免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
重庆市2017高考英语阅读理解选编(25)【2016模拟题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项中(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 (2015青岛市二模)i was sure that i was to be killed. i became terribly nervous. i fumbled(摸索) in my pockets to see if there were any cigarettes, which had escaped their search. i found one and because of my shaking hands, i could barely get it to my lips. but i had no matches; they had taken those. i looked through the bars at the guard. he did not make eye contact with me. i called out to him “have you got a light?” he looked at me, shrugged and came over to light my cigarette. as he came close and lit the match, his eyes unconsciously locked with mine. at that moment, i smiled. i dont know why i did that. perhaps it was nervousness; perhaps it was because, when you get very close, one to another, it is very hard not to smile. in any case, i smiled. in that instant, it was as though a spark jumped across the gap between our two hearts, our two human souls. i know he didnt want to, but my smile leaped through the bars and caused a smile on his lips, too. he lit my cigarette but stayed near, looking at me directly in the eyes and continuing to smile. i kept smiling at him, now thinking of him as a person and not just a guard. “do you have kids?” he asked. “yes, here, here.” i took out my wallet and nervously fumbled for the pictures of my family. he, too, took out the pictures of his family and began to talk about his plans and hopes for them. my eyes filled with tears. i said that i feared that id never see my family again, never have the chance to see them grow up. tears came to his eyes, too. suddenly, without another word, he unlocked my cell and silently led me out. out of the prison, quietly and by back routes, out of the town. there, at the edge of town, he released me. and without another word, he turned back toward the town.文章大意:微笑是法国作家安东尼圣艾修伯里的作品,圣艾修伯里是名飞行员,二次大战对抗纳粹时被击落身亡,之前他也曾参加西班牙内战打击法西斯分子。他根据这次经验写了一篇精彩的故事微笑。该篇短文就是节选自微笑中的一部分。这篇故事告诉我们微笑能改变人生,善待身边的每一个人,微笑会带来无穷的回报。 1what had happened to the man before?ahe had been badly treated. bhe had killed someone.che had been searched.dhe had been forbidden to get in touch with anyone.答案:c细节理解题。根据题干关键词中的before找到文章对应段落是文章第一段中的第三句话i fumbled(摸索) in my pockets to see if there were any cigarettes, which had escaped their search中的关键词search可推断the man刚刚被搜查过。故选c。2why did the man want to smoke cigarettes?abecause he was sure he was to be killed.bbecause he wanted to ease his nervousness.cbecause he wanted to talk to the guard.dbecause he was used to smoking cigarettes. 答案:b推理判断题。根据题干关键词why,smoke找到文章的对应段落是第一段,其中的第二句话i became terribly nervous可推断他想抽烟就为因为想平静自己的紧张心情。故选b。3which of the following is true according to the passage?athe man was a heavy smoker.bthe man smiled to please the guard.cthe guard set the man free with permission.dthe man hadnt thought the guard would set him free.答案:d推理判断题。a项这位男士是一名烟瘾很大的人;b项这位男士微笑是为了取悦卫兵;c项卫兵在许可之下释放了这位男士;d项这位男士没想到卫兵会释放了他。根据文章第一段的at that moment, i smiled. i dont know why i did that排除b;根据文章第一段的前半部分判断这位男士不是一个烟瘾很大的人,故排除a;根据文章第二段的最后四句话可排除c;通读全文可知这位男士怎么也没有想到是因为自己的微笑让卫兵释放了他。故选d。4what do you think finally saved the mans life?athe smile.bthe cigarette.cthe tears.dthe wallet. 答案:a推理判断题。the smile微笑;the cigarette香烟;the tears眼泪;the wallet票夹。根据题干关键词what,saved the mans life,通读全文可知这位男士仅仅是因为对士兵的微笑而消除了对方对自己的警戒,又通过交流感情,而获得释放。故选a。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。【2014德州模拟】some animals will defend their territory by fighting with those who try to invade it.fighting,however,is not often the best choice,since it uses up a large amount of energy,and can result in injury or even death.most animals rely on various threats,either through sounds or smells.the songs of birds,the drumming of woodpeckers and the loud calls of monkeys are all warnings that carry for long distances,advertising to possible invaders that someone elses territory is being approached.many animals rely on smells to mark their territories or leaving droppings around the territories.other animals will be warned off the territory without ever meeting with the territorys defender.sometimes,these warnings may be ignored,and an invader may move accidentally into a neighboring