免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
贵州仁怀市2017高考英语阅读理解一轮练习(一)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。bedford castle: the home of bedfordshire royalty bedfordshire in the south of england had its fair share of royal visits from the early stages of the 10th century onwards and the importance that the county placed on this is evident in the monuments, country houses, churches and any number of other structures that are still present there to this day. bedford castle is one of those structures and, although it is nowhere near its former glory today, it is an essential attraction to visit if you really want to grasp what its heritage means to the county! bedford castle was built initially as a fortress to help protect bedfordshire on the south of the river ouse after the people in the local towns and villages had already been subdued. it was set up in 919 on the orders of king edward the elder, although it was destroyed by a danish invasion years later. this was when it was rebuilt as the castle, of which the ruins exist today! there is a long history behind the castle that involves several kings as a result of the duke of bedford being an ardent(热心的)royalist(保皇主义者). bedford castle repeatedly offered the kings of england refuge against various storms in the form of onslaughts(攻击)from abroad and various domestic threats against them, and this is where much of its fame lies, even though the castle itself is no longer there. there are various tours of the ruins that you can take when you visit though and all of the guides are extremely knowledgeable. they will happily tell you tales of the mound(土丘)and the castle that preceded it. the mound is open to the public all year round and is a proud part of the areas heritage. it is recommended by the majority of people that you visit bedfordshire because it tells you much about why the county is currently how it is. you can view the river from the mound and the surrounding settlements as well as the remains of the castle, and every moment spent there is worth it so enjoy the history and the very nature of the county itself! 【文章大意】本文向大家介绍了英国的一个旅游胜地贝德福德城堡。1. what do we know from the first paragraph? a. the royals pay regular visits to bedfordshire. b. bedfordshire had its fair share of royal visit. c. most of the ancient buildings are in use today. d. bedford castle represents the history of the county. 【解析】选d。主旨大意题。文章第一段主要通过叙述英格兰南部贝德福德郡和皇室的渊源让我们了解它独特的历史, 而代表性建筑贝德福德城堡正是这段历史的见证物, 因此d项反映了本段文字的主旨。2. the kings of england came to bedford castle. a. to seek temporary protectionb. to visit the duke of bedfordc. to enjoy the beauty of natured. to escape from the bad weather【解析】选a。推理判断题。根据第三段可知, 在历史上贝德福德城堡曾多次作为英格兰国王的避难所, 所以可以推断英格兰国王来此城堡多半是“寻求临时庇护”。3. why are visitors recommended to visit bedfordshire? a. it is the major heritage in that region. b. it reflects the history of bedfordshire. c. the ancient castle is well worth visiting. d. the castle is still in good condition. 【解析】选b。细节理解题。根据最后一段it is recommended by the majority of people that you visit bedfordshire because it tells you much about why the county is currently how it is. 一句可知, 游客之所以被建议游览贝德福德城堡, 就是因为它反映了该郡的历史变迁。4. the purpose of writing the text is. a. to introduce bedford castleb. to tell the history of bedfordshirec. to attract tourists to bedfordshired. to show where the kings used to go【解析】选a。推理判断题。结合本文标题和内容可知, 作者写此文的目的主要是向人们介绍贝德福德城堡的有关情况。所以选a。社会文化(阅读理解)由 (2012浙江,c)改编two friends have an argument that breaks up their friendship forever,even though neither one can remember how the whole thing got started.such sad events happen over and over in high schools across the country.in fact,according to an official report on youth violence,“in our country today,the greatest threat to the lives of children and adolescents is not disease or starvation or abandonment,but the terrible reality of violence”.given that this is the case,why arent students taught to manage conflict the way they are taught to solve math problems,drive cars,or stay physically fit?first of all,students need to realize that conflict is unavoidable.a report on violence among middle school and high school students indicates that most violent incidents between students begin with a relatively minor insult (侮辱).for example,a fight could start over the fact that one student eats a peanut butter sandwich each lunchtime.laughter over the sandwich can lead