




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
浙江遂昌县2017高考英语一轮阅读理解巩固编选(二)2016高考训练题-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。 my grandmother was an iron-willed woman, everyone in my family feared her. when i was five years old, she invited some friends and relatives to her bronx apartment for a party. among the guests was a rich neighborhood who was doing well in business. his wife was proud of their social status and let everyone at the party know it. they had a little girl about my age who was spoiled(娇生惯养) and very much used to getting her own way. at one point during the party, i made my way to the bathroom and closed the door behind me. a minute or two later, the little girl opened the bathroom door and walked in. . dont you know that little girls arent supposed to come into the bathroom when a little boy is using it!? i shouted. the surprise of my being there, along with the anger i had poured on her, shocked the little girl. then she started to cry. she quickly closed the door, ran to the kitchen, and tearfully complained to her parents and my grandmother. grandmother was waiting for me when i left the bathroom. i received the longest, sharpest scolding of my young life. after her scolding was over and i had been dismissed , the party continued. twenty minutes later, all that changed. grandmother walked by the bathroom and noticed a water streaming out from under the door. she pushed open the bathroom door and saw that the tap was turned on at full blast. everyone knew who did it. the guests quickly formed a protective wall around me, but grandmother was so angry that she almost got to me anyway. my grandfather took me by the hand and seated me on his lap in a chair near the window. he was a kind and gentle man, full of wisdom and patience. rarely did he raise his voice to anyone, and never did he argue with his wife . he looked at me with much curiosity, not at all angry or upset. tell me, he asked, why did you do it? well, she yelled at me for nothing, i said earnestly. now shes got something to yell about. grandfather didnt speak right away. he just sat there, looking at me and smiling. eric, he said at last, you are my revenge(报复). 1.the little girl cried during the party because_. a.nobody played with herb.her parents scolded herc.the hostess scolded herd.the authors shout shocked her2.who turned on the taps at full blast? a.the little girlb.one of the guestc.the author d.the authors grandfather3.which of the following words has the closest meaning to the underlined word? a.beatedb.sent awayc.scolded d.praised4.what is the grandfathers attitude to grandmother? a.not satisfied in his mindb. very satisfiedc.angryd. pleased参考答案14、dcba 阅读理解-cmany of us mistakenly believe that its wrong to think we have any good qualities. we may spend a lot of time blaming ourselves for our negative qualities, thinking that self criticism is the key to improving our performance. however, a constant focus on our supposed shortcomings can stop our efforts to make friends with other people. how can we believe that others could like us if we believe our inner being is flawed(有缺陷)? if someone seems to dislike you, the reason for that dislike might have little or nothing to do with you. the person who doesnt like you might be fearful, or shallow, or busy or shy. perhaps you and that person are simply a mismatch for each other at this particular time. dont take yourself out of the game by deciding that your flaws are bigger than your good qualities. in fact, some of the very qualities you consider to be flaws may be irresistible to someone else. for all the factors that might cause one person to reject you, there are at least as many factors that will work in your favor with someone else. you might be thirty pounds over your ideal weight, but you may have a wonderful laugh and a real enthusiasm for life. there are many people who dont mind your extra pounds. you may drive a shabby car, but you might be a great dancer and a loyal friend. there are people out there looking for loyalty, or fun, or sweetness, or wisdom, and the package it comes in is not important. if you are worried that you are not beautiful enough to attract friends, keep in mind that not everyone is looking for physical beauty in their friends. you can decide to feel inferior(自卑) because you dont have much money and you dont drive a nice car. you can believe that this is the reason that you dont have many friends in your life. on the other hand, if you are very wealthy you may be suspicious that everyone is after your money and that nobody really likes you as a person. the point is that you can focus on just about anything and believe its the reason you do not have friends and cannot make any. 36. according to the author _ plays an important role in making friends.a. admitting your shortcomings b. self criticism c. modesty d. confidence【答案】d【解析】推理判断题。