免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
贵州省正安县2017高考英语一轮阅读理解课外自练一阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。(2013沈阳市二模,b)a recent research shows that the “short sleepers” had been more or less average in their sleep needs until the men were in their teens. but at the age of 15 or so, the men voluntarily began cutting down their nightly sleep time because of pressures from school, work, and other activities. these men tended to view their nightly periods of unconsciousness as interruptions in their daily routines.in general, these “short sleepers” appeared ambitious, active, energetic, cheerful, and very sure about their career choices. they often held several jobs at once, or worked fullor parttime while going to school. and many of them had a strong urge to appear “normal” or “acceptable” to their family, friends and so on.when asked to recall their dreams, the “short sleepers” did poorly. more than this, they seemed to prefer not remembering. in similar situation, their usual way of dealing with psychological problems was to deny that the problem existed, and then to keep busy in the hope that the trouble would go away.the sleep patterns of the “short sleepers” were similar to, but less extreme than, sleep patterns shown by many mental patients.the “long sleepers” were quite different indeed. the research shows that these young men had been lengthy sleeps since childhood. they seemed to enjoy their sleep, protected it, and were quite concerned when they were occasionally robbed of their desired 9 hours of nightly bed rest. they tended to recall their dreams much better than did the “short sleepers”文章大意:本文是一篇研究报告。报告中对“睡眠少”的人和“睡眠多”的人进行了对比分析,研究出了他们睡眠时间不同的原因,及其在梦境回忆、性格特点等方面的差异。1according to the report, _.amany “short sleepers” needed less sleep before they were teenagersbmany “short sleepers” were forced to reduce their nightly sleep timecmany “long sleepers” were quite concerned when they slept 9 hoursdmany “long sleepers” had kept their sleeping habits since childhood答案:d细节理解题。根据文章最后一段第二句“the research shows that these young men had been lengthy sleeps since childhood.”可知,答案d符合文义。2many “short sleepers” were likely to hold the view that _.asleep could make people appear active and cheerfulbsleep was the least important on their daily routinescthey were acceptable to all their friends and familydthey were less extreme than many mental patients答案:b推理判断题。根据文章第一段最后一句“these men tended to view their nightly periods of unconsciousness as interruptions in their daily routines.”可推知,他们将睡眠看成日常生活的障碍,故答案b符合文义。3it can be concluded from the third paragraph that _.a“short sleepers” dealt with the psychological trouble themselvesb“short sleepers” were unwilling to face psychological problemsc“short sleepers” shortened the sleeping time because of pressuresd“short sleepers” would rather remember than forget their dreams答案:b细节理解题。根据文章第三段最后一句“in similar situation, their usual way of dealing with psychological problems was to deny that the problem existed.”可推知,答案b符合文义。4what is the purpose of writing this passage?ato introduce the result of a recent research.bto advise people to sleep for a longer time.cto show the disadvantages of short sleeping.dto explain the advantages of long sleeping.答案:a写作意图题。根据文章第一段的开篇点题和对文章的整体理解可知,本文是一篇研究报告,写作的主要目的是:介绍研究的成果,故答案a符合文义。【2014高考训练】 clenching your fist could be enough to help you get a grip on your memory research suggests that balling up the right hand and squeezing it tightly actually makes it easier to memorize lists later, when it is time to get back the information,it is the left hand that should be clenchedit is thought the movements activate brain regions key to the storing and recall of memories the american researchers suggest those who are short of a pen and paper should try the trick when attempting to remember a shopping list or phone number in the study,volunteers were given a rubber ball and asked to squeeze it as hard as possible before trying to memorize a list of 72 words they squeezed the ball again a couple of minutes later,ahead of recollecting as many of the words as possible the first group of the volunteers used their right hand on both occasions,and the second group their leftthe third group clenched their right fist ahead of memorizing and their left ahead of recall and the fourth did the oppositethe fifth group held the ball but did not squeeze it those who squeezed with their right hand,followed by their left,remembered the most words the next best were the volunteers who made a