辽宁省鞍山市高考英语 书面表达、阅读理解训练题(9).doc_第1页
辽宁省鞍山市高考英语 书面表达、阅读理解训练题(9).doc_第2页
辽宁省鞍山市高考英语 书面表达、阅读理解训练题(9).doc_第3页
辽宁省鞍山市高考英语 书面表达、阅读理解训练题(9).doc_第4页
辽宁省鞍山市高考英语 书面表达、阅读理解训练题(9).doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

辽宁鞍山市2014高考英语书面表达、阅读理解训练题(9) 附答案 (新课标卷)假定你是李华,正在一所英国学校学习暑期课程,遇到一些困难,希望得到学校辅导中心(learning center)的帮助。根据学校规定,你需书面预约,请按下列要点写一封信:1本人简介;2求助内容;3约定时间;4你的联系方式(email:;phone:12345678)。注意:1.词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯;3开头和结束语已为你写好。dear sir/madam,_look forward to your reply.yours,li hua参考范文dear_sir/madam,im li hua, a chinese student taking summer courses in your university. im writing to ask for help. i came here last month and found my courses interesting. but i have some difficulties with notetaking and i have no idea of how to use the library. i was told the learning centre provides help for students and im anxious to get help from you. i have no class on tuesday mornings and friday afternoons. please let me know which day is ok with you. you may email or phone me. here are my email address and phone number:lihua 1236.com; 12345678.look_forward_to_your_reply.yours,li_hua*结束【典例探究】(2010山东卷d)batteries can power anything from small sensors to large systems. while scientists are finding ways to make them smaller but even more powerful, problems can arise when these batteries are much larger and heavier than the devices themselves. university of missouri(mu) researchers are developing a nuclear energy source that is smaller, lighter and more efficient.“to provide enough power, we need certain methods with high energy density(密度)”,said jae kwon, assistant professor of electrical and computer engineering at mu. “the radioisotope(放射性同位素) battery can provide power density that is much higher than chemical batteries.”kwon and his research team have been working on building a small nuclear battery, presently the size and thickness of a penny, intended to power various micro/nanoelectromechanreal systems (m/nems). although nuclear batteries can cause concerns, kwon said they are safe.“people hear the word nuclear and think of something very dangerous,” he said, “however, nuclear power sources have already been safely powering a variety of devices, such as pace-makers, space satellites and underwater systems.”his new idea is not only in the batterys size, but also in its semiconductor(半导体). kwons battery uses a liquid semiconductor rather than a solid semiconductor.“the key part of using a radioactive battery is that when you harvest the energy, part of the radiation energy can damage the lattice structure(晶体结构) of the solid semiconductor,” kwon said, “by using a liquid semiconductor, we believe we can minimize that problem.”together with j. david robertson, chemistry professor and associate director of the mu research reactor, kwon is working to build and test the battery. in the future, they hope to increase the batterys power, shrink its size and try with various other materials. kwon said that battery could be thinner than the thickness of human hair.【文章大意】本篇为科普短文,介绍由美国密苏里大学研究者所开发的核能电池的情况。71. which of the following is true of jae kwon?a. he teaches chemistry at mu. b. he developed a chemical battery.c. he is working on a nuclear energy source. d. he made a breakthrough in computer engineering.72. jae kwon gave examples in paragraph 4_.a. to show chemical batteries are widely applied. b. to introduce nuclear batteries can be safely used.c. to describe a nuclear-powered system. d. to introduce various energy sources.73. liquid semiconductor is used to _.a. get rid of the radioactive waste b. test the power of nuclear batteries.c. decrease the size of nuclear batteries d. reduce the damage to lattice structure.74. according to jae kwon, his nuclear battery _.a. uses a solid semiconductor b. will soon replace the present ones.c. could be extremely thin d. has passed the final test.75. the text is most probably a _.a. science news report b. book review c. newspaper ad d. science fiction story【答案解析】71. 【解析】选c。细节理解题。根据第一段的university of missouri(mu) researchers are developing a nuclear energy source that is smaller, lighter and more efficient及第三段的叙述可知,kwon在研究一种核能电池,所以c项正确。72. 【解析】选b。细节理解题。根据文章第四段可知kwon举例的目的是为了说明核能电池是安全性。73. 【解析】选d。 细节理解题。根据part of the radiation energy can damage the lattice structure(晶体结构) of the solid semiconductor,”及“by using a liquid semiconductor, we believe we can minimize that problem.”可知,通过使用液态半导体材料,可减少对晶体结构的破坏。74. 【解析】选c。 细节理解题。根据kwon said that battery could be thinner than the thickness of human hair可知c项正确。75. 【解析】选a。推理判断题。本文讲述了kwon的原子能电池的有关情况,文章体裁应属于科普文章,所以a项正确。*结束、(2010山东卷c)rae armantrout, who has been a poetry professor at the university of california san diego(ucsd) for two decades, has won the 2010 pulitzer prize in the poetry category for her most recent book, “versed”.“im delighted and amazed at how much media recognition that the pulitzer brings, as compared to even the national book critics award, which i was also surprised and delighted to win,” said armantrout.“for a long time, my writing has been just below the media radar, and to have this kind of attention, suddenly, with my 10th book, is really surprising.”armantrout, a native californian, received her bachelors degree at uc berkeley, where she studied with noted poet denise levertov, and her masters in creative writing from san francisco state university. she is a founding member of language poets, a group in american poetry that analyzes the way language is used and raises questions to make the reader think. in march, she won the national book critics circle award for “versed.” “this book has gotten more attention,” armantrout said, “but i dont feel as if its better.”the first half of “versed” focuses on the dark forces taking hold of the united states as it fought the war against iraq. the second half looks at the dark forces casting a shadow over her own life after armantrout was diagnosed with cancer in 2006.armantrout was shocked to learn she had won the pulitzer but many of her colleagues were not. “rae armantrout is a unique voice in american