根据a constant focus on our supposed shortcomings can stop our efforts to make friends with other people.既然我们强调我们的缺点有可能在交朋友方面成为绊脚石,那么我们就应该自信,故选d。37. if you are not liked by a person, _ .a. you should find the reason in yourselfb. youd better talk with the person face to facec. you may not be the one to be blamedd. you and that person misunderstand each other【答案】c【解析】细节理解题。根据if someone seems to dislike you, the reason for that dislike might have little or nothing to do with you. the person who doesnt like you might be fearful, or shallow, or busy or shy.不喜欢你也许和你一点关系都没有,你也许不应该受到责备,故选c。38. we can learn from the third paragraph that _ .a. your good qualities may turn out to be your flawsb. your weakness may also be your strengths in some wayc. your negative qualities cause a person to reject youd. youll have few friends if your flaws are bigger than your good qualities【答案】b【解析】细节理解题。根据in fact, some of the very qualities you consider to be flaws may be irresistible to someone else.你的弱点也许是在某方面是你的强项,故选b。39. which of the following is true according to the author?a. it is important to lose weight.b. it is easier for a wealthy person to make friends.c. inner qualities are more important than physical appearance.d. if you are not beautiful enough, try to improve your physical beauty.【答案】c【解析】细节理解题。根据if you are worried that you are not beautiful enough to attract friends, keep in mind that not everyone is looking for physical beauty in their friends.内心的美比外在的美要重要的多,故选c。40. what do you think the author is most likely to suggest if he continues to write?a. how to find your good qualities.b. how to make friends.c. how to make self criticism.d. how to lose weight.【答案】a【解析】细节理解题。根据the point is that you can focus on just about anything and believe its the reason you do not have friends and cannot make any.既然找到了交不上朋友的原因,那么就应该找出自己的好的品质,下面就应该写如何找到自己好的品质,故选a。阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。since the 1970s, scientists have been searching for ways to link the brain with computers. brain-computer interface (bci) technology could help people with disabilities send commands to machines.recently, two researchers, jose millan and michele tavella from the federal polytechnic school in lausanne, switzerland, demonstrated(展示)a small robotic wheelchair directed by a persons thoughts.in the laboratory, tavella operated the wheelchair just by thinking about moving his left or right hand and. he could even talk as he watched the vehicle and guided it with his thoughts.“our brain has billions of nerve ceils. these send signals through the spinal cord(脊髓)to the muscles to give us the ability to move. but spinal cord injuries or other conditions can prevent these weak electrical signals from reaching the muscles,” tavella says. “our system allows disabled people to communicate with external world and also to control devices.”the researchers designed a special cap for the user. this head cover picks up the signals from the scalp(头皮) and sends them to a computer. the computer interprets the signals and commands the motorized wheelchair. the wheelchair also has two cameras that identify objects in its path. they help the computer react to commands from the brain. prof. millan, the team leader, says scientists keep improving the computer software that interprets brain signals and turns them into simple commands. “the practical possibilities that bci technology offers to disabled people can be grouped in two categories: communication, and controlling devices. one example is this wheelchair.”he says his team has set two goals. one is testing with real patients, so as to prove that this is a technology they can benefit from. and the other is to guarantee that they can use the technology over long periods of time.16. bci is a technology that can _.a. link the human brain with computers b. help to update computer systems