territory,or two animals may meet near the border of their nearby territories.when the two animals meet,they will generally threaten each other with visual (视觉的) displays.these displays will often exaggerate an animals size by putting up feathers or fur,or will show off the animals weapons.the animals may go through all the behavior of fighting without ever actually touching each other.the displays are generally performed best near the center of an animals territory,where it is more likely to attack an invader and where retreating becomes more of a choice.actual fighting usually only happens in overcrowded conditions,when resources are not enough.serious injury can result,and old or sick animals may die,leading to a more balanced population size.under most natural conditions,territoriality is an effective way of maintaining a healthy population.the study of social behaviors such as territoriality in animals may also help us to understand human society.1what topic is the passage mainly involved in?awhat animals territory is usually like.bhow animals deal with different threats.chow animals defend their territory.dwhere animal fights take place frequently.2for most animals,whats their first response to the possible invaders to defend their territory?afighting in groups.bthreatening and warning.cescaping before being hurt.dasking partners for help.3what does the underlined word “exaggerate” in the second paragraph mean?aenlarge bchange cshake dshrink4an actual fight will happen when_.aanimals meet near the border of their territoriesbthe invader enters the defenders territoriescthe defender notices the invader smaller than itselfdthe living resources are limited in the territory5the last paragraph tells us that territoriality has an influence on the_of the animals.acommunication bconditioncpopulation dmigration语篇解读本文是一篇说明文。文章主要就动物如何保护自己的领地进行了介绍。1解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要就“动物如何保护自己的领地”进行了介绍。答案:c2解析:细节理解题。根据第一段第三句“most animals rely on various threats,either through sounds or smells.”可知,答案选b。答案:b3解析:词义猜测题。根据第二段第二、三句可知,当某种动物发现有其他的动物侵入自己的领地时,会通过视觉上的展示来恐吓对方。它们会竖起羽毛或皮毛,以使自己看起来更大、更强壮。因此exaggerate应为“扩大,增大”之意。答案:a4解析:细节理解题。根据最后一段第一句“actual fighting usually only happens in overcrowded conditions,when resources are not enough.”可知,当过度拥挤导致生存资源匮乏时,就有可能发生打斗。答案:d5解析:细节理解题。根据最后一段倒数第二句“under most natural conditions,territoriality is an effective way of maintaining a healthy population.”可知,答案选c。答案:c。(2016高考阅读理解)阅读下列短文,从每题所给的选项中选出最佳选项。every day is a gift,and if you look forward to spending each day with happiness,wake up every morning with a positive attitude and enjoy a beautiful day!set up a daily plan for yourself and ensure that you reserve enough time for your homework.also,dont forget to spare some time for play!stop being lazy and start participating in your life instead of just watching it pass by.try to do something fun and constructive every day.read a book,write something interesting in your diary,try a new hobby,spend time with your friends,or just watch your favorite show on television,and you will see how every moment of your day untelevision,and you will see how every moment of your day unfolds.youll achieve better results,and ultimately greater success.however,every day will not be the way you want it to be.some days will be good,while some will be bad.you wont be always happy and smiling.you may come across many challenges.dont forget to remind yourself to slow down and take care of yourself.in todays busy lifestyle,it is necessary to relax to bring balance and joy back into your life.so,take charge of your life.enjoy and appreciate the small things around you.do a good deed and make others happy.sometimes,doing something as simple as having a cup of tea with an old friend or a family member,listening to a cheerful song,or just writing down all the things that make you happy could indeed turn your day around!review and analyze your day before you sleep at night.reward yourself for completing the set goals and prepare the stage for the next day.this will impact your sleep and overall happiness levels.plan for the next day,take a good rest,and wake up fresh the next morning!if you are doing the same things every day,step out of your comfort zone and set