to insults,which in turn can lead to violence.the problem isnt in the sandwich,but in the way students deal with the conflict.once students recognize that conflict is unavoidable,they can practice the golden rule of conflict resolution (解决):stay calm.once the student feels calmer,he or she should choose words that will calm the other person down as well.rude words,name-calling,and accusations only add fuel to the emotional fire.on the other hand,soft words spoken at a normal sound level can put out the fire before it explodes out of control.after both sides have calmed down,they can use another key strategy (策略) for conflict resolution:listening.listening allows the two sides to understand each other.one person should describe his or her side,and the other person should listen without interrupting.afterward,the listener can ask non-threatening questions to clarify the speakers position.then the two people should change roles.finally,students need to consider what they are hearing.this doesnt mean trying to figure out whats wrong with the other person.it means understanding what the real issue is and what both sides are trying to accomplish.for example,a shouting match over a peanut butter sandwich might happen because one person thinks the other person is unwilling to try new things.students need to ask themselves questions such as these:how did this start?what do i really want?what am i afraid of?as the issue becomes clearer,the conflict often simply becomes smaller.even if it doesnt,careful thought helps both sides figure out a mutual solution.there will always be conflict in schools,but that doesnt mean there needs to be violence.after students in atlanta started a conflict resolution program,according to educators for social responsibility,“64 percent of the teachers reported less physical violence in the classroom;75 percent of the teachers reported an increase in student cooperation;and 92 percent of the students felt better about themselves”.learning to resolve conflicts can help students deal with friends,teachers,parents,bosses,and coworkers.in that way,conflict resolution is a basic life skill that should be taught in schools across the country.1.this article is mainly about .a.the lives of school childrenb.the cause of arguments in schoolsc.how to analyze youth violenced.how to deal with school conflicts2.from paragraph 2 we can learn that .a.violence is more likely to occur at lunchtimeb.a small conflict can lead to violencec.students tend to lose their temper easilyd.the eating habit of a student is often the cause of a fight3.why do students need to ask themselves the questions stated in paragraph 5?()a.to find out who is to blame.b.to get ready to try new things.c.to make clear what the real issue is.d.to figure out how to stop the shouting match.4.after the conflict resolution program was started in atlanta,it was found that .a.there was a decrease in classroom violenceb.there was less student cooperation in the classroomc.more teachers felt better about themselves in schoolsd.the teacher-student relationship greatly improved5.the writers purpose for writing this article is to .a.complain about problems in school educationb.teach students different strategies for school lifec.advocate teaching conflict management in schoolsd.inform teachers of the latest studies on school violence语篇解读:本文为议论文,属于社会生活类。校园暴力似乎无法避免,但是通过教会学生们合理应对问题,却可以在很大程度上降低校园冲突的发生率。答案及剖析:1.d主旨大意题。根据第一段的内容以及第一段最后一句“.why arent students taught to manage conflict”可知,文章主旨为教会学生如何应对校园冲突。2.b推理判断题。根据第二段第二句“.most violent incidents between students begin with a relatively minor insult (侮辱).”以及之后的例子可判断出,该段要阐明的观点就是小冲突可能导致暴力事件。3.c事实细节题。根据第五段倒数第二句“as the issue becomes clearer,the conflict often simply becomes smaller.”可知,在引发冲突前,弄清楚真正的问题是什么,才可能消除矛盾。4.a事实细节题。根据最后一段教师们反馈的数据不难发现答案。5.c推理判断题。作者在文章第一段设问引出主旨,中间段论述了学生避免校园冲突的方法,在最后一段举例说明实施的成果,由此可以判断出,作者的写作目的是提倡学校教授学生解决冲突的方法。【长难句子分析】giventhatthis isthe case,分词作状语 why arent谓语 students主语 taught谓语 to manage conflictthe way不定式作宾语的补语 they are taught to solve math定语从句problems,drive cars,or stay physically fit?定语从句鉴于这一事实,为什么不像教会他们解数学题、驾车或者保持身体健康那样,教会学生们如何应对冲突呢?阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。