c. help the disabled to recover d. control a persons thoughts 17. how did tavella operate the wheelchair in the laboratory?a. by controlling his muscles. b. by talking to the machine. c. by moving his hand. d. by using his mind.18. which of the following shows the path of the signals described in paragraph 5?a. scalpcomputercapwheelchairb. computercapscalpwheelchairc. scalpcapcomputerwheelchaird. capcomputerscalpwheelchair19. the team will test with real patients to _. a. make profits from them b. prove the technology useful to themc. make them live longer d. learn about their physical condition20. which of the following would be the best title for the text?a. switzerland, the bci research centerb. new findings about how the human brain worksc. bci could mean more freedom for the disabledd. robotic vehicles could help to cure brain injuries【参考答案】16230、adcbc 阅读理解-dsunny countries are often poor. a shame, then, that solar power is still quite expensive. eight19, a british company by cambridge university, has, however, invented a novel way to get round this. in return for a deposit of around $10 it is supplying poor kenyan families with a solar cell able to generate 2.5 watts of electricity, a battery that can deliver a three amp(安培) current to store this electricity, and a lamp whose bulb is a light-emitting diode(二极管). the firm thinks that this system, once the battery is fully charged, is enough to light two small rooms and to power a mobile-phone charger for seven hours. then, next day, it can be put outside and charged back up again.the trick is that, to be able to use the electricity, the systems keeper must buy a scratch cardfor as little as a dollaron which is printed a reference number. the keeper sends this reference, plus the serial number of the household solar unit, by sms to eight19. the companys server will respond automatically with an access code to the unit.users may consider that they are paying an hourly rate for their electricity. in fact, they are paying off the cost of the unit. after buying around $80 worth of scratch cardswhich eight19 expects would take the average family around 18 monthsthe user will own it. he will then have the option of continuing to use it for nothing, or of trading it in for a bigger one, perhaps driven by a 10-watt solar cell.in that case, he would go then through the same process again, paying off the additional cost of the upgraded kit at a slightly higher rate. users would therefore increase their electricity supply steadily and affordably. according to eight19s figures, this looks like a good deal for customers. the firm believes the average energy-starved kenyan spends around $10 a month on oilenough to fuel a couple of smoky lampsplus $2 on charging his mobile phone in the market-place. regular users of one of eight19s basic solar units will spend around half that, before owning it completely. meanwhile, as the cost of solar technology falls, it should get even cheaper. 41. the underlined word “get round” in the first paragraph can be replaced by _ .a. make use of b. come up with c. look into d. deal with 【答案】d【解析】词义猜测题。make use of利用; come up with想出; look into调查; deal with处理。根据solar power is still quite expensive及eight19, a british company by cambridge university, has, however, invented a novel way to因为太阳能仍然很贵,所以eight19发明了一个新的方法来解决这个问题,故选d。 42. what should the user do when the electricity in the battery is used up?a. buy a scratch card. b. recharge it outside.c. buy another solar cell.d. return it to the company.【答案】b【解析】细节理解题。根据文章第一段最后一句then, next day, it can be put outside and charged back up again.可知没有电了,你可以把它放在外面重新充电,故选a。43. how much would users pay for the cell and scratch cards before they own a 2.5-watt solar cell?a. around $10. b. around $80. c
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 工业互联网平台发展及市场应用前景分析报告
- 辽宁省朝阳市第一中学2026届数学七年级第一学期期末复习检测试题含解析
- 兴国会计财税知识培训中心课件
- 中国银行深圳市南山区2025秋招笔试会计学专练及答案
- 工商银行崇左市江州区2025秋招笔试金融学专练及答案
- 2026届四川省宜宾市数学七上期末综合测试试题含解析
- 2025劳动合同和社保证明
- 邮储银行怀化市通道侗族自治县2025秋招笔试数量关系题专练及答案
- 邮储银行肇庆市广宁县2025秋招笔试管理营销专练及答案
- 2025江苏省产品购销合同范本
- 2025浙江杭州市工会社会工作者招聘工作40人笔试模拟试题及答案解析
- 2025年云南省“爱我国防”知识竞赛考试题库150题(含答案)
- 葫芦种植技术
- 热敏电阻器配方设计与制备工艺详解
- 监理工程师题库检测试题打印含答案详解【完整版】
- 《英语(第三版)》课件-Unit 3
- 2025-2026学年九年级英语上学期第一次月考 (江苏省连云港专用)原卷
- 2025年食品行业市场风险防范策略方案
- 电动消防排烟窗施工方案
- 2025年1月浙江省高考政治真题卷含答案解析
- 2《归园田居》任务式公开课一等奖创新教案(表格式)统编版高中语文必修上册
评论
0/150
提交评论