




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
浙江常山县2017高考英语阅读理解一轮练习【由山东省2014高考仿真模拟冲刺卷(5)改编】 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中选出最佳选项。cameron thought of himself as merely organizedhe certainly did not consider that he took great pains over anything ,he did just enough to get it rightexactly right, of course as he was fond of telling his staff, “if its not exactly right, its wrong”occasionally a worker might be sad on hearing these words, because it meant another hour or so of going over the same bit of work, correcting the mistakes which cameron had patiently pointed outand doing the corrections exactly right of coursestrangely enough ,his department had the reputation for performing the highest quality work in the company ,and it was seen, and not only by those who worked in the department ,as a sort of elite(出类拔萃)unitthose programs that had to work first time, straight out of the box, camerons men got those“its mission(任务)criticalgive it to cameron” was almost a catchphrase with his teamit helped that cameron was not merely particular about thingshe wanted things done just so ,not because of a personal taste ,but because he had discovered through patient experimentation that this was the best way for it to be done1“mission-critical” work given to cameron because acamerons work was errorfree bcameron was criticalche didnt mind working late dhe had a good team2working for cameron, people felt that athey were part of an elite btheir mission was criticalccameron was very particular about things dcameron was patient and responsible3according to the underlined part in paragraph 5,what is meant by someone “who couldnt cut it”?ahe didnt cut corners bhe wasnt good enoughche had the wrong measurements dhe was a perfection4what can we learn about cameron?ahe never got things wrongbhe didnt allow for any mistakeche encouraged work to be done in office hoursdhe was often misunderstood5the attitude of the author towards cameron is that of being apositive bsympathetic cnon-subjective doptimistic【参考答案】1-5、aacbc 2016高考训练题-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。 when nancy lublin got $5,000 from her grandpa in 1996, she never once considered taking a vacation or paying off student loans .instead, the 24-year-old new york university law student began thinking about helping low-income women get better jobs. if a woman goes for a job interview poorly dressed, she wont get the job. lublin says. “ but without a job, she cant afford suitable clothes.so with the money lublin founded dress for success” and began collecting womens clothes which were still in good condition but which their owners no longer needed. so many women have clothes lying around that they will never wear again, one of lublins assistants says nancys idea is so simple and yet so important to women.many women come to lublins office before going to a job interview. here, they receive a suit, shoes and any other things they need. since it was set up, more than 1,000 women have turned to dress for success for help. many of them have won jobs. some have round jobs after being out of work for many years. jenny, a 32-year-old woman who was recently hired as a law-firm office manager , says, i made a good impression because of “dress for success”1. what can we learn from the text?a. low-income women can get jobs at dress for successb. nancys office gathers used clothes from womenc. nancys grandfather lent her the money to set up the office.d. nancy set up dress for success to make money. 2. dress for success attracts many women because they_a. prefer buying clothes at a low priceb. like to wear different clothes.c. need to look smart when looking for a job. d. like the design of the dresses3. from what jenny says, we know that _.a . she got a lot of good ideas from nancyb. dress for success has a good business relation with her firm.c. clothes from nancys office helped to get her a job.d. she is working happily at her present job 4. what would be a good title for the text?a. nancy: a successful law student. b. a helping hand for womenc. keep your old clothes d. a successful clothing business 参考答案14、bccb阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。【2014模拟调研】 in many american schools the holiday celebrating dr. martin luther king jr.s birthday is used as an opportunity to teach children about his life and legacy. but in too many of those same schools, black childrens extraordinary talents are still being wasted today. nearly three-quarters of black fourth and eighth grade public school students cannot read or compute at grade level.black students made up only 18 percent of students in public schools in 2009-2010 but were 40 percent of students who received one or more out-of-school suspensions(暂被停学)a blackpublic school student is suspended every four seconds. black students are more than twice aslikely to drop out of school as white students. each school day 763 black high school students drop out.so i applaud the us. departments of education and justice for their recent action toaddress harmful school discipline policies that push so many thousands of black children out of school each year and into the juvenile(青少年)justice and adult prison pipeline. if the education system is to do its part in replacing it with a cradle to college, career and success pipeline, we must end the current practice where children in the greatest need are suspended from school mostly for nonviolent offenses. these resources, officially known as guidance, will help schools and districts meet their legal responsibility to protect students from discrimination on the basis of race, color or national origin as required under title vi of the civil rights act of 1964. as we recognize the 50th anniversary of the civil rights act of 1964 and so many other important hard-won victories in the civil rights movement this year, we must remember those victories could be lost without meaningful enforcement of the laws advocates fought so hard to win half a century ago. while the guidance does not prohibit schools or districts from using any particularnondiscriminatory policy, it does call into question some policies that have