fist with their right hand both times,while those who didnt squeeze at all did better than those who led with their left it is thought that the movement of clenching the right fist activates a brain region that is involved in storing memories,while squeezing the left hand awakens an area that is key to getting back information lead researcher dr ruth propper said:the findings suggest that simple body movementsby temporarily changing the way the brain functionscall improve memory46whats the writers purpose to write the passage?ato make known the result of the experimentbto tell people memory depends mostly on their handscto show the function of bodymovements in memorydto state that good memory benefils from labor47if you want to recall something in your memory,you should clench_ayour fight hand byour left handcboth of your hands dyour left hand first,and then right48the underlined word“trick”in the fourth paragraph is the closest in meaning to“_”amethod bgame ccheat dexperiment49which group in the experiment remembered the fewest words?atile first group bthe second groupcthe fourth group dthe fifth group50which of the following can be the best title for the passage?amemory experiments on body movementsbwhat is a good memory?cgood memory lies in actionsdclenching hands improves the memory【参考答案】46-50 cbacd 【语篇导读】如何有效地培养自己的记忆能力?请看作者对握拳与记忆力的关系。46. c 该文属于新闻体裁,主要还是说明身体的运动对于记忆的作用。文章结尾提到这一点。47. b 单纯为了记起某事,就文中所述,应该先攥紧左手。48. a trick的原意有“诡计、恶作剧”等义,在这里应该是作为一种“方法、技巧”来采用的。这一点提示我 们记忆词汇一定不可过于机械和短视。49. c 记忆效果最差的反而不是一点动作也没有的第五组,而是第四组,因为他们做反了(opposite),导致效果最差。50. d 文章的核心内容就是握手对记忆的作用,因此d项是最直接的表述。【2014高考训练】 microsoft has a problem:it desperately wants the remaining windows xp users to upgrade to a newer version of the operating system but a good many of them still havent startedthe latest numbers from netmarket show that windows xp still accounts for around 295of all desktops in use even though microsoft is due to end support for the l3-year-old platform on april 8thzdnet reports that microsoft plans to force remaining xp users to start next week by sending them notices reminding them again that it will end xp support within a month however, as computerworld reports,microsoft may have a tough time convincing some windows xp users to upgrade because its trying to sell them on windows 8,the newest operating system that has angered many longtime pc users by removing the traditional start menu and by adding the interface(界面)a special featurecomputerworld writes that many windows users expressed anger last month when microsoft asked them to help switch as many people as they could from windows xp to windows 8 partly because microsoft hasnt offered any sort of discount for windows xp users making the switch this is particularly tiresome, these users said,because switching from xp to windows 8 wont just require a software upgrade but will instead likely force them to buy new machines capable(能够)of running microsofts new operating systemsome users were also annoyed that microsoft only mentioned windows 8 and not windows 7 as upgrade possibilities in the end,it looks like when microsoft ends support for windows xp next month there will still be a large part of the desktop pc world using the platformhackers who have been saving up all their best new malware(恶意软件)for the day when windows xp support ends are about to have a field day61what problem does microsoft have now?awindows xp is out of date and needs improvementbwindows 8 runs worse than windows xpcno people like to upgrade their operating systemdlots of users refuse to switch from xp to windows 862how will microsoft remind users ofthe stop of xp support?aby sending them noticesbby sending them daily emailscby adding the interface a special featuredby removing the traditional start menu63which is probably one of the reasons why users dislike window 8? amicrosoft hasnt offered any discount for it bthey like window 7 more than window 8 cmicrosoft refuses to offer them a new machine dits impossible for them to use the new operating system64what does the underlined phrase “have a field day” probably mean in the last paragraph?ashow up without warningbmake rapid progresscmake full use of the opportunitydcome to an end completely65what can be inferred from the text? awindows xp will completely be out of use in a month bwindows xp will still be in use for a period of time cwindows 8 will have a longer history than windows xp dwindows 7 will easily be attacked by hackers【参考答案】6165 daacb阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。