream job”说明“anna cherdantseva”认为她的工作是具有挑战性的。5. 答案b解析推理判断题。文章最后一段第一句提到cherdantseva试用期为三个月,但是只要她胜任工作,公司就可以给她提供一个永久的工作职位。. 完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的a、b、c和d四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。to write an article, chinese famous writer yu qiuyu came to germany to get a better understanding of german culture.mr. yu felt_1_ with an apartment on the fifth floor, whose landlord was a(n) _2_ old lady. he intended to sign a longterm rental contract with her.the old lady_3_ mr. yu to live in it for a few days to see whether it was _4_ for him. mr. yu felt reasonable, and moved in.the_5_ trial was due. mr. yu was planning to sign the longterm contract _6_ an incident happened. he broke a valuable glass into pieces by accident. he felt very _7_, fearing that he would _8_ to rent the apartment as a result of it.he made a call to tell her about it, the old lady replied, “it doesnt matter, sir. you didnt do it _9_. besides, the glass is not expensive at all. tomorrow, i will take another one there.”_10_, mr. yu hang up. the broken glass, together with the other trash, was put in a rubbish bag out of the _11_. the next day, the old lady dropped in. _12_ entering the apartment, she asked mr. yu where the glass remaining pieces were.yu qiuyu showed the old lady where the bag was.the old lady opened the bag to _13_. “i wont rent the apartment to you any longer.” she said to mr. yu _14_mr. yu was totally puzzled.yu felt_15_ to believe, asking: “is it _16_ i have broken your favorite glass that makes you unhappy?” the old lady _17_ her head and said, “not _18_. it is because you dont care about the others.”with these words, the old lady_19_ the bag, and sorted it carefully again, putting the broken glass pieces in one bag, writing, “glass fragments(碎片). _20_!”1. a. concernedb. satisfiedc. disappointed d. worried2. a. considerate b. mysteriousc. enthusiastic d. generous3. a. ordered b. warnedc. advised d. persuaded4. a. important b. expensivec. necessary d. suitable5. a. longterm b. previousc. shortterm d. fair6. a. when b. whilec. until d. as7. a. calm b. nervousc. angry d. excited8. a. prefer b. appearc. decide d. fail9. a. in advance b. on purposec. for sure d. as usual10. a. relieved b. surprisedc. encouraged d. confused11. a. office b. buildingc. apartment d. room12. a. at b. overc. by d. on13. a. show b. examinec. remind d. discover14. a. slowly b. angrilyc. happily d. patiently15. a. difficult b. willingc. easy d. comfortable16. a. what b. whichc. whether d. that17. a. lowered b. noddedc. raised d. shook18. a. likely b. exactlyc. naturally d. properly19. a. threw b. tookc. emptied d. searched20. a. look after b. watch outc. think over d. find out答案与解析【文章大意】余秋雨在写追寻德国时,为了彻底了解德国,他只身来到德国,深入体验生活。房东老太在余秋雨租住前建议试住,在余先生打碎玻璃杯后又要把他赶走,到底为什么?1. 答案b解析由下文余先生准备签长期的入住合同可知,余先生对套房是满意的。用satisfied。concerned“关心的;关注的”;disappointed“失望的”;worried“担忧的;忧虑的”。2. 答案a解析由建议余先生先试住看一看是不是合适可知,老妇人是顾虑周到的, 体谅的;mysterious“神秘的;不可思议的”;enthusiastic“狂热的;热心的”;generous“有雅量的;宽宏大量的”。3. 答案c解析由下文余先生感到合情合理可知,老妇人向余先生提出试住的建议(advise)。order“命令”;warn“警告”;persuade“说服”。4. 答案d解析老妇人建议余先生先试住几天看是不是合适长期租住。important“重要的”; expensive“昂贵的”; necessary“必要的”;suitable“合适的”。5. 答案c解析a few days与shortterm相符合。6. 答案a解析was planning sth. . when . “正要做某事,突然”。when为并列连词,连接两个并列句。7. 答案b解析担心无法租到房子,因此感到紧张(nervous)。8. 答案d解析fail to do sth.