historically excludedblack students and are of questionable educational value including zero tolerance disciplinepolicies which require mandatory(强制的)consequences for certain infractions(违反),and policies that prevent students from returning to school after completion of a court sentence. information of the new guidance recommendations is available at this government website for almost every school and district in the country. check your own school district now to see whether the discipline policy is focused on creating a positive school climate and preventing misbehavior, whether consequences are clear, appropriate and consistent, and whether there is a commitment to fairness in the application of discipline.67. what does the first paragraph mainly talk about? a. unsatisfactory situation of black studentseducation. b life and legacy of dr. martin luther king jr. c the percentage of black students dropping out of school. d. the holiday celebrating dr. martin luther king jr.s birthday.68the guidance issued by the u.s. departments of education and justice may a. protect black children from being suspended for nonviolent offenses b prevent black children from coming back to school after a court sentence c. push thousands of black children out of school each year d punish black children for dropping out of school69. according to the passage, the zero tolerance discipline policies a. have questionable consequences b are prohibited by the guidance c prevent black children from being absent from school d. were considered discriminatory when they were released70. which of the following is the best title for the passage? a. criticism of the education system b. steps forward on school discipline c suggestions on the civil rights act d. victories in the civil rights movement参考答案6770、aaab阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a,b,c,和d)中选出最佳选项。【2014一模】many years ago, i pulled a family out of a burning car somewhere in wyoming. last week i received a telephone call from a woman who could not stop crying as she told me that one of my stories had saved her son from committing suicide. in closing she called me a hero.that got me thinking about what a hero is. was i a hero because i pulled a family from a burning car? if so, how could i be a hero just because i wrote a story that saved someones life?today i looked up the word “hero” in the dictionary to see exactly what it meant. it read “a person who does something brave” and also “a person who is good and noble”.that statement impressed me more than the part about being brave. so i thought about something very important. and i remembered what happened to me years ago.after my marriage of twenty years ended, i was in such a condition. i was within hours trying to get enough courage to end the pain and misery. when i returned home, someone had sent me a card in the mail which told me how much they would appreciate me as a friend. that wonderful card probably saved my life. that person, without even knowing it, saved a life and became a hero.the many stories i kept writing in the following years saved the life of a teenage boy. in turn that makes the person who sent me the card a double hero. i suppose that is why i fight so hard to help the children now living in orphanages (孤儿院). most children come out of these institutions with a very hard and bitter attitude against the world. the gifts we send them let them know that they have not been forgotten. hopefully, most of them will never hurt anyone because of the kindness shown to them by those of us who cared. if it works, we will also become heroes.【小题1】the main idea of the passage is _.a. why the writer should be a hero b. what a hero exactly isc. whether the writer is a hero d. that everyone is a hero【小题2】why did the woman call the writer a hero at the end of the call?a. because he asked her son not to kill himself.b. because he saved a family from a burning car.c. because his story saved her sons life. d. because he was cute and kind to everybody.【小题3】what does the underlined word “it” in the last sentence of paragraph 5 refer to?a. the wonderful card the writer received.b. the action of sending the card.c. the fact that the sender helped the writer.d. the fact that the sender was a friend of the writer.【小题4】 whats the writers attitude to “brave people”? a. neutral b. supportive c. objective d. irony【小题1】主旨题:从全篇文章和第二段的句子,that got me thinking about what a hero is. was i a hero because i pulled a family from a burning car?可知这篇文章讲的是真正的英雄是什么,选b考点:考查人生百味类短文阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。【2014一模】each year on february 2nd, there is special festival called groundhog day (土拨鼠日 ) forecasting event in punxsutawney, pennsylvania. when it comes, people from around the world, including 5,000 in the small town today, watch this tongue-twisting(发音饶舌的) small town for a sign from one groundhog that supposedly predicts when that years spring will arrive. if its a cloudy day outside when the groundhog pops from its cave, then spring will arrive early that year. however, if it is sunny outside, the groundhog will supposedly be scared by its own shadow, hiding underground for six more weeks of cold weather.of course, punxsutawney phils prediction is no more able to guarantee the extended forecast than your local weatherman. abc news reports that an analysis by the national climate data center found that phils predictions are more often wrong than right. philis is also found to have made some unpleasant predictions. ever since 1887, he has predicted 99 extended winters and just 16 early springs .nine of the years predictions were unavailable, accord
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 介入室专业知识培训课件
- 蜡油渣油加氢装置操作工岗位职业健康及安全技术规程
- 真空电子器件零件制造及装调工战略理解与执行力考核试卷及答案
- 公司电路图形制作工设备技术规程
- 公司手风琴零件制作工岗位合规化技术规程
- 公司电力电容器及其成套装置装配工岗位安全技术规程
- 河北省唐山市名校2026届数学七年级第一学期期末统考试题含解析
- 2026届山东省招远市七年级数学第一学期期末质量跟踪监视模拟试题含解析
- 2026届黑龙江省哈尔滨156中学九年级数学第一学期期末教学质量检测试题含解析
- 专项知识培训的意义
- 2025年固态变压器(SST)行业研究报告及未来发展趋势预测
- 少年读史记课件
- 微电子器件(4-11)多栅结构MOSFET与FinFET
- 伴郎伴娘租赁协议合同
- 结肠癌根治术后护理
- 《婚姻家庭辅导》课件
- 2024年共青团入团考试题【附答案】
- 新统计法培训
- 心力衰竭治疗指南
- 小学四年级语文课外阅读《三国演义》阅读测试题及答案
- 2024年4月自考00840第二外语(日语)试题
评论
0/150
提交评论