coconutcoconut trees can be seen all over the tropical countries everywhere in the world. coconut trees need warm weather and produce green coconuts which are filled with a colorless coconut juice. if the coconut is fresh, inside are almost all juice and little flesh. coconut milk is white in color and is extracted from coconut. green coconuts have the size of a small ball. they have to be opened on top with a knife. you will get the whole coconut in front of you and you drink the coconut juice with a straw(吸管). once you finish you can ask to cut the coconut in pieces and eat the flesh inside.dragonfruitdragonfruits official name is pitaya. its a kind of fruit which is very tasteful despite its outside looks. the pink colored skin is not to be eaten. cut the fruit in half and use a spoon to eat the grayish flesh. the black seeds can be eaten but they are not digestible. cempedak(小木菠萝)cempedak is a native kind of malaysian fruit. the taste of the fruit is similar to the related jackfruit(波罗蜜)with a hint of durian(榴莲). a sweet, mild, and juicy flesh surrounds the peanutlike seeds in a thick layer. the outer cover of the fruit is slightly sticky. cempedak can be eaten fresh. duriandurian is one of those tropical fruits you love or hate. i was once told that the smell of durian is the “smell of hell” though i can not comment on this as i have never been to hell! i was also told that in many parts in indonesia, malaysia and thai hotels, durian is not even allowed because of the smell. however, durian is a very popular tropical fruit in malaysia. durian is easy to recognize. they are huge green brownish fruits, usually sold at markets and on the roadside. it is known as “the king of fruit” on the basis of the fact that it has many vitamins, calcium, iron and other minerals.20which of the following has the seeds that can be eaten?acoconut. bdragonfruit.ccempedak. ddurian.21according to the passage, we can learn that_.acempedak is the other name of jackfruit bthe home of cempedak is malaysia ccempedak has the flavor of duriandcempedak has a smooth cover22in many malaysia and thai hotels, why is durian not even allowed?abecause it can make eaters addicted.bbecause the local governments forbid the selling.cbecause it has a smelly flavor.dbecause it can be used as a weapon.23why is durian called “the king of fruit”?abecause it contains many vitamins and minerals.bbecause it looks strong.cbecause it has a strange flavor.d because all the people like it.【要点综述】文章向我们介绍了几种水果,以及这些水果的营养价值以及弊端。20b细节理解题。分析全文可知,只有火龙果的种子可以吃,只是不易消化。21b细节理解题。分析cempedak部分可知,这种水果原产地是马来西亚。22c细节理解题。分析durian部分可知,榴莲由于具有奇特的臭味,在印度尼西亚,马来西亚和泰国的许多宾馆,这种水果是不允许出售的。23a细节理解题。分析durian部分最后一句可知,榴莲之所以叫“水果之王”,因为它富含维生素,钙,铁等矿物质。2016高考英语训练-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。recently a study, led by pedro hallal of the federal university, suggests that nearly a third of adults, 31%, are not getting enough exercise. that rates of exercise have declined is hardly a new discovery. since the beginning of the industrial revolution, technology and economic growth have helped to create a world in which taking exercise is more and more an option rather than a necessity. but only recently have enough good data been collected from enough places to carry out the sort of analysis dr hallal and his colleagues have engaged in.there are common themes in different places. unsurprisingly, people in rich countries are less active than those in poor ones, and old people are less active than young ones. less obviously, women tend to exercise less than men34% are inactive, compared with 28% of men. but there are exceptions. the women of croatia, finland, iraq and luxembourg, for example, move more than their male countrymen.malta wins the race for most slothful country, with 72% of adults getting too little
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 材料特性对公差影响分析报告
- 2025济南市商品房买卖合同协议书
- 2025电视台工作总结(3篇)
- 2025年光纤光缆制造工市场拓展真题及答案
- 2025年养老院护理员工作总结(3篇)
- 2025国考济宁市海关监管岗位行测高频考点及答案
- 关于2025年度全面从严治党落实主体责任的报告
- 2025年下半年吉林长春市绿园区事业单位(含专项)招聘22人(1号)易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年吉林通化市二道江区招聘工作人员和专项招聘高校毕业生4人(3号)易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年吉林直事业单位招考第三十二批拟聘用人员易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 高三英语备考经验交流课件
- 消防设施操作员基础知识课件
- 康熙字典汉字大全及字义解释(按笔画分类)
- 2022危险性较大的分部分项工程安全管理实施细则
- 巡检记录表巡检记录表
- 2023年度青春期家庭教育调查报告
- 音乐生职业生涯规划书
- GB/T 23617-2009林业检疫性有害生物调查总则
- GB 17498.2-2008固定式健身器材第2部分:力量型训练器材附加的特殊安全要求和试验方法
- 二年级硬笔书法教学课件
- 配电线路巡视-配电线路运行与维护
评论
0/150
提交评论