【2014二模】 best bike-sharing cities in the worldwhen citi bike rolled onto the streets of new york this memorial day, it was treated as a national event and even international media took notice. in advance of the launch, one blog post on le mondes website claimed, “bike share to conquer america.”the next major development was in copenhagen, which introduced a coin-operated system in 1995 called b klen, or “city bike.” for 17 years, these bikes zipped through the streets of denmarks capital until the program was shut down late last yearits getting an upgrade to third generation technology.sponsored by media giant clear channel, the french city of rennes brought the next generation of bike share to the world in 1998 by replacing coin operation with card access and electronic booths. from there the technology has progressed, picking up gps and real-time tracking along the way, and has spread throughout western europeand the world.according to the bike sharing world map, maintained by demaio and russell meddin of bike share philadelphia, there are 553 bike share programs in operation worldwide and another 193 in planning or under construction.and theyre not just in europe and north america. the worldwide leader in bike sharing, as measured by the number of bikes, is china. according to data collected by the earth policy institute, 20 of the 25 largest bike share programs are chinese. its largest one, in the city of wuhan, has twice the number of bikes as all of frances shares combined.although most of the systems share several characteristicsbikes with low theft value, electronic docking stations, ranked payment scalesdifferent cities are trying different ways to make bike sharing work.take a look at hangzhou, china, this city of 6.2 million near shanghai, and youll see what just may be the best bike share in the world. although now second on the planet (and china) by size, the hangzhou public bicycle system is one of the densest shares, and probably the most extensively used one, anywhere, largely because of its mixing into public transport: a single card grants access to subway, bus, ferry, taxi and bike share. residents and tourists alike can put down a deposit of 200 chinese yuan (about $33) and ride for an hour for free in this scenic city on the yangtze delta. each additional hour is the equal of only $0.15one reason why riders put in a quarter-million rides a day. by 2020 its projected to have 175,000 bikes.71. what does the blogger mean by the underlined part “bike share to conquer america.”?a. bike share is a national event.b. bike share attracts international media.c. bike share is popular in america. d. america is a kingdom of bikes.72. in 1995 citizens in the french city of rennes can get access to bike share _.a. by putting coins into the systemb. by inserting a card into the systemc. by showing id card to the boothsd. by boarding the docking station 73. which of the following countries has the most bikes? a. america.b. denmark.c. france.d. china.74. which of the following statements is true about bike share?a. no thief will steal bikes.b. the payment is the same among cities.c. any city has her own way to operate it.d. there is no competition between cities.75. if you tour in hangzhou you can find the bike share there is _. a. the most advanced in the worldb. a most successful example c. free for local peopled. available at scenic spots 【参考答案】71-75 c a d c b阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。【2014统一模拟】 阅读下列短文,从每题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。earn money this summer with sunny libraries! do you have too much free time this summer vacation? do you need a summer job to earn extra money? do you want to be involved in your community (社区)? sunny area library system (sals) has job opportunities for high school students. these are good chances to get work experience.book theater brings children s book stories to life. it has
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 抚州职业技术学院《质的研究方法》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 运城市重点中学2026届物理高一上期末统考试题含解析
- 云南省楚雄彝族自治州大姚县第一中学2026届生物高一第一学期期末联考试题含解析
- 电影行业影视宣传活动策划
- 土工布单位面积质量试验记录
- 石灰三氧化硫含量试验记录
- 2025年浙江工商大学研究生英语口语复试真题
- 11水体污染防治程序
- 浅谈蝈蝈的饲养玩赏
- IEA国际能源署:2025年从承诺到实践:油气行业减排工作透明度评估报告(英文版)
- 2025年郑州巩义市金桥融资担保有限公司公开招聘3名考试笔试参考题库附答案解析
- 2025甘肃庆阳市林业和草原局招聘专职聘用制护林员92人笔试考试备考题库及答案解析
- 2026年1月云南省普通高中学业水平合格性考试语文仿真模拟卷01(春季高考适用)(考试版)
- 2025河北秦皇岛县(区)总工会招聘工会社工工作人员16人考试笔试备考试题及答案解析
- 【地】降水的变化与分布课件-2025-2026学年七年级地理上学期(人教版2024)
- 草鱼养殖技术与鱼塘管理
- 2025-2026学年北京市101中学八年级(上)期中英语试卷
- 2026年中国PHM项目经营分析报告
- 深静脉血栓的预防与护理
- 函数的表示法课件-高一上学期数学人教A版
- 高职院校实习基地建设方案及管理办法
评论
0/150
提交评论