




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖北安陆市2017高考英语阅读理解暑假自练(三)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。(2014山东省青岛市高三第一次模拟考试)elderly adults who regularly drink green tea may stay more agile (敏捷的) and independent than their peers over time, according to a japanese study that covered thousands of people.green tea contains antioxidant chemicals (抗氧化化学物质) that may help stop the cell damage that can lead to disease.researchers have been studying green teas effect on everything from cholesterol (胆固醇) to the risk of certain cancers,with mixed results so far.they found those who drank the most green tea were the least likely to develop “functional disability”,or problems with daily activities or basic needs,such as dressing or bathing.specifically,almost 13 percent of adults who drank less than a cup of green tea per day became functionally disabled,compared with just over 7 percent of people who drank at least five cups a day.the study did not prove that green tea alone kept people agile as they grew older.green tea lovers generally had healthier diets,including more fish,vegetables and fruit,as well as more education,lower smoking rates,fewer heart attacks and strokes,and greater mental sharpness.they also tended to be more socially active and have more friends and family to rely on.but even with those factors accounted for,green tea itself was tied to a tower disability risk,the researchers said.people who drank at least five cups a day were onethird less likely to develop disabilities than those who had less than a cup per day.those people who averaged three or four cups a day had a 25 percent lower risk.although its not clear how green tea might offer a buffer (缓冲) against disabilities,lead researcher yasutake tomata did note that one recent study found green tea extracts (提取物) seem to increase leg muscle strength in older women.while green tea and its extracts are considered safe in small amounts,they do contain caffeine and small amounts of vitamin k,which means it could affect drugs that prevent blood clotting (凝固)1what does the underlined word “peers” mean in the first paragraph?afathers.bbrothers.cpeople of the same age.dpeople living in the same neighborhood.2what can be learned from the passage?aantioxidant chemicals can lead to disease.bthose who often drink green tea cant develop “functional disability”c“functional disability” is related to problems with daily activities or basic needs.dpeople who drink at least five cups a day are not likely to become functionally disabled.3what does the fifth paragraph mainly tell us?ahow the study was proved.bwhy green tea lovers can keep agile.cwhat healthier diets include.dhow to lower the disability risk.4what has the researcher yasutake tomata discovered?athose who drank green tea cant develop “functional disability”bgreen tea alone kept people agile as they grew older.chow green tea might offer a buffer against disabilities.dgreen tea extracts seem to increase leg muscle strength in older women.5from the passage we can infer that_.avitamin k is contained in caffeinebvitamin k is good for our bloodcvitamin k is bad for our healthdvitamin k has influence on some drugs语篇解读本文介绍了常饮绿茶对身体的种种好处及原因。1解析:词义猜测题。根据文章第一句可知,经常喝绿茶的老人比他们的同龄人更加敏捷和独立,由此可知c项正确。答案:c2解析:推理判断题。根据第三段中的“to develop functional disability,or problems with daily activities or basic needs”可知c项正确。答案:c3解析:段落大意题。根据第五段的第一句“the study did not prove that green tea alone kept people agile as they grew older.”及全段内容可知,本段主要讲述的是爱喝绿茶的人敏捷的原因,故b项正确。答案:b4解析:细节理解题。根据倒数第二段中的“lead researcher yasutake tomata did note that one recent study found green tea extracts (提取物) seem to increase leg muscle strength in older women”可知d项正确。答案:d5解析:推理判断题。根据最后一段中的“they do contain caffeine and small amounts of vitamin k,which means it could affect drugs that prevent blood clotting (凝固)”可知维生素k会影响一些药的治疗效果。答案:d。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。