“无法做成某事”。9. 答案b解析老妇人列举了两个不在意的理由:不是故意的;杯子很便宜。on purpose“故意地”。10. 答案a解析余先生长舒了一口气,用relieved。11. 答案c解析重词再现。上下文谈论的主题就是租房子(apartment)。12. 答案d解析on doing sth. as soon as sb. do(es) sth.“一就”。13. 答案b解析老妇人打开垃圾袋仔细检查。examine“仔细检查”。14. 答案b解析从下文老妇人要赶余先生走可知,老妇人生气了。15. 答案a解析余先生感到难以置信(difficult to believe)。16. 答案d解析这是一个强调句式,makes为句子的谓语,被强调部分为主语从句,that引导主语从句,只起连接作用,不作任何成分。17. 答案d解析由后面的否定回答可知,老太太摇了摇头。shake ones head“摇头”。18. 答案b解析“not exactly”与“not really”大体语义相似。意为“不完全是”。19. 答案c解析老妇人“倒空”垃圾袋,用empty。20. 答案b解析老妇人写的是:“玻璃碎片,当心。”. 语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。learning to play an instrument is something that can give you a lot of pleasure. it is also an achievement and a skill _1_stays with your life. music has a part to play in everyones life, and has_2_(describe)as “a primary language.”learning to play an instrument isnt easy at the beginning and_3_(take)effort and determination. while it is ok to aim for the top, music is_4_(certain)not something to take up because you think you ought to do it.a lot of adults regret not having learnt to play an instrument when they_5_(be)younger. but it is never too late to learn! and the _6_(advantage)of learning an instrument are far _7_(great)than just the pleasure of producing an enjoyable sound. when youve progressed far enough, there are lots of amateur groups that you can join _8_you want to be part of a larger group. once youve reached a good enough standard_9_(join)a band or orchestra(管弦乐队), you add the team skills like those you get from playing sport. theres also a great social side to playing _10_others, as well as the chance to travel through touring.答案与解析【文章大意】学习一种乐器能给你生活带来乐趣。对孩子而言,年龄越大,音乐对他们就越重要。这里给你提供一些建议帮助你教孩子学习乐器。1. 答案which/that解析考查关系代词。句意:会乐器是一种成就,一种终身的技能。先行词是skill,在定语从句中做主语。故填which/that。2. 答案been described解析考查动词时态、语态。句意:音乐被称为早期语言。根据空前的has得知填现在完成时,音乐和称作是被动关系,故填been described。3. 答案takes解析考查动词时态。句意:刚开始学乐器不容易,需要努力和决心。“learning to play an instrument”为动名词作主语谓语用第三人称单数。故填takes。4. 答案certainly解析考查副词。句意:音乐当然不是要从事的工作。副词修饰动词。故填certainly。5. 答案were解析考查动词时态。句意:很多成年人后悔在小时候没有学一门乐器。后悔以前的事情用一般过去时。故填were。6. 答案advantages解析考查名词。句意:学乐器的优点远比欣赏其美妙的声音所带来的快乐多。根据谓语are得知主语用复数形式,故填advantages。7. 答案greater解析考查形容词。句意:学乐器的优点远比欣赏其美妙的声音所带来的快乐多。根据后面的than得知用形容词比较级。故填greater。8. 答案if/when解析考查副词。句意:如果你想要加入更大的组合,这里有很多业余的组合你可以加入。根据语境得知是“如果或当你想的时候”。故填if/when。9. 答案to join解析考查非谓语动词。句意:一旦你达到乐队或管弦乐队的标准,你就会给这个团队增光添彩。用不定式作后置定语。故填to join。10. 答案with解析考查介词。句意:和其他人一起弹奏乐器也会营造很好的社会面,也会给你带来环游演出的机会。和某人一起演奏用介词with,故填with。. 短文改错i have always been very fond of sport. when i see some people snowboarding, i decided to give them a try. it was difficult
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025湖北咸宁市通城城市发展建设投资(集团)有限公司第一期招聘模拟试卷及答案详解(名师系列)
- 2025辽宁鞍山市千山区公益性岗位招聘1人模拟试卷及参考答案详解
- 2025年甘肃省平凉市灵台县第二批城镇公益性岗位人员招聘114人模拟试卷及一套完整答案详解
- 2025年宁波市鄞州区面向社会公开招聘社区专职工作者55人模拟试卷附答案详解(考试直接用)
- 2025北京第四实验学校招聘45人模拟试卷及答案详解(历年真题)
- 2025南昌市自然资源和规划局高新分局招聘用地业务岗1人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(易错题)
- 2025贵州省卫生健康委员会“银龄计划”(引进退休高级医疗卫生人才)724人模拟试卷及答案详解(夺冠系列)
- 2025年广东佛山市南海区桂城街道公开招聘辅警1人模拟试卷含答案详解
- 2025河南新乡市碳汇计量检测中心招聘模拟试卷及完整答案详解一套
- 2025年哈尔滨新区第二十四幼儿园招聘5人考前自测高频考点模拟试题含答案详解
- 世界语与英语的词汇对比分析论文
- 四巧板100例图形详解
- 2025年度建筑公司分公司市场拓展合作合同
- 《林氏木业供应链管理现状、问题及优化建议》14000字(论文)
- 研发项目管理流程
- 八年级英语组工作总结
- 《船用格栅》规范
- 重大(2023)版信息科技五年级上册教学设计
- 《出师表》原文及英文对照版-20210722094410
- 实验室装修工程设计书
- 2024-2025学年人教版八年级英语上册Unit 2 测试卷
评论
0/150
提交评论