aside some time to do things you have never done before.stretch your limits.not only will it make a boring day exciting but it will also build your confidence.1who are the intended readers of the passage?ateachers. bstudents.cworkers. dpeople in general.2why is “read a book” mentioned in the second paragraph?ato show readers how to make themselves happy.bto tell readers to learn hard for their future.cto supply readers with ways of killing time.dto offer readers suggestions on hobbies.3what can we infer from the third paragraph?aevery day is beautiful and worthremembering.byour future is up to yourself and your friends.ca good start is definitely good for the future.dyou should make a difference in your day.4what would be the best title for the passage?ahow to make the most of your daybhow to lead a happy and satisfying lifecact now without delay to change your lifedspare time to focus on daily responsibilities1b2a3d4a阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。(2013南京市二模,a)dear sir,i was surprised to read your recent editorial on the question of students parttime jobs. you appear to be making lots of general comments on the basis of just one unfortunate case (i assure you that not all young people who deliver newspapers are as foolish and dishonest as the two youths mentioned in your article, and one singlecase is not strong enough in supporting a point as evidence. i think you wouldnt disagree with me at this point)the first point i would like to make is that there are many jobs teenagers can do which give them useful experience of the working world. they are brought into contact with a variety of people, often older, and are given experience of expressing themselves clearly and logically. every young man will eventually be involved in social net work, and we cant expect them to act as a mature adult once they step out of school. i am thinking here of jobs such as travel guides and shop assistants. parttime jobs are actually a kind of guiding that young people need before they play their role in real career.another argument for school children and college students having holiday or weekend jobs is that many parents need the financial assistance. if we take, for example, a family in which the father is unemployed or perhaps a singleparent family on a low income, it seems logical and fair that a son or daughter should try to bring money into the household. and i think its also an education to young people what family responsibility is and what one should do in terms of showing their care and love.one further thing i want to say is that a lot of jobs for the young can be fun for the people who do them and also useful to the community. youngsters who help in schools, hospitals and with the elderly often gain a great deal of pleasure and satisfaction as well as contributing something valuable to local society. and the experience will make young people feel their value in our society so that they will be more eager to learn and more willing to offer their help.in conclusion, i would add that when i was a girl, my father said my teens were a time for books, hobbies and academic studies. thinking back, i feel i would have learnt much moreabout myself, other people and life in generalif he had allowed me to do a limited amount of real work. certainly, when she is old enough, i shall encourage my own daughter to do so, rather than waste her time with soap operas, computer games and discos, like so many young people today. i dont mean having fun is a waste of time. i just want to point out that fun and parttime jobs could be balanced.your
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年芜湖市投资控股集团有限公司下属企业招聘专业技术人员2人考试历年真题汇编带答案解析
- 2025年制造业智能化改造项目可行性研究报告
- 2023年安顺市直属机关遴选公务员考试真题汇编附答案解析
- 多线程编程中的性能调优与问题排查指南
- 2023年吉安市直属机关遴选公务员考试真题汇编含答案解析(夺冠)
- 2023年焦作市选调公务员笔试真题汇编及答案解析(夺冠)
- 2023年垫江县直属机关遴选公务员考试真题汇编带答案解析
- 2025年清洁能源发电设施建设项目可行性研究报告
- 2023年台中县直机关遴选公务员笔试真题汇编附答案解析(夺冠)
- 2025年高级养老社区建设可行性研究报告
- 工贸企业常见安全生产隐患诊断检查指导书
- 肿瘤科护士进修汇报
- 施工三级安全教育课件
- 2025年教师职称-天津-天津教师职称(幼儿园学前教育、基础知识、综合素质)历年参考题库含答案解析(5套)
- 药品包装验证指南解读
- 广东省珠海市紫荆中学2024-2025学年七年级上学期语文11月期中试卷(含答案)
- 新建银包铜粉生产项目环境影响评价报告表
- 意外健康险培训课件
- DB14∕T 3228-2025 清洁生产审核评估和验收技术导则
- 四川省成都市2023级(2026届)高中毕业班7月摸底测试英语试题(含答案无听力原文及音频)
- 面瘫患者护理教学查房
评论
0/150
提交评论