women, be on your guard. there is a new male excuse for not listening to us.a recent study shows that men find it almost impossible to listen to what women say because their brains are out of synch(不同步的)with complex female tones. apparently, when men listen to other men about the things they care about, they use only the frontal area of their brains. however, when they listen to women its different story. they have to work much harder, employing a part of the brain that normally deals with music. so when a man tells you your voice is music to his ears, hes actually telling the truth, though not in a good way. im sure a lot of women could recall times when they have wasted hours explaining why they are completely right about everything in the world, only to wake up the next day to discover that not one brilliant point got through. those times when men havent listened to me, i just thought i was being ignored. i didnt realize i just wasnt singing their favorite music. if id realized i was being heard as music, i would have had a bit of fun with it. whenever i wanted a discussion, id have brought along my own band, complete with string and horn sections. it is difficult not to be suspicious of yet more scientific findings sparing men the blame because of their biology. isnt this slaves to biology all-purpose excuse wearing thin? its enough to make you wonder at what a strange helpless species men are -which part of the body will be beyond their control next. even if there is something in it, we have to take into account that most relationships are likely to become boring. thats the truth of the matter. male or female, your voice might start out as music to your beloveds ears. but finally it will end up as boredom. when your beautiful tones are there all the time, as they go about their daily business, you start to blend in a bit too much, until finally you become a kind of background noise. 1 the author of this passage tries to _. a. throw doubts on a commonly accepted idea b. explain a commonly accepted idea as it is c. give some advice on a common problem d. argue against a common belief 答案解析:答案为b。本题考查文章的写作目的。本文第二段就揭示了为什么男性听不进去女性的话的原因,文章后面的内容对此进行了阐述。故答案为b。2according to the new study, men dont listen to women because _ . a. what women say are usually boring b. they dont care about what women say c. they cant deal with female voices d. they regard female voices as music 答案解析:答案为c。本题为推理题。由第三段的内容可知,男性在听同性的话语的时候只是用了大脑的前面区域;然而听女性的话语的时候,却更费力,因为要使用通常用来听音乐的那部分的大脑区域。故可推断,男性不听女性的话是因为他们大脑不能非常容易地处理女性的声音。故答案为c。干扰性最强的d选项 “他们把女性的声音当成音乐” 与文意不符。故错误。3the underlined sentence in the fifth paragraph shows that the author is _. a. realistic b. humorous c. serious d. funny 答案解析:答案为b。本题为句意推断题。结合第五段的内容,作者以女性的口吻谈到如果她早意识到她是因为 “音乐”而被男人倾听,她会为此而感到些许开怀。无论何时,如果她想要一场“讨论”,就会带上自己的乐队,弦号俱全。故可以推断,划线部分的语言显得幽默。4what does the author think of the finding of the new study? a. she thinks it doubtful. b. she thinks it interesting. c. she thinks it needs further proof. d. she thinks it right. 答案解析:答案为a。本题为细节推断题。由倒数第三段首句 “it is difficult not to be suspicious of ” 可知,本句话的同义词就是doubtful.故答案为a。5the author would most probably agree that _. a. men should accept what women say b. women should talk less and do more housework c. however beautiful voices may be, they will finally become boring d. the relationship between men and women should always be improving 答案解析:答案为c。本题为推理题。从最后一段 “when your beautiful tones are there all the time, as they go about their daily business, you start to blend in a bit too much, until finally you become a kind of background noise.” 可知,当你美妙的旋律每天都出现在男人日常生活中的时候,最后也会变成背景噪音。故答案为c. a、b未提及;倒数第二段首句提到了 “ most relationships are likely to become boring.” d选项与此不符,故错误。阅读理解 (共25小题;每小题2分,满分50分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。