poetry,” said seth lerer, head of arts and humanities at ucsd. “versed”, published by the wesleyan university press, did appear in a larger printing than her earlier works, which is about 2,700 copies. the new edition is scheduled to appear in may.66. according to rae armantrout, _.a. her 10th book is much betterb. her winning the pulitzer is unexpectedc. the media is surprised at her worksd. she likes being recognized by her readers67. which of the following is true of rae armantrout?a. she published a poetry textbook. b. she used to teach denise levertov.c. she started a poets group with others. d. she taught creative writing at uc berkeley.68. what can we learn about “versed”?a. it consists of three parts. b. it is mainly about the american army.c. it is a book published two decades ago. d. it partly concerns the poets own life.69. rae armantrouts colleagues think that she _.a. should write moreb. has a sweet voicec. deserves the prized. is a strange professor70. what can we learn from the text? a. about 2,700 copies of “versed” will be printed.b. cancer made armantrout stop writing.c. armantrout got her degrees at ucsd.d. “versed” has been awarded twice.5、【文章大意】本篇为新闻报道类人物介绍,向读者介绍2010年美国普得策文学奖得主rae armantrout及他的文学作品。66. 【解析】选b。 细节理解题。根据文章第二段的叙述可知,armantrout对自己获得普利策文学奖很惊讶,故b项正确。67. 【解析】选c。细节理解题。根据文章第三段中的she is a founding member of language poets, a group in american poetry可知,c项正确。68. 【解析】选d。细节理解题。根据文章中的“the second half looks at the dark forces casting a shadow over her own life after armantrout was diagnosed with cancer in 2006. ”可知,d项正确。69. 【解析】选c。细节理解题。根据文章中的倒数第二段可知,c项正确。70.【解析】选d。归纳判断题。根据文章中的won the 2010 pulitzer prize in the poetry category for her most recent book, “versed”.以及in march, she won the national book critics circle award for “versed.”可知d项正确。*结束london(reuters)- britain needs to spend up to one billion pounds a year to protect easily destroyed english wildlife habitats from climate change, intensive(集约)farming and population growth, a government-backed report said on friday.it urged the government to transform conservation policy in the next 40 years to avoid a devastating loss of the countryside that supports thousands of important plants, trees and animals. british ecologist john lawton, who led the year-long study, said englands wildlife habitats are too small and isolated to protect many species from increased strains in coming decades. creating a stronger, better connected network of well-managed habitats will cost between 600 million pounds and 1.1 billion pounds each year, the report estimated(估计). failure to act could lead to the loss of areas rich with diverse species, such as meadows, wiids and rivers, the report said. centuries of human activity have helped to shape these habitats and they will need ongoing management if they are to survive, it said. the united nations called on world leaders this week to take bold action to preserve animal and plant species. it says the world is facing the worst losses since the dinosaurs vanished 65 million years ago. england has at least 55,000 species, including significant levels of bats, bumblebees, wildfowl and mature oak trees. the pace and scale of environmental change over the last 50 years was worrying and is likely to get worse, the report said. future threats include extreme weather, droughts(干旱), rising sea levels and the loss of areas like wet grasslands to farming to feed a growing population, the report said. its authors made 24 recommendations to create stronger habitats. the measures include better management of habitats, setting up new ecological restoration zones and improved water quality and flood protection17according to the passage, which of the following is not the cause of the loss of wildlife habitats?aclimate changebpopulation growthcintensive farmingddecreasing habitats18the underlined word “meadows” in paragraph 7 probably means .aa species of animals bmountainscpieces of grasslanddforests19what can we infer from the text? asome wet grasslands were lost probably because of extreme weather.bengland has at least 55,000 endangered species.cbetter management of habitats will probably lead to stronger habitats for wildlife.dengland has taken measures to protect its wildlife habitats.20what is the main idea of the text?athe british government will transform conservation policies in the next 40 years.bbritain must act now to save wildlife habitats.cthe experts called on the world leaders to protect wildlife habitats.dsome british ecologists made a study of wildlife.1720、dccb *结束河北省高考英语二轮复习专题训练:阅读理解(43) once i saw a sign hanging in a classroom that read, “your mother doesnt work here-clean up your own mess.” there must be a reason why such a sign was every created. your child is never too young for housework.from the time your child can walk and understand basic commands you can start teaching the fine art of putting things away. put your cup on the table for mommy. younger children are capable of helping feed the pets, putting clothes away and can certainly find the toy box to pick up after playing. other areas younger children may be able to help with include bringing their own laundry basket into their room and cleaning countertops with paper towels. youll find that children really want to help. they feel grown up and special helping mommy and daddy.as the children age, youll need to increase their responsibilities. by the time they are five they should be able to help quite a bit in the kitchen. they can help mix baking items; set the table, clear the table; and load and empty dishwasher. children even enjoy dusting. its really a shame that enthusiasm doesnt carry over into adult life!first through fifth graders ought to be able to let pets outside (and back in again) as well as take the pets for a walk. theyll get excited about the opportunity of making you a meal .it doesnt matter if they leave your car soap streaked from washing it. theyre learning and youre teaching. teach your elementary aged child to fold and hang up the

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论