【山东省潍坊市2014高考英语3月模拟试题】ashirley temple(19282014),an american actress,was considered among the most successful child stars in the history of filmborn by an ambitious mother,temple first appeared in a film at the age of three,and at six she starred in stand up and cheer (1934)known and recognized for her ability to sing and tapdance in several films,temple became a famous figure in 1934at the end of that year she was given a special academy award “in grateful recognition of her outstanding contributionduring the great depression of the l930s,temple was celebrated by an adoring publicat the height of her popularity,from l935 to 1938,temple was the biggest box-office attraction in hollywoodtemple made a number of films as a teenager,but her appeal had faded,and the films were not successfulin l949, temple depaaed elegantly from hollywoodtwo decades later,she reappeared into the spotlight by announcing her qualification as a candidate for congressshe lost the election,but temple displayed her determination and went on to enjoy a long and successful:career with the united nations and the state departmentafter retirement,she reposed that she was at peace with her life and proud of her accomplishments in two of the nations most influential areas“if i had to do it all over againshirley temple once declared,i wouldnt change anything【小题1】temple became famous at the age of a3 b6 c10 d2l【小题2】what do we learn from paragraph 2 ?atemple was still popular in l949btemple was a failure as a child starchollywood made a big fortune because of temple.dpeople became tired of temple in the great depression.【小题3】temple attracted peoples attention again when ashe entered congressbshe worked for the uncshe went on with the pohtical lifedshe announced to participate in the election【小题4】we know-from the last paragraph that temple awanted to lead a different lifebregreued having left hollywoodcwas content with her experiencesdwas sorry about her election failure【小题5】which of the following best describes temple?a3pecial and generous bpatient and sensitivecattractive and humorousdtalented and determined阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。listen carefully, working people, we would like to tell you something that could save your precious time and money! best of all, it is free!its “no”.what do you ask? well say it again: “no”.sweet and simple “no”.say “no” at your office and see how quickly that pile of work on your desk disappears.“saying no to others means you are saying yes to yourself, ” said leslie charles, a professional speaker from east lansing, michigan.“time is precious. people are spending money buying time. and yet we are willing to give up our time because we cant say no.” susie watson, a famous writer, said people who always say “yes” need to say “no” without guilt(内疚)or fear of punishment. “i would rather have someone give me a loving no than an obligated(强制的) yes, ” she said. susie watson says she feels “no” obligation to give an explanation when she says “no” either socially or professionally. does she feel guilty about it? “not at all, ” said watson, who is director of advertising and public relations at timex corp in middlebury, conneticut. “most people are afraid of saying no my advice is to say yes only if you dont mean no.” watson said “no” is the most effective weapon against wasting time. “every year there are more demands on your time other people are happy to use up your time, ” watson said. time saving appears to be “nos” greatest friend.“no” can be your new friend, a powerful tool to take back your life. “no” may even take you further in the business world than “yes”.“no” is power and strength. “no” now seems completely correct. “saying no isnt easy. but finally its greatly liberating,” charles said. but, he added, a “no” project needs to be worked on every day because it is hard to change long-term habit.but, he also warns: “dont go to extremes. dont find yourself saying no to everything. in
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年哈尔滨市第四十六中学校招聘教师考试笔试试题(含答案)
- 现场救护专业培训课件教学
- 生产线ERP系统集成创新创业项目商业计划书
- 电子商务平台用户增长与留存创新创业项目商业计划书
- 农副产品种植清洁技术集成创新创业项目商业计划书
- 咖啡香薰产品创新创业项目商业计划书
- 移动智能终端软件创新创业项目商业计划书
- 2025年防城港市市级机关公开遴选考试笔试试题(含答案)
- 2025年东莞市市级机关公开遴选考试笔试试题(含答案)
- 现场急救知识培训新闻稿课件
- 2025年传动部件行业当前市场规模及未来五到十年发展趋势报告
- 小学科学新教科版二年级上册第一单元 造房子教案(共6课)(2025秋)
- 合同签订履行风险防范培训课件
- ISO28000:2022供应链安全管理体系
- 健康安全危险源识别、风险评估和风险控制表
- GB 4234.1-2017外科植入物金属材料第1部分:锻造不锈钢
- GB 19522-2004车辆驾驶人员血液、呼气酒精含量阈值与检验
- 深圳市失业人员停止领取失业保险待遇申请表样表
- 三年级上册音乐全册教材分析
- 提高输液执行单签字规范率品管圈汇报书模板课件
- SAP Analytics Cloud分析云解决方案
评论
0/150
提交评论